20.02.12, 20:01
O, Ludzie moje kochane, w com ja sie wdała! W com się wdała!
Zadzwoniłam do mej koleżanki, co ją za boga internetowego uważam, a ona mi mówi, że o blogach pojęcia nie ma żadnego. Nie, to nie. Wlazłam ja na gazetowe blogi, w "załóż bloga" kliknęłam i sama z pieca na łeb się rzuciłam. Ile się namordowałam, nikt mi nie odbierze, ale jakoś mi coś tam - coś tam wyszło.
Za radą Ave i Olgi wklejam pracowicie to, co na DDD i FzD pisałam. Zastanawiałam się, co z Waszymi komentarzami do tamtych dawnych wpisów, ale doszłam do wniosku, że nieupowazniona jestem, by Was bez pytania do swego bloga wtryniać. Mam nadzieję, że przyjdziecie, przypomnicie sobie i może jeszcze coś skomentujecie od nowa?
Chciałam zaraz w pierwszym poście dać linki do tych wątków na DDD i FzD, ale zanim pomyślałam posłałam post w świat, a dopisac już do niego nie umiem.
Szkoda mi też, że w moim blogu nie pojawiają się takie napisy "poprzedni post", "następny post" i że nie pokazuje się, czy mnie kto tam odwiedził i ile odwiedzin było. Pooglądałam inne blogi i tam to jest, a ja tak zrobić nie umiem.
Ile mi to wklejanie zajmie to nie mam pojęcia, bo to żmudna robota okropnie. W dodatku nie chcą mi sie dołączać zdjęcia wprost z komputera, bo mi sie pokazuje napis, że za duża objętość. Każde zdjęcie muszę na fotoforum wysyłać i dopiero stamtąd na bloga przenosić.
Może mi kto podpowie, czy jaki myk, żeby jednak prsto z dysku wklejać jest możliwy?
W dodatku mąż mój, jak tylko sie zorientował, że blogowanie moje skutkuje przyspawaniem sie do komputera i tym samym jego zawłaszczenie na wyłączność, nieoczekiwanie zaczął oczekiwać ode mnie poświęcania się gospodarstwu domowemu, czemu daje wyraz w sposób nadzwyczaj nachalny.
W com się wdała, w com się wdała.... #
Obserwuj wątek
    • damakier1 Acha, a cały ten blog jest tu: 20.02.12, 20:02
      wwwtrembil.blox.pl/html
    • scoutek Re: Bloguję! 20.02.12, 20:04
      brawo!!!!!!
      moje gratulacje, kłaniam się niziuteńko

ciekawam tylko kiedy dasz linkę do swojego bloga.... ale poczekam cierpliwie
      • scoutek Re: Bloguję! 20.02.12, 20:04
        ooooooooooooooo
    • ex.mila powodzenia 20.02.12, 20:16
      zazdraszczam, ja nie miałabym blogować o czym

ciesze się, ze Ty się cieszysz. z całego serca się cieszę.
    • czan-dra Re: Bloguję! 20.02.12, 20:19
      Byłem, jestem i będę wiernym czytelnikiem.
      Powodzenia!
    • dupetek Re: Bloguję! 20.02.12, 20:31
      Gratulacje!!! Ciekawość mnie bierze, czy mnie Dama na swoim blogu wytrzyma?
      • magdolot Re: Bloguję! 20.02.12, 20:57
        Gratulancjusz!

I od razu bezczelnie wyrażam nadzieję, że Droga i Szanowna Damakier będzie foruma dalej używać jako brudnopisu i nie trzeba będzie bez przerwy za Nią gdzieś po krzakach i wykrotach netu gonić zajadle... zaś blogiem będzie się można delektować deserowo i na spokojnie.
        • dupetek Re: Bloguję! 20.02.12, 21:11
          Coś Ty! Dama jak świata trochę poczuje, to podniesie kitę i srruuuuu...... we w ten Świat wielki. Tak widzę w czarnej wersji! A w jasnej, to będzie tak: Dama bloga napierdziela klawiaturą, a Dworumianie se leżą pod palmamy i profity z tych kokosów spijają.
          Ale pewnie skończy się normalnie, bez skrajności, czyli Dama będzie bloga pączkować i do nas zaglądać, a my wicewersować i FzD dobra mnożyć. Tyle, że boję się iż konkurencyjność w FzD spadnie, bo nie będzie kogo z medalami prześcigać.
    • emma_b Re: Bloguję! 20.02.12, 20:48
      możesz Damo z dysku własnego kompa wysyłać, tylko trzeba zmniejszyć format. 640x480 wchodzi. będę na pewno na blog zwierzęcy zaglądać, bo to są relaksujące sprawy, a Ty ładnie piszesz
      • dupetek Re: Bloguję! 20.02.12, 20:53
        Dobrze, że jesteś Emmo! I już nigdy więcej "gigantów" z chaty nie urządzaj:)
        • emma_b Re: Bloguję! 20.02.12, 21:04
          Dupetku, jezu, jak do człowieka z takim nickiem się zwracać:)

ja stara baba jestem. już się naforumowałam przed laty. a staremu doba się strasznie kurczy. musi dokonywać wyborów. czasem drastycznych. po prostu końcóweczka, Złotko...
          • dupetek Re: Bloguję! 20.02.12, 21:14
            Starej babie, to takie ucieczki do głowy by nie przyszły, żeby spierdzielać i najlepsze forum prywatne gazety.pl zmobilizować do gonitwy:)
            • emma_b Re: Bloguję! 20.02.12, 21:32
              spierdzielać to słowo z repertuaru mojej córuchny, które mnie najbardziej wkurwia:) jak ktoś inny go uzywa, to mi nie robi
              • dupetek Re: Bloguję! 20.02.12, 21:37
                Nie będę Ci opowiadać teraz ile rzeczy mnie wkurwia, trochę za krótko się znamy. Jeszcze
                • magdolot Re: Bloguję! 20.02.12, 21:48
                  emma_b napisała:

> Dupetku, jezu, jak do człowieka z takim nickiem się zwracać:)

Zwyczajnie. Dupetku. Dupetek jest także rycerzem, a w wolnych chwilach zakopuje krety w lesie. A najbardziej go wkurwiają gupie baby, co mu się przez to przestają odkłaniać.

> ja stara baba jestem. już się naforumowałam przed laty. a staremu doba się stra
                  > sznie kurczy. musi dokonywać wyborów. czasem drastycznych. po prostu końcóweczk
                  > a, Złotko...

To fpadaj zwijać cukier jak Cię dopadnie spleen, końcóweczkę Ci osłodzi. Tu nie kazują tkwić, przelatywać można.
                  • emma_b Re: Bloguję! 20.02.12, 22:08

Dupetek jest także rycerzem, a w wolnych chwilach zakopuje
                    > krety w lesie. A najbardziej go wkurwiają gupie baby, co mu się przez to przes
                    > tają odkłaniać.

to jak niejaki Jan Krzysztof Kelus, który zbierał jeże z szosy po nocach i na motorowerze do lasu odwoził.

te baby rzeczywiście głupie. powinny Dupetkowi czapkować

www.youtube.com/watch?v=fp_QCp8GTt0
                    • dupetek Re: Bloguję! 20.02.12, 22:16
                      A już daj spokój! Żadnego szaconku u dziewczyn nie mam, a osobliwie u jednej takiej osóbki fstrętnej:(
                      • magdolot Re: Bloguję! 20.02.12, 22:27
                        dupetek napisał:

> A już daj spokój! Żadnego szaconku u dziewczyn nie mam, a osobliwie u jednej ta
                        > kiej osóbki fstrętnej:(

Niech Dupetek nie łże jak zapruty łoś w konarach! Za kreta medal dostał!
                        • dupetek Re: Bloguję! 20.02.12, 22:42
                          Ja o inkszej osóbce ffstrętnej opowiadam; o kątach, szlauchach i wielu innych szykanach!
                          Ty też potrafisz być fstrętna, ale Ciebie lubię, a z tamtą wytrzymać nie idzie i sopel lodu serce przeszywa, ech....... te dumki ukraińskie:(
                          • magdolot Re: Bloguję! 21.02.12, 01:28
                            dupetek napisał:

> Ja o inkszej osóbce ffstrętnej opowiadam; o kątach, szlauchach i wielu innych s
                            > zykanach!
                            > Ty też potrafisz być fstrętna, ale Ciebie lubię, a z tamtą wytrzymać nie idzie
                            > i sopel lodu serce przeszywa, ech....... te dumki ukraińskie:(

Ojtamojtam!
                            Toć pod wieża pośpiewać trzeba tęsknie, może warkocz spuści... a jak nie spuści, to siem rozpędzić koniem i nasamszczyt wbiec. Albo, jak już tu radziła przemądra kobieta, cichaczem szlauch zamienić na siekiereczkę, to z siekiereczką w rączce ona roztaja się całkiem, a wtedy szybko kraj szaty do ust, a Ona nałęczkę opuści. Albo przełączkę, albo cuś.
                    • magdolot Re: Bloguję! 20.02.12, 22:22
                      "Ja od nienawiści
                      oraz od hałasu
                      zamiast uciec w buddyzm
                      chronię się do lasu"

Pasi i Pani i Dupetkom i kupie innych tutaj zamieszkałych Stforzonek.
                      • emma_b Re: Bloguję! 20.02.12, 22:46
                        jezu, to Wy tu Kelusa znacie?!
                        no no

nawet za komuny nie tak znowu wielu go znało
                        chapeau bas!
                        ciekawa jestem z jakiego Ty Magdolot pokolenia jesteś mniej więcej
                        • dupetek Re: Bloguję! 20.02.12, 22:55
                          Przecież uprzedzałem, że Latająca to bystre dziewczę jak jaśnisty gwint! A i otpysknąc potrafi!
                        • magdolot Re: Bloguję! 21.02.12, 01:49
                          emma_b napisała:

> jezu, to Wy tu Kelusa znacie?!
                          > no no
                          >
                          > nawet za komuny nie tak znowu wielu go znało
                          > chapeau bas!
                          > ciekawa jestem z jakiego Ty Magdolot pokolenia jesteś mniej więcej

Tutaj za szczawia robię miejscem, chocia żem babusią. Wrobili mnie!
                          Żem rosła po bazach studenckich, jako szczenię szczerbate miałam ksywkę Belfegor Bieszczad ... tyle lat słuchania barduf ogniskowych i bez Kelusa mogłoby się obyć?
                          Podpowiedź muzyczna:
                          w I klasie miałam przejebane od pierwszego dnia, bo pani kazała zaśpiewać piosenkę, a ftedy było przebojem bieszczadzkim "Bo między bogobojnym ludem, a niech cholera to pokręci, zafsze się znajdzie jakiś student. Ech, studenci, urwać, ukręcić łeb." I tam są niemoralne fragmenty obyczajowe też.

• emma_b Magdolot 21.02.12, 13:03
                            no ja też znam utwór "pomiędzy bogobojnym ludem"!
                            a w bieszczadach to może taką chatę socjologa nawiedzałaś, którą mój kolega z roku Henio Kliszko wymyślił?
                            ooo, to może Ty taka najmłodsza na świecie już nie jesteś? to by było krzepiące. ostatnio, z osób z którymi mam jakikolwiek kontakt starsza ode mnie jest tylko moja teściowa. trochę rówiesników z reala, a w necie to wszyscy o kilka dekad młodsi
                            • gat45 Jedna linijka mi z pamięci uleciała 21.02.12, 13:47
                              Wczoraj był Pułtusk, dzisiaj Sodoma
                              wszystkie świętości wynosi z doma
                              a na ich miejsce wiesza bohomaz
                              bo pomiędzy bogobojnym ludem...

Wczoraj w Pułtusku, dzisiaj w Bydgoszczy
                              wszystkie świętości taki ci oszczy
                              za nic ma ojca, za nic proboszcza

Czy w pegeerze, czy na odkrywce
                              zawsze się znajdą jakieś parszywce
                              .............................
                              kpią sobie z Boga, z partii, z narodu

może ktoś uzupełnić ?
                              • emma_b Re: Jedna linijka mi z pamięci uleciała 21.02.12, 14:24
                                wyguglałam taką wersję, gdzież bym tam ze starczej głowy calość wydobyła

tylko ciekawe z którego ta pieśń jest roku?
                                może już co bardziej wyedukowanych powstańców styczniowych zagrzewała ona do boju?
                                to nie jest dobra podstawa do oceniania wieku

Ech, Studenci (II) -

Czy to w Suwałkach, Czy to pod Żywcem,
                                Czy w PeGeeRze, czy na odkrywce,
                                Zawsze się znajdą jakieś parszywce...
                                bo...

REF: Pomiędzy bogobojnym ludem,
                                A niech cholera go pokręci,
                                Zawsze się znajdzie jakiś student.
                                Ech, studenci ...

Czy to w Warszawie, czy to w Bydgoszczy,
                                Wszystkie świętości taki by tu oszczał,
                                Za nic ma ojca, za nic proboszcza ...
                                bo ...

Ech, studenci ...

Wczoraj był Pułtusk, dzisiaj Sodoma.
                                Święte obrazki wynosi z doma,
                                A na ich miejsce wiesza bohomaz...
                                bo...

Ech, studenci ...

Po wsiach, miasteczkach słychać lamenty
                                Co druga dziewka nosi brzuch wzdęty,
                                To wszystko panie, przez te studenty!
                                bo ...

Ech, studenci, urwać, ukręcić łeb!
                                • magdolot Re: Jedna linijka mi z pamięci uleciała 21.02.12, 22:45
                                  Z powstańcami styczniowymi trafiłaś w dziesiątkę!
                            • magdolot Re: Magdolot 21.02.12, 22:41
                              Kilka dekad młodsi, to nie na Dworum.

W Otrycie, to ja byłam przed chatką socjologa w czasach, kiedy jedna ścieżka była, a nie setki stokówek. W pierwszej Zatwarnicy [70], co była po drodze do Chmiela, a potem lata nad Sękowcem [71- 80]. A na koniec wybylim na Tworylne. Pamiętam Hermaszewskiego i Krupską. Z chatki. Hermaszewski pożerał damską bieliznę ze sznurka. Bo to osioł był.
                              Najmłodsza na śfiecie, to już nie. Chyba, że duchem. Dziś se nabyłam czapkoszalikorękawiczki z mięciutkiego polaru. To jest dziecinne ubranko i mam za długie ręce, ale kieszonki na końcu szalika zostaną kieszonkami na ipoda, aha! A mój czapkoszalik ma uszki i nawet oczka z guziczków. A jak na ulicy mnie wyśmieją całkiem, to sceduję na wnuczkę... albo się zawezmę i będę tak chodziła i jusz.
                              Jestem sobie Żyrafą i niech Tokarczuk nie płacze, że będąc w pewnym wieku stała się niewidzialna, bo ja gorzej mam - nie tylko się nie stałam, ale będę dobrze widocznym starym pudłem...
                              • emma_b Re: Magdolot 22.02.12, 10:44
                                Ty Magdolot to chyba jesteś jakimś poczytnym autorem dzieł satyrycznych, a jeśli nie to duży błąd, zresztą do naprawienia. mało co mnie tak rozwesela jak Twoje teksty
                                • magdolot Re: Magdolot 22.02.12, 21:27
                                  Hmmm... Rozmyślam o blogowaniu. Ale może zmienię zdanie, bo prawdziwa artystka do mnie na wikend przyjeżdża... i batem pogoni.
                                  • ave.duce Dżizsss, kolejna do kolejki, sorki: kolekcji? 23.02.12, 00:21
                                    • magdolot Re: Dżizsss, kolejna do kolejki, sorki: kolekcji? 23.02.12, 01:30
                                      Każda czasem chce damą pobyć. Snif.
    • ploniekocica Re: Bloguję! 20.02.12, 23:41
      Się cieszę. Więcej nie mogę, bo trzymam poduszkę.
      • dupetek Re: Bloguję! 20.02.12, 23:46
        Poduszka Ci ucieka?
    • blind_as_a_bat !!! Brawo, 21.02.12, 06:38
      Damo! Będę wiernym czytelnikiem Twym :-)
    • trusiaa Re: Bloguję! 21.02.12, 09:27
      Ja wiedziałam, że tak będzie, ja wiedziałam.
      I cieszę się jak gUpia, bo bardzo lubię takie pisanie czytać :)
      I Damę - podziwiam, gdyż: a) się odważyła nareszcie, b) przeszkody techniczne własnom piersiom staranowała ffszystkie

Kciuki trzymam, żeby blog Damy rósł w siłę: niech żyje niech żyje, niech żyje!

https://shirtoid.com/wp-content/uploads/2010/09/hip-hop-hooray-sm.jpg
      • damakier1 Re: Bloguję! 21.02.12, 11:04
        b) przeszkody techniczne własnom piersiom staranowała ffszystkie

Otóż kłopot w tym, że nie ffszystkie, a nawet większości przezwyciężyc ne mogę.
        Teraz, jak juz widzę, jak to wygląda, to chciałabym różne rzeczy poczynić, ale JAK? nie mam pojęcia!
        Może z czasem sie podowiaduję.
        • trusiaa Re: Bloguję! 21.02.12, 13:22
          Gdybym tylko pomóc mogła, ale kompletnie się nie znam.
          Mogę jedynie kciuki trzymać, ale i tak jestem dziwnie spokojna, że wkrótce świetnie opanujesz sytuację, bo Dama blogiem rządzi ffszak - nigdy odwrotnie.
        • illmatar Re: Bloguję! 21.02.12, 14:36
          Toż ofertę Ci złożyłam techniczną @
          a Ty nie wszstko czytywasz.
    • gat45 Re: Bloguję! 21.02.12, 09:47
      Przecież ja to wszystko niby już czytałam. Ale jak wlazłam, tak przeczytałam raz jeszcze od deski blogowej do deski blogowej. Pisz dalej, Damo !
    • inna57 Wiedziałam że kiedyś nadejdzie 21.02.12, 09:53
      ten dzień.
      Oto Twój blog Damo jako jedyny trafił do zakładki "Ważne, a nawet bardzo ważne". To pierwsze netowe pisanie które wchłonęłam jak gąbka wodę. Będę czekała na każdy następny wpis. Ty Damo masz nie tylko talent do ciekawego pisania ale i masz o czym pisać. Twoja menażeria jest niekończącym się źródłem przygód małych i dużych.

https://3.bp.blogspot.com/-yvhIGj_3voQ/TvBGCHx4dgI/AAAAAAAAA8w/2WWrzzyseVA/s1600/thank_you%255B1%255D.png
      • damakier1 Re: Wiedziałam że kiedyś nadejdzie 21.02.12, 10:46
        O rany, Inno, gdzie ta zakładka?. Ja taka niegramotna w tych blogach jestem, że nie umiem znaleźć. A chciałoby się ponapawać :)
        • damakier1 Re: Wiedziałam że kiedyś nadejdzie 21.02.12, 11:00
          O matko, ale w swej pysze sie zapędziłam. Juz mi sie pomyślało, że to jakaś zkładka ogólna. Przeczytałam po ochłonięciu i juz doszłam, że chodzi o Twą zakładke osobistą.
          Osobista - to sercu memu jeszcze milsza!
    • ave.duce A ja też bez pytania umieściłam "Wronkę &" 21.02.12, 09:59
      na widoku, ale jeżeli sobie nie życzysz, to powiedz. Ino pamiętaj, że co ma wisieć, nie utonie :)
      • scoutek Re: A ja też bez pytania umieściłam "Wronkę &" 21.02.12, 10:27
        ale fajnie:))) mam sąsiadkę;))))
      • damakier1 Re: A ja też bez pytania umieściłam "Wronkę &" 21.02.12, 10:47
        Oczywiście, że sobie życzę! I bardzo Ci dziekuję. Być na FzD na widoku, w dodatku obok Scoutka, to jeszcze większa frajda niż order na biuście!
    • witekjs Re: Bloguję! 21.02.12, 10:11
      Miła Damo :-)
      Gratuluję i życzę wiele radości, w tej nowej przygodzie intelektualnej.
      Z pewnością będziemy Cię odwiedzać, mając nadzieję, że w FzD będziemy się również spotykać.

Pozdrawiam serdecznie. Witek
    • damakier1 Re: Bloguję! 21.02.12, 10:54
      Fszystkim Wam z sił wszystkich dziekuję za wsparcie, dodawanie otuchy i wewogle.
      Wlazłam dzisiaj rano na bloga, a tam mi sie pokazuje, że komentarze są. Alem sie uradowała!
      Olgo, Dzidziu, Jurku - wybaczcie, że na blogu nie odpowiadam, ale tyle mam robty z tym tworzeniem tego bloga, w dodatku ciagle mi sie coś kićka, że nie daje rady. Dopiero jestem w połowie Wronki, a jeszcze cały czwarty kot przede mną. Najśmieszniej będzie, jak sie tym przeklepywaniem tak urobię, że mi na nowe wpisy pary zabraknie. No, może nie?
      Bardzo proszę - czytajcie, wpisujcie komentarze. To dla mnie bardzo ważne.
      • magdolot Re: Bloguję! 21.02.12, 22:50
        Zajrzałam i widzę, jak Dama fedruje od rana do nocy, na mile i kilogramy. I wyje we mnie o więcej zdjęć ilustracyjnych, żeby człek od razu widział, o którym smakowitym Zwierzu czyta on, żeby mu się paski z plamkami nie pieprzyły.
        • magdolot Re: Bloguję! 21.02.12, 22:52
          O! Jak na zamówienie wyrósł bajkowy ogródek! Kobieca intuicja zmasowana damowatością!
        • olga_w_ogrodzie Re: Bloguję! 23.02.12, 00:16
          Wy tu, Magdolot nie świrujcie z fedrowaniem Damy.
          weźta się za plany.
          ja to mam taki zamysł :
          tu się o to rozchodzi, by my Da/r/mowego czyli, jakby nie patrzeć, naszego bloga, wysforować nasamaprzód i się już przygotowywać do akcji BLOG 2012.
          czasu pozornie dużo, ale Dama wciąż fedruje, a tu się należy Wielgusa czy innych pomoc, by szatę dać.
          o Damy płodność w pisaniu na bieżąco stracha nie mam.
          da radę.
          ale się mnie zdaje konieczna pomoc kumatych w sprawach komputerowych, zanim wygramy i nas Dama zaprosi na fetę do ogrodu oraz przedstawi Zimie, Panu Czesiowi, Franiowi, Karolkowi vel
          Dyni, Wronce naszej, Szopkowi.
          /jeślim kogo pominęła, tom łotr./
          • magdolot Re: Bloguję! 23.02.12, 01:33
            Jak się sforuje Damę? Kotmi będziem ją szczuć?!
    • ave.duce No i zblogowało Damę na dobre! 22.02.12, 20:39
      • magdolot Re: No i zblogowało Damę na dobre! 22.02.12, 21:30
        Ale za to jak roście ten blog! Jak na drożdżu.
        Ale w końcu Damie się skończy brudnopis i przyjdzie pobrudnopisić znuff! Ta nadzieja nie jest głupich matką, jeno rozsądnym wyjściem. Mieć nas za śfinki morskie i teksty sprawdzone na śfinkach publikować.
        • gat45 Re: No i zblogowało Damę na dobre! 23.02.12, 07:29
          Ja będę chomikiem. Albo białą myszą. Rabolatoryjną taką.
          • ave.duce Re: No i zblogowało Damę na dobre! 23.02.12, 07:58
            A ja będę antytestową piłką do metali i wszelkich innych materiałów.
            • ploniekocica Re: No i zblogowało Damę na dobre! 23.02.12, 08:12
              A mnie jest świetnie w zielonym więc będę jak zwykle paprotką. Na brązowym postumencie.
              • ave.duce Re: No i zblogowało Damę na dobre! 23.02.12, 08:21
                Masz na myśli FUNDAMENT, rzecz jasna?
                • ploniekocica Re: No i zblogowało Damę na dobre! 23.02.12, 08:40
                  Widziała kiedyś ruchomy fundament?
                  • ave.duce Re: No i zblogowało Damę na dobre! 23.02.12, 09:00
                    Tak, pozbawiony gruntu fundament, bezlitośnie zeń wyrwany.
                    • ploniekocica Re: No i zblogowało Damę na dobre! 23.02.12, 09:09
                      Sugerujesz,że ona mnie tak z fundamentami? Bezlitośnie? Ta...ta...ta.... Gosiewska jedna....

(proszę zwrócić uwagę na wielokropki)
                      • ave.duce Re: No i zblogowało Damę na dobre! 23.02.12, 09:15
                        Nic nie sugeruję, po prostu wiem.

(proszę zwrócić uwagę na brak wielokropków)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka