Dodaj do ulubionych

Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i...

01.04.12, 08:38
obserwuję gumno, a tam w słońcu Pani B. wygrzewa brzuszek, kotka Kićka poluje na agentów c00ltury kreteńskiej z oddziału mice&rats, spokój...
Skończę pić kaFF, wypalę papierosa i udam się do innych zajęć. Fizycznych ;)

Oby nam się!
Obserwuj wątek
    • scoutek Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 08:56
      a u mnie inaczej nieco: napadało białego goovna (sorry, ale nie mogę inaczej, bo mnie trafia jak to widzę), za to w radiu trójka, która obchodzi dziś pięćdziesiątkę i do tego proma aprillis, więc na falach wesoło... przypominam, nie dajcie się dziś.....
      • inna57 Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 09:34
        A u nas białe G pada ale nie zostaje, czyli taka G sztuka dla sztuki. Prac fizycznych żadnych nie przewidujemy. Będziemy się lenić i szukać primaaprilisowych dowcipów. Niestety w sporcie mało co się dzieje ważnego.

A Maciej od rana robi za słowika, wyśpiewuje trele starając się, czasem skutecznie, przekrzyczeć telewizor.
        • scoutek Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 10:03
          słońce!!!! białe się topi:))))
      • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 11:07
        scoutek napisała:

> a u mnie inaczej nieco: napadało białego goovna (sorry, ale nie mogę inaczej, b
        > o mnie trafia jak to widzę),

Kiedy pisałam pierwszy post w tym mątku > Pani B. grzała brzuszek w domu, bo na gumnie wiało, lało i zimniało ;)

> za to w radiu trójka, która obchodzi dziś pięćdzie
        > siątkę i do tego proma aprillis, więc na falach wesoło... przypominam,

> nie dajcie się dziś.....

:)))
    • nihilyst Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:01
      zrobiłam kaff, patrzę jak zgrabnie i obficie wygląda
      zeżarłam dwa duńskie landrynki, jeden, dziad, był słony
      w pokoju bajzel, radio zaraz wyłączę i pracowicie zajmę się niczym
      za oknem słońce
    • nihilyst Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:03
      Ave ma kota??
      • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:11
        W sęsie?
        • nihilyst Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:22
          pytanie kontrolne
          • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:35
            Pytanie pytaniem, a rozmowa kontrolowana?
            • nihilyst Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:42
              bóg, historia i posłanka Kempa czuwają
              • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:56
                Jeżeli chodzi o kota w przenośni, to odpowiem wyłącznie w tym samym pomieszczeniu, w którym min. Sikorski był pytany o znajomość z Ronem A.

Jeżeli chodzi o kotkę (nie kota!) Kićkę, to się opiekuję na przychodne (jej, nie moje) przez połowę (tę zimniejszą) roku. Wtedy Kićka jest u nas na garnuszku. Na szczęście kiedyś na moją prośbę i za stosownym wkładem finansowym została wysterylizowana.

Więcej grzechów nie pamiętam.
                • nihilyst Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 13:08
                  o tę kotę szło od początku - a się musiał człowiek poprzyciskać
                  by wyśpiewała Ave jak na mękach
                  • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 13:36
                    Spisane będą czyny i rozmowy.
                    Twierdza ЧeКa.
        • dupetek Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:22
          Mi się podobasz z kotem, to prawie tak, jakby z łasiczką:)
          • dupetek Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:31
            Ala u Falskiego też miała kota i nikt nie pytał o sensy, tylko każdy zakuwał literki!
            • inna57 Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:34
              Dawno nie zaglądałeś widzę do Falskiego. Ala miała Asa, który był psem. Kota miała Ola ;)
              • dupetek Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:47
                No popatrz Inna jak z wiekiem człowiek głupieje:)
                • ploniekocica Ala ma kota? Ma od 1937 roku w Falskim 01.04.12, 12:54
                  pl.wikiquote.org/wiki/Ala_ma_kota
                  • ploniekocica Re: Ala ma kota? Ma od 1937 roku w Falskim 01.04.12, 13:12
                    Najsłynniejsze zdanie Elementarza to „Ala ma kota”. Tymczasem relacje pomiędzy Alą i zwierzętami były na przestrzeni dziesięcioleci znacznie bardziej skomplikowane i wymagają ostatecznego wyjaśnienia. Rzeczywiście już w wydaniu z 1910 r. Ala okazuje się właścicielką psa Asa i kota, choć owo kultowe zdanie nie pada (jest tylko „to kot Ali”). W Elementarzach dla żołnierzy i dla dorosłych z 1921 r. Ala i kot w ogóle się nie pojawiają, a panem Asa jest dorosły Adam – raz to góral (żołnierze), raz łowiczanin (dorośli). Ala odzyskuje Asa w latach trzydziestych i wówczas też po raz pierwszy Falski oświadcza wprost: „Ala ma kota”. Ten stan utrzymuje się do 1949 r. Wówczas to następują doniosłe zmiany własnościowe: Ali pozostaje As i już nigdy nie odzyska kota. Ten bowiem przechodzi w ręce Olka. Pod koniec lat pięćdziesiątych elementarzowe grono właścicieli kotów powiększa się o Celę i Adelkę, a w 1974 r. – o Agatkę. Wytrwały Olek ma już nawet dwa kotki. Czym zawiniła Ala, że Falski zabrał jej po wojnie ulubione zwierzę, nie dowiemy się już nigdy.

Ola nie ma kota ;) Ma go Olek.
                    Jest za to seria książek dla dorastających panienek Małgorzaty Budzyńskiej, których bohaterką jest Ala Makota.
                    • dupetek Re: Ala ma kota? Ma od 1937 roku w Falskim 01.04.12, 13:17
                      Dzięki Płonąca, uratowałaś honor resztek mojej kognitywności:)
                    • inna57 Płonąca 100% racji 01.04.12, 13:18
                      To się nazywa skleroza wegetatywna albo jakieś przebłyski z Wałów Jagielońskich ;)

Dupeteka przepraszam za wprowadzenie w błąd.
                      • dupetek Re: Płonąca 100% racji 01.04.12, 13:23
                        Nie ma winnych, wszyscy święci!! Winne powojenne wydanie, które zaiwaniło dyskretnie Ali kocurka.
          • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:36
            Buuu... nie mam kota :(
            • nihilyst Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:42
              a łasiczkę?
              • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:57
                Pani B. lepsza od łasiczki i gronostaja razem wziętych, nespa?
            • dupetek Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 12:49
              To też mi nie przeszkadza, mi wystarczy uśmiech Giocondy!

ave.duce napisała:
              > Buuu... nie mam kota :(<
              • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 13:00
                Ależ proszę:

https://www.palermoviejo.com/palermoviejo/gifs/Imagenes/61.gif
                • dupetek Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 13:18
                  No i kot nie potrzebny:)
                  • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 13:38
                    Ale słownik się przyda ;)
                    • scoutek Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 13:43
                      a to białe się stopiło, cokolwiek to było śnikło
                      • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 13:54
                        Jak zwał, tak zwał - nabrałam Cię swoim pierwszym postem pogodowym, a kuku! ;)
                        • scoutek Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 14:02
                          ;)))
                          • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 21:15
                            Jeszcze masz trochę czasu, żeby mi się zrewanżować.
                            • scoutek Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 02.04.12, 09:04
                              jakoś mi wczoraj nabieranie nie szło
                        • witekjs Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 14:17
                          Czekam na bardzo ważną, dla mnie informację, Małgosia zrobiła kawę z ciastkiem.

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie. Witek }:-})=
                  • ploniekocica Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 13:41
                    Apropo dam i kotów to wczoraj u weta widziałam damę z takim kotem, co to go musiał umyslny facet za damą nieść. I to ledwo niósł, a kot mu wystawał ponad głowę i ogonem sięgał do pół łydki. Na dodatek był ryży, długowłosy i podobny nieco do Karola Dyni, ale o ile Karolek jawi się na zdjęciach jako kot duży, puszysty i puszysty to obok innych kotów Daroli nie wygląda jak monster jakowyś. A ten meinkun wyglądał jak tygrys szablozębny odziany w długie futro. Miał półtora roku ważył prawie 11 kilo (będąc kotem szczupłym) i miał dobrze ponad metr długości.
                    Portret tego konkretnego kota z jego konkretną właścicielką musiałby się nazywać "Kot z damą", a nie "Dama z kotem".

Postuluję, aby Dama z Dorolą nie czytały tego postu, a w każdym razie nie brały go sobie do serca. Z wiadomych względów.
                    • ploniekocica Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 01.04.12, 14:04
                      O!
                      nikdaum.com/coon/mancoon3.jpg
                      • ploniekocica Kot z damą 01.04.12, 14:16
                        W TLE!
                        https://www.emiko.lebork.pl/web_images/emil.jpg
                        • ave.duce Re: Kot z damą 01.04.12, 21:19
                          Zdecydowanie wolę gepardy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka