loczek62 18.04.12, 18:28 Z jakiej to tradycji czy też religii wywodzi się celebracja rocznicy pochówku (pogrzebu)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Niech mnie ktoś oświeci... 18.04.12, 19:05 loczek62 napisał: > Z jakiej to tradycji czy też religii wywodzi się celebracja rocznicy pochówku > (pogrzebu)? to religia smoleńska, się dopiero wykuwa i tworzy swoją tradycję Odpowiedz Link
witekjs Re: Niech mnie ktoś oświeci... 18.04.12, 20:03 scoutek napisała: > loczek62 napisał: > > > Z jakiej to tradycji czy też religii wywodzi się celebracja rocznicy poch > ówku > > (pogrzebu)? > > to religia smoleńska, się dopiero wykuwa i tworzy swoją tradycję > > Tutaj najwyższy kapłan pochówkowy Odpowiedz Link
tojajurek Re: Niech mnie ktoś oświeci... 18.04.12, 19:08 Zezwłok ekshumowany może takie obchody mieć kilka razy w roku. Zawsze są równi i równiejsi. Odpowiedz Link
ploniekocica dodatkowo. 18.04.12, 19:33 mnie oświećcie dodatkowo, czy to prawda jest, co usłyszałam uchem jednym, że ryży Thusek boi się ducha Lecha Kaczyńskiego? Odpowiedz Link
ave.duce Re: dodatkowo. 18.04.12, 20:09 Przez kilka ostatnich godzin nie słuchałam mendiów. A jakiej stacji Ty słuchałaś? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: dodatkowo. 18.04.12, 20:16 Bladego pojęcia nie mam. To nie było u mnie tylko u znajomych. Podobno Jarkacz powiedział, że ryży Tusek sie boi Putina i jego brata. Znaczy ducha? Odpowiedz Link
ave.duce Duch to duch, ale kolejna rewolucja moralna 18.04.12, 21:30 się szykuje, ŁOmatko! ... Właśnie nadzieja na taką rewolucję musi nam towarzyszyć. My musimy wiedzieć, że postawy ludzi, także tych wystraszonych, można zmienić, że może przyjść taki czas, i my powinniśmy nad tym pracować ... A o duchu tu: Donald Tusk "ze znanych sobie powodów boi się Putina, ale boi się również Lecha Kaczyńskiego, człowieka o wielkim dorobku, symbolu wolnej Polski", o! Odpowiedz Link
almetyna_ilmatar Re: Duch to duch, ale kolejna rewolucja moralna 19.04.12, 01:04 Nawet Smolar dziś (znaczy już wczoraj) u Olejnik powiedział, że może być pucz, a nawet że taki pełzający już się zaczął. To mi się chyba śniło (w nocy z przedwczoraj na wczoraj) co Smolar jutro (czyli wczoraj) powie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Duch to duch, ale kolejna rewolucja moralna 19.04.12, 07:21 Alik obudził się wreszcie? Great! Odpowiedz Link
man_sapiens Re: dodatkowo. 18.04.12, 22:17 > Przez kilka ostatnich godzin nie słuchałam mendiów. > A jakiej stacji Ty słuchałaś? Ja to już dawno temu widziałem w telewizji - tutaj. Też jestem przekonany, że Tusk boi się brata Kaczyńskiego. Odpowiedz Link
witekjs Re: dodatkowo. 18.04.12, 23:02 man_sapiens napisał: > > Przez kilka ostatnich godzin nie słuchałam mendiów. > > A jakiej stacji Ty słuchałaś? > > Ja to już dawno temu widziałem w telewizji - tutaj. Też jestem przekonany, że Tusk boi się brata Kaczyńs > kiego. Dziękuję, że to przypomniałeś. Ja przecież, też od kilkudziesięciu lat, boję się brata Kaczyńskiego. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Niech mnie ktoś oświeci... 18.04.12, 20:12 To jest tradycja c00ltury kreteńskiej. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Niech mnie ktoś oświeci... 18.04.12, 22:13 Kreteńska pisze się przez y. Odpowiedz Link