buldog2
06.09.12, 14:37
Podziękowania
Nim przejdę do konkretów, czuję się w obowiązku, jak też z całego serca chcę podziękować wszystkim, którzy zabrali głos w odpowiedzi na moje wpisy i długo długo cierpieli obecność amen13. Serio serio.
Wyjątkowe podziękowania należą się Gat45. Zdobyła się na wysiłek założenia oddzielnego wątku dla omówienia terminu otchłań tożsamości. W końcu też – słusznie! – nabrała podejrzeń odnośnie czystości intencji głosiciela splendoru Pana Prezesa i Ojca Dyrektora. Gat była tu przewodniczką i przeprowadziła nas przez otchłań, wydobyła z niej do codzienności, bez oślepiającej aureoli dostojeństwa Pana Prezesa. Nie wszyscy mają tyle szczęścia, co my:
www.youtube.com/watch?v=IM_V3juzb0k
Mocno poruszył mnie komentarz Maniaszy, która wszystkie zdolności intelektualne skoncentrowała na rzeczonej otchłani i omal jej ona, rzeczona otchłań, nie pochłonęła:
„Ja pierdolę, co trzeba mieć pod czachą, aby taki tekst wysmarować.
(przepraszam, przeklinam tylko wtedy, kiedy jestem pod duuuuzym wrażeniem czegoś)”
Na koniec, jakże słusznie, odniosła się do opinii Tojajurka, zgodnie z którą „Tak durnych ludzi chyba nie robią od dawna.”
– „Chyba, To dobre słowo. Matka natura jest jednak nieprzewidywalna” – odpowiedziała Maniasza. Za chwilę przekonamy się, jak wiele prawdy było w Jej słowach.
Magdolot, po chwilach wątpliwości, ogarnęła wyobraźnią wielkość stylu i myśli amen13 i podsumowała:
„Symboliczne rekiny, to niech się walą na ryj. Serdecznie.” – Też tak myślę.
Nie pozostawiając cienia niepewności, rozgryzła mnie Kanciasta:
„... jestem pewna, że to prowokator.
Oczywiście - nie przeszło mi nawet przez myśl, że ktokolwiek z Was uwierzył w te
„prawdy” głoszone przez tego osobnika.”
Rozgryzła, i to tak, że dotarła i do drugiego dna amenowej afery. Czy nie dlatego, że zainspirowana została panaprezesowym sposobem myślenia…
„…mam jakieś dziwne podejrzenia, że nie o to też mu chodziło, a właśnie o taką prześmiewczą kontynuację jego pomysłu.”
Jeśli chodzi o podejście prosto z mostu, intuicyjne, 100% racji ma Dzidzia_Bojowa:
„Ani mi się śni słuchać mędzenia Kaczyńskiego! W żadnej telewizji i w żadnym radiu a w szczególności RM! Never ever!”
Wróćmy jednakowoż do podstawowej omawianej tu kwestii – czy wciąż na świecie robi się na tak durnych ludzi, by wierzyli w podobne do przedstawionych, nonsensy. Odpowiedź jest prosta i jednoznaczna: robi się, robi się takich i jeszcze głupszych. Żyjemy w gospodarce rynkowej i na wszelkie zapotrzebowanie jest odpowiedź, towar „Jak wam się podoba” (nie straciło na aktualności).
Bodajże przedwczoraj poseł PiS Maks Kraczkowski w imieniu PiS powiedział, że wybory parlamentarne zostały sfałszowane na rosyjskich serwerach. Wspólnie z oświadczeniem Romualda Drapińskiego z Krajowego Biura Wyborczego w pełni uprawomocnia następujący komentarz amen13:
„Lemingi nie chcą widzieć prawdy, jaką odkrył Poseł Prawa i Sprawiedliwości Maks Kraczkowski.
Będzie o tym opowiadać w Rozmowach Niedokończonych u Ojca Dyrektora. Ze szczegółami opowie, jak ręka w rękę z Putinem działała POwska ośmiornica.
Tu powtórzę jeszcze raz:
Romuald Drapiński z Krajowego Biura Wyborczego POmylił się i odsłonił szczegóły mechanizmu zdrady: wyniki wyborów wprowadzone do systemu elektronicznego zostały SFAŁSZOWANE na poziomie gminnym, okręgowym i centralnym. POdrobione.
POrażające dowody zdrady, masowych morderstw POpełnionych na patriotycznie nastawionych członkach komisji wyborczych na wszystkich szczeblach administracji są w posiadaniu Komisji Ministra Antoniego Macierewicza.
Wysoka Komisja ustaliła, że ofiary wyborczych morderstw zastąpiono POdróbkami z tajnych laboratoriów Putina. Szczegóły przedstawi Antoni Macierewicz, na konferencji prasowej zwołanej zaraz po objęciu przezeń teki MSW, a najświeższe newsy na temat (lista POmordowanych przez oprawców Tuska itp.) w wiadomościach Radio Maryja i kolejnych wydaniach Naszego Dziennika.”
Przedstawione wnioski są uprawnione przy założeniu prawdziwości wypowiedzi Kraczkowskiego i Drapińskiego. I co? Podniósł się szmer niedowierzania na antenie Radio Maryja, w kołach (czy jak tam im) Rodziny Radio Maryja? Skądże!
Na koniec chciałbym podziękować Fortunie, która ocaliła mnie przed egzekucją wyroku Forum:
www.youtube.com/watch?v=aNhfdZe5njk
bul.