Dodaj do ulubionych

Tu można sprawdzić teksty/posty ;)

21.02.13, 10:33
www.fog.uni.wroc.pl/
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 10:50
      Ma ktoś jakąś notatkę z policji i może wkleić?:)
      • ave.duce Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:24
        FOG: 13-17 lat edukacji
        DIAGNOZA: język trudny (studia wyższe)
        • ploniekocica Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:29
          Lecę sprawdzać Kamilka! Ha! Może w końcu będzie ktoś z językiem doktora.
          • scoutek Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:37
            wkleiłam ostatni wpis z blogu Movie, movie
            i wyszło:
            FOG: 9-10 lat edukacji
            DIAGNOZA: język zalecany w komunikacji publicznej (standard plain language)
            • widz102 Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:41
              Idealnie! Narzędzie jak ulał!
              • scoutek Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:49
                yesu.....

wkleiłam swoje dwa posty z dyskusji na forum książki i wyszło:

FOG: 18-więcej lat edukacji
                DIAGNOZA: język bardzo trudny
        • humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:52
          To co zdarzyło mi się czytać na komisariatach jest nieporównanie ciekawsze niż wszystko co można znaleźć na FK.
          • ave.duce Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 15:04
            Jesteś bywalcem komisariatów? ;)
            • humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 15:13
              Parę razy byłem. To wystarczy by być oczarowanym.
              • ave.duce Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 16:33
                Ostatni raz (drugi?) byłam na posterunku policji w 1997 roku. I wyszłam rozczarowana, nic nie załatwiwszy. No, ale do trzech razy sztuka.
                • humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 20:19
                  Ja natomiast prawie dwa lata temu. Skutek niejednoznaczny. Winowajca niby złapany (ponoć), ale ja nic z tego miał nie będę, poza teoretyczną satysfkacją.
                  • trusiaa Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 20:36
                    Ja nie poszłam na policję. Policja przyszła do mnie - spisać zeznania w sprawie.
                    Panowie stanęli w drzwiach, a Kora - przywiązana do nogi kanapy i letko ffkurzona: ziuuu! z kanapą do tych drzwi podeszła (z pięć metrów w sumie).
                    • humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 20:39
                      Jak sądzisz, z agresji czy sympatii?
                      • trusiaa Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 20:54
                        Ona nie lubi nikogo poza rodziną. Panowie bardzo byli mili i pomocni, ale Kora nie zna się na ludziach. Na plus liczę jej, że nawet nie zaszczekała ;)
                        • humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 20:57
                          A może to nie brak sympatii? Może ona po prostu jest sarkastyczna i odbierasz to jako wrogość? Taki mechanizm obronny związany z brakiem pewności siebie nie oznaczający jednak klasycznej niechęci?
                          • trusiaa Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 21:03
                            Wiem, to błędy wychowawcze. Niechęć wyraża nagle i bez uprzedzenia - zawiadamia na przykład, że nie odpowiada jej długość nogawek spodni naszego gościa (bo się z nią drażnił) albo kieszeń marynarki - zupełnie niepotrzebnej. Na co dzień swoje niezadowolenie żłobi pazurami na deskach bramy. Ale dla domowników - anioł, owieczka o maślanym spojrzeniu.

Sssnikam ;)
                            • humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 21:13
                              Nie wiń się tak automatycznie. Jakieś zdarzenie niezależne od wychowaców mogło wywołać traumę powodującą zaburzenia psychiczne. Jakiś rodzaj natręctw estetycznych na przykład.
                              Brnc
      • widz102 Ewuala - eee tam do 8! 21.02.13, 13:05
        "Podczas służbowej interwencji w restauracji Glorieta będący w stanie nietrzeźwości Łukasz H. powiedzial do mnie i sierżanta Marka H., ze obaj jesteśmy głupsi, niż ustawa przewiduje. Ponieważ wymieniony nie potrafił dokładnie wskazać o jaka ustawę mu się rozchodzi, dlatego byliśmy zmuszeni użyć w stosunku do Łukasza H.palki służbowej."

• humbak Re: Ewuala - eee tam do 8! 21.02.13, 13:56
          To dzięki onej Glorietcie mojem zdaniem:)
        • man_sapiens Re: Ewuala - eee tam do 8! 21.02.13, 19:44
          > "Podczas służbowej interwencji w restauracji Glorieta będący w stanie nietrzeźw
          > ości Łukasz H. powiedzial do mnie i sierżanta Marka H., ze obaj jesteśmy głupsi
          > , niż ustawa przewiduje. Ponieważ wymieniony nie potrafił dokładnie wskazać o j
          > aka ustawę mu się rozchodzi, dlatego byliśmy zmuszeni użyć w stosunku do Łukasz
          > a H.palki służbowej."

Ze mgły wyszło" "FOG: 13-17 lat edukacji DIAGNOZA: język trudny (studia wyższe)"
          • man_sapiens Re: Ewuala - eee tam do 8! 21.02.13, 19:47
            No tak, mój 1 rok edukacji spowodował, że nie przeczytałem postu Widza do końca. Literowanie idzie mi słabo...
    • damakier1 Jestem za przystępna.... 21.02.13, 11:23
      Oczywiście zaraz poleciałam kawałek Wrony i ... wkleić i przystępność sprawdzić.
      I co mi wyszło? -

FOG: 1-6 lat edukacji
      DIAGNOZA: język zbyt prosty (szkoła podstawowa)
      • ploniekocica Re: Jestem za przystępna.... 21.02.13, 11:27
        Się nie martw, Damo. Słowo na ch... albo h... też jest na poziomie podstawówki. Ten program bada tylko używanie tzw mundrych słów.
        Wkleiłam "spolegliwość antyszambr mizantrop demonologia grawitacja" i wyszły mi studia doktoranckie. Ciekawe, jakie słowa łapią się na doktorat?
        Prezesowe "absmak, anihilacja" - język dość trudny, matura. A tak się bidulina starał :(
        • widz102 Eeee tam! 21.02.13, 12:16
          Apentuła niewdziosek, te będy gruwaśne
          W koć turmiela weprząchnie, kostrą bajtę spoczy,
          Oproszędły znimęci, wyświrle uwzroczy,
          A korśliwe porsacze dogremnie wyczkaśnie

Chrzęskrzyboczek pacionkociewiczarokrzysztofoniczmy
          • ploniekocica Re: Eeee tam! 21.02.13, 12:32
            czyli wewogle dodupniczność chryzostomiczna nieparzystomęskoosobowa a nie program :(
        • damakier1 Re: Jestem za przystępna.... 21.02.13, 13:27
          ploniekocica napisała:

> Się nie martw, Damo. Słowo na ch... albo h... też jest na poziomie podstawówki.
          > Ten program bada tylko używanie tzw mundrych słów.

A toś mnie, Kociczko, pocieszyła! Się nie martwić, jak mi wychodzi, że nie używam żadnych mundrych słów ino samych gupich?
          • ploniekocica Re: Jestem za przystępna.... 21.02.13, 13:30
            Bo Ty używasz mądrych słów, a nie mundrych, Damo Przeszanowna!
            • damakier1 Re: Jestem za przystępna.... 21.02.13, 13:50
              Nioch, nioch, nioch! Bo się zaraz rozpęknę ;)))
    • gat45 Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 11:28
      Wkleiłam jeden z postów Magdolota - i FOG wybuchnął z hukiem :(
      • ewa9717 Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 11:40
        Stratyfikacja petryfikacji obrazoburczej i prerafaelickiej.
        Co daje mi satysfakcję w postaci opinii języka bardzo trudnego (studia wyższe), 13-17 lat edukacji.
        Gdybym jeszcze kilkoma wyrazami z Kopalińskiego rzuciła, profesurę mam jak w banku ;)
      • magdolot Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 12:54
        gat45 napisała:

> Wkleiłam jeden z postów Magdolota - i FOG wybuchnął z hukiem :(

Kolejna Eliza sfajczona na skfarek?!
        Ale jakieś bezpieczniki ma, bo mię FCALE nie łączy, paskuda. Tylko kręci tym kółkiem zielonym, żeby mnię uspokoić i cznia.
      • ave.duce A ja wpisałam tekst Magdolota o Humbaczku 21.02.13, 15:03
        z ostatnich "NW" i >

gat45 napisała:

> Wkleiłam jeden z postów Magdolota - i FOG wybuchnął z hukiem :(
    • widz102 Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 11:40
      :(

Ale we wpisach forumowych FOG tylko 13-17, hurra!
      • dzidzia_bojowa Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 12:40
        Moje wpisy forumowe to pewnie 1-6 lat edukacji (nie sprawdziłam) ale sprawdziłam jeden z tekstów pisanych na zamówienie dla szerokiej rzeszy czytelników i wyszło mi 18-21 (język bardzo trudny) co mnie zaniepokoiło na serio ponieważ to co napisałam wtedy miało być dla wszystkich zrozumiałe i ciekawe.

A teraz skopiowałam powyższy tekst i mi wyszło:

Nosz, jaki trudny?!!! Przesz po polsku piszę! No!

• widz102 Eeee tam x3 21.02.13, 12:47
          Bo ponieważ albowiem jednym długim zdaniem wielokrotnie złożonym?

Moje wpisy forumowe to pewnie 1-6 lat edukacji. Nie sprawdziłam. Ale sprawdziłam jeden z tekstów pisanych na zamówienie dla szerokiej rzeszy czytelników. I wyszło mi 18-21. Język bardzo trudny. Co mnie zaniepokoiło na serio. Ponieważ to co napisałam wtedy miało być dla wszystkich zrozumiałe i ciekawe.

FOG: 7-8 lat edukacji
          DIAGNOZA: język zbyt prosty (gimnazjum)
    • gat45 z tym schodzeniem pod strzechy wyszło wieszczu 21.02.13, 13:16

A tekst był :

litwo,ojczyzno moja, ty jesteś jak zrowie ! Ile cię cenić trzeba, ten tylko się dowie,kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie.
      • damakier1 Re: z tym schodzeniem pod strzechy wyszło wieszcz 21.02.13, 13:30
        O! To jak mój blog ;)
        • ploniekocica Re: z tym schodzeniem pod strzechy wyszło wieszcz 21.02.13, 13:43
          "Damy z towarzystwa unoszą suknie ponad głowy, żeby się uchronić. Roześmiane czarownice w krótkich, czerwonych koszulkach lecą w powietrzu na miotłach. Quakerlyster plaster niszczy pryszcze. Spada deszcz zębów smoczych. Uzbrojeni bohaterowie wyskakują z rozpadlin. Wymieniają przyjazne hasło rycerzy czerwonego krzyża i staczają pojedynki kawaleryjskimi szablami: Wolfe Tone z Henry Grattanem, Smith O'Brien z Danielem O'Connellem, Michael Davitt z Isaakiem Buttem, Justin Mc Carthy z Parnellem (...). Na wyniosłości pośrodku świata wznosi się ołtarz polowy świętej Barbary. Czarne świece wyrastają z jego obu rogów: rogu ewangelii i rogu listów apostolskich. Z dwóch wysoko umieszczonych strzelnic wieży dwie włócznie blasku spadają na spowity dymem kamień ołtarza. Na kamieniu ołtarza leży naga pani Mina Purefoy, bogini nierozsądku, spętana; na jej wzdętym brzuchu stoi kielich. Ojciec Malachi O'Flynn, w długiej halce i włożonym przodem do tyłu ornacie, mając dwie lewe stopy odwrócone tyłem do przodu, odprawia mszę polową. Wielebny Hugh C. Haines Love, M. A., ubrany w prostą sutannę i płaski biret akademicki, głowę i kołnierzyk ma odwrócone tyłem do przodu i trzyma nad głową celebranta otwarty parasol. "

NO!
          • gat45 Re: z tym schodzeniem pod strzechy wyszło wieszcz 21.02.13, 13:47
            To jest dokładnie tyle, co ten program mi przyznaje za wszystkie moje własne posty, które tam wkleiłam:(
            Ale, ale... Jak to jest z tą edukacją ? W ogóle czy po polsku ?
            • ploniekocica Re: z tym schodzeniem pod strzechy wyszło wieszcz 21.02.13, 13:53
              Z całym szacunkiem dla obojga, ale jednakowoż czyta mi się Cię łatwiej niż Joyce'a.

A według tego cholernego Foga nie Mieczysława i nie Fileasa, bo oni przez dwa gie, Ulisses jest czytable dla każdego absolwenta gimnazjum. Fajnie!
    • gat45 Fogologia porównawcza wieszczuffff 21.02.13, 13:42
      FOG: 11-12 lat edukacji
      DIAGNOZA: język dość trudny (matura)

Smutna Wielkanoc - wiersz
      mietek_z_pis 24.04.11, 14:40 Odpowiedz
      Ta Wielkanoc wyjątkowo smutna będzie
      Bo już bez Ciebie Panie prezydencie się odbędzie
      I bez Pani Prezydentowej kochanej
      Mamy Martusi naszej wspaniałej

Bez orszaków prezydenckich,
      Bez balów partyjnych i studenckich
      I bez naszych obchodów prywatnych
      Na których nie było członków stratnych

Polska się upomni o Was, kochani
      Pamiętajmy, że my tu nie jesteśmy sami
      PiS to więcej niż Polski połowa
      Niech o to Tuska nie boli głowa
      Gdy dojdziemy do władzy porządek zrobimy
      Będzie po Układzie pusto jak za Hiroszimy
      • ploniekocica Re: Fogologia porównawcza wieszczuffff 21.02.13, 13:47
        A jak wyrzucisz, Gatu, autora i forum i wkleisz sam wiersz od razu spada. Ha!
        "mietek z pis" podnosi poziom trudności? Haha!
        • gat45 Re: Fogologia porównawcza wieszczuffff 21.02.13, 13:58
          Bingo ! Świtezianka z Towiańskim - i od razu wieszczu adasiu o oczko wyżej poszło

ad_mic.filareta z Nowogródka.
          Litwo,ojczyzno moja, ty jesteś jak zrowie ! Ile cię cenić trzeba, ten tylko się dowie,kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie.

ad_mic.filareta z Nowogródka. Miłośnik Świtezianek i towiańszczyzny.
          Litwo,ojczyzno moja, ty jesteś jak zrowie ! Ile cię cenić trzeba, ten tylko się dowie,kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie.
        • widz102 Re: Fogologia porównawcza wieszczuffff 21.02.13, 14:14
          To pis podnosi. Jako słowo uznane za obce.
          Zawsze mówiłem.
    • illmatar Ja to mam niefart 21.02.13, 16:09
      Wstawiłam mój własny wpis, zawsze to człowiek ciekaw prawdy o sobie, szczególnie tej co się objawia w oczach (...?) uczonego pana Foga i jest niezwykle wyważona. Proszę jaki cudny efekt z appendiksem w obcym języku:

• illmatar Re: Ja to mam niefart 21.02.13, 16:11
        I jaki piękny skok w edukacji, wstawiłam powyższy wpis i oto:

FOG: 11-12 lat edukacji
        DIAGNOZA: język dość trudny (matura)
        • magdolot Re: Ja to DOPIERO mam niefart! 21.02.13, 16:36
          Fstawiłam mój post z przeczuciem pacynki i wyszło, że short plain na poziomie liceum. To poszłam za ciosem i fstawiłam diagnozę - wypluło czerwony napis:

Nię będę komentować w sfym własnym dobrze pojętym interesie. O.
          • tojajurek Dobiło mnię :( 21.02.13, 23:18
            Wkleiłem jeden z moich lepszych limeryków.
            Okazało się, że nie skończyłem nawet szkoły podstawowej.
            Idę się zgubić.
            • lackzadek Re: Dobiło mnię :( 27.02.13, 01:24
              Ja wkleiłem knota i co wyszło?

"Małorolny z Wielkich Wdzydz
              Wdzydzkie panie miał za nic
              Zadowolić "nie dał radę"
              bo miał bardzo małą wadę
              Więc im tylko wciskał pic."

To pewnie przez prezesowe "nie dał radę"
              • ave.duce Re: Dobiło mnię :( 27.02.13, 18:00