humbak Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 10:50 Ma ktoś jakąś notatkę z policji i może wkleić?:) Odpowiedz Link
ave.duce Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:24 FOG: 13-17 lat edukacji DIAGNOZA: język trudny (studia wyższe) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:29 Lecę sprawdzać Kamilka! Ha! Może w końcu będzie ktoś z językiem doktora. Odpowiedz Link
scoutek Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:37 wkleiłam ostatni wpis z blogu Movie, movie i wyszło: FOG: 9-10 lat edukacji DIAGNOZA: język zalecany w komunikacji publicznej (standard plain language) Odpowiedz Link
widz102 Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:41 Idealnie! Narzędzie jak ulał! Odpowiedz Link
scoutek Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:49 yesu..... wkleiłam swoje dwa posty z dyskusji na forum książki i wyszło: FOG: 18-więcej lat edukacji DIAGNOZA: język bardzo trudny Odpowiedz Link
humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 11:52 To co zdarzyło mi się czytać na komisariatach jest nieporównanie ciekawsze niż wszystko co można znaleźć na FK. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 15:04 Jesteś bywalcem komisariatów? ;) Odpowiedz Link
humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 15:13 Parę razy byłem. To wystarczy by być oczarowanym. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 16:33 Ostatni raz (drugi?) byłam na posterunku policji w 1997 roku. I wyszłam rozczarowana, nic nie załatwiwszy. No, ale do trzech razy sztuka. Odpowiedz Link
humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 20:19 Ja natomiast prawie dwa lata temu. Skutek niejednoznaczny. Winowajca niby złapany (ponoć), ale ja nic z tego miał nie będę, poza teoretyczną satysfkacją. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 20:36 Ja nie poszłam na policję. Policja przyszła do mnie - spisać zeznania w sprawie. Panowie stanęli w drzwiach, a Kora - przywiązana do nogi kanapy i letko ffkurzona: ziuuu! z kanapą do tych drzwi podeszła (z pięć metrów w sumie). Odpowiedz Link
humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 20:39 Jak sądzisz, z agresji czy sympatii? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 20:54 Ona nie lubi nikogo poza rodziną. Panowie bardzo byli mili i pomocni, ale Kora nie zna się na ludziach. Na plus liczę jej, że nawet nie zaszczekała ;) Odpowiedz Link
humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 20:57 A może to nie brak sympatii? Może ona po prostu jest sarkastyczna i odbierasz to jako wrogość? Taki mechanizm obronny związany z brakiem pewności siebie nie oznaczający jednak klasycznej niechęci? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 21:03 Wiem, to błędy wychowawcze. Niechęć wyraża nagle i bez uprzedzenia - zawiadamia na przykład, że nie odpowiada jej długość nogawek spodni naszego gościa (bo się z nią drażnił) albo kieszeń marynarki - zupełnie niepotrzebnej. Na co dzień swoje niezadowolenie żłobi pazurami na deskach bramy. Ale dla domowników - anioł, owieczka o maślanym spojrzeniu. Sssnikam ;) Odpowiedz Link
humbak Re: Po co policja, nie wystarczy Zbysio Adams? ;) 21.02.13, 21:13 Nie wiń się tak automatycznie. Jakieś zdarzenie niezależne od wychowaców mogło wywołać traumę powodującą zaburzenia psychiczne. Jakiś rodzaj natręctw estetycznych na przykład. Brnc Odpowiedz Link
widz102 Ewuala - eee tam do 8! 21.02.13, 13:05 "Podczas służbowej interwencji w restauracji Glorieta będący w stanie nietrzeźwości Łukasz H. powiedzial do mnie i sierżanta Marka H., ze obaj jesteśmy głupsi, niż ustawa przewiduje. Ponieważ wymieniony nie potrafił dokładnie wskazać o jaka ustawę mu się rozchodzi, dlatego byliśmy zmuszeni użyć w stosunku do Łukasza H.palki służbowej." FOG: 13-17 lat edukacji DIAGNOZA: język trudny (studia wyższe) Odpowiedz Link
humbak Re: Ewuala - eee tam do 8! 21.02.13, 13:56 To dzięki onej Glorietcie mojem zdaniem:) Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Ewuala - eee tam do 8! 21.02.13, 19:44 > "Podczas służbowej interwencji w restauracji Glorieta będący w stanie nietrzeźw > ości Łukasz H. powiedzial do mnie i sierżanta Marka H., ze obaj jesteśmy głupsi > , niż ustawa przewiduje. Ponieważ wymieniony nie potrafił dokładnie wskazać o j > aka ustawę mu się rozchodzi, dlatego byliśmy zmuszeni użyć w stosunku do Łukasz > a H.palki służbowej." Ze mgły wyszło" "FOG: 13-17 lat edukacji DIAGNOZA: język trudny (studia wyższe)" Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Ewuala - eee tam do 8! 21.02.13, 19:47 No tak, mój 1 rok edukacji spowodował, że nie przeczytałem postu Widza do końca. Literowanie idzie mi słabo... Odpowiedz Link
damakier1 Jestem za przystępna.... 21.02.13, 11:23 Oczywiście zaraz poleciałam kawałek Wrony i ... wkleić i przystępność sprawdzić. I co mi wyszło? - FOG: 1-6 lat edukacji DIAGNOZA: język zbyt prosty (szkoła podstawowa) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Jestem za przystępna.... 21.02.13, 11:27 Się nie martw, Damo. Słowo na ch... albo h... też jest na poziomie podstawówki. Ten program bada tylko używanie tzw mundrych słów. Wkleiłam "spolegliwość antyszambr mizantrop demonologia grawitacja" i wyszły mi studia doktoranckie. Ciekawe, jakie słowa łapią się na doktorat? Prezesowe "absmak, anihilacja" - język dość trudny, matura. A tak się bidulina starał :( Odpowiedz Link
widz102 Eeee tam! 21.02.13, 12:16 Apentuła niewdziosek, te będy gruwaśne W koć turmiela weprząchnie, kostrą bajtę spoczy, Oproszędły znimęci, wyświrle uwzroczy, A korśliwe porsacze dogremnie wyczkaśnie FOG: 1-6 lat edukacji DIAGNOZA: język zbyt prosty (szkoła podstawowa) Chrzęskrzyboczek pacionkociewiczarokrzysztofoniczmy FOG: 18-więcej lat edukacji DIAGNOZA: język bardzo trudny Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Eeee tam! 21.02.13, 12:32 czyli wewogle dodupniczność chryzostomiczna nieparzystomęskoosobowa a nie program :( Odpowiedz Link
damakier1 Re: Jestem za przystępna.... 21.02.13, 13:27 ploniekocica napisała: > Się nie martw, Damo. Słowo na ch... albo h... też jest na poziomie podstawówki. > Ten program bada tylko używanie tzw mundrych słów. A toś mnie, Kociczko, pocieszyła! Się nie martwić, jak mi wychodzi, że nie używam żadnych mundrych słów ino samych gupich? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Jestem za przystępna.... 21.02.13, 13:30 Bo Ty używasz mądrych słów, a nie mundrych, Damo Przeszanowna! Odpowiedz Link
damakier1 Re: Jestem za przystępna.... 21.02.13, 13:50 Nioch, nioch, nioch! Bo się zaraz rozpęknę ;))) Odpowiedz Link
gat45 Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 11:28 Wkleiłam jeden z postów Magdolota - i FOG wybuchnął z hukiem :( Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 11:40 Stratyfikacja petryfikacji obrazoburczej i prerafaelickiej. Co daje mi satysfakcję w postaci opinii języka bardzo trudnego (studia wyższe), 13-17 lat edukacji. Gdybym jeszcze kilkoma wyrazami z Kopalińskiego rzuciła, profesurę mam jak w banku ;) Odpowiedz Link
magdolot Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 12:54 gat45 napisała: > Wkleiłam jeden z postów Magdolota - i FOG wybuchnął z hukiem :( Kolejna Eliza sfajczona na skfarek?! Ale jakieś bezpieczniki ma, bo mię FCALE nie łączy, paskuda. Tylko kręci tym kółkiem zielonym, żeby mnię uspokoić i cznia. Odpowiedz Link
ave.duce A ja wpisałam tekst Magdolota o Humbaczku 21.02.13, 15:03 z ostatnich "NW" i > FOG: 1-6 lat edukacji DIAGNOZA: język zbyt prosty (szkoła podstawowa) gat45 napisała: > Wkleiłam jeden z postów Magdolota - i FOG wybuchnął z hukiem :( Odpowiedz Link
widz102 Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 11:40 FOG: 18-więcej lat edukacji DIAGNOZA: język bardzo trudny :( Ale we wpisach forumowych FOG tylko 13-17, hurra! Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Tu można sprawdzić teksty/posty ;) 21.02.13, 12:40 Moje wpisy forumowe to pewnie 1-6 lat edukacji (nie sprawdziłam) ale sprawdziłam jeden z tekstów pisanych na zamówienie dla szerokiej rzeszy czytelników i wyszło mi 18-21 (język bardzo trudny) co mnie zaniepokoiło na serio ponieważ to co napisałam wtedy miało być dla wszystkich zrozumiałe i ciekawe. A teraz skopiowałam powyższy tekst i mi wyszło: FOG: 18-więcej lat edukacji DIAGNOZA: język bardzo trudny Nosz, jaki trudny?!!! Przesz po polsku piszę! No! Odpowiedz Link
widz102 Eeee tam x3 21.02.13, 12:47 Bo ponieważ albowiem jednym długim zdaniem wielokrotnie złożonym? Moje wpisy forumowe to pewnie 1-6 lat edukacji. Nie sprawdziłam. Ale sprawdziłam jeden z tekstów pisanych na zamówienie dla szerokiej rzeszy czytelników. I wyszło mi 18-21. Język bardzo trudny. Co mnie zaniepokoiło na serio. Ponieważ to co napisałam wtedy miało być dla wszystkich zrozumiałe i ciekawe. FOG: 7-8 lat edukacji DIAGNOZA: język zbyt prosty (gimnazjum) Odpowiedz Link
gat45 z tym schodzeniem pod strzechy wyszło wieszczu 21.02.13, 13:16 FOG: 1-6 lat edukacji DIAGNOZA: język zbyt prosty (szkoła podstawowa) A tekst był : litwo,ojczyzno moja, ty jesteś jak zrowie ! Ile cię cenić trzeba, ten tylko się dowie,kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie. Odpowiedz Link
damakier1 Re: z tym schodzeniem pod strzechy wyszło wieszcz 21.02.13, 13:30 O! To jak mój blog ;) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: z tym schodzeniem pod strzechy wyszło wieszcz 21.02.13, 13:43 "Damy z towarzystwa unoszą suknie ponad głowy, żeby się uchronić. Roześmiane czarownice w krótkich, czerwonych koszulkach lecą w powietrzu na miotłach. Quakerlyster plaster niszczy pryszcze. Spada deszcz zębów smoczych. Uzbrojeni bohaterowie wyskakują z rozpadlin. Wymieniają przyjazne hasło rycerzy czerwonego krzyża i staczają pojedynki kawaleryjskimi szablami: Wolfe Tone z Henry Grattanem, Smith O'Brien z Danielem O'Connellem, Michael Davitt z Isaakiem Buttem, Justin Mc Carthy z Parnellem (...). Na wyniosłości pośrodku świata wznosi się ołtarz polowy świętej Barbary. Czarne świece wyrastają z jego obu rogów: rogu ewangelii i rogu listów apostolskich. Z dwóch wysoko umieszczonych strzelnic wieży dwie włócznie blasku spadają na spowity dymem kamień ołtarza. Na kamieniu ołtarza leży naga pani Mina Purefoy, bogini nierozsądku, spętana; na jej wzdętym brzuchu stoi kielich. Ojciec Malachi O'Flynn, w długiej halce i włożonym przodem do tyłu ornacie, mając dwie lewe stopy odwrócone tyłem do przodu, odprawia mszę polową. Wielebny Hugh C. Haines Love, M. A., ubrany w prostą sutannę i płaski biret akademicki, głowę i kołnierzyk ma odwrócone tyłem do przodu i trzyma nad głową celebranta otwarty parasol. " FOG: 9-10 lat edukacji DIAGNOZA: język zalecany w komunikacji publicznej (standard plain language) NO! Odpowiedz Link
gat45 Re: z tym schodzeniem pod strzechy wyszło wieszcz 21.02.13, 13:47 To jest dokładnie tyle, co ten program mi przyznaje za wszystkie moje własne posty, które tam wkleiłam:( Ale, ale... Jak to jest z tą edukacją ? W ogóle czy po polsku ? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: z tym schodzeniem pod strzechy wyszło wieszcz 21.02.13, 13:53 Z całym szacunkiem dla obojga, ale jednakowoż czyta mi się Cię łatwiej niż Joyce'a. A według tego cholernego Foga nie Mieczysława i nie Fileasa, bo oni przez dwa gie, Ulisses jest czytable dla każdego absolwenta gimnazjum. Fajnie! Odpowiedz Link
gat45 Fogologia porównawcza wieszczuffff 21.02.13, 13:42 FOG: 11-12 lat edukacji DIAGNOZA: język dość trudny (matura) Smutna Wielkanoc - wiersz mietek_z_pis 24.04.11, 14:40 Odpowiedz Ta Wielkanoc wyjątkowo smutna będzie Bo już bez Ciebie Panie prezydencie się odbędzie I bez Pani Prezydentowej kochanej Mamy Martusi naszej wspaniałej Bez orszaków prezydenckich, Bez balów partyjnych i studenckich I bez naszych obchodów prywatnych Na których nie było członków stratnych Polska się upomni o Was, kochani Pamiętajmy, że my tu nie jesteśmy sami PiS to więcej niż Polski połowa Niech o to Tuska nie boli głowa Gdy dojdziemy do władzy porządek zrobimy Będzie po Układzie pusto jak za Hiroszimy Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Fogologia porównawcza wieszczuffff 21.02.13, 13:47 A jak wyrzucisz, Gatu, autora i forum i wkleisz sam wiersz od razu spada. Ha! "mietek z pis" podnosi poziom trudności? Haha! Odpowiedz Link
gat45 Re: Fogologia porównawcza wieszczuffff 21.02.13, 13:58 Bingo ! Świtezianka z Towiańskim - i od razu wieszczu adasiu o oczko wyżej poszło ad_mic.filareta z Nowogródka. Litwo,ojczyzno moja, ty jesteś jak zrowie ! Ile cię cenić trzeba, ten tylko się dowie,kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie. FOG: 1-6 lat edukacji DIAGNOZA: język zbyt prosty (szkoła podstawowa) ad_mic.filareta z Nowogródka. Miłośnik Świtezianek i towiańszczyzny. Litwo,ojczyzno moja, ty jesteś jak zrowie ! Ile cię cenić trzeba, ten tylko się dowie,kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie. FOG: 7-8 lat edukacji DIAGNOZA: język zbyt prosty (gimnazjum) Odpowiedz Link
widz102 Re: Fogologia porównawcza wieszczuffff 21.02.13, 14:14 To pis podnosi. Jako słowo uznane za obce. Zawsze mówiłem. Odpowiedz Link
illmatar Ja to mam niefart 21.02.13, 16:09 Wstawiłam mój własny wpis, zawsze to człowiek ciekaw prawdy o sobie, szczególnie tej co się objawia w oczach (...?) uczonego pana Foga i jest niezwykle wyważona. Proszę jaki cudny efekt z appendiksem w obcym języku: FOG: 9-10 lat edukacji DIAGNOZA: język zalecany w komunikacji publicznej (standard plain language) Odpowiedz Link
illmatar Re: Ja to mam niefart 21.02.13, 16:11 I jaki piękny skok w edukacji, wstawiłam powyższy wpis i oto: FOG: 11-12 lat edukacji DIAGNOZA: język dość trudny (matura) Odpowiedz Link
magdolot Re: Ja to DOPIERO mam niefart! 21.02.13, 16:36 Fstawiłam mój post z przeczuciem pacynki i wyszło, że short plain na poziomie liceum. To poszłam za ciosem i fstawiłam diagnozę - wypluło czerwony napis: FOG: 7-8 lat edukacji DIAGNOZA: język zbyt prosty (gimnazjum) Nię będę komentować w sfym własnym dobrze pojętym interesie. O. Odpowiedz Link
tojajurek Dobiło mnię :( 21.02.13, 23:18 Wkleiłem jeden z moich lepszych limeryków. Okazało się, że nie skończyłem nawet szkoły podstawowej. Idę się zgubić. Odpowiedz Link
lackzadek Re: Dobiło mnię :( 27.02.13, 01:24 Ja wkleiłem knota i co wyszło? "Małorolny z Wielkich Wdzydz Wdzydzkie panie miał za nic Zadowolić "nie dał radę" bo miał bardzo małą wadę Więc im tylko wciskał pic." FOG: 13-17 lat edukacji DIAGNOZA: język trudny (studia wyższe) To pewnie przez prezesowe "nie dał radę" Odpowiedz Link