Dodaj do ulubionych

Głupota głupotę głupotą pogania

• ave.duce „Piekielne zabawy” 05.07.13, 19:43
      Hello Kitty zabawka i postać z bajki demoniczna. Na pierwszy rzut oka – sympatyczny kotek. Twórca tej postaci miał syna czy córkę… Dziecko było bardzo chore na nowotwór jamy ustnej. Poprosił jakiegoś demona
      o uzdrowienie. Dlatego kotek nie ma ust
      > Ks. Paweł Popielnicki, diecezjalny egzorcysta
      • ave.duce Posługowcy uwalniana na Jasnej Górze 10.07.13, 17:53
        ... Egzorcyści będą dyskutować m.in. o tatuażach, piercingu, uzależnieniach oraz przekazach podprogowych w piosenkach ...

Który to wiek mamy?
        • witekjs Re: Posługowcy uwalniana na Jasnej Górze 11.07.13, 11:19
          ave.duce napisała:

> ... Egzorcyści będą
          > dyskutować m.in. o tatuażach, piercingu, uzależnieniach oraz przekazach podpro
          > gowych w piosenkach
          ...

>
          > Który to wiek mamy?

Średniowiecze ?

Chyba nie zauważyliśmy, że coś nieoczekiwanego wydarzyło się w ostatnich latach.
          To jest wstrząsające...

www.fakt.pl/tag/egzorcysta
          miesiecznikegzorcysta.pl/s/omiesieczniku
          • witekjs Re: Posługowcy uwalniana na Jasnej Górze 11.07.13, 12:00

www.racjonalista.pl/kk.php/s,594/q,Aktualny.stan.stosunkow.wyznaniowych.w.Polsce..zarys.problemu
        • kolter Re: Posługowcy uwalniana na Jasnej Górze 22.08.14, 09:53
          ave.duce napisała:

> ... Egzorcyści będą
          > dyskutować m.in. o tatuażach, piercingu, uzależnieniach oraz przekazach podprogowych w piosenkach
          ...

> Który to wiek mamy?

Licząc od dat stworzenia Adam ,czy od czasu tzw Ewy A ?
    • man_sapiens Re: Głupota głupotę głupotą pogania 11.07.13, 13:49
      Czy te seminaria, w których uczą księży to tak jakby wyższe uczelnie? Tzn. czy trzeba mieć maturę, żeby się tam uczyć? Bo z tego co czytam, to wychodzi mi że nawet znajomość tabliczki mnożenia nie jest księdzu potrzebna.
    • ave.duce Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 09:51
      ... spotkanie dla dzieci przy relikwiach ...

... prawa dłoń ...
      • smutas13 Re: Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 10:29
        ...już nie napiszę, czym napawają mnie wszelkie relikwie.
        Kiedy dowiemy się, co oprócz krwi w ampułkach, odcięli J.P II?
        • ave.duce Re: Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 10:57
          To zależy od Dziwisza ;)
          • ewa9717 Re: Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 13:06
            Ponoć odcinali jakieś, za przeproszeniem, członki...
            • dzidzia_bojowa Re: Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 14:18
              Właśnie dlatego robię wszystko, by nie zostać błogosławioną ani tym bardziej świętą! Jeszcze mnie po śmierci wezmą i pokawałkują, krwi utoczą, oskalpują,, kości porąbią i kto wie jakie jeszcze okropieństwa z moim truchłem wyczyniać będą. Grzeszę więc na potęgę a moje dobre uczynki wobec ludzkości zostawiam w tajemnicy.
              • dzidzia_bojowa Re: Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 14:23
                i jeszcze przyszło mi do głowy, że gdybym została świętą, to będą mnie malować z tą okropną dewocyjną manierą. Nie chcę!
      • ave.duce „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. na tym, że 16.08.14, 23:06
        dłoń jest nietknięta rozkładem i wciąż utrzymuje temperaturę ludzkiego ciała. Wydziela też bardzo przyjemną woń" - a cząstki drewna z Krzyża Pańskiego wypuszczają listki?
        • trusiaa Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 17.08.14, 08:13
          Rozumiem, że powitanie i pożegnanie - uściśnięciem dłoni?

• ave.duce Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 17.08.14, 22:27
            A kawałki drewna z rączki do raczki?
            • ave.duce poprawka! 17.08.14, 22:27
              ave.duce napisała:

> A kawałki drewna z rączki do rączki?
            • trusiaa Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 18.08.14, 08:14
              Dżewo? Rączka dżewnianna, w szrodku sęk.

https://barry-williams.com/wp-content/uploads/2012/07/now-youve-got-three-hands-weirdo.jpg
              • ave.duce Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 19.08.14, 22:39
                https://www.poranny.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?Site=KP&Date=20140819&Category=REGION99&ArtNo=140819621&Ref=AR&border=0&MaxW=666
                • ave.duce Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 20.08.14, 12:12
                  www.youtube.com/watch?v=wpvqCeBTENY
                    • ave.duce Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 21.08.14, 22:54
                      ok ;)
                      • trusiaa Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 22.08.14, 09:07
                        Ja o rąsi!

https://25.media.tumblr.com/tumblr_lsl3kwiUdp1r3h8j5o1_500.gif
                        • ave.duce Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 22.08.14, 09:20
                          Złota rączka?
                          • ave.duce Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 22.08.14, 09:45
                            ... Z komentarzy ...

vomitorium1

"Przed gmachem - między fontannami - stanie pomnik Jana Pawła II z wyciągniętymi dłońmi. Każdy pielgrzym będzie mógł do niego podejść i uścisnąć dłoń papieża lub zrobić sobie z nim zdjęcie."

bi.gazeta.pl/im/5/2493/z2493625Q.jpg
        • rozbawiony77 Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 18.09.15, 01:49
          Ideowa ateistka. Jakież to płytkie i niesmaczne!:)))
    • ave.duce Fronda nie odstaje ;) 29.08.13, 08:09
      ... Inicjacja lucyferyczna na wakacjach ...

Gdzie jest Inna?!

ps. a ponadto sonda:

Czy Jerzy Urban powinen zostać
      pozbawiony obywatelstwa
      polskiego i wygnany z naszego
      kraju?

A przecież można spalić na stosie ;)
      • inna57 Re: Fronda nie odstaje ;) 29.08.13, 09:28
        Jestem !!!

Siedzę zatrzaśnięta w muszelce ;)

A na serio. Wydawca zagroził mi rozstrzelaniem portfela. Muszę się sprężać. Czytam Was pilnie ale paluszki mają dość klepania w klawiaturę.

Narka ;)
      • inna57 Re: Głupota głupotę głupotą pogania 17.08.14, 17:09
        Świat pełen jest głupców i oszołomów. Dlaczego tak wielu wysłaliśmy na eksport ? Widać mieliśmy znaczącą nadprodukcję.
        Niestety znam to zjawisko z autopsji. Staram się omijać środowiska "polonijne" szerokim łukiem. Takiego nagromadzenia parafialnej głupoty nigdzie indziej nie znajdziecie. Co mądrzejsi uciekają szybko z polskiego getta i wtapiają się w kraj w którym przyszło mu żyć.
        • man_sapiens Re: Głupota głupotę głupotą pogania 19.08.14, 23:40
          > Takiego nagromadzenia parafialnej głupoty nigdzie indziej nie
          > znajdziecie.
          Jak to mówią - potwierdzam. Myślę, że wtopienie się wymaga specyficznej inteligencji (jak jest emocjonalna to może być asymilacyjna). Ci, którzy by też chcieli i ale inteligencji im nie dostaje - czują dyskomfort i wokół tej niemocy budują sobie warownię z tego swojego parafianizmu i głupoty. Dają do zrozumienia - ja też potrafiłbym żyć tak, jak ci tutaj, wtopić się, ale nie mogę, bo jestem za bardzo religijny/patriotyczny/rodzinny/tradycyjny itd. Dlatego należy traktować to ze zrozumieniem, oddzielić się jak najszybciej i wtopić (zachowując swoje jestestwo, rzecz jasna).
    • trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 01.10.14, 11:01
      Za Frondą pełną miłości i miłosierdzia:
      1. Pochwała różańca jako niezwykle skutecznej broni masowego rażenia -
      www.fronda.pl/a/dr-krzysztof-kawecki-zwycieskie-krucjaty-rozancowe,42237.html
      2. "Już za tydzień całonocne czuwanie w Polsce!" Zachęta do uczestnictwa w całonocnej adoracji przeciw gender, in vitro oraz w obronie życia.
      www.fronda.pl/a/przeciw-gender-in-vitro-oraz-w-obronie-zycia-juz-za-tydzien-calonocne-czuwanie-w-polsce,42120.html

• trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 09:09
      Zwykle śmieję się cichutko, tak - hihihi, ale po przeczytaniu:
      Niektórym rodzicom podoba się uczenie chłopców, że winni po sobie sprzątać, a nie czekać, aż zrobią to za nich dziewczynki (i całej reszty podobnych bzdur)
      Zaśmiałam się: BUAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA!
      • ave.duce Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 09:25
        Ojtam, ojtam, pewnie masz mentalność antykoncepcyjną (ki diabeł?!) abo co;)
        • trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 11:19
          Oprócz mentalności antykoncepcyjnej zaniepokoiły mnie bardzo:
          duszpasterskie sposoby aplikacji nauczania, medycyna miłosierdzia oraz śliczne zdanie wytrych na koniec:
          Dogmaty są niezmienne, ale nieustannie pogłębiamy ich rozumienie.
          • gat45 Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 11:47
            trusiaa napisała:

[...]
            > Dogmaty są niezmienne, ale nieustannie pogłębiamy ich rozumienie.
            >

Jętyki bywają trawiaste lub cętkowane. Chyba że nie. ,
            • ave.duce Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 15:14
              Rozumienie dogmatów to jest to!
              Wszak "dogmat – to nic innego jak wyraźny zakaz myślenia" (Ludwig Feuerbach).
              Rozumienie bez myślenia. Chyba że nie.
              • trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 15:28
                Dogmat dogmatem: liczy się nauka Kościoła, polskiego oczywiście. A ściślej - jej ostatnie wytyczne.

Nie wyczymiłem, wyszedłem za jętyk. Trawiasty na początek.
                • ave.duce Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 15:41
                  Idziesz na przy... ups! wyprawę?

A na końcu - cała klika
                  Krewnych-i-znajomych Królika.
                  • trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 15:50
                    Klik i ssnik ;)
                    • ave.duce Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 22:34
                      https://www.gify.net/data/media/327/krolik-ruchomy-obrazek-0255.gif
                      • ewa9717 Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 23:49
                        ;) natemat.pl/119439,biskupi-karmienie-piersia-moze-rozwijac-niezdrowa-fascynacje-nagoscia-dzieci-powinny-miec-zasloniete-oczy
                        • gat45 Re: Głupota głupotę głupotą pogania 07.10.14, 05:25
                          ASZ, Ewuniu, ASZ :)
                          Chociaż i to by mnie nie zdziwiło. Chyba.
                          • ewa9717 Re: Głupota głupotę głupotą pogania 07.10.14, 08:48
                            Wiem, wiem, dlatego się na szpicy uśmiechłem, ale czyż największe bzdury nie realizują się u nas najłatwiej?
    • trusiaa FrĄdzia chwali 17.10.14, 16:26
      Laureatkę Pokojowej Nagrody Nobla: Malala jako 15-letnia dziewczyna przeciwstawiła się talibskim ekstremistom. (...) Naraziła się fanatykom prowadząc bloga, na którym opowiadała się za prawem kobiet do edukacji, wolności i decydowania o własnym losie w dolinie Swat, gdzie mieszkała. Pakistańscy talibowie sprzeciwiali się tam prawu dziewcząt do edukacji. Nastolatkę oskarżono o propagowanie zachodniego stylu życia i "nieprzyzwoite" zachowanie.

Yyyy, chwileczkę...?

• trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 24.05.15, 18:31
      Wanda Półtawska specjalnie dla Fronda.pl: Co wiesz o pigułce po?

"Współczesna medycyna zagraża świętości małżeństwa, i Jan Paweł II chciał, aby to się zmieniło, aby właśnie lekarze pomagali ludziom przeżyć małżeństwo i miłość w sposób święty. Całe życie zajmował się lekarzami , mówił: „stwórzcie mocny związek lekarzy katolickich, żeby zapanować nad opinią publiczną”.

Jeżeli łykają „pigułkę po” − to już przestaje być tylko ich sprawą − bo ja − i każdy rozumny człowiek − mamy prawo wkroczyć.

Dziennikarze piszą „zarodek”, ja mówię: dziecko w pierwszych godzinach życia.
      (...) to maleństwo od początku nie tylko żyje, ale działa, produkuje swój hormon który, można powiedzieć, zmienia sytuację w matce. (...) I właśnie ta pigułka hamuje tę produkcję maleństwa − i nie może się ono wszczepić w matkę, nie będzie mogło dostać życiodajnej krwi matczynej.
      To maleństwo umiera więc śmiercią głodową.

Zdrowa kobieta przeciętnie raz na 28 dni może stać się matką (taki jest cykl fizjologii kobiety) − czyli może zabić dwanaścioro lub, jak ma krótszy cykl, trzynaścioro dzieci w ciągu roku.

Mamy więc problem oceny moralnej − jak ocenić czyn? Kobieta nie wie, czy będzie dziecko, ale nie chce tego dziecka i łyka tabletki na zapas. Co wtedy?

Ksiądz spokojnie odpowiada: „Grzech popełniony myślą i intencją”. Więc każda dziewczyna, która łyka te pigułki, może 13 razy zabić dziecko czynem, a wielokrotnie więcej razy myślą i intencją.

Jakie to będą żony i matki z tych dziewczyn, które od piętnastego roku życia będą zabijać?

Co to będzie za naród?"
      • tojajurek Re: Głupota głupotę głupotą pogania 24.05.15, 19:12
        Aż odetchłem z ulgą, że pani Półtawska (kimkolwiek jest) do moich męskich i niezbyt wonnych gaci nie wkracza. Chyba, że z roztargnienia nie zauważyłem tamoj żadnych świątobliwych ingerencji.
    • trusiaa Szlachta się bawi, na koszta nie zważa 17.09.15, 08:31
      Wszystko zaczęło się od raportu opracowanego przez miejski zespół zadaniowy odpowiedzialny za przygotowania ŚDM, które leżą po stronie Krakowa. Oszacowano w nim, że wydatki na uroczystości sięgną 202 mln zł, ale już w tej chwili brakuje 170 mln zł.

Kard. Dziwisz: Światowe Dni Młodzieży mają kosztować jak najmniej
      - Od początku powtarzamy, że chcemy tak zorganizować uroczystości, by kosztowały jak najmniej i by nie obciążać miasta ani państwa.

Światowe Dni Młodzieży są wydarzeniem religijnym i finansowane będą wyłącznie wkładem finansowym wiernych Kościoła - informują organizatorzy przyszłorocznego spotkania papieża z młodzieżą. Do tej pory w polskich kościołach odbyły się już dwie składki na ŚDM. Do maja 2016 mają się odbyć dwie następne.

Yyyyyyy? Co ja paczę?
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/custom_covers/216x146/33425290923418321_1354812280.jpg

pod koniec jedno zdanie, wtrącone mimochodem:

Koszty ponoszone przez miasto to koszty bieżące i inwestycyjne (według szacunków odpowiednio 80 i 55 milionów). Niektóre z inwestycji były wcześniej przewidywane w budżetach, a zostały przyspieszone ze względu na przyszłoroczną wizytę Ojca Świętego.

Nic nie rozumię, prawda?
      Zupełnie jak Jego Eminencja Najprzewielebniejszy Ksiądz Kardynał.
      • ave.duce Re: Szlachta się bawi, na koszta nie zważa 17.09.15, 08:56
        https://bi.gazeta.pl/im/71/f5/11/z18831729Q,Kard--Stanislaw-Dziwisz.jpg

A co na to prezydent Duda, jego głodne nierozgarnięte dzieci, ruiny i zgliszcza?
        • rozbawiony77 Re: Szlachta się bawi, na koszta nie zważa 18.09.15, 01:54
          Urodź, a się dowiesz:)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka