czan-dra 05.07.13, 17:01 Ciekawe dla kogo to kazanie? Ks. Marek Bałwas. Hello kitty i inne zagrożenia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce „Piekielne zabawy” 05.07.13, 19:43 Hello Kitty zabawka i postać z bajki demoniczna. Na pierwszy rzut oka – sympatyczny kotek. Twórca tej postaci miał syna czy córkę… Dziecko było bardzo chore na nowotwór jamy ustnej. Poprosił jakiegoś demona o uzdrowienie. Dlatego kotek nie ma ust > Ks. Paweł Popielnicki, diecezjalny egzorcysta Odpowiedz Link
ave.duce Posługowcy uwalniana na Jasnej Górze 10.07.13, 17:53 ... Egzorcyści będą dyskutować m.in. o tatuażach, piercingu, uzależnieniach oraz przekazach podprogowych w piosenkach ... Który to wiek mamy? Odpowiedz Link
witekjs Re: Posługowcy uwalniana na Jasnej Górze 11.07.13, 11:19 ave.duce napisała: > ... Egzorcyści będą > dyskutować m.in. o tatuażach, piercingu, uzależnieniach oraz przekazach podpro > gowych w piosenkach ... > > Który to wiek mamy? Średniowiecze ? Chyba nie zauważyliśmy, że coś nieoczekiwanego wydarzyło się w ostatnich latach. To jest wstrząsające... www.fakt.pl/tag/egzorcysta miesiecznikegzorcysta.pl/s/omiesieczniku Odpowiedz Link
witekjs Re: Posługowcy uwalniana na Jasnej Górze 11.07.13, 12:00 www.racjonalista.pl/kk.php/s,594/q,Aktualny.stan.stosunkow.wyznaniowych.w.Polsce..zarys.problemu Odpowiedz Link
kolter Re: Posługowcy uwalniana na Jasnej Górze 22.08.14, 09:53 ave.duce napisała: > ... Egzorcyści będą > dyskutować m.in. o tatuażach, piercingu, uzależnieniach oraz przekazach podprogowych w piosenkach ... > Który to wiek mamy? Licząc od dat stworzenia Adam ,czy od czasu tzw Ewy A ? Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Głupota głupotę głupotą pogania 11.07.13, 13:49 Czy te seminaria, w których uczą księży to tak jakby wyższe uczelnie? Tzn. czy trzeba mieć maturę, żeby się tam uczyć? Bo z tego co czytam, to wychodzi mi że nawet znajomość tabliczki mnożenia nie jest księdzu potrzebna. Odpowiedz Link
ave.duce Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 09:51 ... spotkanie dla dzieci przy relikwiach ... ... prawa dłoń ... Odpowiedz Link
smutas13 Re: Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 10:29 ...już nie napiszę, czym napawają mnie wszelkie relikwie. Kiedy dowiemy się, co oprócz krwi w ampułkach, odcięli J.P II? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 10:57 To zależy od Dziwisza ;) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 13:06 Ponoć odcinali jakieś, za przeproszeniem, członki... Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 14:18 Właśnie dlatego robię wszystko, by nie zostać błogosławioną ani tym bardziej świętą! Jeszcze mnie po śmierci wezmą i pokawałkują, krwi utoczą, oskalpują,, kości porąbią i kto wie jakie jeszcze okropieństwa z moim truchłem wyczyniać będą. Grzeszę więc na potęgę a moje dobre uczynki wobec ludzkości zostawiam w tajemnicy. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Ciekawe, jaki jest program spotkania? 17.08.13, 14:23 i jeszcze przyszło mi do głowy, że gdybym została świętą, to będą mnie malować z tą okropną dewocyjną manierą. Nie chcę! Odpowiedz Link
ave.duce „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. na tym, że 16.08.14, 23:06 dłoń jest nietknięta rozkładem i wciąż utrzymuje temperaturę ludzkiego ciała. Wydziela też bardzo przyjemną woń" - a cząstki drewna z Krzyża Pańskiego wypuszczają listki? Odpowiedz Link
trusiaa Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 17.08.14, 08:13 Rozumiem, że powitanie i pożegnanie - uściśnięciem dłoni? Odpowiedz Link
ave.duce Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 17.08.14, 22:27 A kawałki drewna z rączki do raczki? Odpowiedz Link
ave.duce poprawka! 17.08.14, 22:27 ave.duce napisała: > A kawałki drewna z rączki do rączki? Odpowiedz Link
trusiaa Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 18.08.14, 08:14 Dżewo? Rączka dżewnianna, w szrodku sęk. Odpowiedz Link
ave.duce Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 20.08.14, 12:12 www.youtube.com/watch?v=wpvqCeBTENY Odpowiedz Link
trusiaa Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 20.08.14, 13:09 Ale warunek: Skaldowie Nie całuj mnie pierwsza Odpowiedz Link
ave.duce Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 22.08.14, 09:45 ... Z komentarzy ... vomitorium1 "Przed gmachem - między fontannami - stanie pomnik Jana Pawła II z wyciągniętymi dłońmi. Każdy pielgrzym będzie mógł do niego podejść i uścisnąć dłoń papieża lub zrobić sobie z nim zdjęcie." bi.gazeta.pl/im/5/2493/z2493625Q.jpg Odpowiedz Link
rozbawiony77 Re: „Niezwykłość tych relikwii polega m.in. 18.09.15, 01:49 Ideowa ateistka. Jakież to płytkie i niesmaczne!:))) Odpowiedz Link
ave.duce Fronda nie odstaje ;) 29.08.13, 08:09 ... Inicjacja lucyferyczna na wakacjach ... Gdzie jest Inna?! ps. a ponadto sonda: Czy Jerzy Urban powinen zostać pozbawiony obywatelstwa polskiego i wygnany z naszego kraju? A przecież można spalić na stosie ;) Odpowiedz Link
inna57 Re: Fronda nie odstaje ;) 29.08.13, 09:28 Jestem !!! Siedzę zatrzaśnięta w muszelce ;) A na serio. Wydawca zagroził mi rozstrzelaniem portfela. Muszę się sprężać. Czytam Was pilnie ale paluszki mają dość klepania w klawiaturę. Narka ;) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 17.08.14, 15:55 Jak ubierać się skromnie wykorzystując odzież którą już masz: na co dzień do sportów i na plażę Odpowiedz Link
inna57 Re: Głupota głupotę głupotą pogania 17.08.14, 17:09 Świat pełen jest głupców i oszołomów. Dlaczego tak wielu wysłaliśmy na eksport ? Widać mieliśmy znaczącą nadprodukcję. Niestety znam to zjawisko z autopsji. Staram się omijać środowiska "polonijne" szerokim łukiem. Takiego nagromadzenia parafialnej głupoty nigdzie indziej nie znajdziecie. Co mądrzejsi uciekają szybko z polskiego getta i wtapiają się w kraj w którym przyszło mu żyć. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Głupota głupotę głupotą pogania 19.08.14, 23:40 > Takiego nagromadzenia parafialnej głupoty nigdzie indziej nie > znajdziecie. Jak to mówią - potwierdzam. Myślę, że wtopienie się wymaga specyficznej inteligencji (jak jest emocjonalna to może być asymilacyjna). Ci, którzy by też chcieli i ale inteligencji im nie dostaje - czują dyskomfort i wokół tej niemocy budują sobie warownię z tego swojego parafianizmu i głupoty. Dają do zrozumienia - ja też potrafiłbym żyć tak, jak ci tutaj, wtopić się, ale nie mogę, bo jestem za bardzo religijny/patriotyczny/rodzinny/tradycyjny itd. Dlatego należy traktować to ze zrozumieniem, oddzielić się jak najszybciej i wtopić (zachowując swoje jestestwo, rzecz jasna). Odpowiedz Link
trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 01.10.14, 11:01 Za Frondą pełną miłości i miłosierdzia: 1. Pochwała różańca jako niezwykle skutecznej broni masowego rażenia - www.fronda.pl/a/dr-krzysztof-kawecki-zwycieskie-krucjaty-rozancowe,42237.html 2. "Już za tydzień całonocne czuwanie w Polsce!" Zachęta do uczestnictwa w całonocnej adoracji przeciw gender, in vitro oraz w obronie życia. www.fronda.pl/a/przeciw-gender-in-vitro-oraz-w-obronie-zycia-juz-za-tydzien-calonocne-czuwanie-w-polsce,42120.html Odpowiedz Link
trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 09:09 Zwykle śmieję się cichutko, tak - hihihi, ale po przeczytaniu: Niektórym rodzicom podoba się uczenie chłopców, że winni po sobie sprzątać, a nie czekać, aż zrobią to za nich dziewczynki (i całej reszty podobnych bzdur) Zaśmiałam się: BUAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 09:25 Ojtam, ojtam, pewnie masz mentalność antykoncepcyjną (ki diabeł?!) abo co;) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 11:19 Oprócz mentalności antykoncepcyjnej zaniepokoiły mnie bardzo: duszpasterskie sposoby aplikacji nauczania, medycyna miłosierdzia oraz śliczne zdanie wytrych na koniec: Dogmaty są niezmienne, ale nieustannie pogłębiamy ich rozumienie. Odpowiedz Link
gat45 Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 11:47 trusiaa napisała: [...] > Dogmaty są niezmienne, ale nieustannie pogłębiamy ich rozumienie. > Jętyki bywają trawiaste lub cętkowane. Chyba że nie. , Odpowiedz Link
ave.duce Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 15:14 Rozumienie dogmatów to jest to! Wszak "dogmat – to nic innego jak wyraźny zakaz myślenia" (Ludwig Feuerbach). Rozumienie bez myślenia. Chyba że nie. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 15:28 Dogmat dogmatem: liczy się nauka Kościoła, polskiego oczywiście. A ściślej - jej ostatnie wytyczne. Nie wyczymiłem, wyszedłem za jętyk. Trawiasty na początek. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 15:41 Idziesz na przy... ups! wyprawę? A na końcu - cała klika Krewnych-i-znajomych Królika. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Głupota głupotę głupotą pogania 06.10.14, 23:49 ;) natemat.pl/119439,biskupi-karmienie-piersia-moze-rozwijac-niezdrowa-fascynacje-nagoscia-dzieci-powinny-miec-zasloniete-oczy Odpowiedz Link
gat45 Re: Głupota głupotę głupotą pogania 07.10.14, 05:25 ASZ, Ewuniu, ASZ :) Chociaż i to by mnie nie zdziwiło. Chyba. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Głupota głupotę głupotą pogania 07.10.14, 08:48 Wiem, wiem, dlatego się na szpicy uśmiechłem, ale czyż największe bzdury nie realizują się u nas najłatwiej? Odpowiedz Link
trusiaa FrĄdzia chwali 17.10.14, 16:26 Laureatkę Pokojowej Nagrody Nobla: Malala jako 15-letnia dziewczyna przeciwstawiła się talibskim ekstremistom. (...) Naraziła się fanatykom prowadząc bloga, na którym opowiadała się za prawem kobiet do edukacji, wolności i decydowania o własnym losie w dolinie Swat, gdzie mieszkała. Pakistańscy talibowie sprzeciwiali się tam prawu dziewcząt do edukacji. Nastolatkę oskarżono o propagowanie zachodniego stylu życia i "nieprzyzwoite" zachowanie. Yyyy, chwileczkę...? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Głupota głupotę głupotą pogania 24.05.15, 18:31 Wanda Półtawska specjalnie dla Fronda.pl: Co wiesz o pigułce po? "Współczesna medycyna zagraża świętości małżeństwa, i Jan Paweł II chciał, aby to się zmieniło, aby właśnie lekarze pomagali ludziom przeżyć małżeństwo i miłość w sposób święty. Całe życie zajmował się lekarzami , mówił: „stwórzcie mocny związek lekarzy katolickich, żeby zapanować nad opinią publiczną”. Jeżeli łykają „pigułkę po” − to już przestaje być tylko ich sprawą − bo ja − i każdy rozumny człowiek − mamy prawo wkroczyć. Dziennikarze piszą „zarodek”, ja mówię: dziecko w pierwszych godzinach życia. (...) to maleństwo od początku nie tylko żyje, ale działa, produkuje swój hormon który, można powiedzieć, zmienia sytuację w matce. (...) I właśnie ta pigułka hamuje tę produkcję maleństwa − i nie może się ono wszczepić w matkę, nie będzie mogło dostać życiodajnej krwi matczynej. To maleństwo umiera więc śmiercią głodową. Zdrowa kobieta przeciętnie raz na 28 dni może stać się matką (taki jest cykl fizjologii kobiety) − czyli może zabić dwanaścioro lub, jak ma krótszy cykl, trzynaścioro dzieci w ciągu roku. Mamy więc problem oceny moralnej − jak ocenić czyn? Kobieta nie wie, czy będzie dziecko, ale nie chce tego dziecka i łyka tabletki na zapas. Co wtedy? Ksiądz spokojnie odpowiada: „Grzech popełniony myślą i intencją”. Więc każda dziewczyna, która łyka te pigułki, może 13 razy zabić dziecko czynem, a wielokrotnie więcej razy myślą i intencją. Jakie to będą żony i matki z tych dziewczyn, które od piętnastego roku życia będą zabijać? Co to będzie za naród?" Odpowiedz Link
tojajurek Re: Głupota głupotę głupotą pogania 24.05.15, 19:12 Aż odetchłem z ulgą, że pani Półtawska (kimkolwiek jest) do moich męskich i niezbyt wonnych gaci nie wkracza. Chyba, że z roztargnienia nie zauważyłem tamoj żadnych świątobliwych ingerencji. Odpowiedz Link
trusiaa Szlachta się bawi, na koszta nie zważa 17.09.15, 08:31 Wszystko zaczęło się od raportu opracowanego przez miejski zespół zadaniowy odpowiedzialny za przygotowania ŚDM, które leżą po stronie Krakowa. Oszacowano w nim, że wydatki na uroczystości sięgną 202 mln zł, ale już w tej chwili brakuje 170 mln zł. Kard. Dziwisz: Światowe Dni Młodzieży mają kosztować jak najmniej - Od początku powtarzamy, że chcemy tak zorganizować uroczystości, by kosztowały jak najmniej i by nie obciążać miasta ani państwa. Światowe Dni Młodzieży są wydarzeniem religijnym i finansowane będą wyłącznie wkładem finansowym wiernych Kościoła - informują organizatorzy przyszłorocznego spotkania papieża z młodzieżą. Do tej pory w polskich kościołach odbyły się już dwie składki na ŚDM. Do maja 2016 mają się odbyć dwie następne. Yyyyyyy? Co ja paczę? pod koniec jedno zdanie, wtrącone mimochodem: Koszty ponoszone przez miasto to koszty bieżące i inwestycyjne (według szacunków odpowiednio 80 i 55 milionów). Niektóre z inwestycji były wcześniej przewidywane w budżetach, a zostały przyspieszone ze względu na przyszłoroczną wizytę Ojca Świętego. Nic nie rozumię, prawda? Zupełnie jak Jego Eminencja Najprzewielebniejszy Ksiądz Kardynał. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szlachta się bawi, na koszta nie zważa 17.09.15, 08:56 A co na to prezydent Duda, jego głodne nierozgarnięte dzieci, ruiny i zgliszcza? Odpowiedz Link
rozbawiony77 Re: Szlachta się bawi, na koszta nie zważa 18.09.15, 01:54 Urodź, a się dowiesz:))))) Odpowiedz Link