Dodaj do ulubionych

Kto to jest ?

12.06.14, 09:21
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/bc/ag/bgyb/Lo1p0MxCjlHuk4B3FX.jpg

A jeżeli chcecie poczytać o mojej ostatniej podróży dookoła grajdoła to proszę o słówko zachęty.
Obserwuj wątek
    • magdolot Re: Kto to jest ? 12.06.14, 10:34
      remul kata?
    • dupeteczek Re: Kto to jest ? 12.06.14, 10:42
      Zachęcam Cię słówkiem, a na krzokach się znom - tylko naszych:)
    • trusiaa Re: Kto to jest ? 12.06.14, 11:02
      To jest Bobek (Stinky) z Muminków.

• ave.duce Re: Kto to jest ? 12.06.14, 12:13
      To jest Inna w czasie popasu w trakcie ostatniej podróży dookoła grajdoła.
      Dla niepoznaki przebrana za futrzaka na mikrofon.
      • ave.duce ... dzięki czemu będzie 12.06.14, 12:22
        lepiej słychać opowieść ;)

ave.duce napisała:

> To jest Inna w czasie popasu w trakcie ostatniej podróży dookoła grajdoła.
        > Dla niepoznaki przebrana za futrzaka na mikrofon.
    • inna57 Moja podróż dookoła grajdoła 12.06.14, 20:52
      Ale "najsamprzód", jak mawiał pewien znajomy Mamci, rozwiązanie zagadki.
      Co prawda najbliższa memu sercu była odpowiedź Trusii, ale nic z tego bo może on i Bobek a może Bobkowa ale nominalnie to on (ona?) jest rakun czyli śmieciarz a normalnie mówiąc szop pracz. Jak to coś utrzymywało się na rachitycznych, bezlistnych (pomimo maja) gałązkach drzewka z resztkami świątecznej dekoracji trudno zgadnąć. Ale taki właśnie widok przywitał nas wczesnym rankiem przed jednym z hoteli w Toronto gdy razem z Kolegą M. wyszliśmy zaczerpnąć orzeźwiającego dymu papierosowego jako że Kanada przyłączyła się do koalicji "нельзя" i pomimo zaznaczenia w rezerwacji że pokój ma być dla palących (zaznaczyć można) to i tak powitało nas w recepcji ogłoszenie wielkości ogromnej mapy świata że na terenie hotelu palić нельзя a jakby nam się jednak zdarzyło to kosztuje to drobne 250 dolarów kanadyjskich czyli jakieś 750 PLN w zaokrągleniu.
      A jak trafiliśmy do Toronto i dlaczego dookoła świata będzie w części drugiej, zapewne nudnej bo kraj do którego trafiliśmy niektórzy "pieszczotliwie" opisują w ten sposób - "gdy tu przybywasz cofnij swój kalendarz o 20 lat".
      A może ktoś z Was wie o jaki kraj chodzi ?

Zebrało mi się na zagadki ;) ale jak się ostatnimi czasy opracowywało całą serię pytań egzaminacyjnych to coś tam zostaje w głowie oprócz pustki ;)
      • ave.duce Re: Moja podróż dookoła grajdoła 24.07.14, 23:09
        No i gdzie ta część druga? Przegapiłam coś?!
        • inna57 Re: Moja podróż dookoła grajdoła 25.07.14, 10:31
          A jest jeszcze ktoś chętny do czytania ?

Jak zobaczyłam Shiphol całe w kwiatach to nie wiem czy jeszcze mam coś pisać. W maju tam zaczęłam swoją podróż dookoła grajdoła ale nie wiem czy dziś jeszcze można opisać to z humorem. Przynajmniej jeden kontakt w moim spisie stał się nagle nieaktualny....

Cholernie zatrzaskuje mi się muszelka, czytam, mam swoje opinie ale nie potrafię się odezwać. Chyba muszę na dłużej zmienić klimat a niestety otoczenie na to zupełnie nie pozwala. Nie opiszę dlaczego bo moja optyka jest na tyle inna że z pewnością byście tego nie zrozumieli. Ja to rozumiem i szanuję ale nie koniecznie jestem gotowa na słowa krytyki...
          • ave.duce Re: Moja podróż dookoła grajdoła 27.07.14, 07:16
            Ok.
            • gat45 Re: Moja podróż dookoła grajdoła 27.07.14, 07:30
              Skoro "z pewnością byśmy tego nie zrozumieli" to co może być innego niż OK ?

Czasem zazdroszczę ludziom, którzy miewają całkowite pewności. A czasem nie.
    • inna57 Buble party albo... 14.06.14, 16:03
      tak się bawią dorośli ;)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/bc/ag/bgyb/ReeVH1AyE0vSSId04X.jpg
    • man_sapiens To jest yIH 14.06.14, 19:15
      To jest przecież zwykły tribble (po klingońsku yIH) jakiego nie raz można było obserwować w Star Trek. Stadko yIHów widać np. tutaj www.youtube.com/watch?v=rQ6LC-olw9Q

Te zwierzątka są mało ruchliwe (nie mają kończyn) i futrzaste. Robią przemiłe wrażenie, ale nie należy się tym dać zwieść. Mnożą się błyskawicznie, podwajając swoją populację w ciągu 12 godzin. Są przy tym niebywale żarłoczne i w ciągu kilkunastu dni są w stanie pozbawić planetę wielkości Ziemi wszelkich zasobów. Przy tym wydzielają feromony powodujące, że osobniki innych gatunków przestają nie tylko się rozmnażać ale robić cokolwiek poza troszczeniem się o yIHy - wystarczy spojrzeć w tym filmiku na kapitana Kirka.
      Uwielbiam Star Trek.
      --
      "Deklaracja wiary" lekarzy (o narządach płciowych): Tylko wybrani przez Boga i związani z Nim świętym sakramentem małżeństwa mają prawo używać tych organów, które stanowią sacrum w ciele ludzkim.
      • inna57 Re: To jest yIH 14.06.14, 19:32
        Też uwielbiam. Znam wszystkie serie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka