inna57 12.06.14, 09:21 A jeżeli chcecie poczytać o mojej ostatniej podróży dookoła grajdoła to proszę o słówko zachęty. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dupeteczek Re: Kto to jest ? 12.06.14, 10:42 Zachęcam Cię słówkiem, a na krzokach się znom - tylko naszych:) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kto to jest ? 12.06.14, 12:13 To jest Inna w czasie popasu w trakcie ostatniej podróży dookoła grajdoła. Dla niepoznaki przebrana za futrzaka na mikrofon. Odpowiedz Link
ave.duce ... dzięki czemu będzie 12.06.14, 12:22 lepiej słychać opowieść ;) ave.duce napisała: > To jest Inna w czasie popasu w trakcie ostatniej podróży dookoła grajdoła. > Dla niepoznaki przebrana za futrzaka na mikrofon. Odpowiedz Link
inna57 Moja podróż dookoła grajdoła 12.06.14, 20:52 Ale "najsamprzód", jak mawiał pewien znajomy Mamci, rozwiązanie zagadki. Co prawda najbliższa memu sercu była odpowiedź Trusii, ale nic z tego bo może on i Bobek a może Bobkowa ale nominalnie to on (ona?) jest rakun czyli śmieciarz a normalnie mówiąc szop pracz. Jak to coś utrzymywało się na rachitycznych, bezlistnych (pomimo maja) gałązkach drzewka z resztkami świątecznej dekoracji trudno zgadnąć. Ale taki właśnie widok przywitał nas wczesnym rankiem przed jednym z hoteli w Toronto gdy razem z Kolegą M. wyszliśmy zaczerpnąć orzeźwiającego dymu papierosowego jako że Kanada przyłączyła się do koalicji "нельзя" i pomimo zaznaczenia w rezerwacji że pokój ma być dla palących (zaznaczyć można) to i tak powitało nas w recepcji ogłoszenie wielkości ogromnej mapy świata że na terenie hotelu palić нельзя a jakby nam się jednak zdarzyło to kosztuje to drobne 250 dolarów kanadyjskich czyli jakieś 750 PLN w zaokrągleniu. A jak trafiliśmy do Toronto i dlaczego dookoła świata będzie w części drugiej, zapewne nudnej bo kraj do którego trafiliśmy niektórzy "pieszczotliwie" opisują w ten sposób - "gdy tu przybywasz cofnij swój kalendarz o 20 lat". A może ktoś z Was wie o jaki kraj chodzi ? Zebrało mi się na zagadki ;) ale jak się ostatnimi czasy opracowywało całą serię pytań egzaminacyjnych to coś tam zostaje w głowie oprócz pustki ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Moja podróż dookoła grajdoła 24.07.14, 23:09 No i gdzie ta część druga? Przegapiłam coś?! Odpowiedz Link
inna57 Re: Moja podróż dookoła grajdoła 25.07.14, 10:31 A jest jeszcze ktoś chętny do czytania ? Jak zobaczyłam Shiphol całe w kwiatach to nie wiem czy jeszcze mam coś pisać. W maju tam zaczęłam swoją podróż dookoła grajdoła ale nie wiem czy dziś jeszcze można opisać to z humorem. Przynajmniej jeden kontakt w moim spisie stał się nagle nieaktualny.... Cholernie zatrzaskuje mi się muszelka, czytam, mam swoje opinie ale nie potrafię się odezwać. Chyba muszę na dłużej zmienić klimat a niestety otoczenie na to zupełnie nie pozwala. Nie opiszę dlaczego bo moja optyka jest na tyle inna że z pewnością byście tego nie zrozumieli. Ja to rozumiem i szanuję ale nie koniecznie jestem gotowa na słowa krytyki... Odpowiedz Link
gat45 Re: Moja podróż dookoła grajdoła 27.07.14, 07:30 Skoro "z pewnością byśmy tego nie zrozumieli" to co może być innego niż OK ? Czasem zazdroszczę ludziom, którzy miewają całkowite pewności. A czasem nie. Odpowiedz Link
man_sapiens To jest yIH 14.06.14, 19:15 To jest przecież zwykły tribble (po klingońsku yIH) jakiego nie raz można było obserwować w Star Trek. Stadko yIHów widać np. tutaj www.youtube.com/watch?v=rQ6LC-olw9Q Te zwierzątka są mało ruchliwe (nie mają kończyn) i futrzaste. Robią przemiłe wrażenie, ale nie należy się tym dać zwieść. Mnożą się błyskawicznie, podwajając swoją populację w ciągu 12 godzin. Są przy tym niebywale żarłoczne i w ciągu kilkunastu dni są w stanie pozbawić planetę wielkości Ziemi wszelkich zasobów. Przy tym wydzielają feromony powodujące, że osobniki innych gatunków przestają nie tylko się rozmnażać ale robić cokolwiek poza troszczeniem się o yIHy - wystarczy spojrzeć w tym filmiku na kapitana Kirka. Uwielbiam Star Trek. -- "Deklaracja wiary" lekarzy (o narządach płciowych): Tylko wybrani przez Boga i związani z Nim świętym sakramentem małżeństwa mają prawo używać tych organów, które stanowią sacrum w ciele ludzkim. Odpowiedz Link