scoutek Re: forumowo filmowo 12 28.01.15, 14:56 Do filmu sięgnęłam zachwycona książką ..................................................., w której ujęła mnie narracja, klimat i oryginalność. I choć twórcy bardzo wiernie opowiedzieli książkę, pomijając tylko kilka drobnych elementów, to jednak brakło magnetyzmu czarodziejskiego klimatu......................... Odpowiedz Link
scoutek oczami męża 06.02.15, 17:53 Ten film to najlepszy prezent jaki bardzo znany reżyser może zrobić swojej żonie, zdolnej i znanej aktorce. Pozwolić jej grać przez półtorej godziny i nie przeszkadzać, a do towarzystwa dać jej minimalną liczbę osób, najwyżej jedną. Najlepiej faceta, do tego takiego, który przypomina męża............................ Odpowiedz Link
scoutek Re: oczami męża 07.02.15, 10:55 w tym przypadku mąż nie jest żmijowaty absolutnie wręcz przeciwnie - widać zachwyt Odpowiedz Link
scoutek młodzi dla młodych 14.02.15, 19:21 Bohaterem filmu jest miasto, a poznajemy je z perspektywy młodych ludzi, którzy chcą coś dla niego zrobić. Dla niego i dla całej ojczyzny, której to miasto jest symbolem. Ale jak to młodzi - beztroscy, roześmiani, lekkomyślni, pełni wiary w swoje możliwości nie zdają sobie sprawy, że to coś, co zamierzają zrobić, nie będzie trwało trzy dni i że wcale nie skończy się tak, jakby chcieli.................... Odpowiedz Link
scoutek stare zdjęcia 25.02.15, 16:01 Trochę siłą rozpędu, a trochę chęcią porównania fikcji z rzeczywistością obejrzałam sobie ostatnio ten film, zaraz po................................. Wyreżyserował go w zeszłym roku również......................................................zresztą trudno to nazwać reżyserowaniem, może byłoby lepiej nazwać to komponowaniem? Odpowiedz Link
scoutek stand up, guys* 06.03.15, 15:35 Dla Ala Pacino jestem w stanie zaryzykować każde półtorej godziny, bo wiem, że tak naprawdę zmarnowane nie będą. Jego udział w czymkolwiek gwarantuje dobrze spędzone kilkadziesiąt minut. Jeżeli jeszcze mają mu towarzyszyć Christopher Walken i Alan Arkin to już wiem na stówę że żałować nie będę........... * oryginalny tytuł filmu Odpowiedz Link
scoutek gry po polsku 14.03.15, 10:18 Przez całkowity przypadek wpadły mi do rąk wszystkie trzy książki .................................... o prokuratorze ........................................... Świetnie napisane - z pomysłem, nerwem, intrygą, tzw. poważnym tłem i znakomitym językiem - wciągnęłam je prawie za jednym posiedzeniem, a potem zaczęłam się rozglądać, bo już słyszałam, że dwie zostały zekranizowane. Pierwszą część zrobił w 2011 ................................................. Odpowiedz Link
ave.duce Re: gry po polsku 14.03.15, 22:18 forum.gazeta.pl/forum/w,89075,155589500,156101005,Obok_ale_o_ksiazce.html Odpowiedz Link
scoutek Re: gry po polsku 15.03.15, 08:22 postaram się trzymać od filmu z daleka, choć trudno będzie, bo Więckiewicz poza tym jestem ciekawa jak to schrzanili;))) ale książki mi się podobały, lubię takie co mnie znikną Odpowiedz Link
ave.duce Re: gry po polsku 15.03.15, 10:20 A ja nie o filmie - nie widziałam, ale o książce. Jak rzadko który kryminał - działał na mnie usypiająco po kilku stronach ;) Odpowiedz Link
scoutek Re: gry po polsku 15.03.15, 10:27 tak też sobie pomyślałam, dlatego podkreśliłam, że mnie się podobały książki Odpowiedz Link
scoutek znowu po polsku 21.03.15, 11:54 To film, o którym z góry wiedziałam, że będzie dla mnie istotny. Z kilku powodów: temat znany mi od podszewki, ludzie, których poznałam osobiście, no i własne przeżycia, których odbicie zobaczyłam w postaciach. Po amerykańsku opowiedziana polska historia ambitnego i zawziętego .................................................... Odpowiedz Link
scoutek kostium.... 28.03.15, 09:56 Ostatnio jakoś bardzo rzadko sięgam po filmy kostiumowe, choć lubię dać się porwać nastrojowi odległych czasów, przygód, historii. I tak właśnie wczoraj usiadłam przed telewizorem z powodu jednego nazwiska aktora biorącego udział w przedsięwzięciu i zostałam do samiutkiego końca, rozmarzona i przejęta. Bardzo podobała mi się opowieść oparta na prawdziwej historii, zrealizowana z dbałością o szczegóły i z bardzo dobrze dobraną obsadą.................... Odpowiedz Link
scoutek Wilson 07.04.15, 13:54 Gdzieś przeczytałam, że to najdłuższy spot reklamowy (2h 23 min) dotyczący jednej, bardzo znanej firmy kurierskiej. To prawda. Druga rzecz to obecność na ekranie jednego, również bardzo znanego aktora. I jeśli ktoś nie lubi................ Odpowiedz Link
scoutek efekty, efekty 15.04.15, 17:26 Poprzestawiało mi się w życiu kompletnie, dlatego mam teraz okazję trafiać na niezłe perełki filmowe nadawane w różnych stacjach o różnych dziwnych porach dnia i nocy. Ostatnio trafiłam na bardzo znany film z roku 1974, zrealizowany przez Marka Robsona na podstawie scenariusza Mario Puzo (!!!) i George'a Foxa, film, który był i jest sztandarowym przykładem filmów ............................. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: efekty, efekty 15.04.15, 19:28 scoutek napisała: był i jest sztandarowym przykładem filmów ............................. > > kata stroficznych ;) > > Odpowiedz Link
scoutek banał w mistrzowskim wykonaniu 24.04.15, 19:10 Film ten, mimo, że dotyczy zupełnie niebanalnego człowieka bo jednego z największych współczesnych naukowców, jest kompletnie banalną opowieścią. To opowieść o ciężkiej i nieuleczalnej chorobie, zmaganiu z nią i o tym, że poza chorym najbardziej cierpią najbliżsi...................... Odpowiedz Link
scoutek noir 03.05.15, 12:21 Strasznego pecha miałam zawsze do tego filmu, nigdy mi nie było z nim po drodze. Nawet na studiach, gdy oglądaliśmy większość klasyki, mignął mi tylko tytuł i pamiętam jak mój najlepszy kumpel opowiadał mi fabułę. I mimo tego, że opowiedział, został tym najlepszym do dzisiaj. Fascynował mnie ten tytuł, brzmiał tak tajemniczo i tragicznie. Do tego otaczał całą historię nimb wyjątkowości, bo i taki reżyser i taka odtwórczyni głównej roli i do tego taka muzyka................................................. Odpowiedz Link
scoutek El-Jem 11.05.15, 13:13 Aż się zdziwiłam, że o tym filmie jeszcze nie napisałam. To znakomity film, w którym jest wszystko: historia, wojna, zdrada, śmierć, miłość, wierność, honor, odwaga i szlachetność. Bardzo dobra fabuła, świetne zdjęcia, cudowna muzyka jednego z moich ulubionych kompozytorów............................................ Odpowiedz Link
scoutek nadzieja umiera ostatnia 20.05.15, 12:53 Wierni czytelnicy tego bloga wiedzą, że jednym z moich ulubionych aktorów jest ................................. To, co mnie w nim zawsze zachwycało, to, poza talentem i inteligencją, uroda i chłopięcy urok. Zdaję sobie sprawę, że nie byłam odosobniona, ....................... dorobił się rzeszy wielbicielek na całym świecie, których jednak ubywa z wiekiem. I jego i ich. Bo, niestety, nie da się ukryć, ....................... nie starzeje się ładnie. Na szczęście jednak talent i inteligencja pozostają widoczne nadal.......... Odpowiedz Link
scoutek dzień dziecka 31.05.15, 18:46 To, że kiedyś byłam dzieckiem przypominam sobie wtedy, gdy myślę o swoich nieżyjących już, niestety, Rodzicach. Albo czasem 1 czerwca w Dniu Dziecka, szczególnie dlatego, że już nikt nie daje mi prezentów. Albo tak jak dziś, gdy trafiam na film, który mi się w jakiś sposób z dzieciństwem wiąże. Książkę ................................. Odpowiedz Link
scoutek po polsku 05.06.15, 16:02 Niedawno pisałam o "Teorii wszystkiego" i mistrzostwie Eddie'go Redmayne'a w roli Hawkinga, chorującego na stwardnienie zanikowe boczne. Wczoraj w telewizji przypomniano film nieco podobny, który został nakręcony przez ............................... Odpowiedz Link
scoutek ezo 16.06.15, 12:34 To znowu jeden z tych filmów, które mi uciekły. Dopiero notoryczne natykanie się na kolejne powtórki w tv przypomniało mi, że przecież go bardzo lubię i że zapomniałam o nim kompletnie. Historia romansowo-kryminalna z wątkiem magii i ezoteryki została zrealizowana przez reżysera wielu fajnych komedii (przede wszystkim genialnej "Czy leci z nami pilot?", o niej też jeszcze nie było), Jerry'ego Zuckera, dwadzieścia pięć lat temu. ....................... Odpowiedz Link
ave.duce Re: ezo 16.06.15, 22:17 Co ja poradzę, że - delikatnie mówiąc - nie przepadam za Patrykiem S., no co?! Odpowiedz Link
scoutek lepiej późno 29.06.15, 12:17 Wakacje to zwykle czas premier lekkich, łatwych i przyjemnych filmów. Ten, o którym dzisiaj piszę, przyjemny jest, ale wcale nie taki znowu lekki i łatwy. Troszkę mnie zdziwiło, czemu na premierę czekaliśmy prawie cały rok, zrealizowany został w 2014 roku na samym początku a premiera światowa nastąpiła w sierpniu zeszłego roku. Film ten zdążył dostać nawet dwie nominacje do nagród filmowych, w tym do Złotych Lwów w Wenecji dla reżysera ............................. Odpowiedz Link
scoutek wszechstronny 05.07.15, 11:32 Na ekranach polskich kin trwa festiwal filmów z Alem Pacino. Ponieważ lato w mieście w takie upały jest do zniesienia wyłącznie w klimatyzowanych pomieszczeniach, pomaszerowałam grzecznie na kolejną historię zrealizowaną w tym roku przez Dana Fogelmana (ostatnio "Last Vegas"). Miałam nadzieję na dobrą zabawę, film reklamowany jest jako komedia. I rzeczywiście bawiłam się bardzo dobrze, choć nie jest to tylko komedia, bowiem historia podszyta jest głęboką myślą, że dobrze się starzeć wśród najbliższych, a najlepiej wśród tych, których się zaniedbało..................... Odpowiedz Link
scoutek upał znowu z ....... 17.07.15, 17:16 Dobrze, to teraz ostatni z serii filmów z Alem Pacino. Przypomniałam sobie taką drobną ramotkę z 1991 roku w reżyserii Garry'ego Marshalla, która kiedyś podobała mi się bardzo, ale niestety po latach zostaje wyłącznie urok i uroda odtwórców głównych ról. ....................... Odpowiedz Link
scoutek zaskakująco dobry 26.07.15, 12:28 Albo mam szczęście trafiania przypadkowo na niezłe filmy, albo po prostu wyczucie. A może to jest też tak, że gdy w liście płac widzę pewne nazwiska to już wiem, że kitu nie będzie. A przynajmniej wielkiego dziadostwa. To, że w ogóle obejrzałam ten film to pewno suma tego wszystkiego. ........................ Odpowiedz Link
scoutek hipokryzja 03.08.15, 13:20 W sezonie wakacyjnym w telewizji kompletna bryndza. Czasem jednak wśród wielu beznadziejnych powtórek nadawanych w kółko pojawiają się rzeczy zapomniane, ale warte przypomnienia. I tak właśnie jest z tym serialem, który od czasu swojego powstania (1983) gościł na naszych ekranach kilkakrotnie, zawsze jednak znajdą się chętni do obejrzenia go po raz kolejny. Należę to tych, którzy go znają dobrze, ale teraz, gdy trafię na kolejny odcinek specjalnie nie wyłączam telewizora. Krzywdy nie robi. Odpowiedz Link
scoutek 300 11.08.15, 12:05 To już 300 film opowiadany przeze mnie na blogu, który istnieje już ponad cztery lata. Chciałam, by to był jakiś znaczący film w moim życiu i chyba tak właśnie jest, choć na pierwszy rzut oka pomyślicie, że to bzdura. Serial komediowy? Polski? Do tego taka ramotka? Ale to wszystko wyjaśnię potem, najpierw o serialu. ............................. Odpowiedz Link
ave.duce Następnych 3stu do potęgi entej !!! 12.08.15, 16:15 A serial tytułem pasuje jak ulał... Wojna Domowa Odpowiedz Link
ave.duce Re: Następnych 3stu do potęgi entej !!! 12.08.15, 16:42 No co Ty, co Ty! To ja dziękuję za edukację permanentną w temacie filmu :) Odpowiedz Link
scoutek Re: Następnych 3stu do potęgi entej !!! 12.08.15, 16:56 miło mi bardzo, staram się nie zanudzać i tak raczej krótko, bo dłużyzny w necie nudzą mam nadzieję, że dalej będzie jak jest i może nawet lepiej Movie movie weszło na giełdę, znaczy na Facebooka założyłam fanpejdż można zaglądać, bo tam będzie trochę inaczej znaczy blog bez zmian, a na fb dodatki np. dziś urodziny Artura B. zapraszam Odpowiedz Link
ave.duce Re: Następnych 3stu do potęgi entej !!! 12.08.15, 17:00 Ho, ho! Rzadko zaglądam na FB, ale nie omieszkam. Podaj tu linkę, to i inni chętni się znajdą... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Następnych 3stu do potęgi entej !!! 12.08.15, 17:03 Sama nie wiem, jak tam znaleźć "Moovie, moovie" ;))) Odpowiedz Link
scoutek sztuka pisania i gotowania 16.08.15, 11:17 Ten film można byłoby nazwać romansem korespondencyjnym. Albo romansem ze smakiem. Albo kucharskim z uroczym menu. Tak właściwie film .................... z 2013 roku jest o tym wszystkim naraz. To urocza, klimatyczna i pełna nastroju fascynująca historia ............................. Odpowiedz Link
scoutek politycznie 23.08.15, 14:16 W 2008 roku ............................ zrealizował znakomity polityczny film, który własnie przypomniałam sobie ponownie. W ciągu zaledwie 140 minut opowiedział o tym, jak jeden z podrzędnych dziennikarzy, właściwie zaledwie prezenter popularnego talk show wpada na pomysł przeprowadzenia poważnego wywiadu z byłym prezydentem USA i zmuszenia go do wyznania czegoś, czego naród jeszcze nie słyszał. ........................ Odpowiedz Link
scoutek giganci 29.08.15, 17:55 Skorzystałam z okazji i obejrzałam po raz kolejny ten zrealizowany w 1995 roku genialny film ....................................................... To chyba najwybitniejsze dzieło tego artysty. W filmie mamy dwóch głównych bohaterów. ...................................... Odpowiedz Link
scoutek nadmorski kryminał 12.09.15, 16:26 Uwielbiam seriale, a zwłaszcza kryminalne. Staram się oglądać je w kawałku. Tak się zdarzyło, że pierwszy sezon tego serialu, o którym dzisiaj piszę, widziałam już rok temu, ale nie zdążyłam o nim napisać. Jedna ze stacji telewizyjnych ostatnio puściła od razu całość, skorzystałam więc z okazji i po przypomnieniu sobie pierwszego, z ciekawością obejrzałam drugi sezon. Tym bardziej, że zagadka kryminalna została rozwiązana w pierwszym sezonie i zainteresowało mnie, czym autorzy przyciągną widzów i czy ich zatrzymają...................... Odpowiedz Link
scoutek po 22.09.15, 13:30 Ten film powstał w 2010, nie miałam okazji go zobaczyć. Do dziś. Niestety, dopiero po samobójczej śmierci zaledwie 42-letniego, obiecującego reżysera Marcina Wrony, którego najnowszy film ("Demon") prezentowano na zakończonym właśnie Festiwalu Filmowym w Gdyni. Z......................................... Odpowiedz Link
scoutek zamieć 28.09.15, 16:30 Na początku, bo w 1996 roku, był normalny, kinowy film braci Coen. Zajmę się nim kiedy indziej, choć wg chronologii pewnie powinnam najpierw. Dzisiaj jednak piszę o tym, co w zeszłym roku inteligentni ludzie nakręcili mając w pamięci tamten właśnie film, a jedna ze stacji telewizyjnych przypomniała w ostatni weekend. Producentami zostali zresztą bracia Coen, więc trochę trzymali nad tym parasol ochronny, a ich nazwiska dały gwarancję, że nie będzie to kit. ................................ Odpowiedz Link
scoutek krótsza zamieć 03.10.15, 14:33 Wracam do tego, od czego powinnam zacząć poprzednim razem. To znaczy do filmu..................................................................... z 1996 roku, filmu nagrodzonego dwoma Oscarami i wieloma innymi nagrodami. Przypomniałam go sobie po latach prawie dwudziestu i doszłam do wniosku, że się wcale nie zestarzał i fajnie, że ktoś postanowił z tego czerpać i stworzyć coś nowego. ...................... Odpowiedz Link
scoutek Dziki Zachód 11.10.15, 17:28 To jest tak zapomniany film, że sama z trudem sobie o nim przypomniałam. Został wprawdzie zrealizowany w 1971 roku, więc nie sto lat temu, ale to była tak nic nie znacząca produkcja, że mało kto o nim wie. Tę zabawną historię, która dzieje się na Dzikim Zachodzie, a zrealizowano w Hiszpanii, stworzyli dwaj francuscy reżyserzy .......................... Odpowiedz Link
scoutek Re: Dziki Zachód 18.10.15, 13:28 Żeby nie odwracać uwagi telewidzów od ważnego meczu (gratulacje dla polskiej drużyny!) i żeby nie stracić tzw. oglądalności przy sztandarowym show stacji, TVN w niedzielny wieczór przypomniała już nieco zapomniany polski tzw. rom-kom czyli komedię romantyczną. ...................... Odpowiedz Link
scoutek wakacje w Meksyku 26.10.15, 18:24 Aby jakoś odwrócić swoją uwagę od tego, co dzieje się w polityce, włączyłam czekającą na swój dzień komedię w reżyserii Rawsona Marshalla Thurbera z 2013 roku. I nie żałuję, bo na 110 minut udało mi się oderwać od naszej politycznej naparzanki. .......................... Odpowiedz Link
scoutek Re: wakacje w Meksyku 04.11.15, 18:23 To bardzo ciężki film, ale wynagradza trud oglądania. Zwłaszcza teraz, w czasie, gdy tak pełno uchodźców pojawia się na ulicach europejskich miast, wart zobaczenia i przemyślenia. To też opowieść o tym, że każda religia bywa okrutna i zwykle zabijamy w imię Boga. Każdy w imię swojego................ Odpowiedz Link
scoutek jak zwykle 04.11.15, 18:27 zapomniałam zmienić tytuł posta, więc może teraz: prawda was zaboli Odpowiedz Link
scoutek trochę bliżej 14.11.15, 17:22 Większość znanych mi widzów kina po obejrzeniu tego filmu zaczęła się interesować muzyką .................................................... U mnie było zupełnie na odwrót, bo najpierw trafiłam na ich genialny koncert, a dopiero potem obejrzałam film .................................. Odpowiedz Link
scoutek przegląd resztek 22.11.15, 17:27 W peerelowskich stołówkach istniał kotlet mielony zw. krótko przeglądem tygodnia, bo składał się z resztek mięsa z poprzednich obiadów, połączonych świeżym jajem i panierką. Po obejrzeniu ................................. Odpowiedz Link
scoutek impreza 29.11.15, 19:43 Jest wiele filmów, na które nie idę do kina celowo, wiedząc, że zdecydowanie lepiej będzie obejrzeć je w warunkach domowych. Z tym filmem też tak było i znowu się okazało, że instynkt mnie nie zawiódł. Film z 2013 roku, w reżyserii .................................. Odpowiedz Link
scoutek białe slipki 07.12.15, 13:13 Zawsze z niecierpliwością czekam na kolejne filmy tego meksykańskiego reżysera, bo wszystkie dotychczasowe zachwyciły mnie swoją oryginalnością. A trzy z nich -.......................................................................... - pozostaje moimi ulubionymi filmami. Ale najnowszy ...................................... Odpowiedz Link
scoutek Re: białe slipki 15.12.15, 18:43 Ten film przypomniał mi się celowo. Otóż przed laty oglądałam go w towarzystwie bliskiego mi człowieka, który w tych dniach ma urodziny. A że zdarza Mu się zaglądać na mój blog to niech wie, że pamiętam. I wszystkiego najlepszego. To było wydarzenie w kinie pod koniec lat siedemdziesiątych. Zrealizowany w ................................... Odpowiedz Link
mariner4 Re: Dziki Zachód 16.12.15, 08:59 O jaki Western chodzi"'? Ostattni oglądam bnardzo stary serial pt. "Rawhide" z lat 50 z młodziutkim Clintem Eastwoodem. Tytułowa balllada "Hell bent for leather" nalezy do moich ulubionych, jak zresztą wszystkie śpiewane prez Franie Laina ('0310 to Yuma", "High Noon", "Gunfight at OK Corral" i wiele innych) To był ulubiony wykonawca Dimitra Tiomkina, giganta muzykio westernowej. Miał wielki głos. Skończył karierę w wieku ok 40 lat i juz nie wystąpił. Ale także śpiewal inne rzeczy np "Greanada". Płytę winylową "Hell bent for leather" mam jak niemal relikwie, ale i tez nagraną cyfrowo. Od ziecka kochalem westerny. Mniejwięcej do ukonczenia Szkoły Morskiej nie opusciłem ani jednego. Niezapomniany James Steward także general lotnictwa, który podczas wojny dowodził grupa B29. Dalej lubie te foilmuy, ale najbardzioej klasyki. Odpowiedz Link
scoutek Re: Kolejna serialowa polecanka 07.02.15, 23:57 ZAWSZE i to od samego początku Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Kolejna serialowa polecanka 08.02.15, 10:52 scoutek napisała: > ZAWSZE i to od samego początku > > No to Ci polecać nie będę, a już przygotowałam przemowę :( Odpowiedz Link
scoutek Re: Kolejna serialowa polecanka 08.02.15, 18:18 oooo nie, moja kochana przekonaj mnie, ciekawa jestem jakich argumentów użyjesz dawaj przemowę :))) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Kolejna serialowa polecanka 08.02.15, 19:06 Przed chwilą zjadłam całą michę tortellini i na przemowy siły nie mam. Główne argumenty w punktach banalne: Louis Litt Louis Litt Louis Litt Donna dialogi "intertekstualność" filmowo-serialowa w dialogach Odpowiedz Link
scoutek Re: Kolejna serialowa polecanka 08.02.15, 19:36 hahahahahaha pełna zgoda, też uwielbiam litowanie ;)) a Donna to moja guru, idolka i we wogle lubię także obu głównych bardzo no i Ginę Torres czyli Jessica Pearson Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Kolejna serialowa polecanka 08.02.15, 19:59 Też ich lubię wszystkich. Poza wszystkim ładni są. Bo to jest generalnie film o potrzebie bliskości i o strachu przed bliskością. A Hart of Dixie w końcu obejrzała, ha? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Kolejna serialowa polecanka 08.02.15, 20:56 Najkrótsza recenzja: Błyskotliwa opowieść o bardzo skomplikowanych związkach uczuciowych pomiędzy trzema heteroseksualnymi facetami. W związki te uwikłane jest kilka kobiet, którym z różnych powodów bardzo na tych facetach zależy. W tle prawo korporacyjne, Manhattan i duże pieniądze. Odpowiedz Link
scoutek Re: Kolejna serialowa polecanka 08.02.15, 22:40 Obejrzała pierwszy sezon i odstawiła na zaś Ale wróci, tylko nastrój ma nie do tego A przemowa super, skusiłabym się gdybym nie znała Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Kolejna serialowa polecanka 08.02.15, 22:51 Pierwszy sezon jest jak dla mnie taki sobie, bo się obraca wokół romansów głównej bohaterki. Dopiero później okazuje się, że wszyscy są głównymi bohaterami, a najgłówniejszym samo Blue Bell. Moją faworytką jest absolutnie Lemon i jej ojciec, i laska ojca, no i oczywiście Anne-Beth. Burmistrz! Meat Ball! Babcia! Przyjaciółka lesbijka! Chłopak pracujący i jego żona oraz ich koza! i.... O rany, jeszcze z pięć osób mi przyszło do głowy. Przygody romansowe doktor Hart są w ogóle nieważne, chociaż nie powiem Wade jest super. Odpowiedz Link
ploniekocica Zagadka serialowa 25.02.15, 20:58 W ciągu ostatnich paru lat dwa razy zwątpiłam serialowo w swoją heteroseksualność i o dziwo dwa razy chodziło o sekretarki. Numero uno wiadomo Donna, a numero due? Odpowiedz Link
scoutek Re: Zagadka serialowa 26.02.15, 12:57 pierwsze co mi wskoczyło to "Mad Max", ale że nie oglądałam to trudno mi powiedzieć inne sekretarki fascynujące miała Murphy Brown, ale to były co raz to inna/inny oraz mój ulubieniec - asystent - to Radar z M.A.S.H., ale to facet więc się nie liczy chyba, że Hally Berry z Flinstonów (to chyba ona była) hmmmm Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Zagadka serialowa 26.02.15, 13:06 Mad Max?????? Też nie oglądałam. PS. Ale trop dobry :) Kształty znacznie bardziej bujne niż Donny, ale też ruda! Odpowiedz Link
scoutek Re: Zagadka serialowa 26.02.15, 13:47 wiesz kto mi przyszedł teraz do głowy? Marilyn z "Przystanku Alaska" dawaj jakieś tropy, bo zwariuję ;)) "Na wariackich papierach" była tam taka jedna wariatka.... polski? choć kraj napisz.... Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Zagadka serialowa 26.02.15, 13:59 Amerykański, bardzo znany, bardzo dobry, vintage, Sekretarka charakteryzuje się bujnymi kształtami. Odpowiedz Link
scoutek Re: Zagadka serialowa 26.02.15, 14:19 oszaleję, zaćmiło mnie kompletnie..... ps. oczywiście nie Mad Max a Mad Man gdyby nie Twój wykrzyknik to wewogle nie zwróciłabym uwagi na swój błąd Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Zagadka serialowa 26.02.15, 14:28 Tak myślałam, że się pomyliłaś. I oczywiście trop dobry. Joan z mad menów :) Skoro nie widziałaś to koniecznie. ja też się dość długo zbierałam, a potem wsiąkłam zupełnie. Odpowiedz Link
scoutek Re: Zagadka serialowa 26.02.15, 14:39 nie widziałam wcale to za dużo powiedziane, widziałam urywki, w związku z tym od razu o tym właśnie pomyślałam, gdyby nie moja literówka to byłoby, że zgadłam od razu ;)) bo ona mi się rzuciła w oczy, trudno, żeby nie, zdaje się, że to jedna z osi serialu, ale może się źle domyślam uffff ale rozumiem Twoje zawahanie hetero ;)) w obu przypadkach zresztą Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Zagadka serialowa 26.02.15, 15:00 Joan jest dramaturgicznie chyba ważniejsza niż Donna i na pewno jest postacią bardziej tragiczną. Mnie się generalnie takie duże, bujne piękności średnio podobają, ale ona ma w sobie to coś, co miała MM i np. Elizabeth Taylor - erotyzm skrzyżowany ze swego rodzaju wyniosłością. Zdecydowanie zajmuje sobą ekran i to nie tylko dlatego, że jest jej dużo. Natomiast jeśli chodzi o Donnę to się ostatnio porobiło. Normalnie palce gryzę! Odpowiedz Link
scoutek Re: Zagadka serialowa 26.02.15, 18:32 ciiiiii, te ostatnie mam jeszcze przed sobą Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Zagadka serialowa 02.03.15, 08:35 scoutek napisała: > ciiiiii, te ostatnie mam jeszcze przed sobą > > Łomamuniu, Scoutku, jak to obejrzysz to daj znać. Ten sezon mnie po prostu pozbawił paznokci :) Odpowiedz Link
magdolot Re: Kolejna serialowa polecanka 26.10.15, 22:34 My po uszy w "Breaking bad". Ktoś jeszcze? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kolejna serialowa polecanka 26.10.15, 23:52 Caly sezon, wszystkie odcinki ciurkiem w trzy dni i noce odwalilam z niewielkimi przerwami na jakies wazne duperele. Pochlonelo mnie z kapciami az mi dysk wypadl - odchorowalam znaczy, ale uzylam jak rzadko. Po tym serialu tighty whiteys znow zrobily sie modne...podobno. Odpowiedz Link
magdolot Re: Kolejna serialowa polecanka 27.10.15, 01:04 Nas dziecko zaraziło, ale sobie wydzielamy, bo nasz mały haker daleko, daleko. Ale dziś 3 odcinki straceńczo łyknęlim. :-) I ain't a skunk! - weszło do rodzinnego repertuaru. Odpowiedz Link
scoutek Re: Kolejna serialowa polecanka 27.10.15, 13:26 znakomite, zazdroszczę Wam ogladania po raz pierwszy pisałam o nim: Breaking Bad Odpowiedz Link
scoutek Re: Nominacje do "węży" 28.03.15, 14:31 dzięki :))))) biedny Zanudzi, tfu, Zanussi Odpowiedz Link
scoutek wspomnienie śpiewającej Meryl 20.05.15, 17:32 https://youtube.com/devicesupport kto pamięta tytuł filmu? Odpowiedz Link
trusiaa Re: wspomnienie śpiewającej Meryl 20.05.15, 18:58 Ja pamiętam! Ja! Pocztówki znad krawędzi!!! (Słowo daję: wczoraj o tej piosence myślałam :))) Odpowiedz Link
scoutek Re: Pozwolę sobie 04.07.15, 19:21 ave.duce napisała: > polecić: KONIECZNIE!!!!! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Pozwolę sobie 05.07.15, 11:43 Topsz, ale pod warunkiem wcześniejszego obejrzenia: Odpowiedz Link
scoutek Re: Scoutkuuu! 23.09.15, 18:06 nie wiem, nie znam, tak samo jak i filmu Majewskiego ale tak z przyczyn, nazwijmy to pozafilmowych, to może i dobrze, że Skolimowski? już trochę zasłużył sobie Odpowiedz Link