Dodaj do ulubionych

Prezes na medal

21.01.16, 19:03
Watykański medalista tak się zagalopował w kompromisach, że zaproponował dla dobra sprawy olanie... wyroku Trybunału Konstytucyjnego. - Zaprzysiężenie przez prezydenta jednego z trzech sędziów wybranych przez PO, i objęcie przez niego urzędu, oznaczałoby, że prezydent zadecydował, że ci trzej wybrani 8 października przez PO, zostaną sukcesywnie sędziami. To otworzyłoby mi drogę do działania - tłumaczył prezes TK. A co z orzeczeniem z grudnia? Żartowaliśmy - zdaje się mówić prezes...
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Prezes na medal 21.01.16, 19:14
      No i?
      A nie wpadło do głowy, że prezes TK chce pomóc wybrnąć z tej żenującej sytuacji?
      Sorry, nie, nie wpadło, bo by nie było tak głupiego wątku.
      • oby.watel Re: Prezes na medal 21.01.16, 19:42
        Wpadło, oczywiście, że wpadło. Ale ponieważ obaj prezesi chcą, to zastanawiam się po prostu który bardziej.
    • oby.watel Strażnicy 22.01.16, 16:15
      Lekceważąc dobrą wolę prezesa medalisty Rzeplińskiego PO znów skarży do Trybunału Konstytucyjnego. Tym razem ustawę o służbie cywilnej. Budka: "Stoimy na straży wartości konstytucyjnych".

PO przepisy o Służbie Cywilnej obchodziła i łamała na wszystkie możliwe sposoby, ale jak PiS je zmienił, to PO poczuła się strażnikiem wartości konstytucyjnych. Jak PO nadal będzie tak "stać na straży" jak w Strasburgu, to poparcie łacno może osiągnąć dno.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Strażnicy 22.01.16, 17:22
        cyt.:
        PO przepisy o Służbie Cywilnej obchodziła i łamała na wszystkie możliwe sposoby(...)
        ---
        Obywatelu - ciekawi mnie Twoja opinia;
        - dlaczego wówczas PiS nie sprzeciwiała się, nie protestowała, nie zaskarżała tego >obchodzenia i łamania< do właściwych gremiów ? Dlaczego byli tacy ..hm...powściągliwi ?
        • oby.watel Re: Strażnicy 22.01.16, 20:47
          Nie wiem dlaczego mnie o to pytasz. Podejrzewam, że PiS nie protestował, ponieważ - jak widać - prawo PiS-u nie obchodzi, bo PiS obchodzi prawo. Oczywiście z tego, że jedna władza robiła źle, nie wynika, że druga też ma prawo. Miała być dobra zmiana. Poraża hipokryzja zarówno PO jak i medalisty. Zanim się samozwańczo "stanie na straży" należałoby chociaż pokajać się, pokazać, że rozumie się popełnione błędy i ich więcej już się nie popełni.. A tu ani przeprosin, ani demokratycznych procedur w samej partii. Jednych bolszewików już mamy, po co nam drudzy?

Pocieszające jest to, że tutaj hipokryzja to cnota, a Trybunał Konstytucyjny lekceważąc swoje własne orzeczenia chce "wybrnąć z żenującej sytuacji". Przy czym trzeba pamiętać, że jeśli orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego lekceważy PiS to to jest zamach na demokrację.
          • aga-kosa Re: Strażnicy 22.01.16, 21:36
            Moim zdaniem, gdyby podczas rządów PO PiS protestowało - nie mogło by teraz mówić: - A wy byliście nie w porządku jak rządziliście. Teraz PiS jest zdania, że może tak samo postępować. :( aga
            • oby.watel Re: Strażnicy 22.01.16, 22:34
              Zawsze olbrzymie wrażenie robią na mnie argumentu, typu "nie masz moralnego prawa zabierać głosu", "nie masz prawa krytykować jak nie byłeś na wyborach", "stracił okazję by siedzieć cicho" itp. Dzieci w przedszkolu używają bardziej racjonalnych argumentów.
          • gat45 Re: Strażnicy 22.01.16, 22:20
            Że nic a nic nie zrozumiałeś z mojego wpisu o hipokryzji, to już rzecz powszechnie wiadoma i naprawdę nie musisz tak wciąż nam przypominać o tym swoim.... hmmm... ograniczeniu (eufemizm to też forma hipokryzji).
            • oby.watel Re: Strażnicy 22.01.16, 23:02
              gat45 napisała:

> Że nic a nic nie zrozumiałeś z mojego wpisu o hipokryzji, to już rzecz powszech
              > nie wiadoma i naprawdę nie musisz tak wciąż nam przypominać o tym swoim.... hmm
              > m... ograniczeniu (eufemizm to też forma hipokryzji).

Jeśli odbiorca opacznie rozumie Twój przekaz, to niekoniecznie dlatego, że jest mało kumaty.
              Może po prostu nie opanowałaś sztuki przekazywania?

Damakier1, 20.01.16, 12:24
              • damakier1 Re: Strażnicy 22.01.16, 23:26
                Ej, Obywatelu,

jeśli stwarzasz pozory, że to jest dokładny cytat mojego tekstu, to nie zmieniaj mi "nie opanowałeś" na "nie opanowałaś".
                • oby.watel Re: Strażnicy 23.01.16, 00:37
                  Gat45 jest kobietą. Odpowiadając kobiecie wykorzystuje się żeńskie formy. Forma nie ma wpływu na sens wypowiedzi. Jednak jeśli Ci na tym zależy, to będę się do Ciebie zwracał tak, jak sobie będziesz życzył.

Czuwaj!
                  • damakier1 Re: Strażnicy 23.01.16, 11:04
                    oby.watel napisał:

> Gat45 jest kobietą. Odpowiadając kobiecie wykorzystuje się żeńskie formy.

Jeśli odpowiada się własnymi słowami.

> Jednak jeśli Ci na tym zależy, to będę się d
                    > o Ciebie zwracał tak, jak sobie będziesz życzył.

Jest mi całkowicie obojętne, czy w ogóle będziesz się do mnie zwracał w jakiejkolwiek formie.

----------
                    "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
                    (aut.: ToJaJurek)

Wrona i inne zwierzaki
                    • oby.watel Re: Strażnicy 23.01.16, 11:32
                      damakier1 napisała:

> Jeśli odpowiada się własnymi słowami.

SJP

> Jest mi całkowicie obojętne, czy w ogóle będziesz się do mnie zwracał
                      > w jakiejkolwiek formie.

> Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą.
                      • indeed4 Re: Strażnicy 23.01.16, 13:23
                        Serio w SJP piszą, że damakier1 jest facetem?! Muszę o tym koniecznie powiedzieć Wielgusowi, to rzuca jeszcze inne światło na upodobania erotyczne erte2.
                        • oby.watel Re: Strażnicy 23.01.16, 13:35
                          Nie kliknąłeś nawet i nie sprawdziłeś co piszą? Serio? Chodzi po prostu o to, że czasy są niepewne i władza może fałszywie odczytać krytykę. A do tego nie można dopuścić. Serwilizm to brat bliźniak hipokryzji.
                          • indeed4 Re: Strażnicy 23.01.16, 14:49
                            "Jeśli odbiorca opacznie rozumie Twój przekaz, to niekoniecznie dlatego, że jest mało kumaty. Może po prostu nie opanowałaś sztuki przekazywania?"

Osobiście mam zastrzeżenie tylko w jednym punkcie - powinno być "sztuki przekonywania"
                            • oby.watel Re: Strażnicy 23.01.16, 15:32
                              Zmieniłem jedną literę i rozpętało się piekło. Wyobrażasz sobie co by się działo, gdybym zmienił całe słowo?!
              • gat45 Re: Strażnicy 23.01.16, 09:11
                Jaka by nie była przyczyna Twojego braku zrozumienia, to ciągłe wyciąganie jednego i tego samego tematu jest po prostu nudne.
                • oby.watel Strasznicy 23.01.16, 11:28
                  Uderz w stół nożyce się odezwą. Nie wycofałaś się z gloryfikacji obłudy, fałszu i zakłamania, więc domniemywam, że nadal darzy się je tu ciepłymi uczuciami. A to z kolei doskonale tłumaczy dlaczego potępia się PiS stosując jego metody, sposób rozumowania i argumentacji.

Ciekaw jestem, czy się zgodzisz się z twierdzeniem, że człowiek zniewolony, wylękniony w razie niepowodzenia szuka winnych wokół siebie i wszystko bierze do siebie, zaś człowiek wolny, pewny siebie obwinia w pierwszym rzędzie siebie? To tłumaczy dlaczego jeden dyskutuje na poruszony temat, a drugi deliberuje o cechach rozmówcy, demaskuje prawdziwe intencje, potępia nieprawomyślność, kasuje wpisy, z którymi się nie zgadza lub na które nie wie jak zareagować. Słowem zachowuje się jak rasowy działacz PiS.
                  • gat45 Re: Strasznicy 23.01.16, 12:02
                    oby.watel napisał:

> Uderz w stół nożyce się odezwą. Nie wycofałaś się z gloryfikacji obłudy, fałszu
                    > i zakłamania,

Czy Ty się dobrze czujesz ?
                    • oby.watel Troska 23.01.16, 12:28
                      gat45 napisała:

> Czy Ty się dobrze czujesz ?

Skąd ta nagła troska? Każdy, kto nie płaszczy się jest podejrzewany o chorobę umysłową? Do wykorzystania:

Być może demencja kiełkuje, bo liczne sądy Staniszkis albo sobie przeczą, albo gubią się w mało klarownym żargonie naukawym. Czy nagle olej wyciekł z głowy pani profesor ? Niektóre komentarze internautów posądzają ją nawet o demencję...Ktoś napisał, że ma chyba rozrzedzenie mózgu albo że wygłasza opinie za garść srebrników...Kto wie, ostatecznie na liście agentów pani Staniszkis figuruje pod numerem IPN BU 00191/413. Tak, dwa zera wskazują, że była tajnym współpracownikiem. A układ postkomuny ( trzymający krzepko władzę ) dobiera sobie autorytety z takiej półki, to prawie żelazna reguła.
    • oby.watel Staniszkis o pisich mediach 22.01.16, 23:14
      Gdyby PO w bezczelny sposób nie złamało zasad propagandowa narracja "niezależnych" mediów nie mogłaby mieć miejsca. Choć swoją drogą zdumienie budzi ilu ludzi daje sobie wmówić i wierzy głęboko, że czarne jest białe. Rozumowanie - drastyczne, acz oddające meritum moim zdaniem - jest następujące: skoro poprzedni mąż połamał żonie nogi, to obecny ma prawo ją zabić. Jeśli pod żonę podstawimy demokrację, będziemy mieli obecną sytuację.

Gdyby nie PO wczoraj, dziś dr Tomasz Żukowski nie mógłby wygadywać bredni, które wygaduje... Warto dotrwać do końca tego materiału by zobaczyć minę p. prowadzącej.

• indeed4 Wracając na moment do Brukseli 23.01.16, 11:50

www.polskieradio.pl/8/3660/Artykul/1570588,Kontrola-Komisji-Europejskiej-nielegalna
      • oby.watel Re: Wracając na moment do Brukseli 23.01.16, 11:53
        Aż boję się zapytać, ale czy Unia aby na pewno jest legalna?
        • indeed4 Re: Wracając na moment do Brukseli 23.01.16, 12:16
          kolejny kwiatek

www.mpolska24.pl/post/11148/obama-ma-sluchac-macieja

Maciej Kisilowski jest współautorem tego artykułu

wiadomosci.onet.pl/swiat/foreign-policy-obama-jedyna-nadzieja-polski-powinien-zagrozic-ze-nie-przyjedzie-na/nfmetd

• oby.watel Re: Wracając na moment do Brukseli 23.01.16, 12:43
            Obawiam się, że Barack Obama nie odważy się wystąpić przeciwko polskim władzom, ponieważ polskie władze mają na niego mocne haki. Poza tym nie będzie chciał wziąć na siebie odpowiedzialności za koniec cywilizacji białego człowieka.
            • indeed4 Re: Wracając na moment do Brukseli 23.01.16, 12:53

Demokrata Obama, czyli centrolewicowiec jest naturalnym wrogiem Republikanów i wszelkich konserwatystów - również PiS

forum.gazeta.pl/forum/w,50,160161531,160161531,Frakcja_Konserwatystow_i_Reformatorow.html

• indeed4 To samo nawet stary komuch Miller 23.01.16, 12:38
          twitter.com/tvp_info/status/688995915890294784
          • indeed4 Maliszewski 23.01.16, 12:59
            twitter.com/nmaliszewski/status/689516230051368960
            • indeed4 Na koniec opinia prawników samej Komisji 23.01.16, 14:46
              twitter.com/mmagierowski/status/687941387271168000
    • man_sapiens Re: Prezes na medal 23.01.16, 12:33
      Boschu, za co tak pokarałeś FzD?
      • oby.watel Re: Prezes na medal 23.01.16, 13:07
        Na otarcie łez.
        • indeed4 Re: Prezes na medal 23.01.16, 14:54
          Nie ma przepisu, że depozyty o znikomej wartości należy likwidować?
          • oby.watel Re: Prezes na medal 23.01.16, 15:35
            Znikoma wartość to pojęcie względne. Bo co w sytuacji, gdy jest to wdowi grosz?
            • indeed4 Re: Prezes na medal 23.01.16, 15:49
              pulsmedycyny.pl/2578153,68879,znikoma-wartosc-prezentu-czyli...
              dziś to ok. 100 zł - nieodebrane (podobnie jak np. w przechowalni bagażu) ulega przepadkowi i już.
              • oby.watel Re: Prezes na medal 23.01.16, 15:59
                Depozyt to nie prezent.
                • indeed4 Re: Prezes na medal 23.01.16, 16:40
                  Miałeś wątpliwości, czy można określić "znikomą wartość" czegoś. Depozyt czy prezent, nie ma znaczenia - ta sama definicja obowiązuje w obu przypadkach.
                  • oby.watel Re: Prezes na medal 23.01.16, 17:06
                    Miałem wątpliwości? Kiedy? Gdzie?
                    • indeed4 Re: Prezes na medal 24.01.16, 00:57
                      wyżej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka