Dodaj do ulubionych

Lech Wałęsa

20.02.16, 00:04
Rozmawiałam ileś razy godzin wiele, całkiem prywatnie z Wł. Farsyniukiem, J. Kuroniem, państwem Wujcami... - no jakoś nikt z bliskich współpracowników Lecha Wałęsy, NIGDY,
nie opowiadał o rzekomym zaprzedaniu się Lecha SBcji.
A były to luźne sytuacje, u nas w domu, na balu UD,
na statku w czasie kampanii UD - był jakiś alkohol, który mógł wyzwolić swobodę wypowiedzi.
I byli wtedy moi rozmówcy na L. Wałęsę dość wkurzeni za ten okres, gdy poddał się on manipulacji pana Kaczyńskiego /zawsze chodziło o Jarosława, a nie o jego Brata./
Mówili tylko o tym, że L. Wałęsa uległ tej manipulacji JK, a nie o bzdetach n/t SB.
Poznałam też L. Wałęsę, ale tu już tylko bardziej oficjalnie - gdy przegrał z A. Kwaśniewskim i coś, wg mnie, zaczął rozumieć.

Tak czy inaczej - nie wierzę, by ci, którzy wcale mu wtedy nie sprzyjali, ale byli blisko od początku, kłamali mówiąc, że "Lechu jest, jaki jest", że "jest trudny", ale zasługi są nie do przecenienia.
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: Lech Wałęsa 20.02.16, 02:11
      Niedobrze mi się już robi od tej wielkiej burzy rozpętanej wokół tych nadzwyczajnych kwitów od Kiszczakowej. I wszystko mi jedno, czy rzeczywiście coś jest na rzeczy. Powiem nawet, że gdyby rzeczywiście coś było, to ze zrozumieniem bym przyjęła. Pamiętajmy, że był to początek lat 70-tych. Jeszcze wszyscy w świeżej pamięci mieli, co może z człowiekiem zrobić bezpieka. Miał się prawo Wałęsa, wtedy przecież młody i niedoświadczony, bać o rodzinę, a nawet o życie. I to, że potrafił się wyplątać i mieć potem tak twardą postawę w stanie wojennym to jest prawdziwe bohaterstwo.
      Najbardziej mnie wkurza, że z takim zapałem rzucili się na Wałęsę przeróżni bohaterowie, którzy przez cały PRL posłusznie latali na 1. majowe pochody, posłusznie głosowali w wyborach i darli się na wiecach "Ufamy wam, towarzyszu Gierek". I faktycznie niczego nie podpisali, bo pies z kulawą nogą się nimi nie interesował.
      Mnie od dawna irytuje ta okropna zarozumiałość Wałęsy, ale szacunek dla niego mam wielki.
      • k.karen Re: Lech Wałęsa 20.02.16, 07:16
        Odkąd pamiętam, to Lechowi Wałęsie zawsze chcieli szkodzić - komuchy, sb-cy i ich współpracownicy, kłamcy i skundlone pospolite tchórze, a nigdy przyzwoici ludzie. Dzisiaj mamy kolejne świadectwo tego, kim jest swołocz, która wylała na L. W. następne wiadra pomyj.
      • 99venus Re: Lech Wałęsa 20.02.16, 10:48
        Waszczykowski urodził się w 1957 roku,w 1970 roku miał 13 lat i coś takiego mówi o Wałęsie-"marionetka"!Ta bezwolna gnida na usługach PiS gorliwie wysługująca się PiS,krocząca od głupoty do gafy,minister jeszcze gorszy od Fotygi coś takiego mowi o Wałęsie.W latach 80 nie dał żadnego dowodu działalności opozycyjnej i nie wykazał się żadną odwagą.To szmaciarz.
        Maliniak zwany prezydentem Dudą urodził się w 1972 roku i korzysta z dobrodziejstw wywalczonych przez Wałęsę.Jego wypowiedź na temat Wałesy dyskwalifikuje go jako polityka,prezydenta(niestety) i człowieka.Mały,podły człowiek-lokajczyk Kaczyńskiego.
        I tyle mam do powiedzenia o tej całej hucpie.
        • scoutek Re: Lech Wałęsa 20.02.16, 16:17
          tak właściwie to już nie zostaje do dodania
          powiedzieliście już wszystko
        • sza.aliczek Re: Lech Wałęsa 21.02.16, 12:27
          99venus napisał:
          Waszczykowski urodził się w 1957 roku,w 1970 roku miał 13 lat i coś takiego mów
          i o Wałęsie-"marionetka"!Ta bezwolna gnida na usługach PiS gorliwie wysługująca
          się PiS,krocząca od głupoty do gafy,minister jeszcze gorszy od Fotygi coś taki
          ego mowi o Wałęsie.W latach 80 nie dał żadnego dowodu działalności opozycyjnej
          i nie wykazał się żadną odwagą.To szmaciarz. Maliniak zwany prezydentem Dudą urodził się w 1972 roku i korzysta z dobrodziejstw wywalczonych przez Wałęsę. Jego wypowiedź na temat Wałesy dyskwalifikuje go jako polityka,prezydenta(niestety) i człowieka.Mały,podły człowiek-lokajczyk Kaczyńskiego.
          I tyle mam do powiedzenia o tej całej hucpie.
          -----------------
          - jednym słowem: DOKŁADNIE !!!
      • scoutek Re: Lech Wałęsa 21.02.16, 16:48
        znalazł się, q...., nie poszukiwany przez tych pieprzonych lustratorów
        i ubek świadkiem obrony, a jego kwity świadectwem moralności... rzygać się chce

bit.ly/1SZM3zU
        • smutas13 Re: Lech Wałęsa 21.02.16, 20:58
          "Jeżeli dziś ktoś na poważnie wysuwa przypuszczenia, że Wałęsa był marionetką służb, to nie mówi nam to nic o przywódcy Solidarności, lecz dużo o charakterze tego, kto coś takiego powiedział - konkluduje komentator "FAZ""
    • ave.duce "Polska prawica robi, co może, 20.02.16, 18:27
      ... aby obrzucić błotem dobre imię swego kraju. Kampania przeciwko Lechowi Wałęsie pokazuje, że nie cofnie się ona przed żadną podłością" ...
    • trusiaa Re: Lech Wałęsa 20.02.16, 18:47
      Frasyniuk o Wałęsie:
      wyborcza.pl/magazyn/1,150990,19652285,wladyslaw-frasyniuk-kto-rzuca-w-lecha-walese-kamieniem.html#BoxGWImg
      • trusiaa Re: Lech Wałęsa 21.02.16, 15:50
        DzikiKamień łże, aż zęby bolą :(

We Frądzi, a gdzież by.

• scoutek Re: Lech Wałęsa 21.02.16, 16:09
          on cfany, że strach
          sam ucik i jak mówi Frasyniuk: pier.oli a nie było go tu
    • man_sapiens Re: Lech Wałęsa 20.02.16, 22:52
      Jakby ktoś nie wiedział, jak to wtedy było:
      https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xlt1/v/t1.0-9/12743606_1024713620927228_3331618234105385940_n.jpg?oh=e0f24c0c8626d3f245633d8f52b05cf0&oe=572A6E71&__gda__=1462125909_957b745b3d851bc3536f2eae0fad7037

P.S.: Karen, pozwolisz że z Twojego wpisu zrobię sobie sygnaturkę?
      • olga_w_ogrodzie Re: Lech Wałęsa 21.02.16, 02:21
        Dlatego trzeba robić robotę.
        Państwo z PiS wciąż idą w zaparte twierdząc, że np. KOD, to ruch bogaczy wkurzonych na "odstawienie od koryta".
        No to nic, tylko tego bogactwa sobie i innym z KOD, powinnam pogratulować.
        • scoutek Re: Lech Wałęsa 21.02.16, 12:29
          A ja myślę, że bogactwo z KOD to inne bogactwo i z tego bogactwa jestem dumna
          Ty wiesz :)
          ale te dupki tego nie łapią i nie złapią za cholerę
    • magdolot Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 02:18
      Cenckiewiczowi z Gontarczykiem do kajecika:

wyborcza.pl/1,75248,6003815,Esbek__Nie_zwerbowalem_Lecha_Walesy.html

m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,6043447.html
      • scoutek Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 10:06
        i t jest właśnie skur..syństwo
        Żeby esbek wystawiał świadectwo moralności??????
        A papiery esbeckie, które miały człowieka pogrążyć świadczyły na jego korzyść i były dowodem????
        Mnie się po prostu robi niedobrze

• magdolot Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 13:31
          Tak, Scout, mnie też.
          Lecz jest pouczające, że esbecy bywają uczciwsi od Patriotycznych Historyków. I TO jest fragment do za-pa-mię-ta-nia. Link pierwszy, to Patriotyczni Historycy co uśmiercają niewygodne źródło, link drugi to oświadczenie źródła uśmierconego przez Patriotycznych Historyków. To doprawdy chwalebne! Cyckiewicz z Gniotarczykiem zasługują na pomnik.

"Ponieważ sprawa wzbudza emocje, potrzebne było sprawne działanie IPN, aby jak najszybciej opinia publiczna mogła się dowiedzieć, co jest zawarte w tych dokumentach - mówił." Prezes IPN, Łukasz Kamiński.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,9700345,Lukasz_Kaminski_kandydatem_Rady_IPN_na_prezesa.html

Prezesa już byłam obsmarowałam:
          <Prezes IPN jest doprawdy rozbrajający. Prawie jak prezydent pospiesznie ułaskawiający Mariusza Kamińskiego by zaoszczędzić opinii publicznej tej strasznej niepewności... Troska o przedłużający się dygot biednej opinii publicznej nie dotyczy tylko katastrofy smoleńskiej... Wyjątek potwierdza regułę? Nie. Wróć! Teraz pan Macierewicz nas wreszcie uspokoi - ten zamach był naprawdę. A może jednak "na prawdę"? Razem czy osobno, to czasem ważna rzecz...>

Jestem wyjątkowo beznadziejną cząstką opinii publicznej, bo mam dokumentnie w nosie czy Wałęsę w latach 70 złamali. A jeśli nawet mu tego dowiodą, to będę go podziwiała jeszcze bardziej niż dotąd, to będę Bolka Wałęsę podziwiała na maksa. Tyle.
    • man_sapiens Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 14:06
      Prof. Karol Modzelewski w TVN bardzo dokładnie i bardzo ładnie opisał co sie działo.
      Karol Morawiecki - glizda.
      • damakier1 Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 14:43
        Beata Czuma o Kornelu Morawieckim
        • magdolot Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 15:18
          We wątku Wiarusa rzuca lineczkiem, który bardzo mi się podoba, choć to zapewne fejk. Na mikroblogu Wałęsy takowej notki nie widać, więc poprosiłam o źródło.

Mam przemożne wrażenie, że jakkolwiek się to ffffszystko skończy, skończy się niedobrze przede wszystkim dla PiS, podobnie jak ułaskawianie Kamińskiego, bo to zbyt ordynarne bechtanie poczucia przyzwoitości jest. Pisi za to zapłacą, spoko mamuta.
        • ewa9717 Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 15:19
          W tym sęk, ze żadne argumenty czy logiczne sądy niczego nie zmienią, kaczy pokurcz jak zwykle skutecznie zagrał na najczarniejszych instynktach i uczuciach.
          A i Wałęsa sam sobie potrafi być najgorszym wrogiem...
          • baabeczka Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 16:00
            Magdalocie...jak ja bym chciala,zebys miala racje. I niestety,zgadzam sie z Ewa, ze Lech Walesa jest swoim wrogiem:-( ze tez nikt mu nie doradzi,jest bardzo osamotniony:-(
            • aga-kosa Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 16:53
              Rządzący mają to co chcieli. Nikt już o rządzie nie wspomina. Nawet o studniówce wszyscy zapomnieli. Tylko LECH, LECH, LECH.... a tu należałoby pomnik Kiszczakom postawić... ;) aga
          • magdolot Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 17:06
            Popatrzcie tutaj:
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,160425420,160425420,To_nie_jest_pismo_i_podpis_Walesy_.html?t=1456155272#p160426597

Fffffszystko we mnie pożąda potwierdzenia się reweli Wielgusa z tego wątku. Sprawa wydaje się tak trywialnie prawdziwa, że prawdziwsza być nie może i fffszystkie klocki nagle wskakują na miejsce. Wałęsa nie jest swoim własnym wrogiem, a swoim własnym przyjacielem czasem okropnie trudno jest być, bo nikt z nas nie wie jak się potoczy jego małe życie i czy przypadkiem za bardzo nie urośnie...

Polecam namysł flozoficzny nad tragicznymi losami Ordona i fejk Wieszcza z Redutą, o których to losach chyba ciągle nie uczy się dzieci w szkole, choć fejk Wieszcza fciąż dziatwa zapewne odpierdziela by heart, a jak liźnie ciut więcej historii to znienacka ląduje ze ręką w nocniku, bo Ordon co przez lata usiłował zginąć i samobójczo w pierwszy szereg każdej rzeźni się pchał, w dodatku latami, aby na koniec umrzeć we własnym łóżku [bodaj] z poczuciem klęski, dogłębnie znienawidzon przez Polskich Patriotów za to że się naprawdę nie wysadził... dojmujący jest. A konstatacja, że czasem trza Patriotycznych Kłamczuchów i Wieszczy prać po ryjach patrząc jak równo puchnie, niegodna jest Patrioty fciąż. Okrutnie niegodna. :-)
            • man_sapiens Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 17:26
              Dyskutujesz z wielgusem - znowu mnie zadziwiasz. Podziwiam.
              • magdolot Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 18:21
                Czy dyskutuję - nie wiem. Staram się dotrzeć do źródła, które na mój nos wygląda dość prawdziwie. Prawdziwiej od tego, czym obustronnie rzucano w 2008 i czym IPN rzuca obecnie.
                Obracam to w głowie, bo trawestując Twardocha Szczepana "je ne suis pas, kurwa, toster!".

www.facebook.com/szczepan.twardoch/posts/10206674455241681

A jakkolwiek by z tą historią nie było, uważam że Wałęsa jest jedynym współczesnym Polakiem zasługującym na Wawel bez żadnych wątpliwości. I nie potrzebuję w tym celu odlewać go z brązu siłą. Pełnokrwisty bardziej mi się podoba. Zaś Wałęsa, co po ludzku ratował roztrzepanego esbeka chwytając go przy tym za łeb bardzo sprytnie i fakt, że z tego cwanego kamyczka mogła powstać wieloletnia historyczna lawina angażująca fffszystko i ffffszystkich w państwie, po prostu mnie zachwyca gdyż ucho na groteskę mam ci ja szatańskie. W tej "wersji historycznej" pałam jeszcze większym podziwem i sympatią do Lecha Wałęsy. Może dlatego, że lata polskiej wolności widzę przez pryzmat tej reweleczki jako uparte oblewanie brązem na żywca prawdziwego faceta, co fffkurwiająco fciąż żyje i fcale nie chce potulnie kojfnąć na zamówienie społeczne. Istny Ordon, a Polacy - nieustająco nadętymi patriotyzmem mesjanistycznymi palantami. Na tym tle słowa Wałęsy, że on nikogo nie zdradził, tylko jego zdradzono są absolutnie prawdziwe. Groteskowo, filozoficznie, boleśnie.
                • magdolot Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 19:31
                  Prześlipiłam mikrobloga Wałęsy. To nie fejk. Ta notka tam jest i ma się dobrze. :-)

Link do pierwszej notki, która jest wstępem do drugiej:
                  www.wykop.pl/wpis/16636985/lechwalesa-panowie-ktorzy-podrabialiscie-na-mnie-d/

Link do właściwej notki zawierającej clou na które Janeccy gmyzowie są z premedytacją za tępi:
                  www.wykop.pl/wpis/16639623/lechwalesa-oczekuje-na-fizycznych-podrabiaczy-tej-/

Link do kolejnych wyjaśnień/dopowiedzeń Lecha Wałęsy:
                  www.wykop.pl/wpis/16645025/lechwalesa-zeby-bylo-jasne-nie-moze-byc-zadnego-wy/

Kurczak, jestem syta i wreszcie mam na miejscach wszystkie klocki tej popierdolonej układanki.

Dziękuję, Panie Prezydencie, Mój Bohaterze, Noblisto. Szacun. Należeć do Pana współczesnych i móc Pana obejrzeć bez tych łubków z brązu to honor i przyjemność.
                  Przepraszam za kaczych Polaków. Jak Panu będzie smutno, przekartkuj Pan Norwida:
                  wolnelektury.pl/katalog/lektura/cos-ty-atenom-zrobil-sokratesie.html
            • tw_wielgus Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 17:35
              www.wykop.pl/wpis/16639623/lechwalesa-oczekuje-na-fizycznych-podrabiaczy-tej-/
              Prawdziwy mężczyzna widząc damę w wielkim pożądaniu nie omieszka ulżyć jej cierpieniom, chociaż bywa że czasami się zawaha.
            • magdolot Re: Lech Wałęsa 22.02.16, 20:40
              Errata: Ordon się zastrzelił dożywszy 80-tki.
          • asia.sthm Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 10:29

ewa9717 napisała:
            > W tym sęk, ze żadne argumenty czy logiczne sądy niczego nie zmienią, kaczy poku
            > rcz jak zwykle skutecznie zagrał na najczarniejszych instynktach i uczuciach.

Wyjatkowo do mnie trafil ten komentarz pod art. Oświadczenie Edwarda Graczyka,..

Gość: Mirosława Dobrowolska przedwczoraj

Kochani - bez nerwów, Wałęsa był, jest i będzie tym kim jest. Nie ma się czym przejmować. Powtarzam już kolejny raz z idiotami nikt nie wygra. Z takimi to jak gra w szachy z gołębiem, rozwali pionki nasra na szachownicę i odleci twierdząc, że wygrał.
    • w.i.t.e.k.o.s.s.k.i Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 01:41
      Przeciez tylko do tepych lemingow nie jest w stanie dotrzec prawda, ze Walesa to TW Bolek. Od grudnia 1970 do lutego 1976 zajmowal sie donoszeniem na kolegow za co ochoczo bral pieniadze. No tak, to sobowtor za niego sie pojawial w gmachu komendy glownej MO w Gdansku i to on za niego donosil, podpisywal sie i bral pieniadze. Obejrzyjcie sobie dokument "Plusy dodatnie, plusy ujemne" Grzegorza Brauna oraz niepublikowany film z Magdalenki dostepny na You Tube. Moze w koncu co niektorym otworza sie oczy.
      • aga-kosa Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 09:06
        Myślę, że wielu "wielkich ludzi", których postawiliśmy/postawimy na pomniki nie miało tylko jednej twarzy. Nikt z "wielkich" nie urodził się z widocznym zadatkiem na wielkiego.
        Boy-Żeleński napisał książkę "Brązownicy", w której odkrywał, że nie każdy poeta "wielkim człowiekiem był",
        Ci, o których uczyliśmy się/uczymy nie jest człowiekiem z kryształu.
        Myślę i już o tym napisałam, że Lech Wałęsa nadawał się żeby przemianom politycznym dać twarz. Naiwniak uwierzył, że jest wielki. Po krótkim czasie okazało nie twarz a dał ciała.
        Starsze pokolenie zna anegdoty dotyczące życia Piłsudskiego, Lenina, Stalina a nawet Gomułki - który zasłużył się rozwiązaniem kołchozów i Gierkowskie "Pomożecie" a w przyszłości nasze wnuki nadadzą komuś przydomek: "Damyrade" .
        Wymażemy go z historii - jak starają się wymazać PRL? aga
      • damakier1 Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 10:24
        w.i.t.e.k.o.s.s.k.i napisał:

Walesa to TW Bolek. Od grudnia 1970 do lutego 1976 zajmowal sie donoszeniem na kolegow za co ochoczo bral pieniadze.

Z przedstawianych nam dokumentów (mniejsza, na ile prawdomównych) rzeczywiście wynika, że w pewnym okresie Wałęsa donosił i brał za to pieniądze. Ale nigdzie nie ma najmniejszej wzmianki ani nawet sugestii, że czynił to ochoczo.
        W bardzo wielu komentarzach do tej historii widoczny jest ten ton pogardy, przypisywania Wałęsie jak najgorszych intencji, świętego oburzenia na jego postawę i pomniejszania jego zasług. Cóż, to bardzo dobry sposób na poprawę własnego samopoczucia, bo skoro Wałęsa, który zrobił tak wiele, okazał się nie tak wielki - to może my, którzy nie zrobiliśmy nic, nie jesteśmy aż tacy malutcy? Żałosne.
        • scoutek Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 15:24
          znakomity tekst: Sławomira Sierakowskiego: Wałęsa zdradził siebie, Duda nas wszystkich
          • gat45 Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 16:19
            A mnie się w głowie zrobiła taka zbitka : broniący się LW i tylko o kilka dni wcześniejszy projekt wprowadzenia do konstytucji "dobrego imienia Narodu Polskiego".
            Bardzo mnie boli, że LW broni się jak Wielgus przed Grossem. Ale to daje nam świetny obraz obrony dobrego imienia na siłę i z mocy paragrafu. I przedsmak tego, jak polskie placówki dyplomatyczne szarpałyby się z zagraniczną prasą.
            No i jeszcze cieszą mnie ci żarliwi katolicy, którzy nie pamiętają, że w niebiesiech większa jest radość z jednego nawróconego grzesznika niż ze stu sprawiedliwych. To, że mimo młodzieńczego grzechu Wałęsa potrafił godnie podnieść głowę, wyprostować plecy i wykazać się ogromną odwagą, stanowi o moim dla niego szacunku. Skoro świadczące o współpracy ze służbami papiery kończą się na roku 1976 (Radom, ścieżki zdrowia i KOR), to dla mnie oznacza, że Wałęsa był jeszcze odważniejszy, niż mi się wydawało.
            • ave.duce Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 17:56
              gat45 napisała:

> Skoro świadczące o współpracy ze służbami papiery kończą się na roku 1976
              > (Radom, ścieżki zdrowia i KOR), to dla mnie oznacza, że Wałęsa był jeszcze odwa
              > żniejszy, niż mi się wydawało.

Ano właśnie - Wałęsa był odważny, a te malutkie ludki tylko roją sobie, jak by to one się nie zachowały bohatersko, że ho, ho! Pogdybać wszak każdy sobie może.

Ale żeby nie wiem jak się wytężali - Lech Kaczyński nie "stanie się symbolicznym patronem ruchu solidarnościowego" jakby sobie życzył K. Jarosław, kreatura nad kreatury.
              • scoutek Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 18:03
                Usuniętu tweet Kancelarii Prezydenta, żenujaca małość PAD i jego obstawy
                • ave.duce Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 18:32
                  Przypomniała mi się sprawa z zasłanianiem napisu na czas wywiadu Kraski z L. Kaczyńskim (wizyta Busha) ;)
              • trusiaa Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 19:13
                ave.duce napisała: Ano właśnie - Wałęsa był odważny, a te malutkie ludki tylko roją sobie, jak by to one się nie zachowały bohatersko, że ho, ho!

Się mi skojarzyło
                "Ona duża, proszę pana, ona krowa.
                Niech pan weźmie coś ciężkiego i w łeb!"
        • w.i.t.e.k.o.s.s.k.i Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 22:44
          Przejezyczylem sie, nie ochoczo, tylko chetnie bral za to pieniadze. Pomniejszac jego zaslugi? Jakie to on mial zaslugi? To bufon i narcyz w czystej postaci, ktory sobie przypisuje doslownie wszystko. Proponuje naprawde obejrzec wywiad jaki przeprowadzil z nim Grzegorz Braun w "plusy dodatnie, plusy ujemne". To on walczyl, to on nie byl ani sekundy po przeciwnej stronie, to on byl gotow narazic siebie i swoja rodzine, ba to on byl gotow nawet ZGINAC, to on w koncu pokonal komunizm. Wszystko mowi w liczbie pojedynczej. Innych nie bylo. Solidarnosc =Walesa. Innych brak. Dokumenty ktore podal mu Braun, podarl natychmiast, obrzucil go na koniec inwektywami, w trakcie wywiadu krecil, uciekal wzrokiem i jeszcze wyglosil, ze samo pomyslenie, ze on mogl byc po tamtej stronie jest ZBRODNIA! Czy tak zachowuje sie ktos, kto nie ma nic do ukrycia i jest tak krysztalowo czysty za jakiego siebie wszem i wobec uwaza?
          • damakier1 Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 23:22
            w.i.t.e.k.o.s.s.k.i napisał:

> Przejezyczylem sie, nie ochoczo, tylko chetnie bral za to pieniadze.

A skąd wiesz, że brał chętnie? Jest to napisane w tych dokumentach? Ja rozumiem, że jeśli ktoś bierze pieniądze, to można przypuszczać, że bierze chętnie, bo jakby nie był chętny do brania, to by nie brał. Ale jeśli ktoś przyjmuje pieniądze za coś, co jest na nim wymuszane i naganne moralnie, można raczej pomyśleć, że brał je właśnie niechętnie, z poczuciem wstydu i upokorzenia. Nie wiesz, jak było więc czemu piszesz bzdury?

Jakie to on mial zaslugi? To bufon i narcyz w czystej postaci,
            > ktory sobie przypisuje doslownie wszystko.

Tak, to narcyz i bufon największy, jakiego kiedykolwiek widziałam. Ale zasługi ma olbrzymie. Nie będę Ci ich wymieniać. Jeśli ich nie znasz, to się wstydź. I idź się douczyć.
            • indeed4 Re: Lech Wałęsa 24.02.16, 02:35

> A skąd wiesz, że brał chętnie?

lmgtfy.com/?q=wa%C5%82%C4%99sa+ch%C4%99tnie+

Google nie boli, podobnie zresztą jak myślenie. Może tak mniej ekscytowania kotkami, a więcej lektury?

> Ale zasługi ma olbrzymie.

To nie znaczy, że jest bez skazy i nie wolno o tych skazach mówić, bo "niszczy się Polskę" jak twierdzą wybitnie inteligentne dyżurne autorytety salonu.

"To bardzo ciężka lektura i duża rysa na bohaterze - powiedział w "Kropce nad i" historyk prof. Andrzej Friszke"

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/prof-andrzej-friszke-i-jan-litynski-o-aktach-tw-bolka,621915.html

• ave.duce Jeszcze jedna uwaga ad personam, a wylecisz stąd 24.02.16, 07:48
                ani się obejrzysz.
                • gat45 Re: Jeszcze jedna uwaga ad personam, a wylecisz s 24.02.16, 09:10
                  I tyle rozrywki nam ucieknie .... :(
                  No zobacz sama : ktoś udowadnia, że chętnie, bo znajduje w googlu, że ktoś inny napisał, że chętnie. Mnie ta logika urzeka, szczególnie kiedy jest wyrażana z takim przekonaniem o własnej wyższości.
                • indeed4 :-))) 24.02.16, 09:36

Rozczapierzyła się w obronie swojego kółeczka wzajemnej adoracji piątki nawiedzonych kocich mam niczym KOD własną piersią zasłaniający kryształowo uczciwego Bolka!

A baaanuj se dzieciiiinoo...

Pa.
                  • trusiaa Re: :-))) 24.02.16, 09:53
                    Z takimi to jak gra w szachy z gołębiem, rozwali pionki nasra na szachownicę i odleci twierdząc, że wygrał.
                    by Mirosława Dobrowolska, thnx to asia.sthm
            • w.i.t.e.k.o.s.s.k.i Re: Lech Wałęsa 25.02.16, 00:05
              @ damakier1 Jakie to olbrzymie zaslugi ma Bolek? W czym konkretnie? Kobieto ty jestes tak naiwna, ze rece opadaja, ale wlasnie tacy jak ty byli karmieni przed cwierc wieku mitami o tym jak Bolek rozwalil komune, o tym, ze III RP to panstwo wolne, niepodlegle i suwerenne, w ktorym prawo, swobody obywatelskie i ogolnie pojmowana demokracja sa najwyzszymi wartosciami. To panstwo stworzono na klamstwie, Bolek to tylko marionetka, ktora miala omamic i zamydlic ludziom oczy, ze to niby wielki bohater co to w pojedynke rozwalil ustroj, ktory przez 4 dekady byl nie do ruszenia, a tymczasem to byl agent wyprodukowany przez SB, ktory udajac wielkiego rewolucjoniste, przynajmniej na takiego byl kreowany, byl typowym lacznikiem aparatu komunistycznego i zydow, ktorzy w Magdalence przy 2 zydowskich swiecznikach dogadali sie w kwestii podzialu lupow. Az dziw, ze nie bylo tam zadnych symboli polskich, ani flagi czy godla. Za to litrami lala sie wodka i wznoszono naprzemiennie toasty, tak tak, toasty, tacy to byli wrogowie. To Bolek jako pierwszy wzniosl toast za kogo... za Kiszczaka. Czekam teraz, kiedy Walesa powie, ze nigdy z Kiszczakiem nie pil wodki, a jesli to ktos byl to pewnie jego sobowtor.
              • magdolot Re: Lech Wałęsa 25.02.16, 02:04
                Jak się chce tak strrrrasznie chce kogoś nawracać, to warto sprawdzić target, zanim się człowiek straszliwie wygłupi. A najlepiej: zmień lektury i proszki. :-)))
                • trusiaa Re: Lech Wałęsa 25.02.16, 07:04
                  Dziś w Trójce podali wyniki sondażu nt. czy ludzie są w stanie zapomnieć przewinienia Wałęsy: tylko 17 procent nie wybaczy, żeby nie wiem co. Pszszypadek?

Ale nareszcie wiem, co tak ubodło nienawistników: w Magdalence "litrami lala się wódka i wznoszono naprzemiennie toasty, tak tak, toasty", a ich nikt nie zaprosił!!!
                  I to nareszcie jest dobry argument i go szanuję.
              • damakier1 Re: Lech Wałęsa 25.02.16, 10:11
                @w.i.t.e.k.o.s.s.k.i I pomyśleć, że gdybyś nie otworzył mi oczu, mogłabym umrzeć w nieświadomości...
                • scoutek Re: Lech Wałęsa 25.02.16, 12:59
                  Damo, sie nawróciłaś? hmmmm ;))
                  mnie zafascynowały te dwa żydowskie świeczniki
                  czemu tylko dwa? a nie siedem?
                  to na pewno też coś znaczy, ale mam za mały rozumek by pojąć....
                  i wot, taka durna umrę
                  • damakier1 Re: Lech Wałęsa 25.02.16, 16:16
                    Aleś mi, Scoutku, ćwieka zabiła! Jakie świeczniki? Dlaczemu żydowskie? Nijak tego wykombinować nie mogłam i nic dziwnego, bo żem w połowie witekosskiego listu padła i w połowie lekturę odpuściłam. I ty żeś to do uważnego przeczytania całości mnie przymusiła, przez co jesteś podpadnięta, ale masz wybaczone.
                    • magdolot Re: Lech Wałęsa 25.02.16, 16:27
                      To właśnie te świeczniki [DWA] tak na mnię podziałały, że poradziłam Goldilocks [kosski-włosski] zmienić proszki. :-)
                      • gat45 Re: Lech Wałęsa 25.02.16, 17:30
                        Dwie świeczki to standard na szabasowym stole. Te siedmio- i dziewięcioramienne to na większe święta.
                        • ave.duce Re: Lech Wałęsa 25.02.16, 19:54
                          Na tym filmie były też świeczniki sześcioramienne ;)
    • tw_wielgus Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 11:53
      Wyparcie
      – nieświadome, hipotetyczne procesy lub czynności psychiczne funkcjonujące w celu ochrony jednostki przed myślami, impulsami i wspomnieniami, które mogłyby wywołać lęk, obawę albo poczucie winy, gdyby stały się świadome. Mechanizm obronny, dzięki któremu przykre (wywołujące lęk albo poczucie winy) myśli i uczucia, impulsy i wspomnienia są niedopuszczane do świadomości lub z niej usuwane. Wyparte treści pozostają aktywne na poziomie nieświadomym i dają znać o sobie poprzez projekcję, w zamaskowanej formie."

Ale oczywiście przyznaję rację Madzi. Świętą rację. To tłumaczenie Wałęsy jest spójne i prawdopodobne jak dziewictwo Sashy Grey. Czyli do granic możliwości. Teraz tylko musicie nająć jakiegoś profesora od pękających parówek i radośnie dowieść, że to Wałęsa trzymał esbecją za gardło, a nie odwrotnie.
      • tw_wielgus Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 15:16
        https://wzzw.files.wordpress.com/2009/05/bolek_v.jpg?w=720
        • ewa9717 Re: Lech Wałęsa 23.02.16, 23:55
          flasze też się czknęło moralnie:
          wiadomosci.onet.pl/kraj/abp-glodz-rok-milosierdzia-to-wspaniala-okazja-by-zamknac-kazus-lecha-walesy/g6cprw
          • damakier1 Re: Lech Wałęsa 24.02.16, 10:09
            Zaraz się rozpłaczę...
            • magdolot Re: Lech Wałęsa 24.02.16, 12:18
              Ja się rozpłaczę dopiero jak Flaszka się zwróci z apelem do narodu by w Roku Miłosierdzia wybaczył KK "to wszystko, co teraz na niego spływa"...
              • trusiaa Re: Lech Wałęsa 24.02.16, 12:27
                Kiedy usłyszałam o koncepcji ogłoszenia Roku Miłosierdzia, pomyślałam, że miłosierdzie dotyczyć będzie jedynie przewinień duchownych i watykańskich księgowych. Taka tam abolicja.
                • magdolot Re: Lech Wałęsa 24.02.16, 12:48
                  Miłosierdzia to KK ma w pierniki, jego sepety przepastne wystarczą by obdarować nim ffffffszystkich! Nawet Lecha Wałęsę. Of kołz pod warunkiem, że narpief przebaczy on swoim winowajcom. To mnie powala zwyczajnie. Bym se chętnie golnęła z tej samej flaszki, co Flaszka, to chyba miłe jest ok-rop-nie...
    • indeed4 Re: Lech Wałęsa 24.02.16, 02:59

> Mówili tylko o tym, że L. Wałęsa uległ tej manipulacji JK, a nie o bzdetach n/t SB

No i tym sposobem wątek wędruje do zakładki "najbardziej kuriozalne wątki pań z FzD"
      • ave.duce Zajmij się swoim FK nr 2 indeed 24.02.16, 07:54
        i nie błaźnij się, bo tutaj na nikim nie robi to wrażenia.
    • tw_wielgus Re: Lech Wałęsa 25.02.16, 18:09
      https://pbs.twimg.com/media/CcApJ2lVAAAD3I2.jpg
    • asia.sthm Re: Lech Wałęsa 25.02.16, 18:49
      https://mm.salon24.pl/dw/ab/dwabolki-fc0dcbd0addcce8fba2df37,2,0.jpg
    • tw_wielgus [...] 26.02.16, 11:56
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • ave.duce Podobno są tacy, którym wszystko się kojarzy - 27.02.16, 14:32
        kojarz sobie do woli, ale nie tutaj.
        • tw_wielgus Re: Podobno są tacy, którym wszystko się kojarzy 27.02.16, 17:21
          Banik? - Zapytam nieśmiało?
      • tw_wielgus %---% 27.02.16, 21:26
        https://www.newsweek.pl/g/i.aspx/680/0/newsweek/634420920913630000.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka