ewa9717 23.02.16, 23:49 Pewnie widzieliście, ale na wszelki wypadek: secure.avaaz.org/pl/petition/Pani_Premier_Beata_Szydlo_Protest_przeciwko_inwazji_PiS_na_stadniny_arabskie/?mTxxbkb Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdolot Re: Petycja 24.02.16, 12:13 Już dawno podpisany, ale dobrze że rzuciłaś. Inwazja PiS na stadniny arabskie, to chyba w ramach bezpardonowej walki Macierewicza z islamistami? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Petycja 24.02.16, 12:45 Zachwyciła mnie ciepła spontaniczna wypowiedź nowego prezesa: "Już widzę, że będzie to moja pasja życiowa. Wcześniej też bardzo uwielbiałem konie, ale nie miałem takiej bliskiej styczności z nimi." Sam mniód. I gdyby nie nadciągająca nieuchronnie katastrofa - można by turlać się ze śmiechu. Widziałem już konia. Na obrazku, pamiętam ze szkoły... wiem! Nazywał się Łysek. A to już przecież było: "Już od kilkuletniego chłopca interesowałem się bardzo lotnictwem, modelarstwem lotniczym, nawet zdarzało się, że na święto lotnictwa siedziałem w samolocie bojowym w Białej Podlaskiej. Oprócz tego wykonałem kilkaset godzin lotów odrzutowcami pasażerskimi, jako pasażer, przyglądając się temu, jak pracują skrzydła i silniki samolotów w czasie lotu, w związku z tym czuję się dość kompetentny w tym zakresie. Jeżeli chodzi o materiały wybuchowe i skutki ich użycia, to zeznaję, że byłem w wojsku, gdzie miałem do czynienia np. z bronią strzelecką, granatami czy środkami strzeleckimi przeciwpancernymi. Dodatkowo jako dziecko oglądałem wybuchające stodoły w czasie pożarów po wojnie". Jan Obrębski Fachowcy z jednej stajni. Odpowiedz Link
magdolot Re: Petycja 24.02.16, 12:58 Życzę mu bardzo serdecznie " takiej bliskiej styczności z nimi". Szczególnie z niektórymi fragmentami, co ich tu nie wymienię. Dobrze, że ten pan jako dziecko wybuchających stodół nie oglądał. To jakieś pocieszenie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Petycja 24.02.16, 12:58 Był taki prawnik - minister Wiechecki (z LPR) "od gospodarki morskiej i rybołówstwa", który oznajmił: "Niektóre ryby udaje mi się rozróżnić". Odpowiedz Link
ave.duce ps. 24.02.16, 13:00 "Szef Samoobrony z Ustki został dyrektorem departamentu rybołówstwa w Ministerstwie Rolnictwa. - Rybami zajmuję się hobbystycznie od dwóch lat - mówi o sobie Stanisław Podlewski." Odpowiedz Link
scoutek Re: Petycja 24.02.16, 13:16 a mnie zachwycił jakiś twiterowy komentarz, w którym padło m.in. że pan nie miał kontaktu z końmi ale teraz będzie miał ze żłobem Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Petycja 24.02.16, 12:24 Ja nie widzialam i z rozkosza podpisalam teraz, widzac ze rozne flagi sie pojawiaja. U nas choć do koni nie czepiajo się... - chwalil Pawlak i nie przewidzial niestety. Odpowiedz Link
magdolot Re: Petycja 24.02.16, 12:41 Nio, to okienko genialnie wynagradza! Okropnie lubię w nie ślipić. Odpowiedz Link
eulalija Re: Petycja 24.02.16, 12:45 Asieńko wrzuć i do nas, bo nam się Gurua w gro... a nie, przepraszam, w Szwajcarii zdenerwuje. Coś za głupia na zwykłe ctrl c/v jestem:( Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Petycja 24.02.16, 12:53 juz sie robi, juz juz. ze tez sama na to nie wpadlam Odpowiedz Link
magdolot Re: Petycja 25.02.16, 14:18 To link do najbardziej uczęszczanej petycji na Avaazie. Cały świat podpisuje jak dziki i nie zdołałam wyślipić siebie w okienku, za to nagrodą była mnogość flag. secure.avaaz.org/pl/pakistan_end_honour_killing_loc/?bKQGJcb&v=73258&cl=9531581072 Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Petycja 25.02.16, 15:33 Faktycznie zaiwania jak szalone. Do niedzieli nazbiera sie milion z dokladem 561 928 ------->750 000 Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Petycja 25.02.16, 22:07 Końska leż nieźle idzie, a niejaki jurgiel tako rzecze: www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/jurgiel-prezesi-stadnin-odwolani-z-powodu,250,0,2027002.html Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Petycja 26.02.16, 17:44 Dama ma pod bokiem następnego z pełnią kompetencji, pewnie zdarzyło mu się wysłuchać "Rolniczego kwadransa" cycuś... www.fakt.pl/politycy/edward-kosmal-w-radzie-nadzorczej-radia-szczecin,artykuly,613812.html Odpowiedz Link
magdolot Re: Petycja 25.03.16, 00:56 Petycja Amnesty do Tuska żeby się nie opieprzał: amnesty.org.pl/uwaga-akcja/petycje/pilna-akcja-kryzys-humanitarny-w-grecji.html?smclient=3384f76e-6d1b-4ee7-92f1-0698436b5bd5&utm_source=salesmanago&utm_medium=email&utm_campaign=default&timeZoneId=CET Odpowiedz Link
ave.duce Petycja - Referendum w sprawie skrócenia kadencji 12.09.16, 14:01 rządu RP Beaty Szydło Było? Najwyżej będzie jeszcze raz ;) secure.avaaz.org/pl/petition/Senat_Rzeczpospolitej_Polskiej_Referendum_w_sprawie_skrocenia_kadencji_rzadu_RP_Beaty_Szydlo/?sJkBqbb ThnX to i_zaraza_l ... FK Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja - Referendum w sprawie skrócenia kade 13.10.16, 22:43 Było mi umkło. Podpisane i podane dalej. Odpowiedz Link
magdolot Re: Petycja - Referendum w sprawie skrócenia kade 14.10.16, 01:26 Yoma, doniesłam na Ciebie Damie. Tiu: forum.gazeta.pl/forum/w,89075,162413838,162413838,Gdzie_jest_Dama.html?p=162556293 Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja - Referendum w sprawie skrócenia kade 14.10.16, 10:32 Kurka, wszyscy donoszą w tym wątku :) Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja - Referendum w sprawie skrócenia kade 14.10.16, 10:36 Ładne. Prawidłowość ta zachodzi, gdzie jest dzik, pisiakom szkodzi :) Dla reszty: mapa populacji dzika pokrywa się idealnie z mapą preferencji wyborczych. Im więcej dzików, tym mniej pisiaków i świń-to prowda to jest. Odpowiedz Link
ave.duce CZARNY PROTEST 12.10.16, 07:23 uprzejmie donoszę, że to ja, wraz z podpisanymi pod tą petycją osobami, organizowałam(‐em) Czarny Poniedziałek w Warszawie i każdym innym miejscu, które jest lub stanie się obiektem zainteresowania prokuratury. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20823606,prokuratura-szuka-organizatorow-czarnego-protestu-co-na-to.html#MTstream artmuseum.pl/pl/kolekcja/praca/ivekovic-sanja-invisible-women-of-solidarity Odpowiedz Link
magdolot Re: Petycja 21.10.16, 01:57 W Krakowie rozrabia się o Irakijczyka aresztowanego 3.10 i wywiezionego do ośrodka dla uchodźców w Bieszczadach. Były 2 demonstracje, ruszono RPO, nie pomaga. Zostanie deportowany na mocy paragrafu 22 - zarzuty są tajne, oskarżony ich nie usłyszy, jego adwokat też. Oskarżony = skazany. Nasz Józef K. jest doktorantem na UJ i właśnie jego wydział rozrabia o niego u prezydenta i premiery, a cała sprawa wygląda na ordynarną ściemę w stylu Agenta Tomka i zbyt mocno przypomina pewną opowiastkę Tojajurka o Polaku co przedłużał wizę w Paryżu i wzięto go na zaplecze i usiłowano zwerbować, a gdy jak ostatni kretyn doniósł o próbie w naszej ambasadzie, to próbowano z niego zrobić podwójnego agenta i pan zostawił wygodne życie w Paryżu i pouciekał z krzykiem do smętnej rzeczywistości kartek na mięso... Kopiuję tu mail, który dzisiaj dostałam i w nim jest link do petycji, w której można poprzeć starania biologów o odzyskanie doktoranta, tudzież garść szczegółów sprawy z pierwszej ręki. Szanowni Państwo, Prosimy o pomoc w obronie Ameera Alkhawlany'ego, doktoranta Uniwersytetu Jagiellońskiego, który 3 października został zatrzymany na podstawie stwierdzenia ABW iż "jego zachowanie stanowiło zagrożenie dla bezpieczeństwa". Został postawiony przed sądem bez prawa do obrony, osadzony w areszcie i ma zostać deportowany do Iraku. ABW odmawia przedstawienia konkretnych zarzutów zasłaniając się klauzulą tajności. Ammer ukończył studia magisterskie na UJ. Nauczyciele akademiccy, znający jego zapał i zaangażowanie w studia, od początku nie wierzyli w to, iż mógłby podejmować jakiekolwiek nielegalne działania. Co więcej, samo zachowanie ABW i Straży Granicznej dostarczało dowodów jego niewinności – co wyjaśniamy obszernie w załączonym piśmie. Wreszcie, sam Ameer, po długim wahaniu wynikającym z obawy o swoje bezpieczeństwo, wyjawił iż przyczyną kłopotów jest jego niezgoda na współpracę jako tajny agent krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,20845544,zatrzymali-doktoranta-bo-nie-chcial-wspolpracowac-z-sluzbami.html#BoxLokKrakImg Wszelkie próby mniej czy bardziej dyplomatycznej pomocy, prowadzone przez prawnika, Rektora UJ, Rzecznika Praw Obywatelskich, Helsińską Fundację Praw Człowieka, Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz przyjaciół Ameera zawodzą: ABW konsekwentnie odmawia jakichkolwiek wyjaśnień. W tej sytuacji prawnik zdecydował, że jedyną szansą na uratowanie Ameera przed opresyjnymi działaniami ABW jest przedstawienie tej historii całemu społeczeństwu, wszystkimi możliwymi drogami – zarówno poprzez społeczność akademicką jak i poprzez media. W załączeniu przesyłam list otwarty skierowany do Pana Prezydenta i do Pani Premier RP od pracowników i studentów Wydziału Biologii i Nauk o Ziemi UJ. List został podpisany już przez ponad 230 osób, w tym ok. 75 członków Rady Wydziału. Rada przedstawiła też swoje oficjalne stanowisko i apel do władz (będące skrótem listu otwartego), którego omówienie przedstawiono tutaj: krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,20854252,mocny-apel-uj-do-prezydenta-i-premier-w-sprawie-ameera.html Prosimy o pomoc w rozpropagowaniu treści załączonego listu w środowiskach akademickich w Polsce. Nie tylko po to, by pomóc Ameerowi, ale – może nawet ważniejsze - żeby poinformować o tym, co może spotkać naszych zagranicznych studentów. Indywidualne podpisy pod petycją, wyrażająca poparcie dla listu otwartego, można składać tutaj: www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=12095 Z wyrazami szacunku, Prof. dr hab. Paweł Koteja Instytut Nauk o Środowisku Uniwersytet Jagielloński ul. Gronostajowa 7, 30-387 Kraków tel. +48 12 664 520 Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Petycja 21.10.16, 07:32 List do prezydenta... No tak, ale - co mówi Jarosław K.? Odpowiedz Link
ave.duce Petycja 11.01.17, 07:53 Wrażliwcy niech podpisują z zamkniętymi oczami, bez czytania: ... TU ... Odpowiedz Link
magdolot Re: Petycja 11.01.17, 14:06 Fczoraj odkryłam w mailu. Wodzowa ma rację. Oczy szeroko zamknięte. Odpowiedz Link
magdolot Re: Petycja 17.01.17, 22:15 Rzepie przydarzył się skandaliczny artykuł [cytuję początek petycji]: "W dniu 05.01.2017 r. na łamach magazynu „Plus i Minus” czasopisma „Rzeczpospolita” ukazał się artykuł dr hab. Piotra Nowaka p.t.: „Czy ludzie niezrównoważeni psychicznie powinni być przyjmowani na uczelnie wyższe”. Autor, posługując się nieprawdziwymi argumentami, w sposób wyjątkowo skandaliczny, dowodził jakby osoby z zespołem Aspergera, ze spektrum autyzmu miały być elementem zakłócającym funkcjonowanie uczelni wyższych. " Nie wiem czemu linka ma kilometr... secure.avaaz.org/pl/petition/Redakcja_Rzeczpospolitej_Oczekujemy_przeprosin_i_sprostowania_w_sprawie_osob_ze_spektrum_autyzmu/?cKUzylb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-403644-Redakcja_Rzeczpospolitej_Oczekujemy_przeprosin_i_sprostowania_w_sprawie_osob_ze_spektrum_autyzmu&utm_term=KUzylb%2Bpl Poza tym ćwoki chcą se postrzelać do żubrów: act.greenpeace.org/page/4921/petition/1?ea.tracking.id=Fb Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Petycja 21.01.17, 23:15 marszdlaprzyrody.pl/petycja-o-odwolanie-jana-szyszki/ Odpowiedz Link
ave.duce Zbiorowy pozew przeciwko J. Kaczyńskiemu 24.01.17, 17:07 forum.gazeta.pl/forum/w,28,163247590,163247590,Zbiorowy_pozew_przeciwko_J_Kaczynskiemu.html secure.avaaz.org/pl/petition/Gorszy_sort_Zbiorowy_pozew_przeciwko_J_Kaczynskiemu_za_obraze_godnosci_osobistej/?cwZQOhb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-404765-Gorszy_sort_Zbiorowy_pozew_przeciwko_J_Kaczynskiemu_za_obraze_godnosci_osobistej&utm_term=wZQOhb%2Bpl Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zbiorowy pozew przeciwko J. Kaczyńskiemu 24.01.17, 17:28 Dla jasności: mnie to coś nie jest w stanie obrazić, więc nie podpisałam. Odpowiedz Link
magdolot Re: Zbiorowy pozew przeciwko J. Kaczyńskiemu 24.01.17, 21:50 Ulżyło mi, bo ja od fczoraj tak mam i tesz nie podpisałam. A drugi powód jest taki, że nie będę ja jemu podskakiwała jak mię przejeżdża kijem po prętach od klatki, tylko się skupię na odebraniu mu kija i... zobaczę co dalej. :-) Odpowiedz Link
magdolot Re: Zbiorowy pozew przeciwko J. Kaczyńskiemu 24.01.17, 23:37 Z najdzionych przeze mnie na FB wariantów odgryzki najbardziej mnie się podoba ten Sztucznych Fiołków: www.facebook.com/SztuczneFiolki/photos/a.483789074973669.115138.483774998308410/1408611352491432/?type=3&theater Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 04.02.17, 18:33 Petycja do Sasina w sprawie powiększania Warszawy, link w artykule: natemat.pl/200815,bunt-wscieklych-gmin-samorzadowcy-ida-na-wojne-z-ustawa-warszawska-sasina Odpowiedz Link
magdolot Re: Petycja 12.02.17, 12:42 Akcja Demokracja zbiera podpisy antysmogowe - 1. Nie chcemy umierać za węgiel, 2. o prawo antysmogowe dla Wawy: www.akcjademokracja.pl/ekologia_more/ Odpowiedz Link
ave.duce Delegalizacja ONR 01.05.17, 16:52 secure.avaaz.org/pl/petition/Poslowie_na_Sejm_Rzeczypospolitej_Delegalizacja_ONR Odpowiedz Link
ave.duce Protest ws. uchwały Sejmu RP dot. Brygady 21.09.17, 15:11 Świętokrzyskiej naszademokracja.pl/petitions/protest-ws-uchwaly-sejmu-rp-dot-brygady-swietokrzyskiej Odpowiedz Link
ave.duce Na początek (?) - o nadzór nad ONR 14.11.17, 08:00 dzialaj.akcjademokracja.pl/campaigns/280 ... a co z MW i NOP? Odpowiedz Link
yoma Re: Na początek (?) - o nadzór nad ONR 14.11.17, 10:58 A patrz, szukałam tego wątku, żeby w niego wkleić... podpisałam oczywiście. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Na początek (?) - o nadzór nad ONR 14.11.17, 12:19 Mogłabym napisać #metoo, ale napiszę mitu! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Na początek (?) - o nadzór nad ONR 14.11.17, 13:04 I Tytu? To zupełnie jak ja-tu. Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 19.11.17, 20:14 Ta jest dobra secure.avaaz.org/pl/petition/Do_prezes_rady_ministrow_Beaty_Szydlo_i_do_poslow_Sejmu_Rzeczypospolitej_Ja_obywatel_Rzeczypospolitej/?wQfjllb&utm_source=sharetools&utm_medium=twitter&utm_campaign=petition-458231-Do_prezes_rady_ministrow_Beaty_Szydlo_i_do_poslow_Sejmu_Rzeczypospolitej_Ja_obywatel_Rzeczypospolitej&utm_term=Qfjllb%2Bpl Odpowiedz Link
eulalija Re: Petycja 20.11.17, 09:11 Podpisałam. Ale tego nie zrobią. Pamiętają błąd z 2007. Nie wiem czy nielegalnie działający rząd może podać się do dymisji. Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 20.11.17, 12:56 Wybrany legalnie, to i podać się może. Zresztą nie muszą robić, mają wiedzieć. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Petycja 20.11.17, 13:30 2 018 już podpisało. Niech będzie nas 10 000 Odpowiedz Link
eulalija Re: Petycja 20.11.17, 13:59 Nie mam na myśli wyborów. Mam na myśli ustawę budżetową. Nie ma jej. Rząd działa nielegalnie. Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 20.11.17, 14:31 On DZIAŁA w wielu punktach nielegalnie, tj. niezgodnie z prawem, niemniej wybrany został zgodnie z wymogami prawa i jak najbardziej można go zgodnie z wymogami prawa obalić. Inaczej: złodziej DZIAŁA nielegalnie - czy to znaczy, że nie można go legalnie zamknąć? Ależ można, a nawet trzeba. Odpowiedz Link
scoutek Re: Petycja 20.11.17, 12:05 jasne :) na twitterze dziś część twiterowców milczy z hasztagiem #MuremZaBonieckim albo ślą wyłącznie cytaty z ks.Bonieckiego Odpowiedz Link
ave.duce Ważne! 11.03.18, 17:15 petycja.pracownia.org.pl/akcja/prawo-lowieckie-szyszki-do-kosza-2018-ii Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 12.04.18, 10:12 secure.avaaz.org/pl/petition/Jaroslaw_Kaczynski_Usunac_Pawlowicz_z_Sejmu/?oMppemb&utm_source=sharetools&utm_medium=twitter&utm_campaign=petition-511669-Jaroslaw_Kaczynski_Usunac_Pawlowicz_z_Sejmu&utm_term=Mppemb%2Bpl Odpowiedz Link
ave.duce Re: Petycja 12.04.18, 21:16 Sorki, ale nie mogę apelować do tego załganego bufona. A chamka Pawłowicz niech się kompromituje - jej wybór. Odpowiedz Link
nickbezznaczenia Re: Petycja 12.04.18, 21:23 Przecież i tak tego nie zrobi, bo jest potrzebna. Niemądra ta petycja. Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 12.04.18, 22:08 Pewnie, że nie zrobi, ale niech widzi, że nie ma zgody. Na zasadzie "bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw". Odpowiedz Link
nickbezznaczenia Re: Petycja 12.04.18, 22:14 Ale wszak Kaczyńskiego to wcale nie interesuje. Odpowiedz Link
magdolot Re: Petycja 13.04.18, 20:21 Podpisane mimo zgody z zastrzeżeniami Wodzowej, bo dzisia na Plotku cwana wnuczka Millera miała 8/12 w błyskawicznym quizie, w którym zgadywała czy cytowana wypowiedź jest autorstwa Peji, czy któregoś z naszych szacownych polityków i to bardzo pouczające doświadczenie było. Wasza Forumowa Peja :-) Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 10.05.18, 20:20 naszademokracja.pl/petitions/o-pelne-i-pilne-wdrozenie-w-polsce-konwencji-onz-o-prawach-osob-z-niepelnosprawnosciami?utm_source=akcja&utm_medium=email&utm_campaign=blast2018-05-10 Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Petycja 12.05.18, 00:04 W preambule tej konwencji jest niepełnosprawne dzieci powinny w pełni korzystać ze wszystkich praw człowieka i podstawowych wolności, na zasadzie równości z innymi dziećmi oraz przywołując zobowiązania w tym zakresie przyjęte przez Państwa Strony Konwencji o prawach dziecka”. Integracja dzieci innych niż te typowe, "pełnosprawne", w normalnych szkołach funkcjonowała całkiem dobrze i coraz lepiej. Takie dzieci miały część zajęć indywidualnie z nauczycielem, część w klasie z pełnosprawnymi dziećmi. To było bardzo ważne dla tych poszkodowanych - miały możliwość kontaktu z rówieśnikami, zawierania przyjaźni, uczyły się funkcjonowania wśród ludzi. Także pełnosprawne dzieci na tym korzystały - uczyły się, że ludzi są różni, miały satysfakcję z pomocy słabszym. Wreszcie nauczyciele - cenili możliwość wykorzystania swoich kwalifikacji dla wychowywania ludzi a nie tylko tresowania. Ale - to nie pasowało do koncepcji czystej rasy genetycznych polskich patriotów. Min. Zalewska (min. to skrót od minimum człowieczeństwa) zakazała niepełnosprawnym dzieciom pokazywania się w szkołach. Dyrektorom wolno te dzieci co najwyżej zaprosić na akademie. Nie na lekcje, nie na przerwy, nawet nie na zajęcia pozalekcyjne. Mają się uczyć wyłącznie indywidualnie i wyłącznie w domu. Poza wszystkim - pozbawia to rodziców tych paru godzin wytchnienie, gdy ich podopieczni byli pod opieka szkoły. Przy wprowadzaniu tego rozporządzenia protestowali wszyscy - rodzice niepełnosprawnych, rodzice pełnosprawnych, nauczyciele, lekarze, naukowcy - pedagodzy itd. itp. Ale min. Zalewska ze swoim ciepłym i szczerym uśmiechem wiedziała lepiej, co dobre dla czystej rasy zdrowych Polaków. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Petycja 12.05.18, 00:07 Przeczytałem, co napisałem i przepraszam za mocno emocjonalny wpis - nie całkiem pasuje to do przyjętych na naszym Forum obyczajów. Po prostu szlag mnie trafia, gdy o tym pomyślę, także z osobistych powodów. Postaram się poprawić. Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 12.05.18, 01:33 Nie rób tego. W sensie nie poprawiaj się. To wcale nie jest emocjonalny wpis. Ja bym na twoim miejscu kurwiła aż miło. No. Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 12.05.18, 01:35 Ps a widzieliście tych debili dzisiaj w Sejmie, Michalkiewicza z Rafalską? Przynieśli niepełnosprawnym paczkę pieluch dla niemowląt. Przecież to tylko wpychać w ten durny pysk i patrzeć, jak się dławi... Odpowiedz Link
scoutek Re: Petycja 12.05.18, 08:51 A ja jeszcze bardziej Man, szczerze wal zawsze I emocjonalnie również Moje ostatnie komentarze na to co sie dzieje najczęściej wyglądają tak: Jprdl A skrót min. przed nazwiskiem teraz nie będzie mi się kojarzył inaczej Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 12.05.18, 11:16 Ostatnio jakoś więcej klniemy, nieprawdaż. Chyba nawet o tym pisałam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Petycja 12.05.18, 12:29 yoma napisała: > Ostatnio jakoś więcej klniemy, nieprawdaż. Prawdaż, ale czasem nie sposób inaczej, szczególnie gdy o pisiej bandzie mowa. > Odpowiedz Link
ave.duce Re: Petycja 12.05.18, 07:12 Nie masz za co przepraszać. I nie poprawiaj się, plizzz. Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 18.05.18, 12:16 Solidarność z niepełnosprawnymi dzialaj.akcjademokracja.pl/campaigns/370 Odpowiedz Link
magdolot Re: Petycja 04.06.18, 01:49 Na pomoc Krasuli! Pewna bułgarska Krasula imieniem Penka samowolnie udała się do Serbii, skąd czym prędzej powróciła do UE. Zgodnie z unijnym prawem ma zostać zamordowana. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,23489397,ciezarna-krowa-penka-skazana-na-smierc-przez-urzednikow-nielegalnie.html#Z_BoxNewsLink&a=66&c=96 Najbardziej podoba mi się komentarz, żeby odstrzelić bociany. Tu linek do petycji o ułaskawienie: www.change.org/p/european-parliament-save-penka-the-pregnant-bulgarian-cow Odpowiedz Link
yoma Re: Petycja 18.07.18, 18:07 Ratujemy pszczoły secure.avaaz.org/campaign/pl/eu_neonics_dispensations_loc/?cFvpklb Odpowiedz Link