23.02.16, 23:49
Pewnie widzieliście, ale na wszelki wypadek:
secure.avaaz.org/pl/petition/Pani_Premier_Beata_Szydlo_Protest_przeciwko_inwazji_PiS_na_stadniny_arabskie/?mTxxbkb
Obserwuj wątek
    • magdolot Re: Petycja 24.02.16, 12:13
      Już dawno podpisany, ale dobrze że rzuciłaś.
      Inwazja PiS na stadniny arabskie, to chyba w ramach bezpardonowej walki Macierewicza z islamistami?
      • trusiaa Re: Petycja 24.02.16, 12:45
        Zachwyciła mnie ciepła spontaniczna wypowiedź nowego prezesa:
        "Już widzę, że będzie to moja pasja życiowa. Wcześniej też bardzo uwielbiałem konie, ale nie miałem takiej bliskiej styczności z nimi."

Sam mniód. I gdyby nie nadciągająca nieuchronnie katastrofa - można by turlać się ze śmiechu.
        Widziałem już konia. Na obrazku, pamiętam ze szkoły... wiem! Nazywał się Łysek.

A to już przecież było:
        "Już od kilkuletniego chłopca interesowałem się bardzo lotnictwem, modelarstwem lotniczym, nawet zdarzało się, że na święto lotnictwa siedziałem w samolocie bojowym w Białej Podlaskiej. Oprócz tego wykonałem kilkaset godzin lotów odrzutowcami pasażerskimi, jako pasażer, przyglądając się temu, jak pracują skrzydła i silniki samolotów w czasie lotu, w związku z tym czuję się dość kompetentny w tym zakresie. Jeżeli chodzi o materiały wybuchowe i skutki ich użycia, to zeznaję, że byłem w wojsku, gdzie miałem do czynienia np. z bronią strzelecką, granatami czy środkami strzeleckimi przeciwpancernymi. Dodatkowo jako dziecko oglądałem wybuchające stodoły w czasie pożarów po wojnie".
        Jan Obrębski

Fachowcy z jednej stajni.

• magdolot Re: Petycja 24.02.16, 12:58
          Życzę mu bardzo serdecznie " takiej bliskiej styczności z nimi". Szczególnie z niektórymi fragmentami, co ich tu nie wymienię.
          Dobrze, że ten pan jako dziecko wybuchających stodół nie oglądał. To jakieś pocieszenie.
        • ave.duce Re: Petycja 24.02.16, 12:58
          Był taki prawnik - minister Wiechecki (z LPR) "od gospodarki morskiej i rybołówstwa", który oznajmił:
          "Niektóre ryby udaje mi się rozróżnić".
          • ave.duce ps. 24.02.16, 13:00
            "Szef Samoobrony z Ustki został dyrektorem departamentu rybołówstwa w Ministerstwie Rolnictwa. - Rybami zajmuję się hobbystycznie od dwóch lat - mówi o sobie Stanisław Podlewski."
        • scoutek Re: Petycja 24.02.16, 13:16
          a mnie zachwycił jakiś twiterowy komentarz, w którym padło m.in. że pan nie miał kontaktu z końmi ale teraz będzie miał ze żłobem
    • asia.sthm Re: Petycja 24.02.16, 12:24
      Ja nie widzialam i z rozkosza podpisalam teraz, widzac ze rozne flagi sie pojawiaja.

U nas choć do koni nie czepiajo się... - chwalil Pawlak i nie przewidzial niestety.
      • magdolot Re: Petycja 24.02.16, 12:41
        Nio, to okienko genialnie wynagradza! Okropnie lubię w nie ślipić.
      • eulalija Re: Petycja 24.02.16, 12:45
        Asieńko wrzuć i do nas, bo nam się Gurua w gro... a nie, przepraszam, w Szwajcarii zdenerwuje.
        Coś za głupia na zwykłe ctrl c/v jestem:(
        • asia.sthm Re: Petycja 24.02.16, 12:53
          juz sie robi, juz juz.
          ze tez sama na to nie wpadlam
    • damakier1 Re: Petycja 24.02.16, 16:10
      Podpisałam, oczywiście.
    • magdolot Re: Petycja 25.02.16, 14:18
      To link do najbardziej uczęszczanej petycji na Avaazie. Cały świat podpisuje jak dziki i nie zdołałam wyślipić siebie w okienku, za to nagrodą była mnogość flag.

secure.avaaz.org/pl/pakistan_end_honour_killing_loc/?bKQGJcb&v=73258&cl=9531581072
      • asia.sthm Re: Petycja 25.02.16, 15:33
        Faktycznie zaiwania jak szalone.
        Do niedzieli nazbiera sie milion z dokladem
        561 928 ------->750 000
        • ewa9717 Re: Petycja 25.02.16, 22:07
          Końska leż nieźle idzie, a niejaki jurgiel tako rzecze:
          www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/jurgiel-prezesi-stadnin-odwolani-z-powodu,250,0,2027002.html
          • ewa9717 Re: Petycja 26.02.16, 17:44
            Dama ma pod bokiem następnego z pełnią kompetencji, pewnie zdarzyło mu się wysłuchać "Rolniczego kwadransa" cycuś...
            www.fakt.pl/politycy/edward-kosmal-w-radzie-nadzorczej-radia-szczecin,artykuly,613812.html
            • smutas13 Re: Petycja 26.02.16, 17:51
              Podpisałam.
    • magdolot Re: Petycja 25.03.16, 00:56
      Petycja Amnesty do Tuska żeby się nie opieprzał:

amnesty.org.pl/uwaga-akcja/petycje/pilna-akcja-kryzys-humanitarny-w-grecji.html?smclient=3384f76e-6d1b-4ee7-92f1-0698436b5bd5&utm_source=salesmanago&utm_medium=email&utm_campaign=default&timeZoneId=CET
    • ave.duce Petycja - Referendum w sprawie skrócenia kadencji 12.09.16, 14:01
      rządu RP Beaty Szydło

Było? Najwyżej będzie jeszcze raz ;)

secure.avaaz.org/pl/petition/Senat_Rzeczpospolitej_Polskiej_Referendum_w_sprawie_skrocenia_kadencji_rzadu_RP_Beaty_Szydlo/?sJkBqbb
      ThnX to i_zaraza_l ... FK
      • yoma Re: Petycja - Referendum w sprawie skrócenia kade 13.10.16, 22:43
        Było mi umkło. Podpisane i podane dalej.
        • magdolot Re: Petycja - Referendum w sprawie skrócenia kade 14.10.16, 01:26
          Yoma, doniesłam na Ciebie Damie.
          Tiu:
          forum.gazeta.pl/forum/w,89075,162413838,162413838,Gdzie_jest_Dama.html?p=162556293
          • yoma Re: Petycja - Referendum w sprawie skrócenia kade 14.10.16, 10:32
            Kurka, wszyscy donoszą w tym wątku :)
          • yoma Re: Petycja - Referendum w sprawie skrócenia kade 14.10.16, 10:36
            Ładne. Prawidłowość ta zachodzi, gdzie jest dzik, pisiakom szkodzi :)

Dla reszty: mapa populacji dzika pokrywa się idealnie z mapą preferencji wyborczych. Im więcej dzików, tym mniej pisiaków i świń-to prowda to jest.
    • ave.duce CZARNY PROTEST 12.10.16, 07:23
      uprzejmie donoszę, że to ja, wraz z podpisanymi pod tą petycją osobami, organizowałam(‐em) Czarny Poniedziałek w Warszawie i każdym innym miejscu, które jest lub stanie się obiektem zainteresowania prokuratury.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20823606,prokuratura-szuka-organizatorow-czarnego-protestu-co-na-to.html#MTstream
      artmuseum.pl/pl/kolekcja/praca/ivekovic-sanja-invisible-women-of-solidarity
      • magdolot Re: CZARNY PROTEST 12.10.16, 13:02
        Ffffczoraj na siebie doniesłam. :-)
    • magdolot Re: Petycja 21.10.16, 01:57
      W Krakowie rozrabia się o Irakijczyka aresztowanego 3.10 i wywiezionego do ośrodka dla uchodźców w Bieszczadach. Były 2 demonstracje, ruszono RPO, nie pomaga. Zostanie deportowany na mocy paragrafu 22 - zarzuty są tajne, oskarżony ich nie usłyszy, jego adwokat też. Oskarżony = skazany.
      Nasz Józef K. jest doktorantem na UJ i właśnie jego wydział rozrabia o niego u prezydenta i premiery, a cała sprawa wygląda na ordynarną ściemę w stylu Agenta Tomka i zbyt mocno przypomina pewną opowiastkę Tojajurka o Polaku co przedłużał wizę w Paryżu i wzięto go na zaplecze i usiłowano zwerbować, a gdy jak ostatni kretyn doniósł o próbie w naszej ambasadzie, to próbowano z niego zrobić podwójnego agenta i pan zostawił wygodne życie w Paryżu i pouciekał z krzykiem do smętnej rzeczywistości kartek na mięso...

Kopiuję tu mail, który dzisiaj dostałam i w nim jest link do petycji, w której można poprzeć starania biologów o odzyskanie doktoranta, tudzież garść szczegółów sprawy z pierwszej ręki.

Szanowni Państwo,

Prosimy o pomoc w obronie Ameera Alkhawlany'ego, doktoranta
      Uniwersytetu Jagiellońskiego, który 3 października został zatrzymany
      na podstawie stwierdzenia ABW iż "jego zachowanie stanowiło zagrożenie
      dla bezpieczeństwa". Został postawiony przed sądem bez prawa do
      obrony, osadzony w areszcie i ma zostać deportowany do Iraku. ABW
      odmawia przedstawienia konkretnych zarzutów zasłaniając się klauzulą
      tajności.

Ammer ukończył studia magisterskie na UJ. Nauczyciele akademiccy,
      znający jego zapał i zaangażowanie w studia, od początku nie wierzyli
      w to, iż mógłby podejmować jakiekolwiek nielegalne działania. Co
      więcej, samo zachowanie ABW i Straży Granicznej dostarczało dowodów
      jego niewinności – co wyjaśniamy obszernie w załączonym piśmie.
      Wreszcie, sam Ameer, po długim wahaniu wynikającym z obawy o swoje
      bezpieczeństwo, wyjawił iż przyczyną kłopotów jest jego niezgoda na
      współpracę jako tajny agent
      krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,20845544,zatrzymali-doktoranta-bo-nie-chcial-wspolpracowac-z-sluzbami.html#BoxLokKrakImg
      Wszelkie próby mniej czy bardziej dyplomatycznej pomocy, prowadzone
      przez prawnika, Rektora UJ, Rzecznika Praw Obywatelskich, Helsińską
      Fundację Praw Człowieka, Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego
      oraz przyjaciół Ameera zawodzą: ABW konsekwentnie odmawia
      jakichkolwiek wyjaśnień. W tej sytuacji prawnik zdecydował, że jedyną
      szansą na uratowanie Ameera przed opresyjnymi działaniami ABW jest
      przedstawienie tej historii całemu społeczeństwu, wszystkimi możliwymi
      drogami – zarówno poprzez społeczność akademicką jak i poprzez media.

W załączeniu przesyłam list otwarty skierowany do Pana Prezydenta i do
      Pani Premier RP od pracowników i studentów Wydziału Biologii i Nauk o
      Ziemi UJ. List został podpisany już przez ponad 230 osób, w tym ok. 75
      członków Rady Wydziału. Rada przedstawiła też swoje oficjalne
      stanowisko i apel do władz (będące skrótem listu otwartego), którego
      omówienie przedstawiono tutaj:
      krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,20854252,mocny-apel-uj-do-prezydenta-i-premier-w-sprawie-ameera.html
      Prosimy o pomoc w rozpropagowaniu treści załączonego listu w
      środowiskach akademickich w Polsce. Nie tylko po to, by pomóc
      Ameerowi, ale – może nawet ważniejsze - żeby poinformować o tym, co
      może spotkać naszych zagranicznych studentów.

Indywidualne podpisy pod petycją, wyrażająca poparcie dla listu
      otwartego, można składać tutaj:
      www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=12095
      Z wyrazami szacunku,

Prof. dr hab. Paweł Koteja
      Instytut Nauk o Środowisku
      Uniwersytet Jagielloński
      ul. Gronostajowa 7, 30-387 Kraków
      tel. +48 12 664 520
      • man_sapiens Re: Petycja 21.10.16, 07:32
        List do prezydenta... No tak, ale - co mówi Jarosław K.?
    • ave.duce Petycja 11.01.17, 07:53
      Wrażliwcy niech podpisują z zamkniętymi oczami, bez czytania:

... TU ...
      • magdolot Re: Petycja 11.01.17, 14:06
        Fczoraj odkryłam w mailu. Wodzowa ma rację. Oczy szeroko zamknięte.
        • ave.duce Re: Petycja 11.01.17, 17:29
          UP!
    • magdolot Re: Petycja 17.01.17, 22:15
      Rzepie przydarzył się skandaliczny artykuł [cytuję początek petycji]:

"W dniu 05.01.2017 r. na łamach magazynu „Plus i Minus” czasopisma „Rzeczpospolita” ukazał się artykuł dr hab. Piotra Nowaka p.t.: „Czy ludzie niezrównoważeni psychicznie powinni być przyjmowani na uczelnie wyższe”. Autor, posługując się nieprawdziwymi argumentami, w sposób wyjątkowo skandaliczny, dowodził jakby osoby z zespołem Aspergera, ze spektrum autyzmu miały być elementem zakłócającym funkcjonowanie uczelni wyższych. "

Nie wiem czemu linka ma kilometr...

secure.avaaz.org/pl/petition/Redakcja_Rzeczpospolitej_Oczekujemy_przeprosin_i_sprostowania_w_sprawie_osob_ze_spektrum_autyzmu/?cKUzylb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-403644-Redakcja_Rzeczpospolitej_Oczekujemy_przeprosin_i_sprostowania_w_sprawie_osob_ze_spektrum_autyzmu&utm_term=KUzylb%2Bpl

Poza tym ćwoki chcą se postrzelać do żubrów:

act.greenpeace.org/page/4921/petition/1?ea.tracking.id=Fb
    • ploniekocica Re: Petycja 21.01.17, 23:15
      marszdlaprzyrody.pl/petycja-o-odwolanie-jana-szyszki/
      • ewa9717 Re: Petycja 24.01.17, 22:49
        Tylko 1221 podpisów. Zdumiewająco mało!
    • ave.duce Zbiorowy pozew przeciwko J. Kaczyńskiemu 24.01.17, 17:07
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,163247590,163247590,Zbiorowy_pozew_przeciwko_J_Kaczynskiemu.html

secure.avaaz.org/pl/petition/Gorszy_sort_Zbiorowy_pozew_przeciwko_J_Kaczynskiemu_za_obraze_godnosci_osobistej/?cwZQOhb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-404765-Gorszy_sort_Zbiorowy_pozew_przeciwko_J_Kaczynskiemu_za_obraze_godnosci_osobistej&utm_term=wZQOhb%2Bpl
      • ave.duce Re: Zbiorowy pozew przeciwko J. Kaczyńskiemu 24.01.17, 17:28
        Dla jasności:
        mnie to coś nie jest w stanie obrazić, więc nie podpisałam.
        • magdolot Re: Zbiorowy pozew przeciwko J. Kaczyńskiemu 24.01.17, 21:50
          Ulżyło mi, bo ja od fczoraj tak mam i tesz nie podpisałam.
          A drugi powód jest taki, że nie będę ja jemu podskakiwała jak mię przejeżdża kijem po prętach od klatki, tylko się skupię na odebraniu mu kija i... zobaczę co dalej. :-)
          • magdolot Re: Zbiorowy pozew przeciwko J. Kaczyńskiemu 24.01.17, 23:37
            Z najdzionych przeze mnie na FB wariantów odgryzki najbardziej mnie się podoba ten Sztucznych Fiołków:
            www.facebook.com/SztuczneFiolki/photos/a.483789074973669.115138.483774998308410/1408611352491432/?type=3&theater
    • yoma Re: Petycja 04.02.17, 18:33
      Petycja do Sasina w sprawie powiększania Warszawy, link w artykule:

natemat.pl/200815,bunt-wscieklych-gmin-samorzadowcy-ida-na-wojne-z-ustawa-warszawska-sasina
      • estella50 Re: Petycja 04.02.17, 18:52
        Podpisałam.
      • magdolot Re: Petycja 04.02.17, 20:17
        Łotpisane i łudostempnione.
    • magdolot Re: Petycja 12.02.17, 12:42
      Akcja Demokracja zbiera podpisy antysmogowe - 1. Nie chcemy umierać za węgiel, 2. o prawo antysmogowe dla Wawy:

www.akcjademokracja.pl/ekologia_more/
      • ave.duce Kolejna akcja "AKCJI Demokracja" 27.08.17, 07:57
        Apteki bez sumienia
    • ave.duce Delegalizacja ONR 01.05.17, 16:52
      secure.avaaz.org/pl/petition/Poslowie_na_Sejm_Rzeczypospolitej_Delegalizacja_ONR
    • ave.duce Protest ws. uchwały Sejmu RP dot. Brygady 21.09.17, 15:11
      Świętokrzyskiej

naszademokracja.pl/petitions/protest-ws-uchwaly-sejmu-rp-dot-brygady-swietokrzyskiej
    • ave.duce Na początek (?) - o nadzór nad ONR 14.11.17, 08:00
      dzialaj.akcjademokracja.pl/campaigns/280
      ... a co z MW i NOP?
      • yoma Re: Na początek (?) - o nadzór nad ONR 14.11.17, 10:58
        A patrz, szukałam tego wątku, żeby w niego wkleić... podpisałam oczywiście.
        • ave.duce Re: Na początek (?) - o nadzór nad ONR 14.11.17, 12:19
          Mogłabym napisać #metoo, ale napiszę mitu!
          • yoma Re: Na początek (?) - o nadzór nad ONR 14.11.17, 12:38
            Napisz "mimi pia" :)
          • trusiaa Re: Na początek (?) - o nadzór nad ONR 14.11.17, 13:04
            I Tytu? To zupełnie jak ja-tu.
    • yoma Re: Petycja 19.11.17, 20:14
      Ta jest dobra

secure.avaaz.org/pl/petition/Do_prezes_rady_ministrow_Beaty_Szydlo_i_do_poslow_Sejmu_Rzeczypospolitej_Ja_obywatel_Rzeczypospolitej/?wQfjllb&utm_source=sharetools&utm_medium=twitter&utm_campaign=petition-458231-Do_prezes_rady_ministrow_Beaty_Szydlo_i_do_poslow_Sejmu_Rzeczypospolitej_Ja_obywatel_Rzeczypospolitej&utm_term=Qfjllb%2Bpl
      • ave.duce Re: Petycja 20.11.17, 08:22
        Podpisano.
        • eulalija Re: Petycja 20.11.17, 09:11
          Podpisałam.
          Ale tego nie zrobią.
          Pamiętają błąd z 2007.
          Nie wiem czy nielegalnie działający rząd może podać się do dymisji.
          • yoma Re: Petycja 20.11.17, 12:56
            Wybrany legalnie, to i podać się może. Zresztą nie muszą robić, mają wiedzieć.
            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Petycja 20.11.17, 13:30
              2 018 już podpisało. Niech będzie nas 10 000
            • eulalija Re: Petycja 20.11.17, 13:59
              Nie mam na myśli wyborów.
              Mam na myśli ustawę budżetową.
              Nie ma jej.
              Rząd działa nielegalnie.
              • yoma Re: Petycja 20.11.17, 14:31
                On DZIAŁA w wielu punktach nielegalnie, tj. niezgodnie z prawem, niemniej wybrany został zgodnie z wymogami prawa i jak najbardziej można go zgodnie z wymogami prawa obalić.

Inaczej: złodziej DZIAŁA nielegalnie - czy to znaczy, że nie można go legalnie zamknąć? Ależ można, a nawet trzeba.
      • magdolot Re: Petycja 20.11.17, 10:09
        Wyjątkowo dobra, bym rzekła. Podpisane.
      • trusiaa Re: Petycja 20.11.17, 10:17
        Juszsz.
        • scoutek Re: Petycja 20.11.17, 12:05
          jasne :)

na twitterze dziś część twiterowców milczy
          z hasztagiem #MuremZaBonieckim
          albo ślą wyłącznie cytaty z ks.Bonieckiego
    • ave.duce Ważne! 11.03.18, 17:15
      petycja.pracownia.org.pl/akcja/prawo-lowieckie-szyszki-do-kosza-2018-ii
    • yoma Re: Petycja 12.04.18, 10:12
      secure.avaaz.org/pl/petition/Jaroslaw_Kaczynski_Usunac_Pawlowicz_z_Sejmu/?oMppemb&utm_source=sharetools&utm_medium=twitter&utm_campaign=petition-511669-Jaroslaw_Kaczynski_Usunac_Pawlowicz_z_Sejmu&utm_term=Mppemb%2Bpl
      • eulalija Re: Petycja 12.04.18, 12:00
        Zrobione.
        • ave.duce Re: Petycja 12.04.18, 21:16
          Sorki, ale nie mogę apelować do tego załganego bufona. A chamka Pawłowicz niech się kompromituje - jej wybór.
      • nickbezznaczenia Re: Petycja 12.04.18, 21:23
        Przecież i tak tego nie zrobi, bo jest potrzebna.
        Niemądra ta petycja.
        • yoma Re: Petycja 12.04.18, 22:08
          Pewnie, że nie zrobi, ale niech widzi, że nie ma zgody. Na zasadzie "bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw".
          • nickbezznaczenia Re: Petycja 12.04.18, 22:14
            Ale wszak Kaczyńskiego to wcale nie interesuje.
            • ewa9717 Re: Petycja 12.04.18, 22:20
              Ale i tak podpisać warto.
              • nickbezznaczenia Re: Petycja 12.04.18, 22:22
                Nie.
            • yoma Re: Petycja 12.04.18, 22:25
              Nie szkodzi. Nie ma zgody, jest petycja.
      • magdolot Re: Petycja 13.04.18, 20:21
        Podpisane mimo zgody z zastrzeżeniami Wodzowej, bo dzisia na Plotku cwana wnuczka Millera miała 8/12 w błyskawicznym quizie, w którym zgadywała czy cytowana wypowiedź jest autorstwa Peji, czy któregoś z naszych szacownych polityków i to bardzo pouczające doświadczenie było.
        Wasza Forumowa Peja :-)
    • yoma Re: Petycja 10.05.18, 20:20
      naszademokracja.pl/petitions/o-pelne-i-pilne-wdrozenie-w-polsce-konwencji-onz-o-prawach-osob-z-niepelnosprawnosciami?utm_source=akcja&utm_medium=email&utm_campaign=blast2018-05-10
      • ewa9717 Re: Petycja 10.05.18, 20:51
        Jest.
        • ave.duce Re: Petycja 11.05.18, 06:11
          Melduję wykonanie zadania!
          • ewa9717 Re: Petycja 11.05.18, 09:55
            Czy to cycata? ;)
            • yoma Re: Petycja 11.05.18, 10:54
              Kto cycaty?
          • yoma Re: Petycja 11.05.18, 10:53
            Ku chwale ojczyzny!
      • man_sapiens Re: Petycja 12.05.18, 00:04
        W preambule tej konwencji jest niepełnosprawne dzieci powinny w pełni korzystać ze wszystkich praw człowieka i podstawowych wolności, na zasadzie równości z innymi dziećmi oraz przywołując zobowiązania w tym zakresie przyjęte przez Państwa Strony Konwencji o prawach dziecka”.
        Integracja dzieci innych niż te typowe, "pełnosprawne", w normalnych szkołach funkcjonowała całkiem dobrze i coraz lepiej. Takie dzieci miały część zajęć indywidualnie z nauczycielem, część w klasie z pełnosprawnymi dziećmi. To było bardzo ważne dla tych poszkodowanych - miały możliwość kontaktu z rówieśnikami, zawierania przyjaźni, uczyły się funkcjonowania wśród ludzi. Także pełnosprawne dzieci na tym korzystały - uczyły się, że ludzi są różni, miały satysfakcję z pomocy słabszym. Wreszcie nauczyciele - cenili możliwość wykorzystania swoich kwalifikacji dla wychowywania ludzi a nie tylko tresowania.
        Ale - to nie pasowało do koncepcji czystej rasy genetycznych polskich patriotów. Min. Zalewska (min. to skrót od minimum człowieczeństwa) zakazała niepełnosprawnym dzieciom pokazywania się w szkołach. Dyrektorom wolno te dzieci co najwyżej zaprosić na akademie. Nie na lekcje, nie na przerwy, nawet nie na zajęcia pozalekcyjne. Mają się uczyć wyłącznie indywidualnie i wyłącznie w domu. Poza wszystkim - pozbawia to rodziców tych paru godzin wytchnienie, gdy ich podopieczni byli pod opieka szkoły.
        Przy wprowadzaniu tego rozporządzenia protestowali wszyscy - rodzice niepełnosprawnych, rodzice pełnosprawnych, nauczyciele, lekarze, naukowcy - pedagodzy itd. itp. Ale min. Zalewska ze swoim ciepłym i szczerym uśmiechem wiedziała lepiej, co dobre dla czystej rasy zdrowych Polaków.
        • man_sapiens Re: Petycja 12.05.18, 00:07
          Przeczytałem, co napisałem i przepraszam za mocno emocjonalny wpis - nie całkiem pasuje to do przyjętych na naszym Forum obyczajów. Po prostu szlag mnie trafia, gdy o tym pomyślę, także z osobistych powodów. Postaram się poprawić.
          • yoma Re: Petycja 12.05.18, 01:33
            Nie rób tego.

W sensie nie poprawiaj się. To wcale nie jest emocjonalny wpis. Ja bym na twoim miejscu kurwiła aż miło.

No.
            • yoma Re: Petycja 12.05.18, 01:35
              Ps a widzieliście tych debili dzisiaj w Sejmie, Michalkiewicza z Rafalską? Przynieśli niepełnosprawnym paczkę pieluch dla niemowląt.

Przecież to tylko wpychać w ten durny pysk i patrzeć, jak się dławi...
            • scoutek Re: Petycja 12.05.18, 08:51
              A ja jeszcze bardziej
              Man, szczerze wal zawsze
              I emocjonalnie również
              Moje ostatnie komentarze na to co sie dzieje najczęściej wyglądają tak:
              Jprdl
              A skrót min. przed nazwiskiem teraz nie będzie mi się kojarzył inaczej
              • yoma Re: Petycja 12.05.18, 11:16
                Ostatnio jakoś więcej klniemy, nieprawdaż. Chyba nawet o tym pisałam.
                • ewa9717 Re: Petycja 12.05.18, 12:29
                  yoma napisała:

> Ostatnio jakoś więcej klniemy, nieprawdaż.
                  Prawdaż, ale czasem nie sposób inaczej, szczególnie gdy o pisiej bandzie mowa.
                  >
          • ave.duce Re: Petycja 12.05.18, 07:12
            Nie masz za co przepraszać. I nie poprawiaj się, plizzz.
    • yoma Re: Petycja 18.05.18, 12:16
      Solidarność z niepełnosprawnymi

dzialaj.akcjademokracja.pl/campaigns/370
      • magdolot Re: Petycja 18.05.18, 13:40
        Właśnie podpisałam i leciałam tu z linkiem. :-)
        • yoma Re: Petycja 18.05.18, 14:06
          Żółwik :)
          • magdolot Re: Petycja 18.05.18, 14:19
            Parka :)
    • magdolot Re: Petycja 04.06.18, 01:49
      Na pomoc Krasuli!

Pewna bułgarska Krasula imieniem Penka samowolnie udała się do Serbii, skąd czym prędzej powróciła do UE. Zgodnie z unijnym prawem ma zostać zamordowana.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,23489397,ciezarna-krowa-penka-skazana-na-smierc-przez-urzednikow-nielegalnie.html#Z_BoxNewsLink&a=66&c=96
      Najbardziej podoba mi się komentarz, żeby odstrzelić bociany.

Tu linek do petycji o ułaskawienie:
      www.change.org/p/european-parliament-save-penka-the-pregnant-bulgarian-cow
    • yoma Re: Petycja 18.07.18, 18:07
      Ratujemy pszczoły

secure.avaaz.org/campaign/pl/eu_neonics_dispensations_loc/?cFvpklb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka