99venus Re: Święto jezd 10.11.16, 12:23 Bardzo sympatyczne.Lubię jeże.Miałem na działce rodzinkę ale się niestety wyniosła. Gorzej będzie niedługo z innymi świetami:wyborcza.pl/7,75410,20955552,program-niepodlegla-piec-lat-trzymania-flagi-pis-oglasza.html#BoxGWImg Odpowiedz Link
magdolot Re: Święto jezd 10.11.16, 12:49 Niech każde porządne zwierzę ufetuje jeże! Bo im się należe. Hip! Hip! Odpowiedz Link
damakier1 Re: Święto jezd 10.11.16, 14:59 Jan Brzechwa Idzie jeż, idzie jeż, Może ciebie pokłuć też! Pyta wróbel: „Panie jeżu, Co to pan ma na kołnierzu?” „Mam ja igły, ostre igły, Bo mnie wróble nie ostrzygły!” Idzie jeż, idzie jeż, Może ciebie pokłuć też! Zoczył jeża młody szczygieł: „Po co panu tyle igieł?” „Mam ja igły, ostre igły, Żeby kłuć niegrzeczne szczygły!” Sroka też ma kłopot świeży: „Po co pan się tak najeżył?” „Mam ja igły, ostre igły, Będę z igieł robił widły!” Wzięła sroka nogi za pas: „Tyle wideł! Taki zapas!” W dziesięć chwil już była na wsi: „Ludzie moi najłaskawsi, Otwierajcie drzwi sosnowe, Dostaniecie widły nowe!” A ten dorodny jeż mieszka na moim blogu: Odpowiedz Link