tojajurek 17.02.17, 16:23 Kiciusiom, Kocicom, Kocurom, Kociakom, Kociętom, Kocimamom, Kocitatom, a także Trzecikotom - głask świąteczny tojajurkowy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdolot Re: Mrrruuu!! 17.02.17, 18:46 > Kiciusiom, Kocicom, Kocurom, Kociakom, Kociętom, Kocimamom, Kocitatom, a także > Trzecikotom - głask świąteczny tojajurkowy. Do listy Tojajurkowej dodam jeszcze: Kociłapcie, Kocimiętki, Kociokwiki, Kociewiaków, Kociołki, Kotelnice i na fszelki wypad Kosaćce, żeby nikogusieńkogo nie zapomniano i ffffszystko co Kocie mogło z zadowoleniem pomruczeć. Najlepszego! Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a i od psiary tyż ---> Mrrruuu!! 17.02.17, 19:53 tojajurek napisał: Kiciusiom, Kocicom, Kocurom, Kociakom, Kociętom, Kocimamom, Kocitatom, a także Trzecikotom - głask świąteczny tojajurkowy. ---------------- www.tinypic.pl/qu2uv7wqkg71 Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Mrrruuu!! 17.02.17, 20:39 www.facebook.com/todayzworld/videos/1147347912024212/ Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Mrrruuu!! 17.02.17, 21:40 A to świąteczny przysmak dla kociarzy, kociarek, kotów i kotek www.polityka.pl/galerie/1694638,1,tylko-koty-sie-bogu-udaly-oto-co-slynni-ludzie-mowili-i-pisali-o-kotach.read np. to, co powiedział Prachett W przeszłości koty były czczone jako bogowie. Nie zapomniały o tym. Odpowiedz Link
tojajurek Re: Mrrruuu!! 17.02.17, 23:53 Pamiętam z zamierzchłych czasów taką w aproposie zabawną piosenkę - nie pamiętam kto ją śpiewała - zaczynającą się od słów: "Gdy ci kot przebiegnie drogę nie mów, ze to pech, Kot ci szczęście przynieść może jeśli tylko chcesz..." Albo cóś w podobie tegój z wielką słusznością tam stało, w ónej pieśni. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a śpiewała Fryderyka Elkana 18.02.17, 12:10 tojajurek napisał: Pamiętam z zamierzchłych czasów taką w aproposie zabawną piosenkę - nie pamięta m kto ją śpiewała - zaczynającą się od słów: "Gdy ci kot przebiegnie drogę nie mów, ze to pech, Kot ci szczęście przynieść może jeśli tylko chcesz..." Albo cóś w podobie tegój z wielką słusznością tam stało, w ónej pieśni. --- dę ulicą - mówią "kot" Leżę na plaży - mówią "kot" Gdy tańczę z tobą - szepcą "kot" Jak spojrzę w oczy - mówią "kot" Zielone oczy mam jak kot Po nocach błąkam się jak kot Na księżyc gapię się jak kot I tęsknię, wzdycham tak jak kot Gdy ci kot przebiegnie drogę Nie mów, że to pech Kot ci szczęście przynieść może Jeśli tylko chce Kot ci szczęście przynieść może Jeśli tylko chce Chodziłeś za mną tak jak kot Przez płot skakałeś tak jak kot Łasić lubiłeś się jak kot Słodko mruczałeś tak jak kot Fałszywy byłeś tak jak kot Bawiłeś się jak z myszką kot Odszedłeś nocą tak jak kot Idź własną drogą tak jak kot Gdy ci kot przebiegnie drogę Nie mów, że to pech Kot ci szczęście przynieść może Jeśli tylko chce Kot ci szczęście przynieść może Jeśli tylko chce Jestem pogodna tak jak kot Jestem łagodna tak jak kot Jestem leniwa tak jak kot I jestem mściwa tak jak kot Pójdę za tobą tak jak kot Trop w trop za tobą, tak jak kot Zobaczę, kto mi zabrał cię I nic nie powiem - nie, nie, nie! Gdy ci kot przebiegnie drogę Nie mów, że to pech Kot ci szczęście przynieść może Jeśli tylko chce Kot ci szczęście przynieść może Jeśli tylko chce Jeśli tylko chce Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: śpiewała Fryderyka Elkana 18.02.17, 12:12 tu jest TA piosenka: www.youtube.com/watch?v=P5GtFVOcw4k Odpowiedz Link
damakier1 Re: śpiewała Fryderyka Elkana 18.02.17, 12:41 Gdy ci kot przebiegnie drogę Nie mów, że to pech Kot ci szczęście przynieść może Jeśli tylko chce Kot ci szczęście przynieść może Jeśli tylko chce A mój mąż twórczo przerobił ten refren i radośnie wyśpiewywał: Gdy ci kot przebiegnie drogę Nie mów, że to pech, Wyrwij kotu z dupy nogę, Niech biegnie na trzech...! Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a hehehe 18.02.17, 16:58 damakier1 napisała: Gdy ci kot przebiegnie drogę Nie mów, że to pech, Wyrwij kotu z dupy nogę, Niech biegnie na trzech...! --- :-) gratulacje i podziękowania dla PT Małżonka złóż ode mnie - bo będąc w czarnej dziurze i mając 10000 problemów i smutków - wreszcie uśmiałam się do rozpuka ! Odpowiedz Link
man_sapiens Re: śpiewała Fryderyka Elkana 18.02.17, 18:16 Ja jestem uzależniony od psów, ale - we have not been amused. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: śpiewała Fryderyka Elkana 18.02.17, 19:26 ja także jestem skrajnie od psów uzależniona, szczególnie od tu obecnego ( nawet teraz tu leży na gołej podłodze, choć ma lepsze legowiska w każdym pokoju) - ale państwa kotowstwa tyż bardzo lubię i poważam. :-) Odpowiedz Link
yoma Re: Mrrruuu!! 18.02.17, 13:53 Pratchett pisał także, że gdyby koty nie mruczały, wszyscy by widzieli od razu, że to zimne małe dranie :) Odpowiedz Link
wydrwiwdowigrosz Re: Mrrruuu!! 19.02.17, 13:05 To jest kawałek o kotach: Et si tu n'existais pas Dis-moi pourquoi j'existerais Pour traîner dans un monde sans toi Sans espoir et sans regret Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour Comme un peintre qui voit sous ses doigts Naître les couleurs du jour Et qui n'en revient pas Et si tu n'existais pas Dis-moi pour qui j'existerais Des passantes endormies dans mes bras Que je n'aimerais jamais Et si tu n'existais pas Je ne serais qu'un point de plus Dans ce monde qui vient et qui va Je me sentirais perdu J'aurais besoin de toi Et si tu n'existais pas Dis-moi comment j'existerais Je pourrais faire semblant d'etre moi Mais je ne serais pas vrai Et si tu n'existais pas Je crois que je l'aurais trouvé Le secret de la vie, le pourquoi Simplement pour te créer Et pour te regarder Et si tu n'existais pas Dis-moi pourquoi j'existerais Pour traîner dans un monde sans toi Sans espoir et sans regret Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour Comme un peintre qui voit sous ses doigts Naître les couleurs du jour Et qui n'en revient pas Odpowiedz Link