Dodaj do ulubionych

Terrorysta

02.03.17, 09:48
Nie, polski bojownik.
Tak se przeglądałem strony i się wzruszyłem. Info niepotwierdzone, wyzionął ducha bojownik. Już już miałem lament czynić ale dopadła mnie myśl taka - terrorysta wszak i nie warto chociażby jednej maluśkiej linijki poświęcić. Ale gdzie tam, w końcu jestem poukładany i wiem jak ująć sprawę/strawę, by duma mnie rozpierała. polski bojownik,
Obserwuj wątek
    • man_sapiens Re: Terrorysta 02.03.17, 11:24
      Niepotrzebnie się oburzasz. Jestem od miliony lat świetlnych od usprawiedliwiania religijnych fanatyków Daesz, ale Daesz to nie tylko terroryści a także mniej lub bardziej regularne wojsko. Kim był ten Polak nie mam pojęcia, ale może faktycznie był "bojownikiem" a nie terrorystą.

To tak jak w gangu: nie wszyscy są zabójcami, niektórzy są buchalterami. Komunistyczna propaganda kiedyś wmówiła nam, ze "bojownik" to pozytywne określenie - a to niekoniecznie No chyba, że "bojownik w walce o pokój" ;-) . Także partyzanci, żołnierze, policjanci, nauczyciele, kapłani itd. - to nie zawsze osoby czy grupy godne szacunku.
      • behemot17-13 Re: Terrorysta 02.03.17, 14:29
        Widać mamy inne spojrzenie, inaczej klasyfikujemy. Dla mnie nazywanie terrorysty bojownikiem jest nie na miejscu. Bo zapytam, czy widziałeś (w sieci) egzekucje, mordowanie, odbieranie życia?
        To nie jest wojsko, to są ludzie pozbawieni choćby odrobiny człowieczeństwa, to terroryści i tak trzeba ich nazywać.
        Wszyscy są zabójcami, tak jak wszyscy są gwałcicielami, nawet gdy są biernymi uczestnikami gwałtu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka