p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: TUSK 09.03.17, 18:44 Szanowny Pan Prezes to jednak zdrowie ma jak, nie przymierzając, jakiś KUŃ. - ja na jego miejscu, w takich okolicznościach przyrody niesprzyjających, tobym od razu na zwał czy inną apopleksję zeszła. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: TUSK 09.03.17, 19:57 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > Szanowny Pan Prezes to jednak zdrowie ma jak, nie przymierzając, jakiś KUŃ. > - ja na jego miejscu, w takich okolicznościach przyrody niesprzyjających, tobym > od razu na zwał czy inną apopleksję zeszła. > Jest nadzieja, że się własnym jadem zatruje ze złości ;) Odpowiedz Link
damakier1 Re: TUSK 09.03.17, 19:29 99venus napisał: > !!!!!!!!!!!! I jeszcze trala lala, trala lala, trala lala, bum, bum, bum!!! :))) Odpowiedz Link
aga-kosa Re: TUSK 09.03.17, 19:40 Czekają ciągle na konferencję prasową premier . Czy poprosi o zwolnienie ze stanowiska? aga Odpowiedz Link
ewa9717 Re: TUSK 09.03.17, 19:58 A gdzie kaczelnik tak od płetwy drugą taką głupią znajdzie? Odpowiedz Link
99venus Re: TUSK 10.03.17, 08:23 W tej sprawie nie otrzymała jeszcze instrukcji z Nowogrodzkiej. Odpowiedz Link
trusiaa Re: TUSK 09.03.17, 20:17 Nie zdążyłam na Dziennik Wieczorny TV PiS, a szykowałam się, żeby sobie frajdę zrobić raz, alee na dyskusję po się załapałam i tak: Ziemiec był upudrowany na okrągło - z ustami włącznie, więc mógł pobladłymi wargami pytania zadawać, a goście - doradca Lecha K. - M. Kleiber i Kamień Dziki uspokajali go i publikę pocieszali, dowodząc, że nic się takiego przecież nie stało, bo cóż to za stanowisko w końcu i co taki Tusk może :)))) Odpowiedz Link
trusiaa Re: TUSK 09.03.17, 20:42 Ooooojoooj...Prezes nie zaprasza Jacka Saryusz-Wolskiego do PiS. - Nie dotrzymał żadnej obietnicy. Masz, Jacusiu, placek :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: TUSK 09.03.17, 21:50 A K. Jarosław-erudyta patrIDiotycznie bardzo: "Gdybyśmy się zgadzali na wszystko, bylibyśmy w sytuacji tej pochyłej wierzby, na którą każdy może wskoczyć. Jak to się mówi, każda koza może wskoczyć" Boć wierzby to nie jakieś tam brzozy! To są narodowe symbole, rosochate takie. Takie nasze! Pejzaż i Szopen. Odpowiedz Link
damakier1 Re: TUSK 09.03.17, 22:53 ave.duce napisała: > A K. Jarosław-erudyta Z tą erudycją to w ogóle marnie dziś Jarkowi poszło: był łaskaw powiedzieć: Swego czasu, już dość dawno temu, ale moje pokolenie świetnie to pamięta, prezydent de Gaulle używał takiego określenia: "partia zewnętrzna". Otóż to nie de Gaulle. [i]Partia Zewnętrzna[i] to struktura polityczna opisana w książce George'a Orwella Rok 1984. ----------- "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek) Wrona i inne zwierzaki Odpowiedz Link
trusiaa Re: Nie oprę się - po prostu muszę i juszsz! 10.03.17, 08:14 Z netu: Ja Ruś! Ja Ruś! Kiedy wreszcie znajdzie się kupiec? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Nie oprę się - po prostu muszę i juszsz! 10.03.17, 08:46 W Trójce rano dali ten fragment, ale dopiero na filmie widać skalę upadku. Nie z drabinki, nie z wierzby nawet - to urwanie się z Księżyca. żal kropka peel Odpowiedz Link
scoutek Re: TUSK 10.03.17, 18:00 znaczy świństwo zrobił za darmo rubelka nie zarobił co oczywiście może nie być prawdą i dostanie ..... coś........kiedyś Odpowiedz Link
trusiaa Re: TUSK 10.03.17, 08:36 Waszczykowski zaś wew Trójce na pytanie: czy poda się do dymisji, z niesmakiem odparł, że to jakieś tabloidowe insynuacje, a czy będzie Polexit - to też tabloidowe... Ups? streszczam: Wybór był nieważny, bo myśmy zgłosili polskiego kandydata, a procedury w kuluarach (!) zmieniano w ostatniej chwili, nikt nie wziął pod uwagę zdania pani premier, a przecież procedury normują normalne akty dyplomatyczne :) I kffiatek na koniec: czy pani (do Michniewicz), czy pani widziała ten triumfujący uśmiech Grzegorza Schetyny?! :D Odpowiedz Link
gat45 Re: TUSK 10.03.17, 08:00 Słuchałam wczoraj w tutejszej radiofonii kilku mądrych facetów, dyskutujących o perspektywach UE. I gdzieś pojawiło się zdanie "no, jeżeli Polska będzie w praktyce stosować tę dość oryginalną definicję kompromisu, jaką przedstawiła dzisiaj pani premier tego kraju w wywiadzie dla prasy..." Ludzie ! Wie ktoś, co pani BeSz wydała z siebie w tem względzie ? Chyba chodziło o wywiad zaraz po głosowaniu. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: TUSK 10.03.17, 11:36 (...) tę dość oryginalną definicję kompromisu, jaką przedstawiła dzisiaj pani premier (...) --- wysłuchałam dwa razy gadkę pani Szydłowej i na żywo i w powtórce. Wg. mnie nie było tam ani aluzji do kompromisu, ani nawet nie było (w żadnym kontekście) użytego przez Wielce Szanowną Panią Premierkę - słowa "kompromis". Sama chętnie bym się dowiedziała, do czego PILI >>mądrzy faceci w tamtejszej radiofonii<<. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a link do konferencji BT 10.03.17, 21:40 gat45 napisała: > Słuchałam wczoraj w tutejszej radiofonii kilku mądrych facetów, dyskutujących o > perspektywach UE. I gdzieś pojawiło się zdanie "no, jeżeli Polska będzie w pra > ktyce stosować tę dość oryginalną definicję kompromisu, jaką przedstawiła dzisi > aj pani premier tego kraju w wywiadzie dla prasy..." > Ludzie ! Wie ktoś, co pani BeSz wydała z siebie w tem względzie ? Chyba chodził > o o wywiad zaraz po głosowaniu. --- www.youtube.com/watch?v=B2ef5Zy938w Odpowiedz Link