Dodaj do ulubionych

No i mam dylemat

03.05.17, 12:14
co do manifestacji 6 V. Gdyby manifestacja była no logo, tobym poszła bez dylematu. Gdyby manifestacja była pod logo różnych partii i organizacji, tobym poszła bez dylematu. Ale że jest pod auspicjami PO, to mam dylemat. Iść? Nie iść? Iść?
Obserwuj wątek
    • ave.duce Słoniocy!!! 03.05.17, 12:53
      Obecność zostanie odebrana przez Grzesia S. jako poparcie dla PO.
      Nieobecność natomiast przez K. Jarosława jako proPi$.
      I tak źle, i tak niedobrze
      W mordę jeża! Co robić?!
      • yoma Re: Słoniocy!!! 03.05.17, 13:10
        Ty się nie śmiej, mnie się to naprawdę nie podoba.
        • ave.duce Re: Słoniocy!!! 03.05.17, 13:12
          Się fcale nie śmieję. Dylemat mam ten sam.
          • yoma Re: Słoniocy!!! 03.05.17, 13:35
            Albowiem IMHO w pewnych sprawach opozycja powinna występować wspólnie, a nie rwać ku sobie to sukno czerwone, cokolwiek z niego zostało.
            • scoutek Re: Słoniocy!!! 03.05.17, 17:00
              Dokładnie tak, Yomka
              Nie patrzę kto, uważam, że trzeba przeciw
              Dlatego cały czas robię to co robiłam i nie słucham czy Kijowski z Szumełdą, Marciniakiem i Filiks się kłócą i kto kogo podgryza i czy budzi moje obrzydzenie
              Jak PiS zostanie osunięty wtedy można wybrzydzać
              Jeszcze konstytucję sobie wymyślają i będziemy mieć Stambuł w Warszawie

Na marszu niestety nie będę
              a poszłabym, bez względu kto z opozycji jest na przodzie
              • ave.duce Re: Słoniocy!!! 03.05.17, 21:51
                scoutek napisała:

> Nie patrzę kto, uważam, że trzeba przeciw

Serio?

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,162759044,162759044,Panie_Kijowski_.html
                • scoutek Re: Słoniocy!!! 04.05.17, 10:39
                  serio
                  mam gdzieś pana K.
                  • ave.duce Re: Słoniocy!!! 04.05.17, 10:47
                    To rozumiem. Ale serio masz gdzieś z kim, liczy się wyłącznie przeciwko komu/czemu?
                    • scoutek Re: Słoniocy!!! 04.05.17, 11:17
                      nie, oczywiście, że nie
                      z pewnymi w ogóle nie rozmawiam i z nimi nigdy
                      taki ONR i PiS odpada
                      ale ani pisi ani oenerowcy przeciw pis nie pójdą
                      • ave.duce Re: Słoniocy!!! 04.05.17, 14:33
                        Narodowcy pójdą niebawem.
                        Już było hasło: PiS/PO jedno zło.
            • ave.duce Będzie też PSL i .N 05.05.17, 15:25
    • man_sapiens Re: No i mam dylemat 03.05.17, 13:34
      Ja kombinuję jak być w Warszawie i pójść - zagryzając zęby.
      PO nie cierpię a Schetyny szczególnie i na pewno nie będę na nich głosować. Gdyby nie było innego wybory niż |PO albo PiS to wole nie głosować. Ale to jest demo przeciwko Jarosławowi K. a więc trudno.
      Marzę (naiwnie, wiem), że w Kijowskim drgną resztki honoru i wycofa się. Że w Petru pozostała ta odrobina rozsądku, która mu podpowie, że lepiej być szeregowym członkiem mocnej partii niż przewodniczącym partii klęski. Czyli że KOD odżyje pozbywszy się pana K. - bo dosyć w w nim ludzi, którzy mają ochotę i rozum. Że Nowoczesną wezmą w ręce energiczne, mądre i charyzmatyczne kobiety w rodzaju Gasiuk-Pihowicz. Czyli że to nie PO ale KOD i koalicja partii będą organizować protesty. A na razie - zamykam oczy, zaciskam zęby i idę.
      • yoma Re: No i mam dylemat 03.05.17, 13:38
        Jeśli pójdę (zacisnąwszy zęby), to ze znaczkiem kodowskim. Co powiecie, ludzie, na małą kawę po fakcie? :)
    • ave.duce Alternatywa albo 03.05.17, 13:55
      1. część maszerowania:

Parada Schumana 6 maja 2017

Start: 11:30 Krakowskie Przedmieście/Miodowa

Niepartyjna manifestacja obywatelska za silną Polską w silnej Unii Europejskiej.

Parada Schumana to najlepsza okazja, by wspólnie zamanifestować swoje przywiązanie do wartości europejskich i wyrazić poparcie dla idei integracji europejskiej. W tym roku z okazji Dnia Europy razem z tysiącami osób z kraju i zagranicy pokażemy, że CHCEMY EUROPY:

BEZPIECZNEJ,
      SOLIDARNEJ,
      INNOWACYJNEJ,
      PROSPOŁECZNEJ,
      DEMOKRATYCZNEJ I PRAWORZĄDNEJ,
      OTWARTEJ,
      WIERZĄCEJ W SWOJE MOŻLIWOŚCI.

Takiej Europy chcemy i takiej się domagamy. Zapraszamy wszystkich podzielających naszą propozycję dla przyszłości Europy, niezależnie od preferencji partyjnych. Dołączcie do nas w sobotę 6 maja o godzinie 11:30! Przynieście ze sobą polskie i europejskie flagi, by wspólnie w pokojowy sposób pokazać, jakiej Europy chcemy!
      • ave.duce graf. 03.05.17, 13:59
        https://schuman.pl/images/ilustracje/parada_baner_www.jpg
      • ave.duce Jestem... 06.05.17, 20:01
        padnięta. Końcówka parady, środek marszu i... 1/2 ZOO na koniec. Uff.
        • yoma Re: Jestem... 06.05.17, 20:36
          Gratulacje. U mnie tylko marsz, ale od placu do placu :)

Smutno mi było, bo nie było naszego małego koderka, chlip...
          • ave.duce Re: Jestem... 09.05.17, 23:47
            Moi? Never again...
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: No i mam dylemat 03.05.17, 15:20
      uważam, ze w sytuacji jaką mamy tu i teraz należy jednak wybierać tak zwane >>mniejsze<< zło. Nawet zęby zaciskając.
    • magdolot Re: No i mam dylemat 03.05.17, 16:36
      A ja nie mam, gdyż ponieważ albowię 300 km mnię odeń uwalnia.

Ale za to mam w gardle śfiży chichot w związku z tym:
      krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,21760188,nowy-znak-drogowy-przed-wawelem-zakazuje-kupczenia-wiara.html#Czolka3Img
      I także we związku z tzw. szeroko pojętymi didaskaliami.
      A słowo stało się ciałem i mieszkało między nami.
      :-)
      • yoma Re: No i mam dylemat 03.05.17, 17:14
        Ihaha :)
    • scoutek Re: No i mam dylemat 03.05.17, 18:08
      No.
      To już wiem, czemu jest jak jest.
      Ci co mogliby coś zmienić lub w tym pomóc, mają to daleko gdzieś.
      I jeszcze trzeba skręcić w lewo.
      • yoma Re: No i mam dylemat 03.05.17, 20:34
        ?
        • ave.duce Re: No i mam dylemat 03.05.17, 21:48
          @
          • yoma Re: No i mam dylemat 03.05.17, 22:54
            aha :)
        • scoutek Re: No i mam dylemat 04.05.17, 10:38
          znak zapytania do mnie?
          to pewnie o to lewo chodzi
          otóż całość brzmi tak, to cytat z mojej koleżanki: "mam to wszystko głęboko w d.. i jeszcze trzeba skręcić w lewo"
          bo to o wiem czemu tak jest to było do posta, którego teraz nie widzę, inocom napisał, że jedzie gdzieś, chyba do ciepłych miejsc i go nie będzie i woli tak i coś w tym stylu, co mi podniosło ciśnienie

pozdr
          • yoma Re: No i mam dylemat 04.05.17, 12:46
            A bo się znalazło pod moim i myślałam, że do mnie i się zdziwiłam. W porządku. Inocoma żałować nie będę, i tak za duży dystans do przejścia dla przedszkolaka.

Powiedzonko fajne :)
    • fo.e Re: No i mam dylemat 03.05.17, 22:11
      albo się nauczymy wychodzić bez organizatorów i ustawek
      albo dostaniemy nową konstytucję
      • ave.duce Racja! 03.05.17, 22:58
      • gat45 Re: No i mam dylemat 04.05.17, 06:35
        fo.e napisał(a):

> albo się nauczymy wychodzić bez organizatorów i ustawek

Czyli jak ? Każdy osobno ?
        • ave.duce Re: No i mam dylemat 04.05.17, 08:42
          Zrozumiałam to inaczej, ale poczekam - może Fo.e sama doprecyzuje.
          • yoma Re: No i mam dylemat 04.05.17, 12:50
            Ja też inaczej

Dołożę tylko, że mieszkając w Wawie i jeżdżąc zbiorkomem jestem ździebko wkur... reklamami na autobusach: Marsz Wolności! Zaprasza Platforma Obywatelska!

Mówię, no logo albo multilogo. A tak - absmak.
            • taniarada Re: No i mam dylemat 05.05.17, 07:24
              yoma napisała:

> Ja też inaczej
              >
              > Dołożę tylko, że mieszkając w Wawie i jeżdżąc zbiorkomem jestem ździebko wkur..
              > . reklamami na autobusach: Marsz Wolności! Zaprasza Platforma Obywatelska!
              >
              > Mówię, no logo albo multilogo. A tak - absmak.
              >
              Idź i nie pękaj .Co cię to nie wzmocni to zabije. Jak nie przyjdziesz, Jarek policzy za firanki i się będzie śmiał ze Schetyny .A szkoda bo facet jest aktualnym premierem rządu cieni. Uwielbiałem podskakiwanie Romana na ruchach KOD .Sam nie mogłem chodzić . Ale podziwiałem ludzi gorszego sortu. To było coś .Sami się biczowali .Pozdrawiam.
        • fo.e Re: No i mam dylemat 04.05.17, 21:00
          gat45 napisała:

> Czyli jak ? Każdy osobno ?

wyobrażałam sobie spontaniczne manifestacje obywateli
          albo dołączanie do akcji inicjowanych przez organizacje, nawet patrie

ale nie z okazji święta czy oznaczonego datą zebrania
          tylko wtedy, kiedy coś konkretnego się dzieje
          (jak na przełomie roku - jak pięknie się rozeszło w szwach)
          teraz rzeczywiście coś się dzieje, jednak manifestacja PO jest zapowiadana od dawna

kiedy jednak padło pytanie, choć nie to miałam na myśli -
          każdy osobno - brzmi wiele lepiej.
          • gat45 Re: No i mam dylemat 04.05.17, 22:16
            Naprawdę się starałam, ale nic nie zrozumiałam. Czyli jak ? Coś konkretnego się wydarzy i kilka tysięcy osób jednocześnie dozna takiego wzburzenia, że aż wyjdzie na ulicę i na dodatek pójdzie w to samo miejsce ? To przeczy wszelkiemu prawdopodobieństwu. Albo będziemy mieli przechadzających luzem się zdenerwowanych indywidualistów, albo ktoś zwoła manifestację, poda czas i miejsce oraz podstawowe hasła.
            Zresztą skoro każdy osobno, to po co wychodzić na ulicę ? Można się powściekać w domu.
            • fo.e Re: No i mam dylemat 05.05.17, 20:25
              gat45 napisała:

> Czyli jak ? Coś konkretnego się
              > wydarzy i kilka tysięcy osób jednocześnie dozna takiego wzburzenia, że aż wyjd
              > zie na ulicę i na dodatek pójdzie w to samo miejsce ?

właśnie. nagłośniony przez media temat, gorące posiedzenie w sejmie, media społecznościowe, poczta pantoflowa

> To przeczy wszelkiemu pra
              > wdopodobieństwu.

prawdopodobieństwu przeczy uznanie przez kogokolwiek marszu PO za protest obywatelski. Jarek nawet nie uchyli firanki, bo wie, że to taka sama bujda jak jego własne manifestacje.
              nasz lokalny marszałek z PO chwalił się dziś ile na wycieczkę do Warszawy zapakował autobusów: ludowców, kodowców, swoich funkcjonariuszy. PIS liczy na ignorancję i chciwość obywateli, PO - na krótką pamięć (i chciwość, patrz 500 na pierwsze dziecko).

> Albo będziemy mieli przechadzających luzem się zdenerwowanych
              > indywidualistów, albo ktoś zwoła manifestację, poda czas i miejsce oraz podstaw
              > owe hasła.

rzadko kończy na podstawowych hasłach. zwykle na zawłaszczeniu, najpierw manifestacji, potem idei.

> Zresztą skoro każdy osobno, to po co wychodzić na ulicę ? Można się powściekać
              > w domu.

i to będzie szło w tym kierunku. aż ludzie się tak wściekną, że wbrew prawdopodobieństwu wyjdą na ulice bez podstawionego pod dom autobusu. albo nigdzie nie wyjdą i zamkną się w swoim w miarę bezpiecznym świecie.
              • yoma Re: No i mam dylemat 05.05.17, 21:01
                >właśnie. nagłośniony przez media temat, gorące posiedzenie w sejmie, media społecznościowe, poczta pantoflowa

No tu masz rację. 16 XII pod Sejmem.
                • gat45 Re: No i mam dylemat 05.05.17, 23:00
                  To dotyczy tylko stolicy. A co z prowincjuszami ?
                  Nie przekonałyście mnie Panie.
                  Zgadzam się ze wszystkimi zarzutami pod adresem zawłaszczaczy, ale w wyłączność działań wyłącznie spontanicznych nie wierzę.
                  • yoma Re: No i mam dylemat 05.05.17, 23:05
                    I co, prowincjusze przyjadą jutro pomaszerować?

Poza tym ja cię akurat nie przekonuję, stwierdzam tylko, że 16 XII pod Sejmem doszło do bardzo fajnej spontanicznej manifestacji. I co, mam teraz pomaszerować za tym samym Schetyną, który ten grudniowy potencjał roztrwonił?

BTW Gatu OT: księga się przydaje, to działa :)
                    • taniarada Re: No i mam dylemat 05.05.17, 23:20
                      TVN ściągnął do Warszawy cały swój sprzęt, budują od rana mega scenę na jutrzejszy spontaniczny, oddolny marsz POpapranych .Super.
                      • gat45 Re: No i mam dylemat 06.05.17, 00:48
                        Rada tania, że się śmieli
                        kiedy mogła udać człeka....

• gat45 Re: No i mam dylemat 06.05.17, 00:50
                      yoma napisała:

> BTW Gatu OT: księga się przydaje, to działa :)
                      >
                      ... maj zimny jak niewiemco, ale niedługo już moje łęgi nadrzeczne się zazielenią prawdziwie...
                      Trzymam kciuki nieustająco !!!!
    • iza.bella.iza I po dylemacie:) 07.05.17, 02:24
      Ja po rozważaniu "za i przeciw" poszłam jednak. Yoma takoż :D
      • magdolot Re: I po dylemacie:) 07.05.17, 02:43
        Małż Was oglądał z opadniętą szczeną jedząc obiad w przerwie w rozgrywkach na Marszałkowskiej, gdzie przez godzinę mu przed nosem mrowie luda maszerowało i tak się strasznie przejął, że aż do mnie zadzwonił i mnie dyszał w telefon. Byłam rok temu, a f tym roku wymiękłam i wolę rozrabiać na miejscu.
        • yoma Re: I po dylemacie:) 07.05.17, 11:49
          To nie mógł wyleźć na chwilę przed jakąś kamerę i nabić frekwencję? Tak jak mój ojciec - zadzwonił do mnie strasznie dumny, byłem, powiada, znalazłem sobie kamerę i przemaszerowałem 20 metrów. Po operacji jest, nie bardzo może łazić :)
    • ave.duce Bye, byeee Grzesiu & PO! 09.05.17, 23:46
      "Platforma nie jest za przyjęciem uchodźców - powiedział szef PO Grzegorz Schetyna dziennikarzowi TVP Info. - Jestem za tym, by nie przyjeżdżali do Polski - dodał."

wiadomosci.wp.pl/schetyna-po-nie-jest-za-przyjeciem-uchodzcow-kopacz-obiecywala-co-innego-6120854508005505a
      • ave.duce Bye, byeee Grzesiu & PO! 23.06.17, 08:07
        ... Będziemy chcieli zrobić gest i przyjąć kilkanaście, kilkadziesiąt matek z dziećmi z miejsc objętych wojną, żeby pokazać, że Polska nie jest antyeuropejska ...

Wg mnie - ohydna wypowiedź :(

Na FK:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,164201745,164201745,Schetyna_kunktatorstwo_na_pokaz.html
        • trusiaa Re: Bye, byeee Grzesiu & PO! 23.06.17, 09:18
          Przyjąć na pokaz.

Polskim partyjniakom się wydaje, że nikt z zewnątrz ich nie słucha, a nawet jeśli, to nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to bierze za dobrą monetę ich popisy, niczym ciemny Kurskiego lud.
          • ave.duce Re: Bye, byeee Grzesiu & PO! 23.06.17, 13:02
            Schetyna:

"Obecność każdego prezydenta w Polsce to sukces"

wiadomosci.onet.pl/kraj/grzegorz-schetyna-wizyta-trumpa-w-polsce-to-sukces/hf59wzp

Żenada.
            • ave.duce Re: Bye, byeee Grzesiu & PO! 23.06.17, 13:03
              Oczywiście - każdego z USA ;)
    • 99venus Re: No i mam dylemat 10.05.17, 07:53
      Po bezradności PO wobec 4 pytań PiS i ich ciągłym mataczeniu wobec związków partnerskich,stosunków z kosciołem i innych sprawach jdeologii chyba już nikt nie żadnych watpliwości.Dla mnie PO to już trup.
      • gat45 Re: No i mam dylemat 10.05.17, 09:11
        Ale pokot....
        Wczoraj były premier francuski z ramienia PS oznajmił, że PS to już trup.
        Ściele się, oj ściele....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka