Dodaj do ulubionych

Jezus przeceniony

11.12.17, 20:34
https://dystrybucjakatolicka.pl/34576-large_default/pluszak-pan-jezus.jpg
dystrybucjakatolicka.pl/gadzety-religijne/10811-pluszak-pan-jezus.html
Jezus przeceniony.
Zbliża się Boże Narodzenie.
Jeśli to sprawka prawa podaży i popytu, powinien podrożeć koło Wielkanocy.
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: Jezus przeceniony 12.12.17, 00:05
      RATUNKU !!
    • yoma Re: Jezus przeceniony 12.12.17, 11:06
      Nasz stareńki monarcha dzisiaj za jedne 3 korony.
    • trusiaa Re: Jezus przeceniony 12.12.17, 11:57
      "Pluszowy Jezus może być używany jako doskonała pomoc modlitewna.
      Kiedy zasypiasz: pluszowy Jezus jest wykonany z wyjątkowo miękkiego pluszu, a dzieci pokochają go podczas zasypiania.
      Msza Święta: pluszowy Jezus to wspaniała zabawka do spokojnej zabawy dla dzieci w czasie Eucharystii. Dziecko z łatwością wyobraża sobie sytuacje Ewangelii, gdy ma w ręku prawdziwą zabawkę Jezusa.
      "

O Jezu :(

• erte2 Re: Jezus przeceniony 12.12.17, 12:25
      A po jakim kursie przelicza się to na srebrniki?
    • trusiaa Re: Jezus przeceniony 13.12.17, 08:01
      W sklepie dużym, francuskim, idę alejką z choinkowymi ozdobami - białe, srebrne, czerwone, łańcuchy, bombki, komplety kolędowe, gwiazdki, lampki, świeczki.
      Wrrróć.
      Komplety kolędowe?
      Wracam. I jak mnie nie skręci z "wielkiej radości". Gdy mi już przeszło, obejrzałam zjawisko.

Wyglądało to mniej więcej tak:

https://trust-tex.pl/7508-home_default/zestaw-koledowy-antyczny.jpghttps://www.znicze-zartmet.pl/images/watermark/cpx_0ac4f1f28c6942f6432cf35f7bda5054.jpg

Były trzy zes... komplety do wyboru. W każdym drewniane/metalowe narzędzie męki pańskiej z umęczonym, dwa świeczniki (plastikowe, czemuś, ale pozłocone) oraz kropidełko małe. Zest... komplet kieszonkowy. Brakowało tylko koperty na cołaskę i ściągawki z podstawowych modlitw.

Były przecenione, ale ile kosztowały nie wiem, w necie są po złotych 30.
      • eulalija Re: Jezus przeceniony 13.12.17, 11:24
        Wybrakowane.
        Koperty podiwanili w zeszłym roku.
    • ave.duce Sympatyczny ciaputek! 13.12.17, 16:28
      • trusiaa Re: Sympatyczny ciaputek! 13.12.17, 16:37
        A kaczuszka jaki słodziak? Sam mniód.
        • ave.duce Re: Sympatyczny ciaputek! 13.12.17, 16:44
          Kaczuszka wielka jak krowa rasy czerwona (wolska)?!
          • trusiaa Re: Sympatyczny ciaputek! 14.12.17, 06:57
            "Вольска, Вольска, мать родная…"
    • trusiaa Re: Jezus przeceniony 12.02.18, 12:54
      Widziałam to... poza Koszalinem, pierwsza myśl: kto temu taksówkarzowi dał prawo jazdy? Myśl druga: Ojesu.

O inicjatywie
      Inicjatywa ma na celu pomoc w przypominaniu sobie, w różnych momentach dnia (widząc powyższe znaki) o pragnieniu Boga, który chce być obecny w życiu człowieka.

• eulalija Re: Jezus przeceniony 12.02.18, 14:02
        Rany koguta...
        • ave.duce Re: Jezus przeceniony 12.02.18, 14:22
          www.polityka.pl/galerie/rysunkisatyryczne/1501833,10,rysuje-andrzej-mleczko-2010-r.read
    • trusiaa Re: Jezus przeceniony 23.04.18, 10:48
      Korona skrywa niejedną tajemnicę.
      Można zza niej puszczać internet ffśfiat.

Po odkręceniu innej korony, ujrzymy dziurę w głowie wydrążonej Maryi - w sam raz by móc napełnić ją wodą.

Zaprawdę praw... tfu: godne to i sprawiedliwe.

• trusiaa Re: Jezus przeceniony 27.04.18, 14:23
        "Bp Tadeusz Lityński polecił usunąć urządzenia znajdujące się na szczycie figury Chrystusa w Świebodzinie, ponieważ ich obecność może ranić wrażliwość wielu osób, zwłaszcza wierzących." :D

Jak wynika z powyższego, ekscelencja nie miał dotąd problemu z robieniem płatnego przekaźnika z wizerunku swego szefa, a jego wrażliwość pozostała nietknięta, zwłaszcza, że jest osobą... o nieeee.
    • trusiaa Komu z gryla, komu? 30.04.18, 08:15
      Się luminescencje pochyliły nad owczarnią swą - A naści wam kiełbaski, najedzcie się fpiątek - szef się ulitował, nam wytyczne dał - pozwalamy.
      Zresztą - "Pan Jezus grillował rybkę, jak wiadomo."(!)

indywidualismus:
      Dali tę śmieszną dyspensę, żeby się przypadkiem nie okazało, że nie ma w Polsce katolików, tylko miliony Januszy wpierdzielających kiełbasę :-)
      • ave.duce Re: Komu z gryla, komu? 30.04.18, 08:18
        "Pan Jezus grillował rybkę, jak wiadomo." I popijał wodą ognistą... ups! święconą?
        • ave.duce Re: Komu z gryla, komu? 30.04.18, 09:45
          A wewogle to grilla Naród zawdzięcza prezesu swemu, K. Jarosławowi! Bezczelny ten Hoser.
          • trusiaa Re: Komu z gryla, komu? 03.05.18, 07:47
            Tu bym dyskutowała jednak. Że prezes jako pierwszy narodowi dał hasło: wolno grillować - nie ulega kwestii i żaden bóg, ani urzędnik jego nie miał tu nic do gadania. Jednak czy był grilla wynalazcą - szczerze wątpię. Pączuś zasiadający co rano do maminej kaszki z serwetką pod brodą, nie miał pojęcia skąd się kaszka bierze i jak się ją przyrządza, więc gdzież mu było ogień niecić, nad zaletami gorącego popiołu się zastanawiać i wreszcie mięcho zdobywać? Musiał by w tym celu chociaż wyjść na podwórko, z plebsem się zadać, a on rączki miał (wówczas) czyściutkie i nos zadarty wyżej niż stał.
    • ave.duce gazeta.pl - cały dział 03.05.18, 07:10
      PIERWSZA KOMUNIA ŚWIĘTA

- całkiem ich już rąbie.
      • inna57 Re: gazeta.pl - cały dział 03.05.18, 13:29
        Też mnie to wkurza. I jeszcze to info na czołówce o "intronizacji rabina na króla". Akurat tam wczoraj przejeżdżałam. Raptem z kilkanaście osób w śmiesznych przebraniach. Informacja nie warta nawet wzmianki na portalu plotek a zrobiono z tego szum medialny. Szkoda że racjonalna kiedyś gazeta staje się przybudówką "Gościa Niedzielnego". Wstyd.
        • ave.duce Re: gazeta.pl - cały dział 04.05.18, 17:23
          Przerzucili się na śluby ;)))
          • inna57 Re: gazeta.pl - cały dział 04.05.18, 18:23
            Ale ślub może być magistracki. Komunia wyłącznie z tacą.
    • trusiaa Re: Jezus przeceniony 17.06.18, 10:27
      Skacowany, zblazowany, zdemoralizowany duszpastuch:

"Daj to chłopie. Zostawmy to. Porażka jakaś"

Mam jednak nadzieję, że to tylko film fabularny z młodszym Lubaszenką w roli "księdza" :(
    • trusiaa Re: Jezus przeceniony 26.03.19, 12:38
      Co ten Jędraszewski wyplata...
      Przyjście Chrystusa na świat zależało od decyzji trzech osób, po pierwsze musiał się na to zgodzić On sam, po drugie Matka Najświętsza, a po trzecie św. Józef (...)
      Po homilii miało miejsce złożenie przyrzeczeń Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego Zagrożonego Zagładą.
    • trusiaa Re: Jezus przeceniony 01.04.19, 08:51
      Żałośni wandale, dumni ze swej głupoty.
      Co dzieci zrozumiały z tej akcji? Co rozumie ten starszy facet - obserwator?
      Co ja widzę? Uciekiniera w szpitalnej koszuli, ozdobionej różowym szaliczkiem, który w miejscu publicznym pali swoje zabawki - w tym różową parasolkę, jakieś świerszczyki, kasety i co tam jeszcze trzymał w półkotapczanie.

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/55563349_2545076778835729_4074967805399662592_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=89ffaed8c224e6c36f4beed851a47d2e&oe=5D4FB517

Myśli nie zniszczycie.

P.S. Jeśli takim durniom przeszkadzają bajki o wróżkach i czarodziejach, chętnie podpowiem: Kopciuszek była zamieszana w czary, Alicja (no ba!), już nie wspomnę o wszystkich podejrzanych samoobsługowych stoliczkach, kijach, krzesiwach, fasolach. Fantazja jest diabelska, tylko wiara, kochane dziateczki, tylko wiara was wyzwoli.
      • inna57 Re: Jezus przeceniony 02.04.19, 14:42
        Ja patrzyłam na ten haniebny spektakl z przerażeniem. Jeszcze bardziej przeraziła mnie wypowiedź w tv pani która bez zażenowania mówiła że sama przyniosła na ten stos jakieś "buddy", "żydki z pieniążkami".

I popatrzyliśmy na nasz dom pełen lalek Ashante, figurek Tati, Macond, drzew życia, masek przeróżnych jaguarów, śmierci, kalendarzy Azteków, Majów, figurek bogów Indian Taino, figurek czterech twarzy Buddy, masek ślubnych Torajów, i tego maszkarona z Bali który strzeże naszego domostwa od wszelkiego zła (czarownik osobiście nadał mu magiczną moc). Popatrzyliśmy na półki pełne literatury wszelakiej od baśni po fantastykę. I wiecie co, doszliśmy do wniosku że może i mieszkamy w piekle ale jest to najszczęśliwsze piekło na świecie, pełne miłości, wzajemnego szacunku, tolerancji i wszystkich innych pozytywnych uczuć.

W proteście przeciw temu czego dopuścili się barbarzyńcy kościelni zdjęliśmy ze ściany jedyny chrześcijański obrazek wiszący dotąd spokojnie w tym "pogańskim" otoczeniu. Wyhaftowałam go kiedyś osobiście bo był dużym wyzwaniem twórczym. I tak oto "Matka Boska Ostrobramska" za karę wylądowała na strychu.
        • eulalija Re: Jezus przeceniony 02.04.19, 17:37
          Ale ukarałaś ją za cudze grzechy.
          A cóż ona winna że sobie nią gębę wycierają?
          • inna57 Re: Jezus przeceniony 02.04.19, 18:30
            Skoro Ona taka wszechmocna, dobra królowa to czemu tego ognia nie zgasiła, czemu gromem nie cisnęła w tego skretyniałego klechę? Nie zrobiła nic, to jej miejsce jest w najciemniejszym kącie strychu. Ja jestem wolna od religii, mam szacunek dla wszelkich kultur. Dla każdego jest miejsce pod moim dachem, dla każdego kto jest zwyczajnie dobrym człowiekiem, dobrym duchem, dobrą myślą i dobrym czynem.
            • m.y.q.2 Re: Jezus przeceniony 02.04.19, 21:11
              A ja sobie po raz któryś czytam Harrego Pottera, który teraz smakuje inaczej. Został bowiem symbolem prześladowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka