Dodaj do ulubionych

Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę

15.04.18, 09:45
Rozum tracę, kiedy sucham/paczę:

– Dzisiaj nasza polityka, polityka Prawa i Sprawiedliwości, polityka Zjednoczonej prawicy w Europie i Polsce doprowadziła do tego, że nasza polityka nie jest ani biała – czyli uległa, ani czerwona – czyli postkomunistyczna. Jest biało-czerwona! – powiedział Morawiecki (premier).

Wtóruje mu exBecia:
- Tych kampanii nie mieliśmy wygrać, a wygraliśmy. Wygraliśmy, bo byliśmy jedną, wielką biało-czerwoną drużyną (...). Zwyciężyliśmy, bo byliśmy biało-czerwoną, zdeterminowaną, ciężką pracującą drużyną" - oświadczyła.
PiS był "atakowany, opluwany, poniżany", a zwyciężył. "Mówili: nie dacie rady, nie macie szans - daliśmy radę i zwyciężyliśmy".

Oto czym nam grozi:
by rodziny były bezpieczne i by rodziło się coraz więcej dzieci - to nasze największe wyzwanie
No ba! gdyż, jak chce Gowin, za dzieci będą głosowali rodzice.

Za szybkie - ranybosskie jak szybkie?! urodzenie drugiego dziecka premia się należeć będzie.

Bon na zajęcia kulturalne i sportowe dla młodych - Pielgrzymka Plus plus Szczelnica Plus?

Wprowadzimy program wsparcia dlatwórców kultury ludowej - "Czasami niektórzy sobie pokpiwali z tego, że ja kocham tę dziedzinę." - B.Sz.

Darmowe leki dla kobiet w ciąży - wyjdzie niedrogo, bo kobiety w ciąży z reguły przyjmują bardzo niewiele leków, chyba że... chodzi o leki psychotropowe?

Wsparcie działalności kulturalnej seniorów - nie mają chleba i leków? Niech słuchają radia, Radia Maryja.

Obserwuj wątek
    • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 15.04.18, 10:42
      Premia za szybkie drugie dziecko - w naturze (za Frądzią).

https://external-frx5-1.xx.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQA3BXIhnznow4rN&w=476&h=249&url=http%3A%2F%2Fwww.fronda.pl%2Fsite_media%2Fmedia%2Fuploads%2Farticle%2F.thumbnails%2F689ae6wazyj-1200x630.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&sx=0&sy=1&sw=1200&sh=628&_nc_hash=AQBULChtiJDjjziq

A! Becia już zapowiedziała, że sama spełnia wymogi do tej premii, ponieważ różnica wieku między jej synami wynosi dwa lata.
      • kanciasta Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 20.04.18, 19:27
        „Najszybsze” dziecko to drugie z bliźniąt ;-)
    • ave.duce Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 15.04.18, 13:01
      Bierz przykład z Cymańskiego:

" - Teraz przeżywam rozkosz, chwilami nawet, nie chcę porównywać tego do orgazmu, ale powiem, że to ekstaza socjalistyczna, kiedy widzę, co się w Polsce dzieje i co jeszcze będzie działo w kwestiach socjalnych, pomocy ludziom biedniejszym, co się dzieje ..."
      • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 16.04.18, 10:39
        Co oni tam biorą? I kto dostarcza ten towar?
        • ave.duce Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 17.04.18, 18:07
          Białe i czerwone! PatRYJotycznie.
    • magdolot Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 15.04.18, 23:27
      Się Królyk uspokoi może?
      Pisie do ofensywy przeszły, ot, co. Szalenie ssssstrategicznej i ciężko profesjonalnej.
      I pionte przez dziesionte jak potuczone plujo.
      I tyle.

Się ciut spietrałam na widok naguffka, że odtąd na każde dziecko po czysta, ale jak tylko raz do roku w Skiroławkach, to sczym, panie, do ludzi?!

Że bankster pieprzy o nieuległej/uległej komunistycznej, by nie rzec zgoła buntowniczej komunistycznej, to może i zdziwko. Letkie, bo ludzie piśdziesiont tfffarzy Greja do cna wyoglądały i nieuległo/uległo sobie rozumiejo, ale czego on pieprzy, że komunistyczna, skoro Grej był milioner?! Musi ten Grej mu sie nie bardzo podobał i nie lubi go może...

Ale że Gowin bredzi z głodu, to ludzie akurat doskonale rozumieją, bo jak przeleje nagrodę Caritasu temu, to przecie bidak nie dociągnie nawet do drugiego! I ludziom się w sumie to całe głosowanie, to nawet podoba - normalni planują iść do urny z termosem zaadoptowanych zarodków, ale niektórym się już w dupach kum-plet-nie poprzewracało i im się głosować za plemniki zachciewa!

A z tem szybkim rodzeniem, to betka, bo człek zara po głosowaniu pójdzie do uesce, w urzendzie powycionga zarodki z termosa jednego za drugim, policzą, popaczą przez lupę i zadecydują, który będzie odtąd jego [człowieka] ślubną babą, a które będą dziećmi, w kratki ciurkiem powpiszą, marsza odpierdolą, na niektóre od razu wypłacą po pińcet i przyrost będzie jak ta lala. Byle te zarodki były wcześniej ochrzczone jak należy. Etam, niechrzczonych pewnie do adopcji nie dają...

I kto się przejmuje Szydłem, co ono tam sobie pieprzy, przecie kfffiatki i bucha w rękę dostało.

Cza wrzucić na luz i poczekać asz im ta srrrrategiczna srrrrraczka przejdzie.
      • smutas13 Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 16.04.18, 06:56
        magdolot napisała:

Cza wrzucić na luz i poczekać asz im ta srrrrategiczna srrrrraczka przejdzie.

Tez tak myślę.
      • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 16.04.18, 10:45
        Yhm, się uspokajam jak nie ffiem co.

https://i.makeagif.com/media/6-01-2015/M6B1-Z.gif

https://i.imgflip.com/1cn9q5.jpg
        • magdolot Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 16.04.18, 12:44
          Ja siem tak uspokajam po wierzchu, a gdzieś we środku mnie się pis wybałusza. Poprzedniego sobie zwyczajnie obcięłam, ale tera mnie pis gupi wlaz w dzionsła, się kurwisyn przeniósł. Onienienie, dzionseł se obcinała nie będę. Prendzej na emigracją ruszę do ładniutkiego kraju, któren mi równo wisi i powiewa. Ostatni gasi śfiatło?
    • magdolot Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 16.04.18, 00:01
      O rajusiu, myślałam żem taka odkrywcza i kreatywna, aż popatrzyłam w link drugi, psychiatryczny. Nożeszkurwa, mordeczki nijak nie dają się zdystansować!
    • sclavus Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 16.04.18, 09:26
      ... populizm nie jest zły,
      populizm nie ma kły,
      populizm zrobi dobrze
      pod kołdrą i na kołdrze... (tak mi się grafomańsko napisało, ale jak prawdziwie zato)
      A Grecja ze strachem zza rogu popatruje, czy aby ta Polska palmy* jej nie odbierze...
      ... a to nie koniec festiwalu obietnic pod tytułem: "czegóż to my dla was nie zrobimy"!!

* - pierwszeństwa a nie wielkanocnej jakiejsik...
      • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 16.04.18, 10:35
        Odbiorą, jak nic - taka im odbiła, że hej.

Pągowski o sianiu (ze wzrostem Kaczucha pojechał ździebko ;)
        • sclavus Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 16.04.18, 10:54
          Też tak myślę... Standard&Poor's - tudzież...
          Wystarczy tąpnięcie finansowe we wtym świecie zglobalizowanym i już!!
          ... nawet szalony Donald jednym tłitem może to załatwić!! - IM i ani się spostrzegą, jak już!! :D
    • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 17.04.18, 12:22
      Rafalska o urodzeniu drugiego dziecka przed upływem dwóch lat: Wcześniejsza decyzja o kolejnym dziecku niesie oczywiście dla matek pewne trudy. Ma też jednak wiele zalet. Te dzieci łatwiej się razem wychowuje, są w kontakcie, bawią się razem. To także mniejszy problem ze zwolnieniami lekarskimi – dodała minister.

Tak, to akurat jest pewne: trudy :D

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/05/01/article-2617868-1D7E50D200000578-667_634x670.jpg

Po co się rozdrabniać na dwoje, troje - machnąć od razu czwórkę, a za kilkadziesiąt lat dostać obiecaną przez PiS mamaryturę.
      A jeżeli szybciutko urodzimy kilkanaścioro dzieciaków, to jakiś nowy Adrian, kiedyś w przyszłości, da nam medal z kartofla!

• magdolot Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 17.04.18, 16:31
        Na FB chodzi hasło [podaję z dziurawej pamięci]:

POLKO, WSPIERAJ WŁADZĘ CZYNEM I RODŹ DZIECI PRZED TERMINEM!
    • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 19.04.18, 10:48
      Znajdź różnice.

Tak, by rodzice wychowujący małe dzieci dysponowali nie tylko głosem własnym, ale też głosem swoich dzieci

https://v.wpimg.pl/MDkyNDUyJC1ENmFyYU01cFlAYSB7Dj0tBh5gNDlWe3NSTX9wY0x6aVpPf3JtS3VwWUlhIzoOJCpFEz4j

,,zróbcie więcej dzieci, będziecie mieć więcej głosów''

https://4.s.dziennik.pl/pliki/10221000/10221789-robert-gwiazdowski-900-554.jpg
      • magdolot Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 19.04.18, 15:08
        Pan Borsuk:
        www.nienawisc.pl/jaroslaw-gowin-i-jego-sprawny-penis-czyli-cycki-malgosi-rozenek/

Borsuk jesss obrzydliwą symetrystą :-)
        "Żebyście wybrali między Jarosławem Gowinem, wicepremierem w rządzie Platformy Obywatelskiej, a jego przeciwnikiem Jarosławem Gowinem, wicepremierem w rządzie Prawa i Sprawiedliwości."

Już marzę o biwakowaniu we kszakach bes prądu.

Dobra zmiana ogarnęła nawet moją grę i nawet gra w ruinie, zrąbali nagrody we wszystkich wydarzeniach i być może Polacy utrzymają tfarz, znaczy się wizerunek, bo wrze na polskim serwerze i rewolucja ponad społecznymi podziałami jesss pracowicie knuta, latyfundyści i biedota bez ziemi ramię przy ramieniu, emisariusze latają, wici są rozsyłane, a w sojuszach rossspala się koksowniki. Pewnego pięknego dnia, jak się nazbiera doś leworucjonistuff, to oni nam miszczostfa, a my NIC, pleckami do kompa i fcale się nie bijemy. Jak dranie kopią nami kryptowaluty i chcą nami orać dalej, to niech choć będzie się o co bić, niech nas za to bieganie we swoim cholernym kołowrotku porządnie wynagradzają. Wredny symetryzm rzondzonych znuff pokazuje sfe kaprawe oblicze.
        Gra ma zasięg globalny, miszczostfa zwykle wygrywa Japonia. Czy bojkot stanie się ciałem i czy się rozleje po łączach - zobaczymy.

A tak w ogóle chodzi za mną pointa książki pewnej Białorusinki, we której podły reżim sromotnie upadł na ryj, albowiem nawet pies z kulawą nogą nie poszedł na wybory, gdyż naród był intensywnie zajęty czym innym... i tak fpad w ten zuy symetryzm. Toż sobie dni liczę do biwakowania.
      • ave.duce Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 19.04.18, 16:45
        ... Jasio, ojciec dwóch dzieci... - autorstwo Frądzi czy Gwiazdowskiego?
        • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 19.04.18, 18:31
          Jeden zuch, drugi zuch. Jest ich zuchów dwóch.
    • trusiaa Jestem gupi, rozum tracę, nic nie rozumię 23.05.18, 11:09
      Kto jest kim?

"... jest człowiekiem, który bardzo intensywnie spacerował (...) Każdy, kto kiedyś próbował nadążyć za (...), miał z tym problem, w najlepszym wypadku dostawał tylko zadyszki."

Podpisano: Sukcesor - nie mylić z delfinem!

• tojajurek Re: Jestem gupi, rozum tracę, nic nie rozumię 23.05.18, 11:23
        Do intensywnego spacerowania stół musi być okrągły i nie można cięgiem w jedną stronę żużlować, bo wysiada kolano odśrodkowe. Medycyna wojskowa zna takie przypadki.
        • ave.duce Re: Jestem gupi, rozum tracę, nic nie rozumię 23.05.18, 13:52
          Zna też takie, kiedy okrągły stół staje komuś ością ... i wybiera do intensywnych spacerów mamusiną spódnicę.
          • trusiaa Re: Jestem gupi, rozum tracę, nic nie rozumię 23.05.18, 15:45
            Lecz złej baletnicy przeszkadzał rąbek u spódnicy.
            • ave.duce Re: Jestem gupi, rozum tracę, nic nie rozumię 23.05.18, 16:19
              I co? Urąbał rąbek siekiereczką...? E tam, zaczął szydełkować.
              • trusiaa Re: Jestem gupi, rozum tracę, nic nie rozumię 23.05.18, 16:33
                Gdy mu wyszła Becia z worka, to ją do plecaka schował i poszydełkował dalej.
    • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 05.06.18, 09:48
      Wszystko wskazuje na to, że naczelnik został uprowadzony przez żądnych władzy podwładnych. W świat lecą sprzeczne komunikaty, a prezesa ani widu ani słychu.

I tak podobno:

3 maja ląduje w salce VIP Kliniki Gastroenterologii, Endokrynologii i Chorób Wewnętrznych Instytutu Medycznego przy ul. Szaserów z chorym kolanem. Chociaż nie widać związku domniemanego schorzenia z miejscem zakwaterowania - tak jest wygodniej, bo to jedyny oddział w szpitalu z porządną izolatką.

5 maja udaje mu się uciec, niestety ukrywa się w domu, skąd zostaje przetransportowany z powrotem do szpitala.

Wszystko idzie świetnie - prezes tryska zdrowiem, ale na zabieg czeka dwa tygodnie. Nie wiadomo z jakiej przyczyny.

Wiadomo: wdała się infekcja. Którędy ona się w kolano wdarła - nie wiadomo.

9 maja Pacjent jest w pełni sił, cały czas pracuje.
      Przyjmuje partyjnych gości. Beata Sz. spędza u niego aż pięć godzin.

Nie jest tak, że jak prezes śpi albo leży na Szaserów, to państwo nie działa - śmieje się jeden z jego współpracowników.

23 maja - prezes, ustyma swej rzeczniczki, dziękuję suwerenowi za życzliwe zainteresowanie.

24 maja - prezes pomyślnie przechodzi zabieg kolana.

26 maja - Bierecki odczytuje jedyną pisemną wiadomość od prezesa, dotyczącą palącej kwestii Mieszkań Plus.

Prezes, w ramach rehabilitacji, przyjmuje silne leki. Teraz czeka go krótki (kilkunastodniowy) okres usprawniania kolana i do domciu.

28 maja, Bielan: Noga nie jest mu do pracy potrzebna wcale, ale niech lepiej porządnie się wykuruje i za wcześnie nie wraca.

A potem? To jest pustka... Pustka proszę, pana... Nic! Absolutnie nic. Koń... Krowa, kura, kaczka... Kura, kaczka, drób patrzy w lewo... Prosto... I nic... Dłużyzna proszę pana... To jest dłu... po prostu dłu... dłużyzna, proszę pana. Dłużyzna..

I nagle... Pięta! Znowu nic, tydzień mija i oto... Decyzja zapadła dopiero po kilku dniach, bo poważne kłopoty ze zdrowiem ma Jarosław Kaczyński, który z tego powodu nie przeszedł jeszcze operacji kolana. "To nie kolano, tylko infekcja - dlatego Jarosław Kaczyński zwlekał z decyzją ws. posła Pięty"

Jak to?
      Czyli od miesiąca podwładni prezesa kłamią?

A jeśli rzecz cała została ukartowana wcześniej? Wiewiórki już pod koniec zeszłego roku donosiły o wizycie smutnych panów na Szaserów, którzy bardzo przekonująco zakazali pracownikom szpitala udzielać jakichkolwiek informacji na temat "stanu zdrowia VIPów, którzy w najbliższym czasie mogliby się pojawić w placówce."

Jak dotąd żadna znana osoba - nieważne, polityk to czy inny celebryta, nie trafiła do szpitala bez rozgłosu. Naturalne jest w takich sytuacjach udzielanie przez lekarza prowadzącego choćby lakonicznych informacji. W przypadku Ukochanego Przywódcy Narodu nic takiego nie miało miejsca. Nawet jeśli nie życzyłby sobie informowania o intymnych szczegółach stanu swego zdrowia, ze wszech miar byłyby pożądane uspokajające (i potwierdzające jego względnie dobrą formę) zdjęcia czy filmiki najkrótsze, byle telefonem nakręcone albo wypowiedzi na żywo - powiedzmy raz w tygodniu.

A tu nie dość, że zaginął 6 maja i żaden lekarz ani pisnął o tym jak wygląda sytuacja, to wszystkie komunikaty przekazywane przez najbliższych współpracowników o jego stanie były fałszywe. Ekhm?
      • tojajurek Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 05.06.18, 10:57
        Żeby nie było tak, jak ongiś Towarzysz Stalin wyraził się o poległym na froncie generale:
        - И xyй с ним.
        - Нет, товарищ председатель, отдельно.
        • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 05.06.18, 11:10
          Oj, żeby ;)
      • ave.duce Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 05.06.18, 11:44
        Sarkofag z Wawelu pusty?
        • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 05.06.18, 12:12
          Proszę bardzo, pan spocznie, pan usiądzie, pan poczeka, się załatwi?
    • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 05.06.18, 16:30
      i dlatemu w pierwszej chwili wiadomość o pojawieniu się Antoniego M. w towarzystwie obu młodych ulubieńców przyjęłam jako ciekawostkę obyczajową.
      A przecież Antoni nie zdecydowałby się na taką ostentację, gdyby chociaż trochę obawiał się reakcji Jarosława. On nie tylko coś wie, on ma pewność.
      • magdolot Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 05.06.18, 18:05
        Uj, Królyk nie widział jeszcze najnofffszej kumety?! - powiedziała z zoologicznym fspółczuciem Żyrafa.

Maciora ze hukiem fotfierdziła okropny wybuch w Smoleńsku. Jusz pewnik. Wątpliwości jedynie co do kształtu.
        Grzyba?!
        Ślady materiałuf na jednej ofierze i częściach samolotu.

Co ładnie skomentował niejaki Dariusz Malon:
        "Czyli 1 osoba zginęła w wyniku zamachu, pozostałe w wyniku katastrofy."

No i cuszszsz Królyk NATO?!

NATO nas wykopie jak ament f pacirzu, szczególnie jak grzyb Maciory okaże się okazały.
        Nowy trójpodział/trujpoluffka: Macior, Jeninger, Misiewicz?
        Żadnego "bo jak fstanie to nas zje"?!
        Znaczy, zje nas ten drugi?!

Wypierdalamy drzwiami i oknami, czy się modlimy o zdrowie Prezesa?
        Ja sie moge pomodlić, comitam, psiegłosy...

Idę kffffiatki posadzić zanim zapuszczą korzenie w tarasie.

Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23498059,podkomisja-smolenska-materialy-wybuchowe-na-czesciach-tu-154m.html#MT
        • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 05.06.18, 19:32
          Królyk, proszę Żyraffy, jak w tytule.
          • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 05.06.18, 20:44
            O!

Jarosław Kaczyński laureatem nagrody przyznanej przez Telewizję Republika "Osobliwość 4-lecia". Nagrodzeni też Morawiecki i Macierewicz. Trwa gala 5-lecia nadawcy.

Oczywiście rauleat podziękował w liście - osobiście.

Taki dowcip z brodą się przyplątał:

W czasach komuny złapał Ruski złota rybkę. Ta na niego popatrzyła i mówi:
            - Ty Ruski i wyznajesz światopogląd materialistyczny, dlatego spełnię tylko jedno Twoje życzenie.
            Ruski myśli: "Powiem, żeby zrobiła mnie bogatym człowiekiem, to mnie NKWD zatłucze. Wezmę dolary, to będę szpionem. Będę chciał dom, to powiedzą, że jestem burżuj i w tiurmu..."
            Nagle wpadł na pomysł:
            - Zrób mnie Bohaterem Związku Radzieckiego!
            Rybka na to: - Nie ma sprawy.
            Zahuczało, zaszumiało.
            Ruski patrzy - stoi w okopie, w prawej ręce granat, w lewej ręce granat, a naprzeciwko niemiecki czołg.
            - Wot bladź, posmiertnyj dała!
            • tojajurek Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 05.06.18, 22:39
              Taka rybka to ma nieustające zatrudnienie.

Biedny, samotny rybak wypłynął na morze, ale przez cały dzień niczego nie złowił. Aż na sam wieczór ostatni raz zarzucił sieć i wyciągnął malutką złotą rybkę. Ta przemówiła do niego ludzkim głosem:
              - Puść mnie, proszę i spełnię ci 3 życzenia.
              Rybak bez zastanowienia powiedział:
              - Chcę być bogaty i mieszkać w pałacu.
              Złota rybka odpowiedziała: - Idź do swojej chatki, wyśpij się a do rana twoje życzenie się spełni. Jakie jest drugie życzenie?
              Rybak się chwilkę zastanowił i rzekł:
              - Chcę mieć żonę i kochającą rodzinę.
              Złota rybka odpowiedziała:
              - Idź do swojej chatki, wyśpij się a do rana twoje życzenie się spełni. Jakie jest trzecie życzenie?
              Rybak się zamyślił, aż w końcu powiedział:
              - Chcę być następcą tronu!
              Złota rybka mu obiecała do rana spełnić i trzecie życzenie, więc rybak popłynął do swojej chatki, położył się i z niecierpliwością oczekiwał ranka. W końcu zasnął. Przebudził się w jedwabnej pościeli w łóżku z baldachimem w przepięknej komnacie. Do komnaty weszła właśnie piękna kobieta, podeszła do niego, pogłaskała po twarzy i z miłością w głosie powiedziała:
              - Ferdynandzie, wstawaj, jedziemy do Sarajewa.
    • trusiaa Kuźmiuku, bój się Boga! 14.07.18, 08:42
      Co do Frądzi zajrzę, to Kuźmiuk wyskakuje, staje w pozycji zasadniczej i pieje peany:

Inaczej niż za PO, teraz służba zdrowia rozwija się naprawdę!

Dobra Zmiana także w wydatkach na obronność!

Wyniki budżetowe są po prostu doskonałe!
      • trusiaa Re: Kuźmiuku, bój się Boga! 14.07.18, 08:55
        O najważniejszym bym zapomniała...

Rząd premiera Morawieckiego wywiązuje się ze zobowiązań wobec osób niepełnosprawnych

Oj, Kuźmiuk, Kuźmiuk: nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu, bo pójdziesz do piekła.

https://portalplock.pl/news_foto/35462.jpg
        • tojajurek Kuo wadzis? 14.07.18, 14:02
          "UKSW będzie kształcić lekarzy. Andrzej Duda: Będą kierowali się wartościami chrześcijańskimi."
          Czy będzie można jakoś ich oznakować? Może duży krzyż na plecach białego fartucha?
          Rozumiem, że Przysięga Hippokratesa, obrzydliwego poganina, zostanie zastąpiona osobiście przez Panaprezydęta Dudę odpowiednią Przysięgą Hipokryty.
          • trusiaa Re: Kuo wadzis? 14.07.18, 18:23
            Przysięgę Hipokryty kradnę natentychmiast i uciekam! :D

A dzisiaj w Trójce na śniadaniu u Michniewicz Morawiecki (ojczulek) rzucił hasło, że we Francji toczyła się wojna chrześcijan z innowiercami. Padłam.
        • trusiaa Re: Kuźmiuku, bój się Boga! 16.07.18, 18:25
          Ale Kuźmiuk się nie boi, brnie dalej:

Od 89 roku nie było tak wielkiej pomocy dla rodzin z dziećmi.

Żebyż jeszcze on tę wazelinę lał pod stopy Beci, gdy głosiła Polskę w ruinie, to bym rozumiała. Ale teraz się obudził, kiedy najzatwardzialsi z pisowych w główki się drapią, oczka przecierają, nóżkami przebierają coraz mniej pewnie? Głupio tak w ogonie pochodu się wlec i dąć w puzon.
          • trusiaa Re: Kuźmiuku, bój się Boga! 19.07.18, 12:29
            Cytuje pilnie, przez całe ranki, ze swej pisowskiej pierwszej czytanki:

Deficyt na koniec roku wyniesie tylko 50 proc. planowanego?
            • ave.duce Re: Kuźmiuku, bój się Boga! 19.07.18, 12:51
              Boszsz, jak takie umysłowe miernoty dorobiły się doktoratów, itp.?
            • ave.duce Re: Kuźmiuku, bój się Boga! 19.07.18, 12:52
              Boszsz, jak takie umysłowe miernoty dorobiły się doktoratów, itp.?
    • trusiaa Ftfasz?! 14.07.18, 20:51
      Co już już wstanę, padam snofu. Ileż można?
      Nic nie rozumię: - Kto ma drzewo? LUTMANN??? - Jaki Lutmann. Lutmann ma ma-nu-fa-ktu-rę, a drzewo jest z lasu.
      Gdyż po przeczytaniu tytułu Dr Jerzy Bukowski: Czy znieważono polskiego papieża tortem? uznałam, że ktoś cisnął tortem w wizerunek. Ale chyba nie o to szło, lecz o tortu krojenie - że nie uchodzi do świętej osoby z nożem, bo papież był jak malowany (tyle, że czemuś Mefistofelesa przypominał).
      W każdym razie:
      Mieszkanka Wadowic zawiadomiła policję o obrazie uczuć religijnych podczas uroczystości z okazji 98. rocznicy urodzin Jana Pawła II, kiedy to wiceburmistrz papieskiego miasta Ewa Całus pokroiła tort z wizerunkiem papieża Polaka i rozdała go mieszkańcom.

• ave.duce hmm... 17.07.18, 13:22
      W programie 500 plus ponad połowa rodzin dostaje pieniądze już na pierwsze dziecko

Więcej: next.gazeta.pl/next/7,151003,23679484,ponad-polowa-rodzin-w-2017-r-dostawala-500-zl-z-rzadowego-programu.html#BoxBizLink

Przeciętne wynagrodzenie według GUS to 4848,16 zł brutto. Poziom 5000 zł może pęknąć już niedługo

Więcej: next.gazeta.pl/next/7,151003,23682816,przecietne-wynagrodzenie-wedlug-gus-to-4848-16-zl-brutto-poziom.html#BoxBizLinkImg

Sprawdza się teza, że statystyka jest do bani?
      • inna57 Re: hmm... 17.07.18, 14:19
        Ja bym Ci to wytłumaczyła ale byłby to nudny wykład na temat jak należy doić drobny biznes przy pomocy instytucji państwowych. To przeciętne wynagrodzenie musi (według państwa) rosnąć lawinowo żeby brzydcy kapitaliści (szewcy, krawcy, ogrodnicy itp) płacili maksymalnie wysokie składki na ZUS za co w zamian w przyszłości dostaną minimalne emerytury, poniżej minimum socjalnego. Gdyby Ci brzydcy kapitaliści mogli skorzystać z prawa zapisanego w Konstytucji (to taka mała olewana przez wszystkich rządzących książeczka, szkoda że bez obrazków) i samodzielnie zadbali o swoją emeryturę bez pośrednictwa państwa i rzeszy urzędasów to mieliby zabezpieczoną spokojną starość.
        • ave.duce Re: hmm... 19.07.18, 12:48
          Jasne, ale te dwie dane czytane "w kupie" się kupy nie trzymają...
          Zakładasz, że ta druga (przeciętne wyn.) jest fałszywa?
          • inna57 Re: hmm... 19.07.18, 14:17
            Jest nieuczciwie liczona i to jest problem. Ta średnia jest liczona jedynie z pięciu działów gospodarki gdzie płace są często bez uzasadnienia ekonomicznego bardzo wysokie zwłaszcza że do średniej dolicza się całą kadrę zarządzającą. Tylko że sposób tej wyliczanki został opracowany bardzo dawno temu gdy uczciwą pracą na własny rachunek zajmowali się - "badylarze", "prywaciarze", "kapitalistyczni krwiopijcy", "złodzieje" i niestety pomimo przemian ta opinia "ludu pracującego miast i wsi" na temat osób pracujących na własny rachunek i dających pracę innym pozostaje bez zmian.

Beneficjenci 500 w znaczącej części zrezygnowali z uczciwej pracy na rzecz spokojnej degustacji.
    • trusiaa Re: Ja jestem gupi (królyk) ja rozum tracę 23.08.18, 08:16
      Prostujcie ścieżki Dudzie panu...

Narodowe czytanie okaleczonego "Przedwiośnia". "Koszmarny gwałt dokonany na pisarstwie Żeromskiego"

Usprawiedliwienie :(
      Adaptacji broni prof. Krzysztof Biedrzycki z Uniwersytetu Jagiellońskiego, który podobnie jak Radomski chwali sam wybór powieści. – Kłopot polega na tym, że Żeromski zestarzał się językowo i dziś bardzo trudno się go czyta.

U kogo jest zabijnia? Pożyczcie, pliz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka