Dodaj do ulubionych

wysłuchanie publiczne (public hearing) poświęcone

IP: *.61.classcom.pl 06.12.10, 21:17
katastrofie Smoleńskiej jutro tj.7.12 o godzinie 9.30-12.30. Spotkanie zostało zorganizowane przez Posłów do PE - prof. Ryszarda Legutkę i Tomasza Porębę oraz Stowarzyszenie Rodzin Katyń 2010.Do wzięcia udziału w wysłuchaniu publicznym zaproszone zostały rodziny ofiar katastrofy z Panią Martą Kaczyńską-Dubieniecką na czele, wysocy przedstawiciele wszystkich unijnych instytucji, posłowie do PE, przedstawiciele polskiej prokuratury, szef zespołu parlamentarnego ds. wyjaśnienia przyczyn katastrofy rządowego samolotu Tu-154 Antonii Macierewicz oraz eksperci zajmujący się tą problematyką.
Więcej na www.wpolityce.pl/view/4532/
Obserwuj wątek
    • Gość: baca Re: wysłuchanie publiczne (public hearing) poświę IP: 94.252.113.* 06.12.10, 23:20
      Macierewicz ekspert ????od czego ???? niech robi swoje spotkania w Smoleńsku

Marta ekspertem od zajmowania pałacu prezydenckiego bezprawnie !!!!

• Gość: baca Marta_Kaczynska_w_PE_wyslucha_o_katastrofie IP: 94.252.113.* 06.12.10, 23:25
      forum.gazeta.pl/forum/w,904,119567352,,Marta_Kaczynska_w_PE_wyslucha_o_katastrofie_smo_.html?v=2
      • Gość: anbxl Re: Marta_Kaczynska_w_PE_wyslucha_o_katastrofie IP: 91.194.202.* 07.12.10, 09:25
        Ciekawe ile osob przyjdzie?Jest to w godzinach naszej pracy.Pewnie wolne miejsca wypelnia asystenci PiS europoslow.Wczoraj akcja -samolot ze swieczek nie zrobila wielkiego wrazenia.
        • Gość: mczapl Info o spotkaniu IP: 136.173.162.* 07.12.10, 13:01
          Wpadlem tam na chwile. Osob bylo zaskakujaco duzo, ale nie mozna powiedziec by publika byla heterogeniczna. Na sali bylo ok sto osob, z czego 6 niepolskojezycznych. Poslowie byli tylko z PiS lub PJN. Bylo sporo asystentow i calkiem sporo polskich mediow.

Tematyka i podejscie do sprawy katastrofy Smolenskiej bylo takie, jak mozna bylo sie domyslic.
    • karamela Re: wysłuchanie publiczne (public hearing) poświę 07.12.10, 10:04
      nie sadze aby PE byl odpowiednim miejscem do organizowania tego typu debaty, to nie jest sprawa dla instytucji europejskich; a organizacja tego plus sprowadzenie Macierewicza w dniu szczytu UE-Rosja z daleka pachnie prowokacja... I znowu dostaniemy latke rusofobow....
    • Gość: artur Re: wysłuchanie publiczne (public hearing) poświę IP: *.61.classcom.pl 07.12.10, 16:16
      wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa-smolenska/ostre-slowa-macierewicza-o-katastrofie-smolenskiej,1,4018436,wiadomosc.html
      było tak wiele osób, że zabrakło miejsc siedzących a jesli chodzi o zaineresowanie zagranicznych posłów to inne organizowane wysłuchania publiczne zwykle też nie przyciągają ich uwagi
      • logoo Re: wysłuchanie publiczne (public hearing) poświę 07.12.10, 23:25
        To ze zabraklo miejsc siedzacych moze wynikac, z faktu, ze spotkanie zorganizowano w sali sredniej wielkosci. Natomiast twierdzenie, ze inne wysluchania publiczne takze nie przyciagaja uwagi zagranicznych poslow nalezy uznac za skrajnie tendencyjne, wrecz manipulatorskie, w stosunku do osob, ktore nie maja mozliwosci zweryfikowac tego twierdzenia obserwujac na codzien prace PE.
        • Gość: artur Re: wysłuchanie publiczne (public hearing) poświę IP: *.61.classcom.pl 08.12.10, 16:04
          „Public hearing”, czyli „publiczne wysłuchanie” nt. śledztwa smoleńskiego, które miało miejsce w Parlamencie Europejskim, było absolutnie poruszające. Siedziałem wśród rodzin ofiar katastrofy. Widziałem i czułem, jak reagowali.

Wtedy, gdy sami mówili i gdy mówiono w ich imieniu. Wtedy, gdy ekspert z Londynu przedstawiał analizę dowodzącą sfałszowania przez stronę rosyjską stenogramów zapisów czarnej skrzynki i stawiał tezę, że kontrolerzy lotów z lotniska w Smoleńsku błędnie naprowadzili polskich pilotów do lądowania (nieprawdziwe dane dotyczące odległości do pasa startowego i położenia względem lotniska). Gdy to mówił, siedzący obok mnie ojciec jednego z poległych pilotów stłumił szloch.

Nie chcę pisać o wymiarze politycznym tego public hearing, bo jest on oczywisty: chodziło o umiędzynarodowienie sprawy śledztwa smoleńskiego. Dla mnie niemniej ważny, a na pewno bardziej poruszający był wymiar moralny. Myślałem o ludziach, którzy zginęli dla Polski, którzy po śmierci jeszcze są opluwani, niszczeni, wdeptywani w ziemię. I że jesteśmy im coś winni. I że musimy bronić ich dobrego imienia.

Ryszard Czarnecki
          • Gość: o rety Re: wysłuchanie publiczne (public hearing) poświę IP: *.sgh.waw.pl 08.12.10, 16:43
            blagam, tylko nie "obrotowy" Rysiek...
            • Gość: anbxl Re: wysłuchanie publiczne (public hearing) poświę IP: 91.194.202.* 08.12.10, 17:01
              no tak,trudno,zeby organizator nie zachwalal swojej "imprezy"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka