Dodaj do ulubionych

PhD vs. Komisja

16.12.10, 20:14
Chcialbym sie was spytac jak to jest w komisji (lub innych EU instytucjach) z osobami ktore robia lub zamierzaja robic doktorat. Czy komisja wspiera takie osoby? czy mozna liczyc na dodatkowe wolne? czy po prostu nalezy wziac urlop? czy komisja ulatwia dostep do danych? czy istnieje moze jakas grupa doktorancka/dyskusyjna (slyszalem ze jest wielu urzednikow w trakcie doktoratu). Czy forma wsparcia zalezy od tego czy np. temat ma jakas wartosc dla instytucji?
Z gory dziekuje kazdej osobie ktora moze sie podzielic swoim/znajomych doswiadczeniami!
Obserwuj wątek
    • Gość: anbxl Re: PhD vs. Komisja IP: 91.194.202.* 17.12.10, 09:28
      Nie wiem jak jest ze studiami doktoranckimi,ale pewnie podobnie jak ze studiami.Jak szef zgodzi sie na twoje studiowanie (tak,to zalezy od szefa,bo niektorzy twierdza,ze kierunek powinien byc zwiazany z praca,inni nie robia zadnych problemow) podpisze ci dokument,potem "maszyna" proceduralna rusza.Dostajesz czesc zwrotu kosztow (jezeli sa to studia platne) i dodatkowy urlop
      • Gość: Do anbxl kurs w UE. IP: 109.128.200.* 17.12.10, 10:27
        Wlasnie chcialem uczyc sie NL, ale szef powiedzial ze takiego jezyka jest nie potrzebne w jego unicie.
        Ja uwazam ze moje zycie bedzie w Belgii i mieszkam w Flandrii, to bedzie okazja. A tu nic z tego.
        • Gość: anbxl Re: kurs nl IP: 91.194.202.* 17.12.10, 15:28
          Uwazam ze jak najbardziej masz prawo,bo to ma zwiazek z integracja.Prosze napisz do mnie na priva-podesle ci 2 dobre adresy do kogos kto w tej sprawie bedzie mogl ci pomoc
          • Gość: gosc Re: kurs nl IP: *.ec.europa.eu 21.12.10, 15:42
            jak mozna sie z Toba skontaktowac? ja bylbym zainteresowany takimin informacjami
        • Gość: byly Re: kurs w UE. IP: *.ec.europa.eu 17.12.10, 16:19
          dawno temu kiedy zaczynalem prace w bxl tez szef powiedzial ze moim dziale bylo dosyc nederlandofonow ....................
          a niektorzy uczyli sie rosyjskiego ...... pewnie ze to oficjalny jezyk
    • comdoc Re: PhD vs. Komisja 21.12.10, 16:23
      Chcialbym wrocic z dyskusja do pierwotnego pytania, moze mozecie zalozyc nowy watek jesli potrzbujecie info o kursch NL? Dzieki wszystkim za informacje!

Chcialbym sie was spytac jak to jest w komisji (lub innych EU instytucjach) z osobami ktore robia lub zamierzaja robic doktorat. Czy komisja wspiera takie osoby? czy mozna liczyc na dodatkowe wolne? czy po prostu nalezy wziac urlop? czy komisja ulatwia dostep do danych? czy istnieje moze jakas grupa doktorancka/dyskusyjna (slyszalem ze jest wielu urzednikow w trakcie doktoratu). Czy forma wsparcia zalezy od tego czy np. temat ma jakas wartosc dla instytucji?
      Z gory dziekuje kazdej osobie ktora moze sie podzielic swoim/znajomych doswiadczeniami!
      • Gość: anbxl Re: PhD vs. Komisja IP: *.access.telenet.be 21.12.10, 16:43
        uwazam,ze nie masz racjio-kursy nl to takie same doksztalcanie jak kazde inne.Dlaczego zadawac nowy temat?A ty zasmiecasz forum-raz zadales pytanie,nie dowiedziales sie konkretow,trudno,musisz info szukac w innym miejscu
        • comdoc Re: PhD vs. Komisja 21.12.10, 18:06
          Dlaczego uwazasz ze zasmiecam forum??? Sa ludzie ktorzy nie wchodza tu codziennie, wiec moze otrzymam odpowiedzi pozniej.
          A kwestie PhD i kursow NL uwazam za calkiem dwie rozne rzeczy. poza tym tu nie chodzi tylko o mnie, ale rowniez o tych co potrzebuja wiadomosci na temat kursow NL. Jesli jest to istotna sprawa dla wielu ludzi to zalozenie adekwatnego watku zwieksyz szanse ze ktos kto wie na ten temat wiecej kliknie na ich watek. A tytul obecnego watku moze ich w ogole tym nie zainteresowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka