Dodaj do ulubionych

Pomóżcie! Problem z lekarzem szkolnym.

23.03.11, 13:20
Witam wszystkich serdecznie,
Mam za sobą koszmarny dzień – spotkanie z lekarzem szkolnym w EE. Facet zakwestionował zwolnienie lekarskie mojego dziecka, wystawione przez tutejszego lekarza. Bez uprzedniego kontaktu z nami zadzwonił do lekarza prowadzącego i po prostu…… zaatakował go oskarżając o brak profesjonalizmu.
Podczas dzisiejszego spotkania był grubiański, agresywny i napastliwy. Posunął się do tego, że zagroził, że usunie moje dziecko ze szkoły..

Czy są wśród nas osoby, które przeżyły coś podobnego? Jeśli tak – skontaktujcie się ze mną, proszę.
Co zrobilibyście na moim miejscu?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Pomóżcie! Problem z lekarzem szkolnym. IP: *.ec.europa.eu 23.03.11, 14:57
      nie mam doswiadczenia w szkole eeb ale nie zostaw tej sprawy ot tak. moze do jakichs zwiazkow napisz, albo na liste wewnetrzna, moze ktos ci cos poradzi. troche szokujaca sprawa z tym grubianstwem i grozbami wobec twojego dziecka, nie daj sie
      • ee-b1 Re: Pomóżcie! Problem z lekarzem szkolnym. 23.03.11, 16:14
        Dziękuję za dobre słowo. Bardzo tego dzisiaj potrzebuję :-)
    • Gość: anbxl Re: Pomóżcie! Problem z lekarzem szkolnym. IP: 91.194.202.* 23.03.11, 15:50
      Ja kiedys mialam problem z belgijskim serwisem szkolnym,ktory stwierdzil,ze moja corka powinna isc do dietetyczki,bo jest za gruba (nie miala wielkiej nadwagi i gosciu nie pojmowal,ze to moze byc od lekow astmatycznych i ze to rodzinne,ze uprawia intensywnie sport).Oczywiscie skonczylo sie interwencja u VL ministra edukacji i przeprosinami.Wiecej takich problemow nie bylo,bo i corka schudla w miedzy czasie. Napisze do ciebie na priva,bo mysle,ze mam pomysl jak to zalatwic. A na pewno wiem,kto moze ci pomoc
      • ee-b1 Re: Pomóżcie! Problem z lekarzem szkolnym. 23.03.11, 16:13
        An,
        dziękuję!
        Serdecznie dziękuję!

Czekam na wiadomość od Ciebie.
        • anbxl Re: Pomóżcie! Problem z lekarzem szkolnym. 23.03.11, 20:30
          wyslalam ci natychmiast wiadomosc,ale w tej chwili nie wiem czy dostalas,bo dzis byl problem z pc w pracy,jezeli nie-to odezwij sie na priva,a jesli tak-to zadzwon na n ktory ci podalam
      • Gość: kolo anbxl - daj spokoj IP: *.ec.europa.eu 24.03.11, 10:31
        temu Dyrowi z DG HR.

Musisz nasylac na niego kazda osobe ze srednio duperelnym problemem?

Daj gosciowi zyc! Toc narodowosci nikt sobie nie wybiera - jego wina, ze jest pol-PL?
    • Gość: Belgofan Re: Pomóżcie! Problem z lekarzem szkolnym. IP: *.75-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 23.03.11, 19:46
      Niezaleznie czy konowal mial racje co do meritum czy nie, to zakladajac ze byl belgiem, gdyby trafil na mnie skonczylby z rozwalonym ryjem. Zaden belgijski posraniec nie mialby prawa byc w stosunku do mnie agresywny, napastliwy i grubianski.
      • Gość: anbxl Re: do Belgofana IP: *.access.telenet.be 23.03.11, 20:25
        Tobie to trzeba wynalezc jakies specyfiki na nienawisc....Idz do psy,nawet do pani S,choc ona nie Belgijka tylko Fr.Tu jest powazny problem...
        Tu nie chodzi o obywatelstwo tylko o czlowieka
        • Gość: Belgofan Re: do Belgofana IP: *.75-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 23.03.11, 20:44
          Tak tu jest powazny problem. Nawet nie jeden. Okolo 11 mln problemow. Nazywaja sie belgowie.

Pani S?
          • anbxl Re: do Belgofana 23.03.11, 21:55
            Zebys byl normalnym partnerem do dyskusji to moze polemizowalabym z toba,ale ty jestes.... jaki jestes...nie szokujesz tylko manipulujesz....Jednego nie moge pojac skoro jest ci tu tak zle to po co zmuszasz sie???Jest tyle fantastycznych miejsc na tej ziemi....A zycie jedno
            • Gość: Belgofan Re: do Belgofana IP: *.75-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.03.11, 07:35
              Juz to przeciez kiedys tlumaczylem....

Ale ty jak zwykle nie czytasz.

A propos wielu fantastycznych miejsc. To prawda. I dlatego nie moge pojac dlaczego ktos 50 lat temu wymyslil by umiescic siedziby instytucji w tak syfiastym miejscu jak Bruksela...
              • Gość: Ciagle narzekanie Re: do Belgofana IP: *.192-128-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.03.11, 08:38
                Tak jak juz ktos napisal :

Opinie Polakow pracujac poza krajem i ktorzy mowia ciagle ze w Belgii sie zyc nie da i juz nie wiem o co w tym wszystkim chodzi.

Ja od kilka paru lat w Belgii ciezko charuje, nie mam luksusow tyle ze spokojne zycie.

W tym czasie wszyscy ktorych znam dorobili sie nowiutkich domow, zamochodow, maja dzieci ktore posylaja na kursy angielskiego itp. i nie wiadomo gdzie, stac ich na narty, wakacje wczasy, bale sylwestrowe.

Mnie naprawde tu nie stac na takie rzeczy.

Nie pojmuje o co w tym wszystkim chodzi. ciagle narzekanie ...

Nie wiem czy to Polakow zaslepila w Belgii chciwosc i ciagle im malo dlatego narzekaja czy ja juz mam jakies omamy wzrokowe i te pietrzace sie wille i inne przybytki to jakas fatamorgana...

Polacy pracujac na czarno w Belgii nie placa podatkow tu, a w Polsce klamia w minist. finansow. Kiedy wielka kontrola ?

Bruksela, Antwerpia, Namur, itp dla mnie super OK.
                • nor-a Re: do Belgofana 24.03.11, 09:04
                  Nie chodzi o miasta - czy są super, czy nie. Nie chodzi o pieniądze - rzecz w mentalności Belgów, ich ograniczeniu w sensie czystej inteligencji. Chodzi o panującą wszędzie atmosferę zapyziałej prowincji. Chodzi o skandaliczny poziom usług, zaopatrzenie w sklepach poniżej poziomu wczesnych lat 90-tych w Polsce. Wszechobecny tumiwisim.
                  Tu się nie da żyć!
                  I nie piszcie mi proszę, że można sobie wyjechać - praca jest w tym "przepięknym" kraju.
                  PS. Do Belgofana - Instytucje są Brukseli, bo NIKT przy zdrowych zmysłach nie zatrzymał by się tutaj. Podpisuję się pod Twoimi słowami. Obiema rękoma. I pozdrawiam - ze zrozumieniem.
                  • Gość: anbxl Re: do nor-a IP: 91.194.202.* 24.03.11, 10:26
                    Nor-a twoj post obraza mnie.Mam meza 1/2 Belga,rodzine,znajomych,przyjaciol Belgow (rodowitych) i nie zauwazylam ich ograniczenia "w sensie czystej inteligencji" choc jestem tu od ponad 20 lat. Pewnie,ze jest wiele ale (tez ciagle walcze a to ze np ostatnio kupilam telefon skypy w MM i okazal sie bublem,a to,ze w MM nie oddali nam naszego bonu cadeau,gdzie bylo jeszcze 90€-to tylko 2 sprawy z ostatniego tygodnia,a z przeszlosci-ksiazke mozna napisac).Jednak zawsze wszystko jest do "wyprostowania". Sama mieszkalam w kilku krajach UE i choc oczami dziecka tez widzialam niedociaglosci. W PL tez zdarzylo mi sie,ze kupilam bubel i potem byl problem z serwisem. Pewnie,ze sa ludzie,ktorym wszedzie bedzie zle,ale jest wolnosc i jak mnie nie odpowiadaloby to pewnie nie byloby mnie tutaj. A moze ty poprostu nie masz kontaktow z typowym belgijskim srodowiskiem?
                  • Gość: Belgofan Re: do Belgofana IP: *.73-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.03.11, 19:22
                    Nor-a, wielki szacun za ten post. Zgadzam sie w 100% ze wszystkim co napisalas.
                    • nor-a Re: do Belgofana 25.03.11, 17:31
                      Ukłony. Miło mieć Belgo-Fana na forum :-)
                • Gość: anbxl Re: do .. IP: 91.194.202.* 24.03.11, 10:41
                  Bo czasem ludziom "odbija sodowka" i "zapomnial wol jak cieleciem byl".Jak pewnie wiesz,wielu forumowiczow to pracownicy/urzednicy instytucji UE,gdzie zarobki odbiegaja od sredniej belgijskiej. Czesto mlodzi ludzie,ktorzy trafili tu bezposrednio po studiach i nie wiedza co to ciezka praca. Jest ich sporo i to normalne,ze w tak duzym gronie znajda sie pesymisci ,narzekajacy,krytykujacy....Nie mowie,ze tu jest fantastycznie,ale... cieszmy sie z tego co mamy i walczmy o swoje
                  • Gość: faktycznie Re: do .. IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.11, 12:21
                    popieram anbxl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: Do ee Re: Pomóżcie! Problem z lekarzem szkolnym. IP: *.152-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 29.03.11, 10:45
      Polecam

www.saintluc.be/services/medicaux/endocrinologie-pediatrique/obesite.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka