Dodaj do ulubionych

skad internet

IP: 74.63.112.* 13.11.11, 09:37
jakie firmy polecacie? i moze ktos mi wyjasnic skad takie kosmiczne ceny tutaj? na razie sprawdzalem Voo, ale 40 euro miesiecznie za internet to chyba jakies nieporozumienie...
Skad Wy macie internet i ile placicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoszukaznajduje Re: skad internet IP: *.94-252-108-122.dyn.cust.tango.lu 13.11.11, 10:02
      forum.adsl-bc.org/
      www.astel.be/comparastel
    • Gość: amon Re: skad internet IP: *.21-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.11.11, 10:37
      Duzo zalezy od lokalizacji. Nie wszyscy operatorzy z uslug ktorych chcialoby sie skorzystac sa wszedzie dostepni, wiec raczej bierze sie to co dostepne. Piszesz, ze 40 to duzo, ale jak ostatnio szukalem jakiejs alternatywy to wychodzi, ze taka jest srednia. Oczywiscie sa tansze opcje (pewnie gdzies 25 juz mozna cos znalezc), ale chyba o wszystkim decyduja oczekiwania.

Ja w BXL przerabialem juz Belgacom (nie bylem zadowolony) i VOO (bylem bardzo zadowolony). Pozniej przeprowadzka i powrot do Belgacomu, bo nikt inny nie chcial mi podlaczyc netu w nowej lokalizacji. Poki co na razie dziala ok i Belgacom troche zyskuje w moich oczach to stracil wczesniej.

Z innych opow polecany jest jeszcze edpnet i numericable.

Pelna (?) lista dostepna jest tutaj:
      en.wikipedia.org/wiki/Internet_in_Belgium
      • katoda_ltd Re: skad internet 13.11.11, 14:07
        Gość portalu: amon napisał(a):
        > Pelna (?) lista dostepna jest tutaj:
        > en.wikipedia.org/wiki/Internet_in_Belgium

Dobre zestawienie ofert dostępu do Internetu, TV i telefonu jest też na www.speed.be/
        • Gość: ... Re: skad internet IP: 218.186.8.* 13.11.11, 14:56
          Nie wszystkie firmy dzialaja we wszystkich dzielnicach (wolny rynek w wydaniu belgijskim). Mialam Belgacom, 50 euro na miesiac, internet szybki, ale jakos uslug maksymalnie beznadziejna (czyt. wieczne uzeranie sie z infolinia). Teraz mam Telenet za 26 euro, tez bardzo szybki i jestem bardzo zadowolona.
          • Gość: amon Re: skad internet IP: *.21-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.11.11, 15:20
            A czy w PL jest inaczej? Tam gdzie jest UPC tam nie ma Vectry i odwrotnie.

Faktem jednak jest, ze jesli chcesz dobre lacze to jednak w pierwszej kolejnosci szukalbym w ofercie dostepnych kablowek. Pozniej dopiero DSL i lepiej kupic do tego jakis porzadny modem i nie uzywac ichniego dziadowskiego BBoxa (badz ustawic go w tryb Bridge i za tym porzadny router). Polowy zmartwien unikniesz.
            • jan.kulczyk Re: skad internet 15.11.11, 10:13
              Ja jestem bardzo zadowolony z Voo, chociaż ostatnio zrobili coś niewyobrażalnego - podnieśli cenę! Przez 2 lata miałem u nich net za 34 euro, a od dwóch miesięcy płacę 37. Dla mnie był to ciężki szok: "Jak to...? To wy...podnosicie cenę, zamiast opuszczać, jak w cywilizowanym świecie???!" No ale to jest Belgia i nie ma co się dziwić. Natomiast jakość jest bez zarzutu, ani razu od 3 lat nie miałem awarii, odkręcili ostatnio kurek z 4 na 10 Mb/s (co i tak jest powolne, ale to jedyna u nich opcja bez limitu transferu). Mają też szybsze i wolniejsze (tańsze) usługi, więc popytaj. Oczywiście jeśli potrzebujesz TV i telefonu (ja nie potrzebuję), najbardziej opłacalny jest pakiet, ale to pewnie sam wiesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka