woj3 28.07.04, 13:10 Sukam osoby z samochodem (najlepiej busem) , ktora chcialaby sie wybrac ze mna do Norwegii w celu znalezienia pracy.Mam doswiadczenie i znam jezyk.Mile widziana osoba z doswiadczeniem w budowlance.Wyjazd po 15 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jarron Re: Wyjazd do Norwegii IP: 212.122.214.* 28.07.04, 20:04 planujemy wyjazd do oslo w sierpniu.jedziemy autem ,ale osobowym vw-polo.chcemy szukać pracy w zawodzie (jesteśmy elektrykami)ale nie koniecznie.gdyby interesowało to ciebie i miałbyś jakieś propozycje możemy podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
woj3 Re: Wyjazd do Norwegii 28.07.04, 21:00 ja tez jestem elektrykiem i mam dla was przykra wiadomosc z dwoch zrodel slyszalem ze norwegowie nie uznaja naszych uprawnien SEP-owskich i trzeba zdac u nich egzamin panstwowy (w jez.norweskim lub angielskim) ale moze jestem w bledzie. Moze ktos zna te przepisy i sie wypowie. chcialbym rowniez sie dowiedziec o mozliwosci zatrudnienia kierowcow. W sprawie wyjazdu - wolalbym jechac z jedna osoba (lub tak zeby 2 osoby przypadaly na jeden samochod) najwieksze prawdopodobienstwo znalezienia pracy jest dla 2 osób.Poza tym byc moze trzeba bedzie kilka dni nocowac w aucie zanim nie znajdzie sie pracy. A w Norwegii czesto pada deszcz i nie zawsze mozna rozbic namiot.Moze ktos z was wie cos na temat przepisow dotyczacych samozatrudnienia. woj3@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarron Re: Wyjazd do Norwegii IP: 212.122.214.* 28.07.04, 21:22 dzięki.a jak wygląda praca na czarno?słyszałem że można zatrudnić się u polaków którzy prowadzą firmy,tylko nie wiemy jak ich szukać? czy jeżdzić od budowy do budowy a może jest jakiś punkt kontaktowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEL Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 22:27 WYBIERAM SIE DO NORWEGII Z KOLEGA TEZ PO 15 I SZUKAM OSOBY ZNAJACEJ JEZYK POSIADAM WLASNY SAMOCHOD PRACUJE PRZY REMONTACH MIESZKAN Odpowiedz Link Zgłoś
woj3 Re: Wyjazd do Norwegii 28.07.04, 23:06 Pawel, skad jestescie , w ile osob jedziecie i jakim samochodem. Dodaj na jak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 23:15 mieszkam kolo Olsztyna planujemy wyjazd w 2 osoby sam.opel omega Odpowiedz Link Zgłoś
woj3 Re: Wyjazd do Norwegii 28.07.04, 23:03 slyszalem ze lepiej nie szukac pracy u polakow, roznie bywa. Sa miejsca w Oslo gdzie zbieraja sie Polacy i tam mozna trafic prace ale policja ich przepedza.Mozna je|dzic po prywatnych domach - prawdopodobienstwo ze trafisz na dom w ktorym mieszka policjant nie jest duze.W gospodarstwach rolnych jest roznie , w niektorych uslyszalem ze od lat przyjezdzaja tu ci sami polacy i chyba zeby ktorys nie mogl przyjechac to beda szukac nowej osoby na jej miejsce.najlepiej jak masz juz doswiadczenie i kilka telefonow do znajomych, oni ci w ciagu kilku dni przewaznie znajda prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.mine.nu / 80.51.233.* 30.07.04, 18:09 Witaj Posiadam samochód osobowy. Jestem murarzem-tynkarzem.Wybuduje dom od A-Z Mam 18 letnie doświadczenie w budownictwie Odpowiedz Link Zgłoś
woj3 Re: Wyjazd do Norwegii 03.08.04, 21:32 Tadeusz,napisz skad jestes,jaki samochod itd. moj adres woj3@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.x / *.gl.digi.pl 30.07.04, 21:11 ja jestem chetny Odpowiedz Link Zgłoś
rozkojarzony Re: Wyjazd do Norwegii 30.07.04, 21:27 Do chcacych pracowac w N.: mozna tu przyjechac zupelnie oficjalnie. Pozukajcie troche w internecie. Na przyklad www.aetat.no/data/f/0/30/87/0_702_0/polsk.pdf Teraz nie mam zbyt duzo czasu ale moze jutro cos napisze wiecej. Przepisy tutejsze mowia , ze oficjalnie zatrudnieni musza miec taka sama place jak norwedzy. Potrzeba do pracy na budowie a podobno furora robia ukladacze fachowcy brukarze. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: Wyjazd do Norwegii 03.08.04, 00:42 To z elektrykami to swieta prawda, nie uznaja tu polskich uprawnien, tak samo jest z hydraulikami. Jest kilka firm, ktore maja polskich wlascicieli, np Scanpol i zatrudniaja ludzi z Polski, ale nie polecam nikomu przy zdrowych zmyslach tam sie pchac. Wyzysk i oszustwa sa ponoc na porzadku dziennym. Polecam natomiast norweskie biuro posrednictwa, Håndverkerformidling, mail: jobb@h4h.no, tam mozna wyslac swoje cv. A potrzebuja jak pisza: zbrojarzy, ciesli, blaharzy, dekarzy, mechanikow samochodowych, blaharzy samochodowych oraz spawaczy. To jest powazna firma, zatrudnia legalnie. Podobnie jest z Adecco, ktora rekrutuje z Polski pracownikow na budowy itp. Widze na ich polskich stronach, ze rekrutuja nadal do Norwegii, link: www.adecco.pl/Channels/adecco_pl/pl/lookingjob/vacancesjob.asp Jesli chodzi o kurs norweskiego, to Adecco go organizuje dla kandydatow do wyjazdu. Dobre stawki daja i dbaja o pracownikow jak matka rodzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posrednik pracy Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.dialup.online.no 03.08.04, 18:45 potrzebuje pracownikow bdowlanych dopracy na bialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarron Re: Wyjazd do Norwegii IP: 212.122.214.* 03.08.04, 18:54 ilu,w jakich zawodach,gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
scoti234 Re: Wyjazd do Norwegii 03.08.04, 19:00 Gość portalu: posrednik pracy napisał(a): > potrzebuje pracownikow bdowlanych dopracy na bialo jestem zainteresowany do pracy prosze o kontakt mój e-mail:piotrsz9@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel i Robert Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.dukla.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 10:11 Szukamy pracy w norwegii.Prosimy o kontakt.Mamy doswiadczenie na budowach.nr.tel.0880367522 Pawel.888115542 Robert moj adres szrek11@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zena Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.chello.pl 03.08.04, 23:06 Proszę o dokładniejsze info na adres: sheima22@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walldis Re: Wyjazd do Norwegii IP: 212.122.214.* 03.08.04, 23:10 proszę o info.walldis@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wyjazd do Norwegii IP: 83.238.41.* 04.08.04, 14:50 mam pytanie czy ta praca jest jeszcze aktualna bo ostatnim czasie pracowałem przy remontach domów oraz budowa i wykończenia. mój e-mail:piotrsz9@wp.pl lub nr.tel : 0(58)6731195 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.dukla.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 09:52 Szukam pracy w norwegii. Odpowiedz Link Zgłoś
norbar1 Re: Wyjazd do Norwegii 11.08.04, 13:29 Ludzie czy wiecie ile kosztuje tam wynajencie mieszkania i zycie na godzine dostaniecie w norwegi jesli pracujecie legalnie 80nok Odpowiedz Link Zgłoś
norbar1 Re: Wyjazd do Norwegii 11.08.04, 13:35 wynajencie miszkania wacha sie od 3000 nok najtańszy chleb 6,5nok w Coop prix sałatka ziemniaczna 900g 11nok konserwa rybna filet z makreli Rema 1000 10nok w coop prix 7nok ale polecam tą za 10nok jest lepsza napój 10nok plus butelk 1nok pomidory 1kg 10nok paliwo 1l około 9nok zalezy jak stacja telefon komórkowy simens mc 60 400nok w tym jest juz numer i 100nok na rozmowy i sms Parówki 900g pakowane 18nok w norwegi są to jedne z gorszych ale dziesięc razy lepsze niz w Polsce sok pomarańczowy 1l 10nok mleko 1,5l innej gramatury nie widziałem 11nok w szwecji za 11nok kupi sie 2l mleka.Jesli ktos chce więcej informacji o cenach podaje swój gg 4848792 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.dukla.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 09:56 Szukamy pracy w norwegii.Jest nas dwuch.podejmiemy kazda PRACE OD ZARAZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.80-202-237.nextgentel.com 05.08.04, 10:35 czesc ! mieszkam w NOrwegii i remontuje dom. POtrzebuje paru osob, pracowitych i znajacych sie na swym fachu do pomoy przy remoncie dachu z 1913 roku. Norweskie firmy budowlane licza sobie za cala usluge 140 tys koron norweskich (ok 70 tys zlotych), my mamy jedynie 50 tys zlotych do dyspozycji (materialy budowlane + wypozyczenie stelaza + zaplata za robocizne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.dukla.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 10:46 czesc hetnie podejme to prace pracowalem podaj swoj numer tel albo adres mail Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.80-202-237.nextgentel.com 05.08.04, 10:48 azak2@gazeta.pl napisz cos o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.dukla.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 10:52 ostatnio bylem na kontrakcie w niemczech 2 lata jako ciesla i zbrojaz musze odczekac kadencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.dukla.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 10:51 podam ci moj num tel888115542 mail szrek11@o2.plpracowalem jako ciesla zbrojaz z zawodu wyuczonego stolarz.kostke brukowa moge tez ukladac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.80-202-237.nextgentel.com 05.08.04, 10:57 a dachy umiesz reparowac i dachowki ukladac? i co znaczy odczekac kadencje????? tzn ile?? ten dach to najpozniej wiosna, najchetniej zima, chcoiaz wtedy dzien pracy jest stosunkowo krotki przez ciemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekarz Re: Wyjazd do Norwegii IP: 217.97.148.* 05.08.04, 12:51 prowadze firmę dekarską na dolnym śląsku, robienie dachów to nie takie tam byle co, trzeba się na tym znać, nie tylko z teorii niestety, polecam swoje usługi, a w norwegii pracowałem kilka lat temu, mili ludzie, mój adres ulibor@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zena Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.chello.pl 05.08.04, 16:04 W jakim rejonie w Norwegii mieszkasz. Mój chłopak jest obecnie w okolicach Kristiansand i poszukuje pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.80-202-237.nextgentel.com 09.08.04, 09:58 niestety nie sa to okolice Kristiansand - 8 godzin samochodem na polnocny zachod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zena Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.chello.pl 12.08.04, 13:03 Szkoda, ze to taka odległość:-( A może znacie kogoś kto mieszka w okolicach Kristiansand, Birkeland i potrzebuje "rąk do pracy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Wyjazd do Norwegii IP: *.customer.m-online.net 30.08.04, 19:43 A moze do Monachium www.polonia-muenchen.net Bawaria - pracy nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś