Dodaj do ulubionych

Epso-zwrot kosztów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 17:22
Zdawałam egzamin ustny na początku lipca i jescze nie otrzymałam zwrotu
kosztów podróży. Czy ktoś jest w podobnej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: EN Re: Epso-zwrot kosztów IP: 213.17.133.* 12.09.04, 17:51
      Marna to pociecha, ale tak....:((((
      • Gość: student Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 18:39
        ja rowniez dolaczam sie do tej statystyki
    • kot00 Re: Epso-zwrot kosztów 12.09.04, 18:45
      Ja tez zdawalam w tym terminie i nie dostalam do tej pory zwrotu kosztow. W
      zeszlym tygodniu napisalam do nich i dostalam odpowiedz, ze pieniadze powinny
      przyjsc we wrzesniu i jak ich nie bedzie na poczatku pazdziernika to mam
      dzwonic (i tu podano mi telefon i namiary do jakiegos faceta). Niestety musimy
      cierpliwie czekac.
      • vic-tic Re: Epso-zwrot kosztów 12.09.04, 20:11
        kot00 napisała:

> Ja tez zdawalam w tym terminie i nie dostalam do tej pory zwrotu kosztow. W
        > zeszlym tygodniu napisalam do nich i dostalam odpowiedz, ze pieniadze powinny
        > przyjsc we wrzesniu i jak ich nie bedzie na poczatku pazdziernika to mam
        > dzwonic (i tu podano mi telefon i namiary do jakiegos faceta). Niestety
        musimy
        > cierpliwie czekac.

Ja tez nie dostalam zwrotu. Nie wiem czy sie zgadzacie ale mnie sie wydaje ze
        akcja z pazdziernikiem to juz lekkie przegiecie...
      • szymbi Re: Epso-zwrot kosztów 12.09.04, 22:04
        Ja miałem interview 8 lipca i kasa wpłynęła na konto w ostatnich dniach lipca, ale podałem niemieckie konto - może to pomogło.

Mogłabyś podać namiary na tego faceta z EPSO - może być na priva - bo chciałbym zadzwonić do nich - przelali mi o 50 euro za mało.
        • terry Re: Epso-zwrot kosztów 12.09.04, 22:14
          Ja zdawalam w polowie lipca i w tamtym tygodniu dotalam kase. Podobnie jak
          Szymbi mam niemieckie konto.
        • kot00 Re: Epso-zwrot kosztów - do Szymbi 13.09.04, 09:56
          a jakiego masz priva
          • kot00 Re: Epso-zwrot kosztów - do Szymbi 13.09.04, 10:01
            kot00 napisała:

> a jakiego masz priva

Cofam prosbe bo juz wiem i napisalam.
            • szymbi Re: Epso-zwrot kosztów - do Szymbi 13.09.04, 21:53
              nic nie dostałem, napisz proszę jeszcze raz...
              • kot00 Re: Epso-zwrot kosztów - do Szymbi 14.09.04, 10:29
                szymbi napisał:

> nic nie dostałem, napisz proszę jeszcze raz...

Niestety nie mogę do Ciebie przesłać info. Wraca mi e-mail. Może Ty napisz do
                mnie a ja na Twojego e-mail'a odpiszę.
        • Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 19:57
          Ja też mam wrażenie, że dostałem o 50 E za mało, chociaż muszę jeszcze
          wyciągnąć dokładne informacje z banku (WBK nie podaje w tytule przelewu ani
          kwoty w euro, ani kursu).
          Szymbi, jeżeli już interweniowałeś, to mógłbyś podzielić się tym, czego się
          dowiedziałeś?
          • Gość: szymbi Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.icpnet.pl 13.09.04, 21:46
            ja też z Poznania... ;) Pozdrawiam

Nie, nie interweniowałem i nawet się jeszcze zastanawiam, czy robić to zaraz, czy poczekać aż już będę w Brukseli...
            • Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 21:56
              Czyżby ukryta dyskryminacji ze względu na pochodzenie? Może zamiast pracować
              lepiej byłoby wystąpić o solidne odszkodowanie ;-)
              • szymbi Re: Epso-zwrot kosztów 13.09.04, 22:14
                a Czy Ty przypadkiem nie pracowałeś dotąd pod pewnym Panem, co to do Parlamentu Europejskiego się dostał?
                • Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 23:05
                  Przykro mi - pudło. Od 10 lat jestem szczęśliwym wolnym strzelcem. Nb. sam nie
                  wiem, jak się przestawię, jeżeli przyjdzie pracować w sztywnej strukturze...
                  Ale to już off-topic.
                  • szymbi Re: Epso-zwrot kosztów 13.09.04, 23:12
                    a przyjdzie niewątpliwie...
                    • Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 23:38
                      Jeszcze nie powiedziane. Wyniki (LA8) dopiero się smażą...
                      • szymbi Re: Epso-zwrot kosztów 13.09.04, 23:40
                        to w sumie mam wątpliwości, czego Ci życzyć... :)
                        • Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 09:13
                          Czyżby było aż tak źle? Piszesz z doświadczenia?
                          • Gość: Lat Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:56
                            Ja akurat zdawałam 19 lipca. Ale z postów osob wypowiadających się we
                            wcześniejszych wątkach wywnioskowałam, że egzaminy ustne na naszą kategorię
                            musiały zacząć się właśnie 12 lipca. A przynajmniej nie ujawnił się nikt kto
                            zdawałby we wcześniejszym tygodniu. Z resztą tak myślę, że gdyby zaczęli
                            właśnie 12 lipca, to egzaminy trwałyby przez 3 tygodnie lipca, sierpień był
                            wolny, plus 2 tygodnie września, czyli - przy założeniu że egzaminy odbywały
                            się codziennie - akurat przez te 5 tygodni przepytaliby te 112 osób, które
                            przeszły część pisemną. Wychodzi średnio niecałe 5 osób dziennie. Nie musieliby
                            się specjalnie przemęczać.
                            • Gość: Tysialek Re: Epso-zwrot kosztów IP: 193.111.166.* 14.09.04, 10:12
                              W zasadzie dobrze rachujesz, ale ja zerknęłam przy "rejestracji" na recepcji
                              EPSO na kartkę na której pan mnie odhaczał i było tam koło 7-8 osób. Wydaje
                              się, że to mogła być lista z tego właśnie dnia. A może nie przepytywali równej
                              liczby osób każdego dnia? Albo nie we wszystkie dni robocze od tego 12 lipca (a
                              może wcześniej, wbrew pozorom mało osób tu, na forum, się udziela).Tak czy
                              owak, bardzo możliwe, że egzaminy ustne dla LA8 już się kończą dziś lub jutro,
                              albo już się skończyły... Widzisz, jakby tu więcej osób pisało, to byśmy mieli
                              jakiś lepszy ogląd statystyczno-czasowy sytuacji...
                              • Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 10:34
                                Nie wiem, skąd mi się to kołacze po głowie, ale wydaje mi się, że w ostatnim
                                tygodniu lipca nie było rozmów. No chyba, że mi się pokiełbasiło - w takim
                                wypadku proszę o naprostowanie.
                              • Gość: mal Re: Epso-zwrot kosztów IP: 195.101.227.* 14.09.04, 12:22
                                ja zdawałam 8 lipca i nie wiem czy ktos byl wczześniej, ale pewnie tak. niby
                                czemu mieliby zaczynac od czwartku?
                                pzdr
                                • Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 23:35
                                  8 lipca zdawałaś na LA8?
                                  • Gość: mal Re: Epso-zwrot kosztów IP: 195.101.227.* 15.09.04, 08:43
                                    no tak, na tlumacza. i chyba obilo mi sie o uszy, ze przede mna tez ktos
                                    zdawal. niestety forum znalazlam grubo po egzaminie, wiec nie sledzilam watkow
                                    wczesniej. czyzby z Waszych spekulacji nikt przede mna nie zdawal? a czemu
                                    sadzicie, ze juz sie skonczylo? "zeszly" juz wszystkie mniej popularne jezyki?
                                    no to kiedy mozemy sie spodziewac jakiejs notki na epso?
                                    • tysialek Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 09:26
                                      Zeszly, zeszly, ja zdawalam 6.09 po wlosku, a wiem, ze juz sie konczy, albo
                                      skonczylo, bo mi z epso odpowiedzieli na pytanie kiedy koniec, że egz. potrwaja
                                      do połowy września
                                      • Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.04, 09:32
                                        Dodam, że wyniki zapowiedzieli na koniec września lub początek października.
                                        • integration Za maly zwrot! 20.09.04, 09:45
                                          Mialem egzamin w poniedzialek. Polecialem w niedziele, a wrocilem we wtorek SN
                                          Brussels. Zwrocili mi tylko jedna diete. Napisalem do nich czmu nie dwie diety,
                                          skoro nie moglem SN Brussels przyleciec w poniedzialek a wrocic tego samegho
                                          dnia, tym bardziej ze mialem egzamin o 15:30. Jeszcze nie mam odpowiedzi.

Czy ktos jest w podobnej sytuacji???
                                          • Gość: szymbi Re: Za maly zwrot! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 10:02
                                            tak, ja jestem w tej sytuacji, ale na razie nic z tym jeszcze nie zrobiłem. Na jaki adres pisałeś? Daj znać jak będzie odpowiedź.
                                            • integration Re: Za maly zwrot! 20.09.04, 10:09
                                              pisalem na adres dla laureatow. ale tez dzowilem na numer podany na invitation
                                              na oral test. Tam oczywiscie byly urlopy - sierpien, ale jakis gosc w koncu
                                              obiecal, ze maila przekaze do biura finansowego. Czekam juz z miesiac i na
                                              razie cisza. Zreszta nie odpisali na inny mail, w ktorym pytalem o
                                              dopuszczalnosc lobbingu.

Jak wyglada twoja sytuacja?

Pozdro.
                                              • Gość: szymbi Re: Za maly zwrot! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:48
                                                Bylem w Bxl w srode rano, interview byl w czwartek po południu i zaraz wsiadałem z pociąg z powrotem, ale do domu zajechałem o 6. W regulaminie było, ze jak ktos nie dojezdza do domu przed polnoca to sie kolejna dniowka nalezy i jej wlasnie nie dostalem. Za srode tez mi nie dali, ale to rozumiem, dostalem tylko za czwartek. Pozdr
                                          • Gość: asia Re: Za maly zwrot! IP: *.2.14.univie.teleweb.at 20.09.04, 17:17
                                            czesc, ja tez moim skromnym zdaniem dostalam za malo. Jeszcze nie
                                            interweniowalam, bo pieniadze przyszly w ostatnim tygodniu. Bylam w sumie 3 dni
                                            a dostalam zwrot za 1 dzien. Jak bedziesz cos wiedzial, daj znac na forum.
                                            pzdr
                                            • integration Re: Za maly zwrot! 21.09.04, 09:30
                                              na pewno napisze. te 50 eurosow piechota w koncu nie chodzi!
      • otti Re: Epso-zwrot kosztów 14.09.04, 23:00
        Prosze podaj mi namiary na tego goscia. Chyba zloze reklamacje. Moj priv
        otti@gazeta.pl
        dzieki z gory
    • sparkling Re: Epso-zwrot kosztów 12.09.04, 23:00
      Zdawałam 13.07 i niestety moje konto chyba również jest zbyt polskie :-(
      • joolia Re: Epso-zwrot kosztów 13.09.04, 07:30
        No coż, i ja dołączam się do tej wciąż oczekującej grupy. Od 13 lipca...
      • Gość: Mirek Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.krakow.bphpbk.pl 13.09.04, 07:53
        Prosze nie krytykować polskich banków. Ja od kilku lat pracuję w jednym z nich
        i mogę Was zapewnić że technologicznie polska bankowość (w większości) jest
        przed konkurencją banków z Europy zachodniej. Nasze rozwiązania IT, np. w
        zakresie bankowości detalicznej z powodzeniem sprzedajemy do Niemiec, Szkocji,
        etc.
        Ja podałem konto polskie i dostałem kasę w ciągu 4 tygodni. Egzamin miałem w
        czerwcu.
        Pamiętajcie o dokładnym oznaczeniu konta:
        dane właściciela, dokładny numer rach. w formacie NRB, kod SWIFT.
        Pieniądze na pewno nie zginą.
        Pewnie księgowa miała dużo roboty i Wasze przelewy odsunęła na później.
      • Gość: sim Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.ergo-communications.com 14.09.04, 12:20
        E tam, ja mam konto angielskie i tez nic nie dostalem...
    • Gość: EN Re: Epso-zwrot kosztów IP: 213.17.133.* 12.09.04, 23:46
      Tak się tylko teoretycnie zastanawiam czy brak zwrotu kosztów może mieć
      jakikolwiek związek z wynikiem egzaminu.. Cóż o tym sądzicie?
    • Gość: magieee Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.ihk.pl 13.09.04, 08:57
      ja zdawałam 16 lipca i też jeszcze nie dostałam zwrotu kosztów. napisałam maila
      do EPSO i powiedzieli, że to wszystko przez okres urlopowy. Obiecali, ze do
      końca tego tygodnia pieniądze wpłyną na moje konto.
    • Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 19:27
      Ja dostałem dziś, a zdawałem 12 lipca.
      Co ciekawe, przelew przyszedł z konta "European Commission" (nie "EPSO").
      Zastanawiam się, czy to coś znaczy. Jak było u was?
      • Gość: Lat Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:54
        > Co ciekawe, przelew przyszedł z konta "European Commission" (nie "EPSO").
        > Zastanawiam się, czy to coś znaczy. Jak było u was?

Ja co prawda nie dostałam jescze zwrotu kosztów (też zdawałam na LA), ale
        myslę, że przelew z konta Komisji nie ma jakiegoś szczególnego znaczenia. O ile
        mnie pamięć nie myli, to wchodząc na egzamin dostawaliśmy w EPSO plakietkę do
        naklejenia na żakiet z napisem "Commission Europeenne", a zatem prawdopodobnie
        EPSO jest jednostką podlegającą Komisji.

PS. Pablo, przypuszczam, że poszedłeś na pierwszy ogień, bo nie słyszałam, żeby
        ktokolwiek miał wcześniej egzamin na LA niż 12 lipca.
        • otti Re: Epso-zwrot kosztów 14.09.04, 22:57
          Dostalam zwrot kosztow, ale w Brukseli przebywalam 3 dni (bilet lotniczy), a
          dostalam jedynie zwrot za jedna dniowke + bilet na samolot. Ponadto podalam
          konto walutowe w polskim banku a z Brukseli przyszly PLN ??? Interesuje mnie
          jak bylo w waszym przypadku, szczegolnie ile dniowek wam zwrocili w przypadku
          dluzszego pobytu?
          • Gość: Mi Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:07
            Przyszły dzisiaj, zdawałam 16.07
          • Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 23:32
            A skąd wiesz, że zwrócili Ci jedną dniówkę? Ja też byłem 3 dni, też samolotem,
            i też dostałem mniej, niż bym się spodziewał, ale na pierwszy rzut oka nie
            wiem, skąd to wynika. Żadnej rozpiski nie załączyli :-(
            • otti Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 10:17
              Rachunek jest prosty: bilet ok. 208 EUR + 50,- dieta = 258,- EUR i taka tez
              kwota wplynela na moje konto. Dodam, ze do BXl musialam przybyc dzien
              wczesniej, gdyz egzamin mialam o 9.00 i biorac pierwszy samolot w dniu egzaminu
              nie zdazylabym dojechac na czas. Czyli w sumie potrzebowalam 2 dni i powinnam
              dostac diete 2 x 50,- a nie, tak jak dostalam 1 x 50,-. Co wy o tym myslicie??
              • tysialek Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 10:34
                Pytanie: w jaki dzień mieliście egzamin , a w jaki dzień lecieliście? Bo tu
                ktoś kiedyś klarował, że jak się leci w sobotę, a egzamin jest w tygodniu, to
                wychodzi taniej (tzw. Sunday rule, czyli, że między wylotem tam a wylotem tu
                jest niedziela))i że oni to biorą pod uwagę przy wypłacie forsy. Dla mnie to
                nie wynikało wyraźnie z tych regulacji dotyczących zwrotu pieniędzy, ale może
                ja jakaś niekumata jestem...
              • Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.04, 10:34
                Przeczytaj dokładnie art. 5 pkt. 3 i 4 warunków zwrotu kosztów.
                U mnie wyglądało to tak, że rozmowę miałem w poniedziałek po południu, o takiej
                godzinie, że nie mogłem wrócić tego samego dnia, wobec czego wracałem we wtorek
                rano. Natomiast przyleciałem do BXL w sobotę, ponieważ dzięki temu bilet
                kosztował 1100 zł (pobyt min. 3 dni). Gdybym przyleciał w niedzielę,
                zapłaciłbym 2200. W tej sytuacji warunki przewidują dietę w wysokości 50 EUR za
                dzień pobytu (w moim przypadku za 3 dni), do wysokości ceny biletu "normalnego"
                + dodatkowo 50 EUR, jeżeli nie możesz wrócić w dniu egzaminu i musisz nocować
                na miejscu.
              • Gość: XXX Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 10:36
                Dieta 50 EUR jest za 1 dobe w Brukseli. Chyba sugeruja sie liczba noclegow.
              • kot00 Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 10:43
                Na drugiej stronie specyfikacji kosztów, które ponieśliśmy jadąc do Brukseli
                była rozpiska jak będą one wyliczane. Wniosek był jeden: płacili minimum. Aby
                dostać diety za dwa dni musi być uzasadniona przyczyna, dla których musiałeś
                tam być dwa dni. To, że spotkanie było o godz. 9.00 oznacza tylko, że mogłeś
                przylecieć dzień wcześniej wieczorem a wylecieć zaraz po godz. 9:30 czyli po
                rozmowie a to wszystko oznacza, że nie byłeś w Brukseli nawet 24 h. Jedna dieta
                ok na hotel itp. ale o drugiej to zapomnij. Ktoś się wcześniej pytał dlaczego
                dostał w złotówkch skoro podał konto dewizowe. Wydaje mi się, że też w tej
                samej rozpisce było dokładnie opisane w jakiej walucie będzie ten zwrot. Nie
                mogę teraz zajrzeć do tej rozpiski ale coś mi się obiło, że oni to jakoś
                dziwnie najpierw przeliczają na Euro (np. ja płaciłam za samolot w pln) a potem
                znowu na walutę kraju z którego przyjechałeś. Tu nie jestem jednak tego pewna.
                Może warto też sprawdzić w banku jak to przyszło.
                • joolia Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 12:07
                  Ta tym samym dokumencie była też informacja, że dieta nie przysługuje za dzień,
                  w którym odbywa się egzamin.

BTW, macie może adres, na który wysyłaliście ew. zapytanie do EPSO o zwrot
                  kosztów? Wysłałam pod adres "inforecruitment...", ale, niestety, bez odzewu...
                  • kot00 Re: Epso-zwrot kosztów-także do Szymbiego 15.09.04, 13:43
                    joolia napisała:

> Ta tym samym dokumencie była też informacja, że dieta nie przysługuje za
                    dzień,
                    >
                    > w którym odbywa się egzamin.
                    >
                    > BTW, macie może adres, na który wysyłaliście ew. zapytanie do EPSO o zwrot
                    > kosztów? Wysłałam pod adres "inforecruitment...", ale, niestety, bez odzewu...

Ja zapytanie kierowałam na adres podany w ostatnim zawiadomieniu o tym czy
                    zaliczyłam czy nie a ten adres to: EPSO-INFO-LAUREATE@cec.eu.int. Odpowiedzieli
                    mi po jakimś miesiącu (pytałam ich w sierpniu więc urlopowali).

Szymbi ponieważ znowu wrócił mi e-maila to na formum cytuję odpowiedź, którą
                    otrzymałam a dot. zwrotu kosztów:

I would like to inform you that your travel expenses will be paid during
                    September 2004. If you do not receive payment by the beginning of October,
                    please contact Mr Baert: Johannes.baert@cec.eu.int , indicating your telephone
                    number (+ country code).
                    • joolia Re: Epso-zwrot kosztów-także do Szymbiego 15.09.04, 14:10
                      Dzięki, jednak odpisali mi z adresu pod który wysłałam zapytanie
                      (inforecruitment@cec.eu.int)
                      Także przed chwilą sprawdziłam, że na moje konto wpłynął zwrot z Komisji
                      Europejskiej. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale mam wrażenie, że mój mail
                      przyspieszył sprawę (mój mail i zwrot od nich nastąpiły tego samego dnia)...
              • fatima Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 11:49
                Witam,
                Moim zdaniem dostalas tyle ile powinnas. Na tej instrukcji co nam przyslali o
                ile dobrze pamietam bylo napisane, ze dostaniemy za pelna dobe, czyli pelne 24
                godziny (najlepiej wyliczyc to sugerujac sie noclegami).
                Czyli jak przylecialas w poniedzialek a wylecialas we wtorek wieczorem to bylas
                pelne 24 godziny, ale nie drugie pelne 24 godziny i dlatego nalezy Ci sie jedna
                dniowka.
                Ja przynajmniej tak o tym mysle od poczatku.
                Pozdrawiam
                PS. ktos z tlumaczy wczesniej napisal ze i tak EPSO tak wylicza te kwoty ze nie
                dostaniemy calosci poniesionych kosztow (np. dziwny przelicznik walut).
                Ja i tak sie ciesze ze nam oddaja i to naprawde sporo a nie kazali kazdemu
                przybywac na wlasny koszt. Milo z ich strony :)
                • Gość: XXX Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 12:24
                  zgadzam sie z przedmowca. patrza na pelne doby. dodatkowa dniowka jest
                  uzasadniona, jesli zostajac dzien dluzej zaoszczedzisz na bilecie wiecej niz
                  kwota dniowki, np. jak zostaniesz dzien dluzej, za bilet zaplacisz 100 EUR
                  mniej. tak zrozumialam instrukcje.
                  • otti Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 13:10
                    W jaki sposob mam im udowodnic, ze czekajac do weekendu (1 dzien dluzej)
                    zaoszczedzilam ok. 70 EUR. Mam im wysylac cennik biletow danej linii czy jak????
                    • tysialek Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 13:30
                      Ja też nie rozumiem, skąd oni niby wiedzą ile zaoszczędzilismy na bilecie lecąc
                      później czy wcześniej. Np. LOT zmienia ceny prawie codziennie i to na różne
                      godziny tego samego dnia są różne ceny, a wstecznie nie da się sprawdzić...Ja
                      kupiłam okazyjnie bilet za 824 PLN i byłam na miejscu prawie trzy doby, ale już
                      się boję, że mi oddadzą tylko za jeden dzień. A przecież przyleciałam dwa dni
                      wcześniej (tego samego dnia bym się nie wyrobiła na egzamin)żeby właśnie
                      zaoszczędzić i nie narażać ich na zbyt wysokie koszty. Tylko kto to doceni i w
                      jaki sposób?
                      • kot00 Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 13:35
                        Dlatego nie trzeba było na to liczyć tzn. na docenienie naszych starań. Ja na
                        hotel wydałam 70 EUR i dziewuszka, która brała moje kwitki powiedziała, że nie
                        wie czy mi oddadzą bo na to jest ta dieta. Na szczęście brałam to pod uwagę i
                        wiedziałam, że mogą mi oddać dziwne kwoty.
                        • otti Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 13:38
                          Ja podobnie na bilet wydalam ok. 900 PLN (tansza wersja biletu), bylam w
                          Brukseli 3 dni, a dostalam zwrot za 1 dzien pobytu. Mam ich gdzies.
                          Obrazona Otti
                          • tysialek Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 13:49
                            A w jaki dzień leciałaś i kiedy miałaś egzamin? Ja - sobota-pon., ale jeszcze
                            nie miałam żadnego zwrotu, tylko tak się orientuję i próbuję zrozumieć i się
                            przygotować psychicznie ( ;
                            • otti Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 14:51
                              Ja lecialam w srode po poludniu, egzamin w czwartek rano, wracalam w sobote
                              rano, czyli niecale 72 h, a zwrot dostalam za bilet i dniowke, razem ok. 1100,-
                              . Nie chodzi mi o to aby byc do przodu, ale o to ze jestem do tylu o jakies 100
                              EUR. Ale im nie daruje. Jesli ktos ma namiary na ludzi rozliczajacych nasze
                              koszty, to prosze o kontakt.
                              • Gość: ewa Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:04
                                Cześć wszystkim. Mam pytanie. czy ktoś dostał zwrot kosztów w przypadku podróży
                                samochodem. Zdawałam egzamin w 1-szym tygodniu lipca i zastanawiam się jakiej
                                kwoty mam oczekiwać. Z załączonej informacji wynika, że kwota będzie
                                równowartością biletu kolejowego. Zastanawiam się tylko czy wg ceny promocyjnej
                                czy standardowej, ponieważ różnica w cenie jest b.znacząca. Jeśli coś na ten
                                temat wiecie to dajcie znać. Dzięki.
                                • vic-tic Re: Epso-zwrot kosztów 16.09.04, 15:06
                                  Info dla wszystkich ktorzy niecierpliwia sie z powodu opozniajacego sie zwrotu
                                  kosztow. Do poniedzialku raczej nic nikomu nie splynie. Pan od kasy jest out of
                                  office. No to trzymajcie sie zaciskajac pasa i milego weekendu :))) Pozdro Vicks

Je suis absent du 16 au 20 septembre 2004. Pour des renseignements
                                  telephonez au numero 2984916 de Mme DEWOLF

• Gość: tomek Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.icpnet.pl 16.09.04, 17:07
                                    Właśnie dziś otrzymałem zwrot kosztó podróży w kwocie przewyższającą tą którą
                                    wydałem. Także mimo absencji pana jakiegoś tam kasa spływa. W dobie internetu
                                    to nie problem puścić przelew, nawet bez pana od kasy. Więc wszystko jest tres
                                    bien i można popuścić pasa jak za króla Sasa, miłego weekendu.
                                    • vic-tic Re: Epso-zwrot kosztów 16.09.04, 17:19
                                      Gratuluje Tomek, jestes super lucky kolo.
                                      • Gość: tomek do vic - tic IP: *.icpnet.pl 18.09.04, 12:22
                                        Dzięki za gratulacje, faktycznie mi się poszczęściło, dzięki temu nie muszę
                                        wypisywać głupot na forum o jakimś tam panu od kasy. Myślę, że w
                                        biurokratycznej machinie Unii nie ma tylko 1 pana od kasy. Pozdrawiam
                                        • vic-tic Re: do Tomka 18.09.04, 17:39
                                          Gość portalu: tomek napisał(a):

> Dzięki za gratulacje, faktycznie mi się poszczęściło, dzięki temu nie muszę
                                          > wypisywać głupot na forum o jakimś tam panu od kasy. Myślę, że w
                                          > biurokratycznej machinie Unii nie ma tylko 1 pana od kasy. Pozdrawiam

Nawiazujac do tego co napisales szanowny Tomku, z korespondencji jaka
                                          otrzymalam od EPSO oraz z konsultacji z innymi osobami, ktore mialy/maja
                                          podobny problem wynika dosyc jasno wynika, ze chodzi wlasnie o te konkretna
                                          osobe "in charge of reimbursement" dla tego konkretnego konkursu. Ale moge sie
                                          mylic.
                                          A co do glupot jakoby wypisywanych przeze mnie na forum, ja podzielilam sie
                                          informacja jaka bylo akurat w moim zasiegu, zreszta podobnie jak inni to robia
                                          na forum i jakos do tej pory nie przyszlo mi do glowy oceniac publicznie czyjes
                                          wypowiedzi w stylu: piszesz glupoty. Ale wiedze ze Ty nie masz przed tym
                                          zadnych oporow.
                                    • otti do Tomka 16.09.04, 17:33
                                      Napisz, jesli mozesz za ile dni pobytu zwrocili ci kase.
                                      z Gory dzieki
                                      • Gość: Tomek Re: do Tomka IP: *.icpnet.pl 18.09.04, 12:20
                                        Cześć, oddali mi za trzy dni, mimo że byłem 2 doby: tj. w piątek miałem
                                        samolot: z Wawy o 07:00, a wracałem w niedzielę o 19:15. Razem dali 150 euro za
                                        pobyt plus za cały samolot.
                                        Pozdrawiam
                          • Gość: Mirek Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.bphpbk.pl 15.09.04, 13:56
                            Ja byłem na egzaminie w czerwcu. Wyleciałem z Krakowa Lufthansą z
                            międzylądowaniem w Monachium co mnie kosztowało ok. 1350 zł. W Brukseli
                            mieszkałem 3 dni w schronisku, za co zapłaciłem 15 € za dobę (45 euro łącznie).
                            Po miesiącu dostałem zwrot 2003 PLN.
                            Po odjęciu kosztów egzystencji wyszedłem na tej całej imprezie 400 PLN do
                            przodu.
                            Nie ukrywam że bardzo mnie to bardzo ucieszyło.
                            • tysialek Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 14:04
                              Ciekawostki, jak oni to liczą? A może kilka osób to przelicza i oddaje forsę wg
                              różnych reguł...?
                  • Gość: Marguerite Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.telkab.pl 20.09.04, 20:11
                    Ja leciałam w sobotę rano, egzamin miałam w poniedziałek o 16.30, a wracałam we
                    wtorek rano.W sumie była w BXL pełne 3 doby, i za tyle mi zwrócili. Myśle, że
                    zasada zwrotu za dodatkową dobę obowiązuje głównie w przypadku, kiedy w grę
                    wchodzi "Sunday rule" - nie byliby w stanie dojść ile kto zaoszczędził kupujac
                    bilet na taką czy taką godzinę i dzień. Jeszcze a'propos terminu zwrotu - jak
                    napisałam do inforecruitment z pytaniem, kiedy mogę się spodziewać zwrotu,
                    odpowiedzieli, że ze względu na dużą ilość kandydatów, zwrotu kosztów można się
                    spodziewać w terminie do 3 miesięcy od daty egzaminu... Ja w sumie dostałam po
                    ok. 7 tygodniach, ale może komuś ta informacja coś da. Pozdrawiam!
    • sparkling Re: Epso-zwrot kosztów 21.09.04, 17:58
      Wczoraj dostałam pieniadze (zdawałam 13.07). I to nawet wiecej niż sie
      spodziewałam. Wyjechalam w poniedzialek wieczorem pociagiem, we wtorek byl
      egzamin i od razu wieczorem wracalam, a zwrocili mi za 2 dni pobytu (choć w
      Brukseli bylam tylko 8h)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka