Gość: Ewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 17:22 Zdawałam egzamin ustny na początku lipca i jescze nie otrzymałam zwrotu kosztów podróży. Czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: EN Re: Epso-zwrot kosztów IP: 213.17.133.* 12.09.04, 17:51 Marna to pociecha, ale tak....:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 18:39 ja rowniez dolaczam sie do tej statystyki Odpowiedz Link Zgłoś
kot00 Re: Epso-zwrot kosztów 12.09.04, 18:45 Ja tez zdawalam w tym terminie i nie dostalam do tej pory zwrotu kosztow. W zeszlym tygodniu napisalam do nich i dostalam odpowiedz, ze pieniadze powinny przyjsc we wrzesniu i jak ich nie bedzie na poczatku pazdziernika to mam dzwonic (i tu podano mi telefon i namiary do jakiegos faceta). Niestety musimy cierpliwie czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
vic-tic Re: Epso-zwrot kosztów 12.09.04, 20:11 kot00 napisała: > Ja tez zdawalam w tym terminie i nie dostalam do tej pory zwrotu kosztow. W > zeszlym tygodniu napisalam do nich i dostalam odpowiedz, ze pieniadze powinny > przyjsc we wrzesniu i jak ich nie bedzie na poczatku pazdziernika to mam > dzwonic (i tu podano mi telefon i namiary do jakiegos faceta). Niestety musimy > cierpliwie czekac. Ja tez nie dostalam zwrotu. Nie wiem czy sie zgadzacie ale mnie sie wydaje ze akcja z pazdziernikiem to juz lekkie przegiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
szymbi Re: Epso-zwrot kosztów 12.09.04, 22:04 Ja miałem interview 8 lipca i kasa wpłynęła na konto w ostatnich dniach lipca, ale podałem niemieckie konto - może to pomogło. Mogłabyś podać namiary na tego faceta z EPSO - może być na priva - bo chciałbym zadzwonić do nich - przelali mi o 50 euro za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
terry Re: Epso-zwrot kosztów 12.09.04, 22:14 Ja zdawalam w polowie lipca i w tamtym tygodniu dotalam kase. Podobnie jak Szymbi mam niemieckie konto. Odpowiedz Link Zgłoś
kot00 Re: Epso-zwrot kosztów - do Szymbi 13.09.04, 10:01 kot00 napisała: > a jakiego masz priva Cofam prosbe bo juz wiem i napisalam. Odpowiedz Link Zgłoś
szymbi Re: Epso-zwrot kosztów - do Szymbi 13.09.04, 21:53 nic nie dostałem, napisz proszę jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
kot00 Re: Epso-zwrot kosztów - do Szymbi 14.09.04, 10:29 szymbi napisał: > nic nie dostałem, napisz proszę jeszcze raz... Niestety nie mogę do Ciebie przesłać info. Wraca mi e-mail. Może Ty napisz do mnie a ja na Twojego e-mail'a odpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 19:57 Ja też mam wrażenie, że dostałem o 50 E za mało, chociaż muszę jeszcze wyciągnąć dokładne informacje z banku (WBK nie podaje w tytule przelewu ani kwoty w euro, ani kursu). Szymbi, jeżeli już interweniowałeś, to mógłbyś podzielić się tym, czego się dowiedziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymbi Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.icpnet.pl 13.09.04, 21:46 ja też z Poznania... ;) Pozdrawiam Nie, nie interweniowałem i nawet się jeszcze zastanawiam, czy robić to zaraz, czy poczekać aż już będę w Brukseli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 21:56 Czyżby ukryta dyskryminacji ze względu na pochodzenie? Może zamiast pracować lepiej byłoby wystąpić o solidne odszkodowanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szymbi Re: Epso-zwrot kosztów 13.09.04, 22:14 a Czy Ty przypadkiem nie pracowałeś dotąd pod pewnym Panem, co to do Parlamentu Europejskiego się dostał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 23:05 Przykro mi - pudło. Od 10 lat jestem szczęśliwym wolnym strzelcem. Nb. sam nie wiem, jak się przestawię, jeżeli przyjdzie pracować w sztywnej strukturze... Ale to już off-topic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 23:38 Jeszcze nie powiedziane. Wyniki (LA8) dopiero się smażą... Odpowiedz Link Zgłoś
szymbi Re: Epso-zwrot kosztów 13.09.04, 23:40 to w sumie mam wątpliwości, czego Ci życzyć... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 09:13 Czyżby było aż tak źle? Piszesz z doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lat Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:56 Ja akurat zdawałam 19 lipca. Ale z postów osob wypowiadających się we wcześniejszych wątkach wywnioskowałam, że egzaminy ustne na naszą kategorię musiały zacząć się właśnie 12 lipca. A przynajmniej nie ujawnił się nikt kto zdawałby we wcześniejszym tygodniu. Z resztą tak myślę, że gdyby zaczęli właśnie 12 lipca, to egzaminy trwałyby przez 3 tygodnie lipca, sierpień był wolny, plus 2 tygodnie września, czyli - przy założeniu że egzaminy odbywały się codziennie - akurat przez te 5 tygodni przepytaliby te 112 osób, które przeszły część pisemną. Wychodzi średnio niecałe 5 osób dziennie. Nie musieliby się specjalnie przemęczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysialek Re: Epso-zwrot kosztów IP: 193.111.166.* 14.09.04, 10:12 W zasadzie dobrze rachujesz, ale ja zerknęłam przy "rejestracji" na recepcji EPSO na kartkę na której pan mnie odhaczał i było tam koło 7-8 osób. Wydaje się, że to mogła być lista z tego właśnie dnia. A może nie przepytywali równej liczby osób każdego dnia? Albo nie we wszystkie dni robocze od tego 12 lipca (a może wcześniej, wbrew pozorom mało osób tu, na forum, się udziela).Tak czy owak, bardzo możliwe, że egzaminy ustne dla LA8 już się kończą dziś lub jutro, albo już się skończyły... Widzisz, jakby tu więcej osób pisało, to byśmy mieli jakiś lepszy ogląd statystyczno-czasowy sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 10:34 Nie wiem, skąd mi się to kołacze po głowie, ale wydaje mi się, że w ostatnim tygodniu lipca nie było rozmów. No chyba, że mi się pokiełbasiło - w takim wypadku proszę o naprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Epso-zwrot kosztów IP: 195.101.227.* 14.09.04, 12:22 ja zdawałam 8 lipca i nie wiem czy ktos byl wczześniej, ale pewnie tak. niby czemu mieliby zaczynac od czwartku? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 23:35 8 lipca zdawałaś na LA8? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Epso-zwrot kosztów IP: 195.101.227.* 15.09.04, 08:43 no tak, na tlumacza. i chyba obilo mi sie o uszy, ze przede mna tez ktos zdawal. niestety forum znalazlam grubo po egzaminie, wiec nie sledzilam watkow wczesniej. czyzby z Waszych spekulacji nikt przede mna nie zdawal? a czemu sadzicie, ze juz sie skonczylo? "zeszly" juz wszystkie mniej popularne jezyki? no to kiedy mozemy sie spodziewac jakiejs notki na epso? Odpowiedz Link Zgłoś
tysialek Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 09:26 Zeszly, zeszly, ja zdawalam 6.09 po wlosku, a wiem, ze juz sie konczy, albo skonczylo, bo mi z epso odpowiedzieli na pytanie kiedy koniec, że egz. potrwaja do połowy września Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.04, 09:32 Dodam, że wyniki zapowiedzieli na koniec września lub początek października. Odpowiedz Link Zgłoś
integration Za maly zwrot! 20.09.04, 09:45 Mialem egzamin w poniedzialek. Polecialem w niedziele, a wrocilem we wtorek SN Brussels. Zwrocili mi tylko jedna diete. Napisalem do nich czmu nie dwie diety, skoro nie moglem SN Brussels przyleciec w poniedzialek a wrocic tego samegho dnia, tym bardziej ze mialem egzamin o 15:30. Jeszcze nie mam odpowiedzi. Czy ktos jest w podobnej sytuacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymbi Re: Za maly zwrot! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 10:02 tak, ja jestem w tej sytuacji, ale na razie nic z tym jeszcze nie zrobiłem. Na jaki adres pisałeś? Daj znać jak będzie odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
integration Re: Za maly zwrot! 20.09.04, 10:09 pisalem na adres dla laureatow. ale tez dzowilem na numer podany na invitation na oral test. Tam oczywiscie byly urlopy - sierpien, ale jakis gosc w koncu obiecal, ze maila przekaze do biura finansowego. Czekam juz z miesiac i na razie cisza. Zreszta nie odpisali na inny mail, w ktorym pytalem o dopuszczalnosc lobbingu. Jak wyglada twoja sytuacja? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymbi Re: Za maly zwrot! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:48 Bylem w Bxl w srode rano, interview byl w czwartek po południu i zaraz wsiadałem z pociąg z powrotem, ale do domu zajechałem o 6. W regulaminie było, ze jak ktos nie dojezdza do domu przed polnoca to sie kolejna dniowka nalezy i jej wlasnie nie dostalem. Za srode tez mi nie dali, ale to rozumiem, dostalem tylko za czwartek. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Za maly zwrot! IP: *.2.14.univie.teleweb.at 20.09.04, 17:17 czesc, ja tez moim skromnym zdaniem dostalam za malo. Jeszcze nie interweniowalam, bo pieniadze przyszly w ostatnim tygodniu. Bylam w sumie 3 dni a dostalam zwrot za 1 dzien. Jak bedziesz cos wiedzial, daj znac na forum. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
integration Re: Za maly zwrot! 21.09.04, 09:30 na pewno napisze. te 50 eurosow piechota w koncu nie chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
otti Re: Epso-zwrot kosztów 14.09.04, 23:00 Prosze podaj mi namiary na tego goscia. Chyba zloze reklamacje. Moj priv otti@gazeta.pl dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
sparkling Re: Epso-zwrot kosztów 12.09.04, 23:00 Zdawałam 13.07 i niestety moje konto chyba również jest zbyt polskie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
joolia Re: Epso-zwrot kosztów 13.09.04, 07:30 No coż, i ja dołączam się do tej wciąż oczekującej grupy. Od 13 lipca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.krakow.bphpbk.pl 13.09.04, 07:53 Prosze nie krytykować polskich banków. Ja od kilku lat pracuję w jednym z nich i mogę Was zapewnić że technologicznie polska bankowość (w większości) jest przed konkurencją banków z Europy zachodniej. Nasze rozwiązania IT, np. w zakresie bankowości detalicznej z powodzeniem sprzedajemy do Niemiec, Szkocji, etc. Ja podałem konto polskie i dostałem kasę w ciągu 4 tygodni. Egzamin miałem w czerwcu. Pamiętajcie o dokładnym oznaczeniu konta: dane właściciela, dokładny numer rach. w formacie NRB, kod SWIFT. Pieniądze na pewno nie zginą. Pewnie księgowa miała dużo roboty i Wasze przelewy odsunęła na później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sim Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.ergo-communications.com 14.09.04, 12:20 E tam, ja mam konto angielskie i tez nic nie dostalem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EN Re: Epso-zwrot kosztów IP: 213.17.133.* 12.09.04, 23:46 Tak się tylko teoretycnie zastanawiam czy brak zwrotu kosztów może mieć jakikolwiek związek z wynikiem egzaminu.. Cóż o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magieee Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.ihk.pl 13.09.04, 08:57 ja zdawałam 16 lipca i też jeszcze nie dostałam zwrotu kosztów. napisałam maila do EPSO i powiedzieli, że to wszystko przez okres urlopowy. Obiecali, ze do końca tego tygodnia pieniądze wpłyną na moje konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 19:27 Ja dostałem dziś, a zdawałem 12 lipca. Co ciekawe, przelew przyszedł z konta "European Commission" (nie "EPSO"). Zastanawiam się, czy to coś znaczy. Jak było u was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lat Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:54 > Co ciekawe, przelew przyszedł z konta "European Commission" (nie "EPSO"). > Zastanawiam się, czy to coś znaczy. Jak było u was? Ja co prawda nie dostałam jescze zwrotu kosztów (też zdawałam na LA), ale myslę, że przelew z konta Komisji nie ma jakiegoś szczególnego znaczenia. O ile mnie pamięć nie myli, to wchodząc na egzamin dostawaliśmy w EPSO plakietkę do naklejenia na żakiet z napisem "Commission Europeenne", a zatem prawdopodobnie EPSO jest jednostką podlegającą Komisji. PS. Pablo, przypuszczam, że poszedłeś na pierwszy ogień, bo nie słyszałam, żeby ktokolwiek miał wcześniej egzamin na LA niż 12 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
otti Re: Epso-zwrot kosztów 14.09.04, 22:57 Dostalam zwrot kosztow, ale w Brukseli przebywalam 3 dni (bilet lotniczy), a dostalam jedynie zwrot za jedna dniowke + bilet na samolot. Ponadto podalam konto walutowe w polskim banku a z Brukseli przyszly PLN ??? Interesuje mnie jak bylo w waszym przypadku, szczegolnie ile dniowek wam zwrocili w przypadku dluzszego pobytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:07 Przyszły dzisiaj, zdawałam 16.07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 23:32 A skąd wiesz, że zwrócili Ci jedną dniówkę? Ja też byłem 3 dni, też samolotem, i też dostałem mniej, niż bym się spodziewał, ale na pierwszy rzut oka nie wiem, skąd to wynika. Żadnej rozpiski nie załączyli :-( Odpowiedz Link Zgłoś
otti Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 10:17 Rachunek jest prosty: bilet ok. 208 EUR + 50,- dieta = 258,- EUR i taka tez kwota wplynela na moje konto. Dodam, ze do BXl musialam przybyc dzien wczesniej, gdyz egzamin mialam o 9.00 i biorac pierwszy samolot w dniu egzaminu nie zdazylabym dojechac na czas. Czyli w sumie potrzebowalam 2 dni i powinnam dostac diete 2 x 50,- a nie, tak jak dostalam 1 x 50,-. Co wy o tym myslicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
tysialek Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 10:34 Pytanie: w jaki dzień mieliście egzamin , a w jaki dzień lecieliście? Bo tu ktoś kiedyś klarował, że jak się leci w sobotę, a egzamin jest w tygodniu, to wychodzi taniej (tzw. Sunday rule, czyli, że między wylotem tam a wylotem tu jest niedziela))i że oni to biorą pod uwagę przy wypłacie forsy. Dla mnie to nie wynikało wyraźnie z tych regulacji dotyczących zwrotu pieniędzy, ale może ja jakaś niekumata jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.04, 10:34 Przeczytaj dokładnie art. 5 pkt. 3 i 4 warunków zwrotu kosztów. U mnie wyglądało to tak, że rozmowę miałem w poniedziałek po południu, o takiej godzinie, że nie mogłem wrócić tego samego dnia, wobec czego wracałem we wtorek rano. Natomiast przyleciałem do BXL w sobotę, ponieważ dzięki temu bilet kosztował 1100 zł (pobyt min. 3 dni). Gdybym przyleciał w niedzielę, zapłaciłbym 2200. W tej sytuacji warunki przewidują dietę w wysokości 50 EUR za dzień pobytu (w moim przypadku za 3 dni), do wysokości ceny biletu "normalnego" + dodatkowo 50 EUR, jeżeli nie możesz wrócić w dniu egzaminu i musisz nocować na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 10:36 Dieta 50 EUR jest za 1 dobe w Brukseli. Chyba sugeruja sie liczba noclegow. Odpowiedz Link Zgłoś
kot00 Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 10:43 Na drugiej stronie specyfikacji kosztów, które ponieśliśmy jadąc do Brukseli była rozpiska jak będą one wyliczane. Wniosek był jeden: płacili minimum. Aby dostać diety za dwa dni musi być uzasadniona przyczyna, dla których musiałeś tam być dwa dni. To, że spotkanie było o godz. 9.00 oznacza tylko, że mogłeś przylecieć dzień wcześniej wieczorem a wylecieć zaraz po godz. 9:30 czyli po rozmowie a to wszystko oznacza, że nie byłeś w Brukseli nawet 24 h. Jedna dieta ok na hotel itp. ale o drugiej to zapomnij. Ktoś się wcześniej pytał dlaczego dostał w złotówkch skoro podał konto dewizowe. Wydaje mi się, że też w tej samej rozpisce było dokładnie opisane w jakiej walucie będzie ten zwrot. Nie mogę teraz zajrzeć do tej rozpiski ale coś mi się obiło, że oni to jakoś dziwnie najpierw przeliczają na Euro (np. ja płaciłam za samolot w pln) a potem znowu na walutę kraju z którego przyjechałeś. Tu nie jestem jednak tego pewna. Może warto też sprawdzić w banku jak to przyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
joolia Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 12:07 Ta tym samym dokumencie była też informacja, że dieta nie przysługuje za dzień, w którym odbywa się egzamin. BTW, macie może adres, na który wysyłaliście ew. zapytanie do EPSO o zwrot kosztów? Wysłałam pod adres "inforecruitment...", ale, niestety, bez odzewu... Odpowiedz Link Zgłoś
kot00 Re: Epso-zwrot kosztów-także do Szymbiego 15.09.04, 13:43 joolia napisała: > Ta tym samym dokumencie była też informacja, że dieta nie przysługuje za dzień, > > w którym odbywa się egzamin. > > BTW, macie może adres, na który wysyłaliście ew. zapytanie do EPSO o zwrot > kosztów? Wysłałam pod adres "inforecruitment...", ale, niestety, bez odzewu... Ja zapytanie kierowałam na adres podany w ostatnim zawiadomieniu o tym czy zaliczyłam czy nie a ten adres to: EPSO-INFO-LAUREATE@cec.eu.int. Odpowiedzieli mi po jakimś miesiącu (pytałam ich w sierpniu więc urlopowali). Szymbi ponieważ znowu wrócił mi e-maila to na formum cytuję odpowiedź, którą otrzymałam a dot. zwrotu kosztów: I would like to inform you that your travel expenses will be paid during September 2004. If you do not receive payment by the beginning of October, please contact Mr Baert: Johannes.baert@cec.eu.int , indicating your telephone number (+ country code). Odpowiedz Link Zgłoś
joolia Re: Epso-zwrot kosztów-także do Szymbiego 15.09.04, 14:10 Dzięki, jednak odpisali mi z adresu pod który wysłałam zapytanie (inforecruitment@cec.eu.int) Także przed chwilą sprawdziłam, że na moje konto wpłynął zwrot z Komisji Europejskiej. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale mam wrażenie, że mój mail przyspieszył sprawę (mój mail i zwrot od nich nastąpiły tego samego dnia)... Odpowiedz Link Zgłoś
fatima Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 11:49 Witam, Moim zdaniem dostalas tyle ile powinnas. Na tej instrukcji co nam przyslali o ile dobrze pamietam bylo napisane, ze dostaniemy za pelna dobe, czyli pelne 24 godziny (najlepiej wyliczyc to sugerujac sie noclegami). Czyli jak przylecialas w poniedzialek a wylecialas we wtorek wieczorem to bylas pelne 24 godziny, ale nie drugie pelne 24 godziny i dlatego nalezy Ci sie jedna dniowka. Ja przynajmniej tak o tym mysle od poczatku. Pozdrawiam PS. ktos z tlumaczy wczesniej napisal ze i tak EPSO tak wylicza te kwoty ze nie dostaniemy calosci poniesionych kosztow (np. dziwny przelicznik walut). Ja i tak sie ciesze ze nam oddaja i to naprawde sporo a nie kazali kazdemu przybywac na wlasny koszt. Milo z ich strony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 12:24 zgadzam sie z przedmowca. patrza na pelne doby. dodatkowa dniowka jest uzasadniona, jesli zostajac dzien dluzej zaoszczedzisz na bilecie wiecej niz kwota dniowki, np. jak zostaniesz dzien dluzej, za bilet zaplacisz 100 EUR mniej. tak zrozumialam instrukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
otti Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 13:10 W jaki sposob mam im udowodnic, ze czekajac do weekendu (1 dzien dluzej) zaoszczedzilam ok. 70 EUR. Mam im wysylac cennik biletow danej linii czy jak???? Odpowiedz Link Zgłoś
tysialek Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 13:30 Ja też nie rozumiem, skąd oni niby wiedzą ile zaoszczędzilismy na bilecie lecąc później czy wcześniej. Np. LOT zmienia ceny prawie codziennie i to na różne godziny tego samego dnia są różne ceny, a wstecznie nie da się sprawdzić...Ja kupiłam okazyjnie bilet za 824 PLN i byłam na miejscu prawie trzy doby, ale już się boję, że mi oddadzą tylko za jeden dzień. A przecież przyleciałam dwa dni wcześniej (tego samego dnia bym się nie wyrobiła na egzamin)żeby właśnie zaoszczędzić i nie narażać ich na zbyt wysokie koszty. Tylko kto to doceni i w jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
kot00 Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 13:35 Dlatego nie trzeba było na to liczyć tzn. na docenienie naszych starań. Ja na hotel wydałam 70 EUR i dziewuszka, która brała moje kwitki powiedziała, że nie wie czy mi oddadzą bo na to jest ta dieta. Na szczęście brałam to pod uwagę i wiedziałam, że mogą mi oddać dziwne kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
otti Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 13:38 Ja podobnie na bilet wydalam ok. 900 PLN (tansza wersja biletu), bylam w Brukseli 3 dni, a dostalam zwrot za 1 dzien pobytu. Mam ich gdzies. Obrazona Otti Odpowiedz Link Zgłoś
tysialek Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 13:49 A w jaki dzień leciałaś i kiedy miałaś egzamin? Ja - sobota-pon., ale jeszcze nie miałam żadnego zwrotu, tylko tak się orientuję i próbuję zrozumieć i się przygotować psychicznie ( ; Odpowiedz Link Zgłoś
otti Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 14:51 Ja lecialam w srode po poludniu, egzamin w czwartek rano, wracalam w sobote rano, czyli niecale 72 h, a zwrot dostalam za bilet i dniowke, razem ok. 1100,- . Nie chodzi mi o to aby byc do przodu, ale o to ze jestem do tylu o jakies 100 EUR. Ale im nie daruje. Jesli ktos ma namiary na ludzi rozliczajacych nasze koszty, to prosze o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:04 Cześć wszystkim. Mam pytanie. czy ktoś dostał zwrot kosztów w przypadku podróży samochodem. Zdawałam egzamin w 1-szym tygodniu lipca i zastanawiam się jakiej kwoty mam oczekiwać. Z załączonej informacji wynika, że kwota będzie równowartością biletu kolejowego. Zastanawiam się tylko czy wg ceny promocyjnej czy standardowej, ponieważ różnica w cenie jest b.znacząca. Jeśli coś na ten temat wiecie to dajcie znać. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
vic-tic Re: Epso-zwrot kosztów 16.09.04, 15:06 Info dla wszystkich ktorzy niecierpliwia sie z powodu opozniajacego sie zwrotu kosztow. Do poniedzialku raczej nic nikomu nie splynie. Pan od kasy jest out of office. No to trzymajcie sie zaciskajac pasa i milego weekendu :))) Pozdro Vicks Je suis absent du 16 au 20 septembre 2004. Pour des renseignements telephonez au numero 2984916 de Mme DEWOLF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.icpnet.pl 16.09.04, 17:07 Właśnie dziś otrzymałem zwrot kosztó podróży w kwocie przewyższającą tą którą wydałem. Także mimo absencji pana jakiegoś tam kasa spływa. W dobie internetu to nie problem puścić przelew, nawet bez pana od kasy. Więc wszystko jest tres bien i można popuścić pasa jak za króla Sasa, miłego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
vic-tic Re: Epso-zwrot kosztów 16.09.04, 17:19 Gratuluje Tomek, jestes super lucky kolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek do vic - tic IP: *.icpnet.pl 18.09.04, 12:22 Dzięki za gratulacje, faktycznie mi się poszczęściło, dzięki temu nie muszę wypisywać głupot na forum o jakimś tam panu od kasy. Myślę, że w biurokratycznej machinie Unii nie ma tylko 1 pana od kasy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vic-tic Re: do Tomka 18.09.04, 17:39 Gość portalu: tomek napisał(a): > Dzięki za gratulacje, faktycznie mi się poszczęściło, dzięki temu nie muszę > wypisywać głupot na forum o jakimś tam panu od kasy. Myślę, że w > biurokratycznej machinie Unii nie ma tylko 1 pana od kasy. Pozdrawiam Nawiazujac do tego co napisales szanowny Tomku, z korespondencji jaka otrzymalam od EPSO oraz z konsultacji z innymi osobami, ktore mialy/maja podobny problem wynika dosyc jasno wynika, ze chodzi wlasnie o te konkretna osobe "in charge of reimbursement" dla tego konkretnego konkursu. Ale moge sie mylic. A co do glupot jakoby wypisywanych przeze mnie na forum, ja podzielilam sie informacja jaka bylo akurat w moim zasiegu, zreszta podobnie jak inni to robia na forum i jakos do tej pory nie przyszlo mi do glowy oceniac publicznie czyjes wypowiedzi w stylu: piszesz glupoty. Ale wiedze ze Ty nie masz przed tym zadnych oporow. Odpowiedz Link Zgłoś
otti do Tomka 16.09.04, 17:33 Napisz, jesli mozesz za ile dni pobytu zwrocili ci kase. z Gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: do Tomka IP: *.icpnet.pl 18.09.04, 12:20 Cześć, oddali mi za trzy dni, mimo że byłem 2 doby: tj. w piątek miałem samolot: z Wawy o 07:00, a wracałem w niedzielę o 19:15. Razem dali 150 euro za pobyt plus za cały samolot. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.bphpbk.pl 15.09.04, 13:56 Ja byłem na egzaminie w czerwcu. Wyleciałem z Krakowa Lufthansą z międzylądowaniem w Monachium co mnie kosztowało ok. 1350 zł. W Brukseli mieszkałem 3 dni w schronisku, za co zapłaciłem 15 € za dobę (45 euro łącznie). Po miesiącu dostałem zwrot 2003 PLN. Po odjęciu kosztów egzystencji wyszedłem na tej całej imprezie 400 PLN do przodu. Nie ukrywam że bardzo mnie to bardzo ucieszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
tysialek Re: Epso-zwrot kosztów 15.09.04, 14:04 Ciekawostki, jak oni to liczą? A może kilka osób to przelicza i oddaje forsę wg różnych reguł...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marguerite Re: Epso-zwrot kosztów IP: *.telkab.pl 20.09.04, 20:11 Ja leciałam w sobotę rano, egzamin miałam w poniedziałek o 16.30, a wracałam we wtorek rano.W sumie była w BXL pełne 3 doby, i za tyle mi zwrócili. Myśle, że zasada zwrotu za dodatkową dobę obowiązuje głównie w przypadku, kiedy w grę wchodzi "Sunday rule" - nie byliby w stanie dojść ile kto zaoszczędził kupujac bilet na taką czy taką godzinę i dzień. Jeszcze a'propos terminu zwrotu - jak napisałam do inforecruitment z pytaniem, kiedy mogę się spodziewać zwrotu, odpowiedzieli, że ze względu na dużą ilość kandydatów, zwrotu kosztów można się spodziewać w terminie do 3 miesięcy od daty egzaminu... Ja w sumie dostałam po ok. 7 tygodniach, ale może komuś ta informacja coś da. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sparkling Re: Epso-zwrot kosztów 21.09.04, 17:58 Wczoraj dostałam pieniadze (zdawałam 13.07). I to nawet wiecej niż sie spodziewałam. Wyjechalam w poniedzialek wieczorem pociagiem, we wtorek byl egzamin i od razu wieczorem wracalam, a zwrocili mi za 2 dni pobytu (choć w Brukseli bylam tylko 8h) Odpowiedz Link Zgłoś