Dodaj do ulubionych

Kolejka do lekarza - EPSO

21.10.04, 20:21
Jestem po interview (telefonicznym) i od stycznia mam zaczac prace w PE. W moim przyszlym DG powiedzieli, ze moze dlugo trwac umowienie sie na badania lekarskie. Pani z rekrutacji w moim DG powiedziala, ze w PE jest do przepadania 800 osob...
Czy ktos z insajderow w PE, wie cos wiecej? Jakie sa opoznienia w badaniach? Kiedy sie na nie zalapie :(
Obserwuj wątek
    • ella111 Re: Kolejka do lekarza - EPSO 22.10.04, 08:13
      Nie wiem czy to ten sam lekarz co w Komisji? Jesli ten sam, to teraz wyznaczaja
      spotkania na druga polowe listopada, na wyniki czeka sie dwa tygodnie, i jak sa
      wyniki to w zasadzie mozna od razu zaczac prace. Wiec sa szanse ze zdazysz do
      stycznia. Tyle tylko ze nie wiem czy w PE jest tak samo.
    • Gość: urzedniczka Re: Kolejka do lekarza - EPSO IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 22.10.04, 11:51
      komisja i parlament maja podpisane umowy na wykonywanie badan i to nie sa te
      same szpitale ani laboratoria, wiec nie sugeruj sie tym co ludzie z komisji
      pisza, ja mialam badania prawie natychmiast, nie musialam wlasciwie czekac
      • ella111 Re: Kolejka do lekarza - EPSO 22.10.04, 11:59
        No to tym lepiej dla Ciebie :-)
        • Gość: marian Re: Kolejka do lekarza - EPSO IP: *.customer.tvd.be 22.10.04, 12:09
          na czym polegaja te badania? Czy pobieraja krew, robia rentgena itp, czy jest
          to tylko taki ogolny check-up?
          • Gość: gosc Re: Kolejka do lekarza - EPSO IP: *.rev.stofanet.dk 22.10.04, 12:21
            Sprawdza ci za pomoca wymazu z plytki bialkowej pobranej z moczu czy nie
            przypalales czegos w ostatnim czasie. Ale jako ze to jest stara metoda wiec nie
            wykrywa niczego (nawet twardych) uzywanego powyzej 10 miesiecy wstecz. Wiec bez
            paniki.

A poza tym podobno zatrudnili kiedys kogos komu stwierdzili slady jakiejs
            chemii. Jakis specjalista byl, tak zwany "nie do za sta pie nia".

Pozdro
            • Gość: sim Re: Kolejka do lekarza - EPSO IP: *.ergo-communications.com 22.10.04, 12:27
              Badania sa, o ile wiem, po to zeby stwierdzic czy w przeciagu nastepnych 5 lat
              nie grozi utrata zdolnosci do pracy. Jesli tak, to nie dostaniesz ubezpieczenia
              zdrowotnego.

W Luxemburgu na wyniki czeka sie 1 tydzien.
            • Gość: njijhgf Re: Kolejka do lekarza - EPSO IP: 212.244.180.* 22.10.04, 12:59
              watpie, żeby akurat to sprawdzali. to nie amerykańska korporacja, w europie o
              ile wiem, nie robi się takich rzeczy. skąd o tym wiesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka