Dodaj do ulubionych

EPSO przeprowadzka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 20:47
Jak najtaniej i najwygodniej przeprowadzic sie do Brukseli? Chodzi mi o przewoz bogactw typu tapczan i pralka? Wasze doswiadczenia i prosze nie chwalcie sie ze mieliscie furgonetke od wujka...

A czy ktos sie interesowal kupowaniem mieszkania? O ile srenio % ceny sa wyzsze niz w Warszawie? Czy "Polaczkom" daja szybko kredycik na mieszkanko?

Obserwuj wątek
    • Gość: asiunia Re: EPSO przeprowadzka IP: *.pt.lu 26.10.04, 21:06
      nie wiem jak szybko "Polaczki" dostaja kredycik, wszystko pewnie zalezy od tego
      jaki to "Polaczek", a co do cen to sa mniej wiecej czterokrotnie wieksze niz w
      Warszawie. Smacznego..
      • jelena_tomek Re: EPSO przeprowadzka 26.10.04, 21:15
        Czyli pensja x4 i mieszkanie x4.

A jakie wy macie plany, od razu kredyt i zakup mieszkania czy wynajem przez dluzszy czas i dopiero kiedys wlasne mieszkanie?
      • Gość: Tito Re: EPSO przeprowadzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 21:19
        Dzieki.
        Piszac "Polaczek" mialem na mysli obcokrajowca, urzednika UE zatrudnionego na okres probny (pierwsze 9 miesiecy). Czy ktos juz probowal?
    • Gość: Bruksela Re: EPSO przeprowadzka IP: *.wol.be.prserv.net 26.10.04, 21:44
      Ja poprosilam kierowca z Firmi Orbis na przewoz z Polski do Brukseli, za bardzo
      tania cene. Na temat, mieszkania, to Bruksela jest taka droga, ze kupilam juz
      dom z ogrodem - 30 km za Bruksela, za 100.000 euro. Dostalam kredyt 120 % od
      niemeckiego banku ktory podaje super kretydy dla pracownikow Unii (2.27 %). Pan
      Burmester, Dyrektor B.H.W. - Avenue d'Auderghem, obok rondo Schumana - telefon
      02 / 230 25 77. Moje rodzice przyjada juz tez na stale do Belgii. Powodzenia.
      • Gość: Tito Re: EPSO przeprowadzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 21:52
        To jest prawdziwy pozytyw :) Tez kupie na prowincji!!! Super
      • Gość: Bruksela Re: EPSO przeprowadzka IP: *.wol.be.prserv.net 27.10.04, 08:46
        Bank B.H.W. dla pracownikow UE
        www.bhw.be
        Ulica Belliard 205 (na rogu Avenue d'Auderghem)nie daleko rondo Schumana (obok
        Budynku Komisji "Breydel 2"
        Pan Dyrektor BURMESTER
    • Gość: urzedniczka Re: EPSO przeprowadzka IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 27.10.04, 10:47
      ja radzilabym z kupnem tak bardzo sie nie spieszyc, wynajmij najpierw cos
      tanszego, rozejrzyj sie, zobacz gdzie ci sie podoba, czego szukasz, co jest na
      rynku.
      Jesli masz staly kontrakt to po okresie probnym dostaniesz dosc szybko kredyt.
      dla porownania cen i orientacji, juz ktos cytowal tu strone www.immoweb.be
      warto tam zajrzec
      • Gość: Tito Re: EPSO przeprowadzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:18
        Wielkie dzieki
        Wstrzymam sie na jakis rok i bede wynajmowal. Po przejzeniu immobile.be jestem tak zagubiony, ze bez przezycia jakiegos okresu w Belgii zakup nieruchomosci jest zbyt duzym ryzykiem.

Dziekuje wszystkim ktorzy doradzal!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka