Dodaj do ulubionych

podział na merit groups

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 20:38
nie rozumiem podziału na merit groups..
kolezanka jest w drugiej u sekretarek, gdzie jest tylko 14 osób i dostała juz
oferty pracy, a z tego co wiem kupa osób z pierwszej jeszcze nie..
no to o co w tym chodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: podział na merit groups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 20:41
      Za małe plecy, oj za małe...
    • Gość: asiunia Re: podział na merit groups IP: *.pt.lu 23.11.04, 21:19
      nie martw sie, nikt tego nie rozumie..
      P.S widzialas tej jej oferty pracy??? Wiesz, niektorzy zyja wyobraznia...
      Ja tez jestem w drugiej merit i mialam oferty pracy ale jako aux. Podkreslono
      mi kilkakrotnie, ze nawet gdyby baaardzo chcieli to nie maja prawa i nie moga
      zatrudnic nikogo z drugiej merit w tej chwili (dopuki wszystkie egzaminy sie
      nie skoncza). Ale moze to rzeczywiscie tylko teoria...
      • Gość: Ekonomista podział na merit groups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 00:18
        ... według mnie nie ma znaczenia (niestety - jestem w pierwszej). Znam (tj. mam
        kontakt)osoby, które były w dalszych i mają konkretne propozycje i oferty. I
        nie mam tu na myśli audytorów.

Pozdrawiam.
        • Gość: ewka Re: podział na merit groups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:09
          a czemu akurat audytorów? to jakas kategoria, która rządzi sie jakimis innymi
          prawami?
        • Gość: Sofi Re: podział na merit groups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:24
          Co maja do tego audytorzy ?
          Nas jest tylko 13 osob i zaden podzial na merit groups nie mial w tym wypadku
          sensu.
          Zreszta z tych 13 osob, co najmniej 7 bedzie mialo rozmowy do konca tego roku.
          O pozostalych 6 sztukach nie mam informacji albo wiem, ze odlozono te decyzje
          na pozniej, bo nie zostali rozdysponowani miedzy instytucjami.
          • Gość: Ekonomista podział na merit groups a audytorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 18:12
            Przywołałam audytorów, bo w ich przypadku podaż jest znacznie mniejsza niż
            przewidywana i uważam, że będą - niezależnie od wyników osiągniętych na
            egzaminie - rozchwytywani. Co twój post potwierdza.
            • Gość: Bobo Re: podział na merit groups a audytorzy IP: *.tds.de / *.homeshoppingeurope.net 25.11.04, 13:38
              Witam Kolezenstwo,
              jestem w 1. grupie ekonomistow i nie mialem zadnej oferty. Popytalem wsrod
              znajmoych z roznych egzaminow (niektorzy mieli rozmowy, inni nie) i generalnie
              wydaje mi sie, ze znaczenie w tej fazie ma, czy ktos mowi po francusku i czy
              mial juz doswiadczenie w Unii. Poza tym odnosze wrazenie, ze jest balagan
              organizacyjny:)
              Jest tu moze ktos inny, kto zdal ekonomie?
      • Gość: Anna Re: podział na merit groups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:06
        ja jestem w drugiej i w miałam rozmowę 3 dni temu.. i też nie rozumiem tego
        podziału.. takze zapewniam was osobiscie, że to nie wyobraźnia. oczywiscie nie
        wiem jeszcze czy mam pracę, bo kilka osób na to stanowisko "przesłuchiwali"
        niemniej rozmowę miałam..
        pozdrawiam serdecznie, Anna C4/C5
    • Gość: ruda Re: podział na merit groups IP: 62.148.79.* 24.11.04, 09:10
      merit groups, to wynik "egzaminu" w EPSO

a kogo zatrudniaja, to zależy od
      - doświadczenia zawodowego (mimo że nie było wymagane)
      - znajomości języków ("language combination")
      - "polecania" i "lobbowania"
      - i kto by tam wiedział jeszcze od czego?
      • Gość: nadinette Re: podział na merit groups IP: *.n4u.krakow.pl 24.11.04, 09:13
        z tego co widziałam lista rezerwowych składa się z 1 sekcji i dwóch merit, tak?
        a czy 2 sekcja istnieje????
        • Gość: mysia78 Re: podział na merit groups IP: *.crowley.pl 24.11.04, 12:41
          ja jestem w Section 2 ale jeszcze czekam na wyniki egzaminu. Dziwne ze
          zamieszczaja liste rezerwowa dla Section 1, powinni po zakonczeniu konkursu to
          zrobic moim zdaneim. Ta procedura cholernie sie przedluza....
          • Gość: xyz Re: podział na merit groups IP: *.icpnet.pl 25.11.04, 16:33
            Moim zdaniem to wcale nie jest dziwne, że zamieszczają listę dla 1. sekcji, w
            końcu po cos te sekcje były. Z jakiej racji mam czekać na Was pół roku, skoro
            egzamin zdawałem w lipcu i zdałem go? Powodzenia
        • Gość: minka Re: podział na merit groups IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.11.04, 17:31
          istnieje, istnieje... i osobiście uważam, że nie powinni publikować jeszcze
          listy, ale kto tam za nimi trafi? Powinni najpierw wybierać ludzi z 1st class a
          tu zaczynają od 2nd. Osobiście nie mam nic przeciwko temu, ale ogólnie to to
          wielki burdel jest i tyle. I powiem szczerze szkoda, że to jest prawda. A może
          jest w tym jakiś sens tylko ja go nie widzę.
      • Gość: K. Re: podział na merit groups IP: *.econ.uni-hamburg.de 24.11.04, 12:06
        czesc ruda!
        dawno cie nie bylo :)
        odezwal sie ktos do ciebie, czy cisza tak jak u mnie?
        dla nas pewnie trzymaja te lepszejsze stanowiska ;)))

pozdrowienia!
        k.
        • Gość: ruda Re: podział na merit groups IP: 62.148.79.* 24.11.04, 12:50
          Gość portalu: K. napisał(a):

> czesc ruda!
          > dawno cie nie bylo :)

jakoś ta cała zabawa już mnie męczy...

> odezwal sie ktos do ciebie, czy cisza tak jak u mnie?

jakby ktoś się odezwał, to pewnie pisałabym co 10 minut ;o)

> dla nas pewnie trzymaja te lepszejsze stanowiska ;)))

otóż to :o)
          tylko nie mów tego innym ;oD

pozdrawiam
          ruda
          • Gość: K. jeszcze w zielone gramy :o) IP: *.econ.uni-hamburg.de 24.11.04, 13:39
            ruda!
            nie damy sie przeciez zmeczyc. skoro juz wdepnelismy w te rzeke... :-)
            egzaminy za nami i z tego mozna sie cieszyc. a ze jest jak jest... trudno to
            bylo przewidziec. jestem optymistka, ze z uplywem czasu wszystko sie
            ustabilizuje.
            a jesli o te wybrane stanowiska chodzi, to uwazam, ze warto poczekac i nie
            nalezy sie zniechecac ;-)))
            jak tam z twoja praca, do kiedy masz te umowe?

usciski!
            k.
            ps. trzymam kciuki za wszystkich zniecheconych, sfrustrowanych, optymistow,
            odpowiednie podkreslic :)

• Gość: Epsiaczka Re: jeszcze w zielone gramy :o) IP: 193.111.166.* 24.11.04, 14:05
              Jeszcze w zielone gramy, jeszcze nie umieramy,
              jeszcze się spełnią nasze piękne sny, marzenia, plany,
              tylko nie ulegajmy przedwczesnym niepokojom,
              bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją,
              jeszcze w zielone gramy, choć skroń niejedna siwa ( :
              jeszcze sól będzie mądra, a oliwa sprawiedliwa,
              różne drogi nas prowadzą, lecz ta która w przepaść rwie -
              Jeszcze nie!
              Długo nie!
              Czego Wam i sobie życzę!
              Powodzenia!

• Gość: xx Re: jeszcze w zielone gramy :o) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 14:27
                No to Epsiaczce już kompletnie odwaliło.

Epsiaczka, ja wiem, ze do Holandii daleko nie jest, ale zielony nie musi sie od
                razu z grassem kojarzyć :)
                • Gość: Epsiaczka Re: jeszcze w zielone gramy :o) IP: 193.111.166.* 24.11.04, 14:51
                  Obawiam się, że nie rozumiem.
                  Mi się z niczym nie skojarzyło, chyba tobie...
                  No, no...
              • eurokrata Re: jeszcze w zielone gramy :o) 24.11.04, 18:33
                Ladny ten prawie wierszyk...

Na czym polega gra w zielone? Pytam jak najbardziej serio. Czuje ze to jakies
                slowo-haslo a ja nigdy tak na prawde nie pojalem jego znaczenia....

:)
                • Gość: A. Re: jeszcze w zielone gramy :o) IP: *.cec.eu.int 24.11.04, 18:35
                  Osiecka sie klania...
                • Gość: Epsiaczka Re: jeszcze w zielone gramy :o) IP: *.aster.pl 24.11.04, 18:49
                  No właśnie, to tekst Osieckiej, a w ogóle piosenka, Magda Umer to wykonywała
                  między innymi, bardzo fajna jest w całości, kiedyś ją śpiewałam nawet...
                  Tak w ogóle gra w zielone to jakaś gra dla dzieci jest, ale tutaj, w tym
                  tekście chodzi o nie poddawanie się, a właściwie o życie samo w sobie.
                  Żeby iść dalej, robić swoje i mieć nadzieję!
                  Przynajmniej ja to tak odbieram.
                  Pozdr

• Gość: ruda Re: jeszcze w zielone gramy :o) IP: 62.148.79.* 25.11.04, 09:26
              nie mówię przecież, że nie chcę jechać ;o)

z tego, z czego można się cieszyć, już się cieszyłam, w końcu ile można?

teraz po prostu wolę za dużo o tym nie myśleć
              niedługo przychodzi brodaty Święty, potem choinka, na razie mam się w co
              bawić...

pracę kończę z końcem roku
              może należałoby poszukać czegoś dorywczego na potem?
              szczerze mówiąc, nie chce mi się :o/
              • Gość: K. Re: jeszcze w zielone - do rudej IP: *.econ.uni-hamburg.de 25.11.04, 16:25
                no tak, szczerze mowiac tez tak mam.
                emocje opadly, przydalyby sie nowe...
                wiec zobaczymy, ile rozg ow Brodaty przyniesie ;o)

pomyslnosci, jak mawiaja poznaniacy na do widzenia :)
                k.

• Gość: ruda pomyślności :o) n/t IP: 62.148.79.* 26.11.04, 10:21
                • Gość: ama5 Re: jeszcze w zielone - do rudej IP: 217.124.81.* 26.11.04, 10:52
                  ja tez sie do Was dolaczam - zmeczylam sie tym czekaniem, bedzie co ma byc a ja
                  przestalam sobie organizowac zycie pod katem wyjazdu :( tylko szkoda tylu
                  wysilkow i nadziei.
          • Gość: Lilka Re: podział na merit groups IP: *.72-200-80.adsl.skynet.be 24.11.04, 15:03
            Mam nadzieje, ze dla kazdego maja dobre stanowiska.
            Na chlopski rozum : w mojej firmie potrzebuja w tej chwili czlowieka ze
            znajomoscia ksiegowosci, minimum doswiadczenia w dziedzinie plus 2 jezyki.
            nadeszla masa ofert, niestety, moj szef zaczyna sortowac : wszystkie CV ze
            znajomoscia 3-ch jezykow lub bez stazu pracy zwyczajnie laduja w smietniku.
            Wszystko zalezy od zapotrzebowania w konkretnej chwili a rezultaty egzaminow sa
            tylko pewna wytyczna.
            Takie jest moje zdanie
    • Gość: Dawn Re: podział na merit groups IP: 5.5.* / 80.58.35.* 24.11.04, 21:39
      Dobra, 1st i 2nd merit groups. A wiecie czy w ogole ktos na 3. dostal oferte
      juz?
    • Gość: scoiattolo/fijolka Re: podział na merit groups IP: *.pool82190.interbusiness.it 26.11.04, 12:30
      wiecie, co mnie oburza najbardziej? ze oni sobie z sensem czy bez ustalili
      merit groups, nie mowiac nikomu, po co to i jakie ma znaczenie, wiec my na
      chlopska logike pomyslelismy, ze o prioryttetowosc chodzi, a okazuje sie, ze
      wcale nie. wystarczyloby, zeby nam ktos to wszystko wyjasnil
      • Gość: octi Re: podział na merit groups IP: *.fbx.proxad.net 26.11.04, 22:23
        nie rozumiem
        wydawalo mi sie ze gdzies dawno temu przeczytalem
        ze to podzial wedlug otrzymanych ocen na konkursie
        nic wiecej
        jest oczywiste ze jak ktos sie od roku przygotowywal do tego konkursu to mogl dostac dobre stopnie
        jest rownie oczywiste ze jesli ktos sie nie przygotowal bo nie mial na to czasu (np byl zajety inna praca)
        to mogl zdac troche gorzej, i jest w nizszym merit group
        ale jego sam merit nie jest automatycznie mniejszy ;), tym bardziej kompetencje
        i oni o tym dobrze wiedza patrzac na CV
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka