Dodaj do ulubionych

Kto wybiera sie do Irlandii P.samolotem Katowice?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 21:06
Mam pytanko kto wybiera sie wizzairem z Katowic okolo 17 XII.Nie chce lecieć
sama a na to wyglada ze tak bedzie. Jesli ktos leci do Irlandii Północnej to
prosze o jakis kontakt moze byc nr na Gadu-Gadu. To pogadamy sobie i
zapoznamy się. Tylko proszę bez żartów bo ja do tego podchodzę bardzo
poważnie.Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • prozaic Re: Kto wybiera sie do Irlandii P.samolotem Katow 01.12.04, 14:05
      Wprawdzei nie wybieram sie do Irl. Pln. w grudniu lecz w styczniu, niemniej
      chetnie wykorzystalbym Twoja wiedze odnosnie lotu do Belfastu.
      Napisz slowko o kosztach.
      Zyskasz moja sympatie dozgonna.
      • Gość: Halina wizz air IP: *.ip-pluggen.com 01.12.04, 17:06
        A ja jako ostrzezenie przed tym dobrym w gruncie rzeczy przewoznikiem (swietne
        samoloty, ladne wnetrze, wygodnie sie jedzie) wkleje Ci potem link z innego
        forum.
        Okazuje sie, ze ma duzo odwolanych lotow i wiele spoznien, o ktorych nie mozna
        sie dowiedziec wczesniej, zanim sie przyjedzie na lotnisko.
        Potem siedzisz i czekasz 7 godzin, albo po prostu jedziesz do domu... bo lot
        odwolany.
        Na taka mozliwosc musisz sie mentalnie przygotowac.
        • pia.ed Re: wizz air 01.12.04, 18:46
          Tu masz obiecany topik.
          Zacznij czytac dopiero od 27 listopada, bo tam sie zaczyna o wizz air.
          Pozniej jest podany link do innego topiku na temat wizzair, artykul ktory
          wywolal dyskusje i na koniec powrot do Skandynawii, gdzie sa nastepne
          spostrzezenia na powyzszy temat.
          Przyjemnej lektury!
      • Gość: Magi Re: DO PROZAIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 10:17
        Czesc zobacz sobie na strone www.Jet2.com tam jest przelot bezposrednio z Pragi
        do Belfastu i to jest najwygodniejsza droga a cenowo to jest tez znosnie tyle
        tylko ze musisz dotrzec do Pragi ; musisz sobie przegladnac te strone.
        Natomiast z Polski to przeloty sa tylko do Londynu a do Belfastu to juz trzeba
        sie troche pomeczyc i poszukac sobie innego przewoznika np ryanair. Jesli
        chodzi o wizzair to nie radze leciec przed 20 stycznia 2005 bo ceny sa trasznie
        wysokie to samo dotyczy airpolonia. Zobacz sobie na strony www.wizzair.com i
        www.airpolonia.com.
        Mysle ze troszke Ci pomoglam przynajmniej dalam namiary stron www a tam
        znajdziesz sobie ceny biletow na kazdy dzien. Pamietaj ze ceny biletow ktore
        widzisz na pierwszy rzut oka nie zawieraja oplat lotniskowych , ktore wahaja
        sie od 88-98 zl. Pozdrawiam i milej lektury.
        Magi
        • Gość: pia.ed Re: DO PROZAIC IP: *.ip-pluggen.com 03.12.04, 23:17
          W listopadzie lecialam wizzair do Polski za 0 zl!
          Co nie przeszkodzilo ze suma za bilet osiagnela 168 zl...
          Sama oplata lotniskow w Warszawie wynosi 99 zl.
          • Gość: Magi Re: DO pia.ed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:46
            No i o to chodzi trzeba dokladnie czytać to co jest napisane na końcu. W cenę
            biletu wchodzi sam "wyjazd" jak i oplaty lotniskowe i inne oplaty ustalone
            przez przewoznika. Trzeba sie z tym liczyć, tak naprawdę 0 zł za bilet wynosi
            dużo więcej. Każde dziecko o tym wie że nic nie jest za darmo.
            Pozdrawiam :D
        • deadeasy loty z Polski 03.12.04, 23:38
          Wizzair-em loty z Polski nie sa tylko do Londynu. Wizzair lata z Katowic i W-
          wy do Liverpool a z tamtad sa bardzo latwe polaczenia promowe i lotnicze z
          obiema "Irlandiami".
          :)

Ceny sa wysokie bo trzeba zamawiac z duzym "zapasem", im wczesniej sie zamowi
          tym bilety tansze. Chociaz chlopak leci z L'pool pierwszym lotem Wizzair 7
          grudnia do W-wy za jakies smieszne pieniadze chociaz kupowal bilet jakis
          miesiac temu (nie wczesniej). Ponoc sie zalapal na cene promocyjna nowego
          polaczenia lotniczego (placil gdzies £24 w obie strony).

Ceny podaja z oplatami, ale trzeba przejsc przez pare stron internetowych do
          tej "finalowej" gdzie podaja ceny calkowite.

Warto wykupic ubezpieczenie (jak na kazda podroz z reszta). Zwroci Ci dodatkowe
          koszta jesli (puk, puk odpukac) cos sie z lotem "stanie".
          • pia.ed Re: loty z Polski 05.12.04, 10:43
            Do ceny koncowej dochodzi sie symulujac zamowienie na dany dzien, i po
            wszystkim anulujac.
            W niektorych wypadkach oplaci sie lepiej zrobic dwa OSOBNE zamowienia, choc
            wtedy dochodzi chyba 5 euro extra za zamowienie.

Mnie tak poradzono, kiedy w listopadzie jechalam do Polski
            za 0 kr (Malmo-Warszawa).
            Wtedy placilam 0 kr w obu kierunkach.
            Gdybym wziela "powrotny" to kosztowalby on normalnie, i caly zysk diabli
            by wzieli!
    • Gość: Ania Re: Kto wybiera sie do Irlandii P.samolotem Katow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 12:05
      możesz sobie sprawdzić przelot do Dublina na www.airlingus.com wyloty są z
      Warszawy
    • Gość: Mr Bialy Re: Kto wybiera sie do Irlandii P.samolotem Katow IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 05.12.04, 16:16
      Jestem w Belfascie od pol roku, sluze pomoca
      • Gość: ktv Re: Kto wybiera sie do Irlandii P.samolotem Katow IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 08.12.04, 00:20
        jak tam wogole jest? jak poradzi sobie ktos z podstawowym angielskim(caly czas
        nad nim pracuje zeby bylo lepiej) mam znajomych ktorzy zalataiwja mi na styczen
        prace w westport w knajpie na zmywaku..po za sezonem 6,5 euro a w sezonie 7 na
        reke i dokladaja do teg obiad. mieszkanie ma kosztowac w okolicach 30-50 euro
        tygodniowo...co o tym sadzicie>?
      • Gość: Magi Re: MR.BIALY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 10:45
        Czesc Mr.Bialy moze natkniemy sie w styczniu na siebie. :)
        • Gość: Mr Bialy Re: do Magi IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 08.12.04, 14:03
          Jak najbardziej mozemy sie natknac. Podaj adres mailowy, jesli potrzebujesz
          wiecej info. Pozdrawiam
      • Gość: piter Re: Kto wybiera sie do Irlandii P.samolotem Katow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 12:13
        Mr. Biały daj kontakt mailowy jeśli możesz!!!
        Mój delloo@wp.pl
        Piter.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka