Dodaj do ulubionych

co daje zdany test?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 05:28
Czy ktoś może mi wytłumaczyć zawiłości egzaminów unijnych? X zdaje egzamin
np. na kategorię B. Część O Unii, językową, logiczno-matematyczną zdaje
super. Ale np. zawodową na 0 punktów - bo urzędasy zupełnie błędnie opisali
stanowisko, a wyszło, że poszukują zupełnie kogoś innego. To czy można
przystąpić do innych konkursów drugi raz? Gdzieś spotkałam się z opinią, że
wolno tylko raz - dokładnie "równocześnie nie można przystąpić do więcej niż
jednego egzaminu". Czy w następnych konkursach oznajmiać, że część pierwszą
ma się zaliczoną i przystępować tylko do części zawodowej? Jak to na boga
jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: G. Re: co daje zdany test? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 10:09
      Jesli nie zdalas 1 czesci (zawodowej) testu to nie licza sie pozostale. ogolny
      wynik jest negatywny, nie przechodzisz do nastepnego etapu i oczywiscie, ze
      mozesz zdawac w kolejnych konkursach - ale od poczatku podchodzisz do 1 etapu
      (testow tzw. pre-selection). zastrzerzenie- ze mozna brac udzial tylko w jednym
      konkursie dotyczyl serii, ktora odbywala sie jednoczescie ostatnimi czasy(na
      LA, A, C).w ten sposob, jesli przejdziesz przez wszystkie etapy, jestes tylko
      na jednej liscie laureatow (tzw. reserve list).
    • Gość: Unia Re: co daje zdany test? IP: *.wol.be.prserv.net 28.12.04, 10:29
      Egzaminow unijnych mozesz zdawac ile razy chcec. W Komisji, znam osoby ktore po
      2 - 3 - 4 lub 5 razy zdawali. Jedna ma dzis 45 lat i dopiera po 5 razy zdala w
      tym roku.
      • Gość: G. Re: co daje zdany test? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:25
        znam podobne przypadki.
        • Gość: werka Re: dziękuję G. i Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:54
          Dziękuję za wyjaśnienia. To był egzamin B/13 production coordinator. Nigdzie
          nie można było się niczego dowiedzieć co pod tym się kryje, a okazało się, że
          poszukują fachowca drukarza - chacha. Mam dziwne wrażenie, że 90 % zdających w
          Warszawie doznała większego lub mniejszego szoku na widok testu zawodowego.
          Część zrezygnowała, część pichciła odpowiedzi na zasadzie - no... jak tu już
          jestem to zaryzyguję. Jedna nauczka na przyszłość - jak stanowisko nigdzie
          niedookreślone to trzeba łapać za telefon i dzwonić. Inaczej szkoda czasu.
          Mam jeszcze jedno pytanie! Czy mieszkając w Hiszpanii i podając już ten adres,
          a nie krajowy, trzeba jechać na egzamin do Polski czy można go zdawać w
          przykładowej Hiszpanii. Jestem przekonana, że tak! Przecież Polacy zdawali
          egzaminy w Brukseli, w Berlinie. Pozdrowienia.
      • Gość: Celsus Re: co daje zdany test? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 16:30
        Czy ten egzamin jest naprawde taki trudny?
        Czy ktoś kto ma 45 lat ma szansę otrzymać angaż?
        Pozdrowienia.
        • Gość: werka Re: co daje zdany test? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 16:44
          dyskryminacja z powodu wieku jest w instytucjach unijnych zabroniona. Masz
          szanse. Gdybyś przystąpił do B13 i był z wykształcenia np. technikiem -
          drukarzem, miał dobre doświadczenie zawodowe i znał jeden język obcy + dobrze,
          a dodatkowo świetnie na czas rozwiązywał zadania testowe oparte na
          matematycznych działaniach (mało czasu) to najprawdopodobnie miałbyś niezwykle
          wysokie szanse. Niestety większość, która przyszła na B13 zgłupiała na widok
          poligraficznych pytań. A..... zapomiałabym, jeszcze wiedza o Unii - historia +
          bieżące. Bieżące z ostanich 4-5 miesięcy można sobie odpuścić, bo testy są
          przygotowywane parę miesięcy przed rozpoczęciem egzaminów. Ale na ustne już nie
          radzę!
          • Gość: Celsus Re: co daje zdany test? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 17:14
            Dzięki.
            Wykształcenie wyższe prawnicze + podyplomowe "integracja europejska" też na
            uniwersytecie + uprawnienia min.finansów do prowadzenia księgowości + zawodowe
            ekonomiczne + podyplomowe zarządzania i wdrażania technik informatycznych (na
            uniwerku) + 10 lat praktyki jako dyrektor w firmie doradztwa podatkowego.
            B. dobrze jęz. francuski i angielski, średnio rosyjski. Chyba sie nie nadaje na
            drukarza.
            Pozdrowienia
            • Gość: werka Re: do Celsus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 19:58
              chachacha.... to miałbyś cudownie przechlapane i rodzinie się wstyd przyznać!
              chacha. Kierunek na kategorię A! Na kategorię B ty Ty słabiutki jesteś. Dawno
              się tak nie uśmiałam. Też pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka