Dodaj do ulubionych

też zaczynam- pytanie kiedy..

20.01.05, 11:41
dostałam i przyjęłam propozycję pracy w KE..
12 lutego miałam badania i spotkanie w administracji.
mój przyszły szef, chce abym zaczęła od 16 lutego, ale w administracji
wczesniej powiedziałam że wolałabym od 1 marca.
Jak to wyglądaw kwestii formalnej? Na kontrakcie jest data rozpoczęcia pracy?
Obserwuj wątek
    • Gość: G. Re: też zaczynam- pytanie kiedy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:48
      chyba cos z tymi datami nie tak, mialas badania w styczniu albo w grudniu? date
      rozpoczecia pracy ustalasz z przelozonym - admin moze jednak sie nie wyrobic z
      wyslaniem offer letter. nie wiem niestety, czy mozna zaczac bez tego. moze sie
      ktos wypowie?
      • an_bu Re: też zaczynam- pytanie kiedy.. 20.01.05, 11:52
        Bez oferty zaczac nie mozna - przynajmniej oficjalnie, a jako darmowa sila
        robocza, nie wiem, czy ci sie usmiecha (no i czy ci pozwola). ja mialam badania
        4 stycznia i mam zaczac w marcu, wiec wydawaloby sie, ze czasu az nadto - ale
        Admin mimo to uprzedza, ze moze sie nie wyrobic.
        Generalna zasada: to co mowi HoU wynika zwykle z niewiedzy albo doswiadczen
        zdobytych w innych warunkach, zas "pelnie wladzy" ma w tym momencie Admin.
        • Gość: ansil Re: też zaczynam- pytanie kiedy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:26
          czyli są duze szanse, że nie zacznę od 16-go ;)
          chociaż, jak mi te badania tak przyspieszyli, to moze i w tym temacie się
          postarają niestety..

a Ty gdzie zaczynasz? może będziemy sąsiadkami? KE?
      • Gość: ansil Re: też zaczynam- pytanie kiedy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:23
        no własnie tak mnie zrobili :)
        5 stycznia dostałam zaproszenie, 12 miałam badania, a HoU to już by mnie 1-go u
        siebie najchętniej widział- to od razu powiedziałam, ze nie ma mowy.. droga
        licytacji stanęło na 16 lutym, co nie zmienia faktu, że chciałabym zacząć od
        marca i opóźnienie w admin jest mi na rękę..
        już nawet swój pokój widziałam i współpracowników poznałam ;)
        co nie zmienia faktu, że nadal nie wiem, czy na kontrakcie będzie data
        rozpoczęcia pracy!
        pomóżcie..
    • epsiak Re: też zaczynam- pytanie kiedy.. 20.01.05, 14:06
      Czesc ansil,
      Gratuluje zes przeszla przez to sito :)
      Ja wlasnie tez wiem ze zaczynam ale tez nie wiem kiedy.
      HoU prawie zawsze chca zebys zaczal/zaczela prace natychmiast, ale przynajmniej
      ci odemnie zdawali sobie sprawe ile trwa ta cala procedura.
      Tak wiec teraz czekam na maila od ADMINa z oferta pracy (a potem maja mi
      przesla poczta) - tak przynajmniej powiedziala mi pani na spotkaniu w ADMINie.
      Ja bym chcial zaczac 1 kwietnia :)
      Co prawda dopoki nie dostane potwierdzenia oferty mailem od ADMINa to nic nie
      mowie w swojej obecnej pracy, zeby sie nie sparzyc.
      Pozdrawiam
      • Gość: ansil Re: też zaczynam- pytanie kiedy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:18
        Ja juz w pracy wymówienie złozyłam, pracuje do konca miesiąca..
        Gorzej z pracą dyplomową, idzie pod górkę... ;)
        Pani w Admin powiedziała mi że przesłanie kontraktu zajmie 3 tygodnie, chodzi
        mi tylko o to, czy mogę dostać np 13 lutego list, że zaczynam od 16-go :/
        (zaproszenie na badania i admin dostałam tydzień przed terminem badań)
        no i przede wszystkim nie wiem, czy już wynajmować mieszkanie..

no a jak już się wszyscy tam zjedziemy, to koniecznie się trzeba spotkać i to
        oblać ;)
        • epsiak Re: też zaczynam- pytanie kiedy.. 20.01.05, 14:51
          a mnie sie cos kojarzy ze osoby ktore juz takie listy dostaly pisaly ze...
          na tym liscie nie ma daty tylko napis ze musisz zaczac prace najpozniej pol
          roku od dostania tego listu.
          Wiec jesli to prawda... to juz jest to twoja sprawa kiedy ustalisz date
          rozpoczecia pracy (oczywiscie bez przesady bo tak sie narazic na samym
          pocztaku).
          Niech sie wypowie ktos kto dostal taki list juz :)
          pozdro
          • Gość: Tito Re: też zaczynam- pytanie kiedy.. IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 20.01.05, 17:06
            Potwierdzam - formalnie jest hajk mowi epsiak.
            Z drugiej strony chyba nie warto lalamc slowa danego nowemu szefowi?
    • rybka78 Re: też zaczynam- pytanie kiedy.. 20.01.05, 14:32

No wiecie, nie chcę krakać, ale mój HoU (KE, Luxemburg) wysłał oficjalną prośbę
      do Admin, zeby mnie zatrudnili "tak szybko jak możliwe" - uwaga uwaga - 12
      LISTOPADA!!!! I od tej pory nie mam jeszcze letter of offer. Ale akurat jest
      mi to BARDZO na rękę, więc siedzę cichutko i się nie przypominam :))))))))))
      • an_bu Re: też zaczynam- pytanie kiedy.. 20.01.05, 15:13
        wcale nie kraczesz - tak to niestety w tej chwili wyglada. Admin zostal zasypany
        prosbami od HoU i sie nie wyrabia. Dyskretne lub mniej dyskretne przypominanie o
        swoim istnieniu to chyba jedyna opcja dla tych, ktorym sie spieszy
        • Gość: bacon lobbying IP: 5.5.* / 80.58.39.* 20.01.05, 15:21
          ktos lobbyingowal w Adminie? sprobujcie, tam na pewno potrzebuja ludzi. ;)
          • Gość: Ewik Re: lobbying IP: *.gsi.gov.uk 20.01.05, 15:31
            Owszem, ale nie zasypali mnie ofertami, tylko jedna propozycja i to w finansach.
          • an_bu Re: lobbying 20.01.05, 17:42
            "moja" pani w adminie kilkakrotnie sie skarzyla, ze od miesiecy prosili "gore" o
            dodatkowe etaty, ale nic nie dostali. no comments...
        • ansil Re: też zaczynam- pytanie kiedy.. 21.01.05, 08:06
          ja tam sie przypominać zacznę pod koniec lutego ;)
          mam nadzieję, ze szef mnie nie zabije za to.. albo nie zapomni..
          pocieszyliście mnie z tym wyborem terminu.. bo juz sie bałam, że mogę miec 2
          dni na spakowanie, wynajecie mieszkania i dojazd..
          pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka