Dodaj do ulubionych

Do Sofi - pytanie o wyplate

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:40
Czesc Sofi. Dopiero od niedawna przegladam to forum i widze, ze zostalas
wlasnie zarudniona. Czy mozesz napisac, jak jest z wyplata? Dostalas
zaliczke, czy czekasz do 15.02? Nie bylo problemow z naliczeniem dodatkow? na
tym forum czytalem, ze dodatki przychodza nawet po 2 miesiacach. Czy to
prawda? Pytam, bo mam niepracujaca zone i dziecko i moze byc ciezko na
poczatku. Dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Texas Re: pytanie o wyplate IP: *.cec.eu.int 04.02.05, 17:17
      Ja zaczelam prace od 1 lutego. Przy podpisywaniu kontraktu urzedniczka
      przechodzi przez wszystkie papiery i zaznacza te dodatki, ktore sie naleza,
      takze od razu mozna interweniowac;)
      Powiedziala mi, ze wyplata normalnie wplywa 15, natomiast, w zwiazku z tym, ze
      najpierw musza wprowadzic dane do systemu, jesli duzo osob zaczyna tego samego
      dnia, ten okres moze ulec wydluzeniu. Dodatkowo, jest malo prawdopodobne by od
      razu dostac cala sume, a dodatkowa pensje na urzadzenie sie, dostane dopiero w
      przyszlym miesiacu, takze na razie trzeba sie urzadzac za swoje...;)

Na pocieche powiem, ze moj szef powiedzial, ze gdybym miala problemy z gotowka,
      to mam zglosic, to moze przyspieszyc zaliczke, ale mam o tym nikomu nie mowic,
      takze niech to zostanie miedzy nami Polakami;)

Pozdrawiam
    • an_bu Re: Do Sofi - pytanie o wyplate 04.02.05, 17:27
      nie chce cie martwic, ale kolega wlasnie sie skarzy, ze pracuje (kat. A,
      Komisja) od 6-ciu tygodni i jeszcze grosza nie dostal...
    • Gość: Sofi Re: Do Sofi - pytanie o wyplate IP: *.cec.eu.int 04.02.05, 17:33
      Nie wiem, czy cos dostalam, bo jeszcze nie mam karty do bankomatu zeby
      sprawdzic ot co !

A poza tym dzisiaj spedzialm 2 godziny na meetingu, na ktorym mowili tylko po
      francusku i zapamietalam z tego meetingu, jak po francusku jest @disaster@.
      • Gość: sim Re: Do Sofi - pytanie o wyplate IP: *.cec.eu.int 07.02.05, 09:23
        Hej,

U mnie ponoc wyplata ma dotrzec za jakies 3 tygodnie, tzn zaliczka w wysokosci
        70% pensji.

Pozdrowienia dla innych swiezych urzedasow.
        Ostatnio spotkalem wreszcie kilka nowych osob z nowych MS i odnioslem wrazenie
        ze sa bardzo zdolowani a wzasadzie zdolowane, bo to same laski byly. Wydaje mi
        sie, ze trzeba sie na maksa zaangazowac w jakies pozaprofesjonalne kluby,
        zajecia itp. bo inaczej faktycznie kiepsko, zwlaszcza jesli sie jest mlodym
        singlem i zwlaszcza w Luksie. Te dziewczyny ktore spotkalem narzekaja na
        wszystko ale jak sie spytac czy maja jakies zainteresowania albo czy
        kiedykolwiek zwiedzily okolice to sie okaze ze nic z tych rzeczy.

Ja zapisuje sie na hiszpanski i zaczynam grac w pilke, wiec jesli sa jacys
        pasjonaci tychze form spedzania czasu, dajcie znac.

Ogolnie jest git. Jeszcze
        • Gość: Sam PE - pytanie o wyplate IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 07.02.05, 09:37
          Ja, w Parlamencie, mam 70 % zal. - a juz pracuje 4 mies. I nie wiem dlaczego
          tak dlugo ?
          • Gość: Tito 70% IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 07.02.05, 09:47
            Pracuje od 1 stycznia i pierwsze pieniadze dostalem 20 stycznia - okolo 70% tego co mi sie nalezy.
            • kot00 Re: 70% 07.02.05, 10:00
              Ja chcialam tylko prosic o wyjasnienie: 70% podstawy pensji czy z dodatkami?
              • Gość: Tito Re: 70% IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 07.02.05, 10:01
                z dodatkami. t.j. 3200
          • Gość: gosc do Sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:04
            Hej Sam!
            A nie upominales sie o kase? Wiesz, w tej administracji gina papierki i ludzie
            i jak sie nie przypomnisz to system komputerowy jakos sam sobie o tobie nie
            przypomni. Ja bym nie mogl pracowac 4 miesiace z 70% zaliczki. to jest smieszne
            • Gość: Sam Re: do Gosca IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 07.02.05, 10:07
              Wiem, to jest moj ogromny problem. Mam dzieci i odmawiam niektorich zakupow, bo
              nie mam kasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka