chrisvoi 05.02.05, 10:13 Czy juz ktoś pracował tam. Mam propoycję pracy jako kelner, czy jako Polak trudno tam sie odnalezsc. Czy placa 800 USD na mc wystarczy na zycie i jakies skromne odlozenie. Dzieki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 12 Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:05 z jedenj strony jest to nawet sporo zważajać ze nie ma tam podatków ale z drugiej wolałbym emiraty arabski ponieważ tam nie mają takich wielkich zatargów z al kaida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.promax.media.pl 06.02.05, 13:36 tylko nie bierz bliblii i krzyzyki zostaw w domu o ile jestes chrzescijaninem bo skonczysz w wiezeniu albo cie zabija, tak jak tych biednych filipinczykow.Ze swirami trzeba uwazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem_tam Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.server.ntli.net 06.02.05, 21:22 Bylem w Arabii 3 razy (za kazdym razem tydzien). Jesli masz jechac sam to bedzie Ci bardzo ciezko. Zycie towarzyskie tam praktycznie nie istnieje. Chyba ze bedziesz mieszkal na zamknietym osiedlu to masz szanse poznac jakichs Europejczykow. Nie ma tam zadnych rozrywek - kina, teatru, itp. Zaczynajac prace oddajesz paszport pracodawcy. To oznacza ze z kraju wyjedziesz moze raz w roku. Za kazdym razem musisz pytac o zgode. No i jako kelner musisz sie przezwyczaic ze bedziesz traktowany bardzo zle przez klientow. Sam sie zastanawialem czy tam zostac na 2-3 lata ale nawet duze pieniadze mnie nie przekonaly (jakies 3-4 tys $ miesiecznie). Osobiscie przyjalbym tam prace w ostatecznosci. Ale zrobisz jak uwazasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 08:36 Polski MSZ, a także slużby USA, Wlk. Brytanii, Kanady, Australii i paru innych krajów odradzają swoim obywatelom jakiekolwiek podróże do Arabii Saudyjskiej ze względu na liczne zamachy na obcokrajowców i zagrożenie życia. Wejdź na stronę www.msz.gov.pl i poszukaj listy krajów, do których wyjazdy mogą są niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 08:47 Wchodzisz na www.msz.gov.pl , potem "Informacje Konsularne", i szukasz "kraje podwyższonego ryzyka". Jeśli nie wierzysz naszym słuzbom, to poszukaj w necie na stronach anglojęzycznych. W ubiegłym roku było w Arabii Saudyjskiej kilkaset zamachów na niemuzułmanów i osiedla zamieszkane przez obcokrajowców. Zginęło kilkaset osób, ale nasze media donoszą jedynie o Iraku. Nie wiem dlaczego.Na yahoo. com jest rownież grupa dyskusyjna "expatsinsaudiarabia". Poszukaj w necie informacji zanim zdecydujesz się na wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.compass.net.nz 07.02.05, 08:47 Pracowalem w Arabii Saudyjskiej przez kilka miesiecy w zeszlym roku. Nie spotkalo mnie tam nic zlego, ale drugi raz juz nie pojechalem mimo tego ze moglem. Wlasciwie trudno mi wyjasnic dlaczego, generalnie nie podobala mi sie atmosfera panujaca w tym kraju. Natomiast jesli masz taka mozliwosc polecam Zjednoczone Emiraty Arabskie. Oprocz klimatu oczywiscie;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrisvoi Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:45 dzieki wszystkim za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś