Dodaj do ulubionych

praca w ARABII SAUDYJSKIEJ

05.02.05, 10:13
Czy juz ktoś pracował tam. Mam propoycję pracy jako kelner, czy jako Polak
trudno tam sie odnalezsc. Czy placa 800 USD na mc wystarczy na zycie i jakies
skromne odlozenie. Dzieki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: 12 Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:05
      z jedenj strony jest to nawet sporo zważajać ze nie ma tam podatków ale z
      drugiej wolałbym emiraty arabski ponieważ tam nie mają takich wielkich zatargów
      z al kaida
      • carmen79 Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ 05.02.05, 16:50
        albo Bahrajn
        • Gość: marcel Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.promax.media.pl 06.02.05, 13:36
          tylko nie bierz bliblii i krzyzyki zostaw w domu o ile jestes chrzescijaninem
          bo skonczysz w wiezeniu albo cie zabija, tak jak tych biednych filipinczykow.Ze
          swirami trzeba uwazac.
    • Gość: bylem_tam Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.server.ntli.net 06.02.05, 21:22
      Bylem w Arabii 3 razy (za kazdym razem tydzien). Jesli masz jechac sam to bedzie Ci bardzo ciezko. Zycie towarzyskie tam praktycznie nie istnieje. Chyba ze bedziesz mieszkal na zamknietym osiedlu to masz szanse poznac jakichs Europejczykow. Nie ma tam zadnych rozrywek - kina, teatru, itp. Zaczynajac prace oddajesz paszport pracodawcy. To oznacza ze z kraju wyjedziesz moze raz w roku. Za kazdym razem musisz pytac o zgode. No i jako kelner musisz sie przezwyczaic ze bedziesz traktowany bardzo zle przez klientow. Sam sie zastanawialem czy tam zostac na 2-3 lata ale nawet duze pieniadze mnie nie przekonaly (jakies 3-4 tys $ miesiecznie). Osobiscie przyjalbym tam prace w ostatecznosci. Ale zrobisz jak uwazasz.
      • Gość: olek Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 08:36
        Polski MSZ, a także slużby USA, Wlk. Brytanii, Kanady, Australii i paru innych
        krajów odradzają swoim obywatelom jakiekolwiek podróże do Arabii Saudyjskiej ze
        względu na liczne zamachy na obcokrajowców i zagrożenie życia. Wejdź na stronę
        www.msz.gov.pl i poszukaj listy krajów, do których wyjazdy mogą są
        niebezpieczne.
        • Gość: olek Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 08:47
          Wchodzisz na www.msz.gov.pl , potem "Informacje Konsularne", i szukasz "kraje
          podwyższonego ryzyka". Jeśli nie wierzysz naszym słuzbom, to poszukaj w necie
          na stronach anglojęzycznych. W ubiegłym roku było w Arabii Saudyjskiej kilkaset
          zamachów na niemuzułmanów i osiedla zamieszkane przez obcokrajowców. Zginęło
          kilkaset osób, ale nasze media donoszą jedynie o Iraku. Nie wiem dlaczego.Na
          yahoo. com jest rownież grupa dyskusyjna "expatsinsaudiarabia". Poszukaj w
          necie informacji zanim zdecydujesz się na wyjazd.
    • Gość: ... Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.compass.net.nz 07.02.05, 08:47
      Pracowalem w Arabii Saudyjskiej przez kilka miesiecy w zeszlym roku. Nie
      spotkalo mnie tam nic zlego, ale drugi raz juz nie pojechalem mimo tego ze
      moglem. Wlasciwie trudno mi wyjasnic dlaczego, generalnie nie podobala mi sie
      atmosfera panujaca w tym kraju.
      Natomiast jesli masz taka mozliwosc polecam Zjednoczone Emiraty Arabskie. Oprocz
      klimatu oczywiscie;).
      • Gość: chrisvoi Re: praca w ARABII SAUDYJSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:45
        dzieki wszystkim za odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka