Gość: kaszub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 16:45 Jak na razie pracuje w brukseli 9 ekonomistow z I MG (na 23) i niestety tylko jeden z II MG (na 23). Malo to pocieszajace. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ekonomist(k)a Re: ekonomisci w brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:40 1. hmmm..... czyzby MG jednak coś znaczył? 2. Czy dane te obejmują tylko Brukselę czy też jest to określenie umowne i oznacza też Luksemburg/ Strasburg? I skąd są? A co z 3 MG? 3. Mam nadzieję (chcociaż jeszcze nie pewność) że podniosę wskaźnik - właśnie oczekuję na oficjalne pismo z DG ADMIN :) Zawsze można się pocieszyć, że do końca roku jeszcze prawie 10 miesięcy, a lista będzie może przedłużona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dramaciek Re: ekonomisci w brukseli 02.03.05, 21:12 dzieki za tę informację, bo dzieki niej mam jakies rozeznanie w sytuacji. W sumie to i tak całkiem sporo 10/27. pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: ekonomisci w brukseli IP: *.net.autocom.pl 02.03.05, 21:45 Nie chcę być złośliwy, ale Kolega chyba doktoratem przepracowany - owszem, wśród ekonomistów pracuje razem 10 osób, ale na 65 (I, II, i III merit group), a nawet uwzględniając tylko I i II, to i tak dane powyższe dają w rezultacie 10 na 46. Pozdrowienia serdeczne p. P.S. Żeby nikt się nie czuł urażony, to zrobiłem dokładnie taki sam błąd, a wychwyciła go moja rodzicielka:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszub Re: ekonomisci w brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 08:51 a wiec bruksela to tylko umownie. co do danych to bardzo prosto samemu to sprawdzic. Wystarczy lista rezerwowa z nazwiskami (na stronie epso) i wyszukiwarka prawownikow komisji (po nazwisku) i sprawa zalatwiona. Mam nadzieje, ze czesc ekonomistow jest juz po rozmowach i czeka na rozpoczecie pracy. Wskaznik zatrudnienia nam znowu wzrosnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: ekonomisci w brukseli IP: *.bphpbk.pl 03.03.05, 10:27 Najwyraźniej liczy się jakość, a nie ilość. He, he... Pozdro, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re: ekonomisci w brukseli IP: *.cec.eu.int 03.03.05, 10:52 Blad logiczny: - na listach niestety sa takie przypadki, ze niektore osoby sa pod innym nazwiskiem niz w bazie pracownikow - i to niestety jest ich calkiem sporo, szczegolnie wsrod kobiet. Mnie bys na przyklad w ten sposob nie zlokalizowal:) Odpowiedz Link Zgłoś
jenefer77 Re: ekonomisci w brukseli 03.03.05, 10:53 Z tego co piszesz tych 10 wybrańców pracuje w Komisji. Ale Komisja to nie jedyna instytucja europejska, w której zatrudniają osoby z list rezerwowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszub Re: ekonomisci w brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 11:29 Tym lepiej jesli czesci osob juz nie mozna znalezc bo zmienili nazwiska. Znaczy, ze jest tam Was wiecej, a im wiecej tym lepiej przynajmniej z mojego punktu widzenia. A co do innych instytucji to oczywiscie prawda i tez mnie to pominiecie cieszy, ale podejrzewam, ze ludzi przypisanych do nich jest znacznie mniej. Tym niemniej nie jest to 10 ale moze juz 15 ekonomistow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: ekonomisci w brukseli IP: *.euv / 193.174.122.* 07.03.05, 09:52 Od maja mozesz doliczyc nastepna ekonomistke, 1. MG :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszub Re: ekonomisci w brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 11:14 Gratulacje!! Hi Hi :)))) lista nam sie kurczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essere1 Re: ekonomisci w brukseli IP: *.ipt.aol.com 19.03.05, 21:15 A jakos od lata jeszcze jednego pseudo-ekonomiste z 1 MG:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dBARTb Re: ekonomisci w brukseli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.05, 15:57 Skad masz takie dane? Jestem bardzo ciekaw. Mysle wreecz o napisaniu artykulu sprawdzajacego czy aby Polacy nie byli dyskryminowani w instytucjach rowniez na nizszych szczeblach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm Re: ekonomisci w brukseli IP: *.cec.eu.int 09.03.05, 16:04 sa dyskryminowani, poczawszy od tego ze zatrudnono nas 2 szczeble nizej niz publikacja konkursu wskazywala, i nizej niz urzednicy starych panstw a przedstawiciele polskiego rzadu przyklasneli Odpowiedz Link Zgłoś