Dodaj do ulubionych

samochodem na med i interview

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:22
Witam,
wprawdzie watek byl poruszany wczesniej ale jakos jednoznacznej odpowiedzi nie
znalazlem. Mianowicie, jak wyglada rozliczenie kosztow za przejazd do brukseli
autem (czyli ponad 1000 km). Czy rzeczywiscie jest to odpowiednik II klasy w
pociagu?
Wielkie dzieki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomi Re: samochodem na med i interview IP: 194.154.219.* 12.04.05, 11:33
      na 99% oddadza ci bilet 2 klasy na pociag. I tu jest trick. Wybierz sobie
      polaczenie jakie chcesz wziasc i pokaz im najdrozsze z mozliwych. Jak bedziesz
      sprytny to bedziesz 150 euro do przodu :)))
      • Gość: Sil Re: samochodem na med i interview IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 12.04.05, 11:39
        W Luxie na pewno zwracają równowartość pociągu II klasy, więc pewnie w Bxl też.
    • Gość: ansil Re: samochodem na med i interview IP: *.cec.eu.int 12.04.05, 11:45
      ja bylam autem na medicalu
      z gdanska do brukseli, wykazalam wyjazd we wtorek, w srode mialam medical,
      powrot w czwartek i zadnych cen biletow nie trzeba bylo wykazywac..
      zwrotu dostalam 1880 zl, a wiec o duzo wiecej niz wydalam na paliwo, hotel dla
      dwoch osob, jedzenie itp. autostrad platnych nigdzie po drodze nie ma..
      • Gość: tomi Re: samochodem na med i interview IP: 194.154.219.* 12.04.05, 11:48
        a nie mowilem? hihihi :)))
        • Gość: kaszub Re: samochodem na med i interview IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:10
          Faktycznie mniej wiecej by sie zgadzalo z pociagiem, bilet prawie 600 zl w jedna
          strone plus 150 EUR dalo by mniej wiecej taka kwote.
      • Gość: kaszub Re: samochodem na med i interview IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:56
        Ja jechalbym z Leborka, wiec mialbym ok 80 km mniej :))) A ze wypada akurat w
        tych dniach moja I rocznica slubu wiec chcialbym zabrac na pare dni zone. Czy
        domyslasz sie na jakiej podstawie doszli, ze koszty wyniosly akurat 1880 zl?
        Wykazalas wyjazd we wtorek tzn. po prostu wpisalas taka date w formularzu, czy
        sa tu jakies wymagania?
        Pozdrawiam wszystkich
        • ansil Re: samochodem na med i interview 12.04.05, 12:18
          w formularzu wpisujesz po prostu srodek transportu- samochod, date wyjazdu i tu
          sie pomylilam w poprzedniej wypowiedzi- date powrotu, gdzie ja oczywiscie
          wpisalam piatek.. nic wiecej..
          koszty szacuja na podstawie biletu na pociag, ale dokladnie jak to nie wiem- w
          kazdym razie wychodzi im to drozej niz samolot!
          rzeczywiste koszty w moim przypadku to okolo 700-800 zl za paliwo i 440 za
          hotel ( hostel ale w centrum, bardzo przyjemny i ze sniadankiem) dla dwoch
          osob..
          • Gość: kaszub Re: samochodem na med i interview IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:21
            Czy masz moze jakis namiar na ten hostel ewentualnie nazwe?
            • ansil Re: samochodem na med i interview 12.04.05, 12:31
              polecany juz wczesniej sleepwell
              www.sleepwell.be/en/getbigger.html
              z tym ze pokoj z lazienka w wellstar pulman/coocon 55e/dwie osoby
              i nie polecam ci ruszac rano na medicala autem jesli nie znasz brukseli, nam
              zajelo 1h15min pokonanie dystansu 4 czy 5 przystankow metrem, wywialo nas ostro
              poza centrum, bo ulice okazaly sie jednokierunkowe w przeciwnym niz nasz
              lierunku ;)
              • Gość: Sil Re: samochodem na med i interview IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 12.04.05, 12:35
                Ta cena jest atrakcyjna, ale jak pogrzebiesz dobrze w necie, to za 57-60 eur
                możesz znaleźć pokój w ** lub *** hotelu np. w Vendome albo w Campanile.
                • ansil Re: samochodem na med i interview 12.04.05, 12:52
                  dla dwoch osob za 60 euro?
                  dobrze wiedziec, bede miec gdzie rodzinke zakwaterowac..
                  masz moze jakies stronki tych hoteli? ze tak leniwie zapytam..
              • Gość: tomi Re: samochodem na med i interview IP: 194.154.219.* 12.04.05, 12:36
                oj, nie przesadzaj z ta Bruksela. JA jezdze czasami autem z Luxa i nie jest tak
                zle. Trzeba im powiedziec ze jedziesz autem. Zorganizuja ci parking. Podajesz
                nr rej auta i po sprawie. Sekretarki sa tam bardzo bardzo sprawne.
              • Gość: kaszub Re: samochodem na med i interview IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:39
                Swietnie, bardzo wam dziekuje za pomoc. W takim razie jade autem. Jeszcze tylko
                male pytanie jak jechaliscie do brukseli, a dokladnie jak przez zaglebie ruhry?
                • ansil Re: samochodem na med i interview 12.04.05, 12:49
                  a jeszcze moge sie z Toba podzielic moim podrozniczym guru
                  www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm
                  nie sposob sie zgubic,
                  nawet w samej brukseli mozesz zaplanowac przejazd z jednego miejsca do
                  drugiego, co polecam zdecydowanie..
                  • Gość: kaszub Re: samochodem na med i interview IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:56
                    Ansil tylko sie nie zdenerwuj bo to zart: czy sa na tej mapie zaznaczone drogi
                    jednokierunkowe? :))) Malo nie peklem ze smiechu przed komputerem jak o tym
                    pomyslalem.
                    W kazdym razie jeszcze raz serdeczenie dziekuje za pomoc. Wkrotce zglosze sie z
                    pytaniami nt DG do ktorego jade, moze ktos mi cos poradzi.
                    • ansil Re: samochodem na med i interview 12.04.05, 12:59
                      ej, ja sie tak szybko nie denerwuje.. ;)
                      ale moge cie zapewnic, ze michelin nie wyznaczy Ci trasy pod prad ;)
                      stronka pokazuje dokladnie ktorymi ulicami jechac i na ktorym skrzyzowaniu
                      skrecic..
              • ansil Re: samochodem na med i interview 12.04.05, 12:46
                o i zdecydowanie o jednym zapomnialam na niekorzysc- ten hostel nie ma parkingu!

A co do poruszania sie tu.. ja bylam w brukseli pierwszy raz i nie mow mi ze
                latwo dotrzec do biur medicala zakladajac, ze Rue de la Loi prowadzi w kierunku
                Schumana.. Bo nie prowadzi, ale ja wtedy tego nie wiedzialam, bo malo ktora
                mapa pokazuje kierunki ulic jednokierunkowych..

A jesli chodzi o przejazd przez niemcy, jechalam juz 5 razy i tylko po swietach
                byly korki.. Takze nie ma znacznia ktora trase wybierzesz i tak to bedzie
                autostrada..
                • Gość: tomi Re: samochodem na med i interview IP: 194.154.219.* 12.04.05, 12:50
                  no ja w drodze nie pomoge, bo jak zezdze to zawsze z Lux :)))

A co do jazdy po BXL. Ja problemow nie mialem, ale to nic nie oznacza :)
                  • Gość: Sil Re: samochodem na med i interview IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 12.04.05, 12:52
                    Jeśli chodzi o planowanie podróży samochodem, super jest też www.maporama.com
                    Zresztą do poruszania się po miastach też. Mnie w każdym razie te mapki pomogły
                    podczas pierwszego pobytu w Bxl.
                • Gość: kaszub Re: samochodem na med i interview IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:51
                  Ale mozna w poblizu zostawic samochod tzn. zaparkowac na ulicy?
                  A co do poruszania sie po miescie to pewnie wybiore metro.
                  • ansil Re: samochodem na med i interview 12.04.05, 12:56
                    mozna, tyle ze przed samym hotelem w dzien musisz placic chyba od 7-18. ja
                    niespecjalnie szukalam, bo wybralam walke z trasa samochodem..
                    teraz Bruksela wydaje mi sie bardziej przyjazna.. bo wiem gdzie w ktora strone,
                    ale nadal wspominamy jak to stanelismy w nocy na wjezdzie ulicy i nagle na
                    wszystkich pasach pojawily sie samochody skierowane przodem do nas.. ech te
                    znaki..
                    no i drugi zonk, to to, ze tu zawsze przepuszczasz wszystkich z prawych
                    uliczek..
                    • Gość: tomi Re: samochodem na med i interview IP: 194.154.219.* 12.04.05, 13:03
                      www.viamichelin.com

I nie ma lepszych :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka