Dodaj do ulubionych

do tych C co juz pracują (lub dostali l o o)

IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.05.05, 18:45
mam małe pytanko o kwalifikacje zawodowe i staż pracy (przed pracą w
instytucjach) tych z was, którzy już zaczęli lub niedlugo zaczynają pracę w
KE lub PE.

zastanawiam się jak wielki wpływ mają te dwa czynniki (bo o lobowaniu to
wszyscy wiemy). Ja pracuję zaledwie od roku (po skonczonych studiach
licencjackich) i czuję, że to trochę za mało aby oczekiwać lawiny propozycji
z instytucji. na razie

Proszę tych co pracują, żeby pokrótce (oczywiscie anonimowo) wpisywali swoje
doswiadczenie zawodowe - ile lat i na jakim stanowisku. no chyba, że uznacie
to za zbytnie obnażanie się, to odpuśćmy sobie.

/////
jestem świeży na forum (czytam regularnie ale malo sie udzielam), wiec
chcialem sie oficjalnie przedstawić: płeć M, kat C :-) (czyżby to wszystko co
nas identyfikuje??)
/////
Obserwuj wątek
    • Gość: ansil Re: do tych C co juz pracują (lub dostali l o o) IP: *.cec.eu.int 02.05.05, 09:27
      u mnie akurat doswiadczenie zawodowe (tylko 2 lata i to podczas studiow) mialo
      dosc duze znaczenie..ksiegowosc i administracja w skrocie- podciagneli to sobie
      pod audyt i oto jestem C-audytorem ;)
      • Gość: marol11 Re: do tych C co juz pracują (lub dostali l o o) IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.05.05, 15:55
        a studia też w tym kierunku? bo ja mam anglistykę (licencjat) i rok pracy w
        handlu międzynarodowym (nie licząc żałosnych prób nauczania w szkołach) - to
        pewnie pod DG Trade podchodzi :-). fakt, nie lobbowałem, bo zbyt zajęty byłem
        rozwojem kariery tutaj. nie chciałem jechać tam z pustą głową (a poza tym kto
        mnie tam wezmie bez doswiadczenia jakiegokolwiek). ale powoli zaczynam myśleć o
        ostrym natarciu...
        • Gość: ansil Re: do tych C co juz pracują (lub dostali l o o) IP: *.cec.eu.int 02.05.05, 16:06
          nacieraj, to podobno pomaga ;)

a studiami u mnie to sie chyba za bardzo nie kierowali, bo najpierw ukonczylam
          oceanotechnike i okretownictwo (inz), a magisterki ukonczonej nadal nie mam ( w
          czerwcu, jak bozia da;)

ale na C przeciez nie ma wymogu doswiadczenia..
          • Gość: marol11 Re: do tych C co juz pracują (lub dostali l o o) IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.05.05, 16:21
            no tak, ale jakbym mial wybierac jako pracodawca to wzialbym tych z
            doswiadczeniem, a listy pewnie pełne są takich. a swoją drogą to interesujący
            kierunek studiów. powodzenia z magisterką (ja się coś nie mogę zebrać na
            uzupełniające)
            • Gość: eps doswiadczenie/kwalifikacje IP: *.cec.eu.int 02.05.05, 17:00
              2 fakultety plus podyplomowe, w tym zagraniczne, wszystko specjalistycznie
              zwiazane z tematyka, 3 jez. obce biegle (dwa robocze), 8 lat doswiadczenia
              dokladnie w dziedzinie w ktorej teraz, tzn od 2 lat, w komisji; auxi, teraz po
              konkursie.
              • Gość: eps pardon IP: *.cec.eu.int 02.05.05, 17:01
                nie doczytalem ze na C ;-) mialo byc
              • ansil Re: doswiadczenie/kwalifikacje 02.05.05, 17:01
                o mamo, teraz to sie chlopak zalamie.. trzeba bylo cicho siedziec ;)
                • Gość: eps Re: doswiadczenie/kwalifikacje IP: *.cec.eu.int 02.05.05, 17:07
                  nie ma sie zalamywac, bo to na A, a on chce na C...chociaz z tego co tobie
                  wiadomo, tez niezle jestes wyksztalcona, jak na C, wiec......;-))
                  • Gość: marol11 Re: doswiadczenie/kwalifikacje IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.05.05, 18:50
                    eps: nie zalamie sie. wystarczajaco mlody jestem zeby Cie jeszcze dogonic :-)
                    nie narzekam, leniwy jesli chodzi o nauke tez nie jestem, wiec wszystko
                    przedemną. domyslam sie ze masz wiecej niz 23 lata...
                    • Gość: Flip Re: doswiadczenie/kwalifikacje IP: 80.51.222.* 02.05.05, 19:31
                      on sie moze nie zalamie, ale ja (na A) tak.

• Gość: eps Re: doswiadczenie/kwalifikacje IP: *.cec.eu.int 03.05.05, 09:32
                      32
                      • Gość: gosc Re: doswiadczenie/kwalifikacje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.05, 12:49
                        plec:f
                        kat:c
                        5 lat (2 po dyplomie) dosw jako english teacher
            • Gość: Texas Re: do tych C co juz pracują (lub dostali l o o) IP: *.altec.pl 03.05.05, 21:27
              Ja tez bym tak zrobila, ale szefostwo mysli inaczej;)
              Na sekretarki/sekretarzy z wyzszym wyksztalceniem i sporym doswiadczeniem patrza bardzo podejrzliwie, spodziewaja sie, ze zaraz po okresie probnym beda zdawac na wyzsze kategorie i "uciekna";)
              Znam nawet jednego head of unit, ktory jak przejrzal CV kandydatow na sekretarki, to powiedzial, ze nikogo nie zatrudni, bo nie oplaca mu sie tworzyc nowego stanowiska dla osoby, ktora zapewne mierzy wyzej....

Pzdr
      • stuzia Re: do ansil 03.05.05, 22:22
        a czy moze w Internal Audtyt-cie przy DG? Bo ja tak. Strasznie jestem ciekawa
        jak to wyglada. Mozesz napisac na priva stuzia@gazeta.pl?
        dzieki
    • Gość: Texas Re: do tych C co juz pracują (lub dostali l o o) IP: *.altec.pl 03.05.05, 21:31
      Ja w momencie rekrutacji bylam w trakcie studiow uzupelniajacych magisterskich, po obronie licencjatow na dwoch kierunkach (angielski i francuski) i po polrocznej praktyce w dziale sprzedazy i marketingu;)
      Zaproszenie na rozmowy bez lobbowania.

Pzdr ;)
      • stuzia Re: do tych C co juz pracują (lub dostali l o o) 03.05.05, 22:18
        A ja skonczylam studia w Londynie (Ekonomie) i mam 5 lat doswiadczenia w
        miedzynarodowej organizacji w Polsce jako sekretarka. Bardzo pomoglo mi to
        doswiadczenie w srodowisku miedzynarodowym a fakt studiowania za granica to
        taki extras. Bede na C od czerwca.
        A jeszcze dzisiaj dostalam oferte pracy w Ohim w Alicante i dopiero mam o czym
        myslec...
        Uwazam, ze jesli komus zalezy to trzeba skladac papiery w roznych miejscach aby
        moc pozniej z czego wybierac. Pisalam juz o tym na forum ale jesli kogos
        interesuja szczegoly to mozecie pytac lub pisac na e-maila gazetowego.
        powodzenia!
    • Gość: marol11 Re: do tych C co juz pracują (lub dostali l o o) IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.05.05, 22:28
      mały zwrot w akcji. dostalem wlasnie dzis zapytanie z LUX czy nie reflektuję.
      śmieszne to troche w świetle moich zamiarór (jeszcze nie wprowadzonych w życie)
      o ostrym natarciu w lobowaniu...
      • Gość: marol11 Re: do tych C co juz pracują (lub dostali l o o) IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.05.05, 22:29
        (też nie lobowałem)
        • stuzia Re: do tych C co juz pracują (lub dostali l o o) 03.05.05, 22:40
          Ja tez nie lobbowalam.
          Ale grunt, ze cos sie ruszylo!! Powodzenia!!!!
    • Gość: 4marcin Re: do tych C co juz pracują (lub dostali l o o) IP: *.cec.eu.int 04.05.05, 16:00
      Witam,
      Plec: M
      Kat: C
      dostalem sie bez lobbowania, jestem na C ale w teamie finansowym i oprocz
      obowiazkow czysto biurowych (a jest ich nie duzo), mam stopniowo wdrazac sie w
      obsluge platosci w unit-cie. Moj Head of Unit juz pierwszego dnia zapytal czy
      nie chce isc wyzej i bardzo popieral aby nie zostac tutaj - zwlaszcza ze
      obecnie jestem z mgr + studia za granica + 1,5 roku doswiadczenia no i 3
      jezyki;)
      Powodzenia! Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka