Dodaj do ulubionych

co robia stazysci?

IP: *.cip.uni-regensburg.de 13.07.05, 13:11
mam pytanko, co robia starzysci w UE?jakie zadania sa im zlecane (jakies
samodzielne czy w zespolach)?szczegolnie chodzi mi o prawnikow?
dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: marud Re: co robia stazysci? IP: *.cip.uni-regensburg.de 13.07.05, 20:07
      ej, nie ma nikogo kto byl na stazu albo kto zna lub wie co stazysci robia?
    • Gość: paw_dady stazysci jak stazysci ale stazystki IP: *.155-201-80.adsl.skynet.be 13.07.05, 21:50
      z obserwacji glownie daja 'glowy' cudoziemcom. okres rui wypada na poczatek i
      na koniec stazu ( a moze dziek itemu zostana na cudownym zachodzie?).

taka opinia cudoziemwco z EU ktorych znam ostanio potwierdzona przez naszych ;P
      • tomi_22 Re: stazysci jak stazysci ale stazystki 13.07.05, 23:35
        Na poczatku 1 "lyk", pod koniec "full servis - do konca, bez" ;P

Nie wazne co, byle mial "paszport" :)))
        • paw_dady Re: stazysci jak stazysci ale stazystki 13.07.05, 23:56
          tomi_22 napisał:

> Na poczatku 1 "lyk", pod koniec "full servis - do konca, bez" ;P
          >
          > Nie wazne co, byle mial "paszport" :)))

a moze biznes kejs? zaczniemy sprzedawac samouczki ilustworane w do podstawowej
          komuniakcji po grecku,francusku i hispansku ?
          • tomi_22 co jest w "modzie" 14.07.05, 08:52
            1. Wlosi - tylko oni zwykle maja po 150cm wzrostu - glupie te baby;
            2. Hiszpania - to co obok, ale bardziej rozkrzyczane;
            3. Grecja - najlepszy wybor miedzy tymi 3-ma;
            4. Skandynawia - wysocy, blondyni;
            5. Niemcy - ale nie koniecznie;
            6. Francuz - z braku laku;
            7. Holandia - jesli nie rudy;
            8. UK - ah ten akcent.

A najlepsze "lody" kreci tu pewnien Pan Romanoff z Komisji. Tak, to jest
            hiszpanski odlam tych z Rosji, co ich Czerwoni w lesie zakatowali. Pan pracuje
            w EURO ATOMIE, i co "rzut" stazystek, ma nowa :) Ma takze sygnet rodowy i nie
            wazne ze z pochodzenia Ruski, wazne ze jest Inspektorem Atomowym... no i jest
            na "A". A tak moze i ksiezna wszechrusi zostanie ??? ;P Tyle ze jako "aotomowy"
            moze swiecic nabialem ;P

Aha, to latwo sprawdzic, wpisac w outlooku jego nazwisko - wyskoczy = nie
            wymyslam bzdur :)))
            • epsotek Ale jesteście do rzeczy... 14.07.05, 10:54
              No dziewczynki. Ale rzeście treściwie i merytorycznie odpowiedziały. Uch. Nie ma
              to jak odpowiedź kogoś doświadczonego. Jeśli nie możecie udzielić żadnej
              sensownej odpowiedzi to może byście nie pisały nic tylko sie pobawiły ze sobą, co?

Tomi. Już ktoś kiedyś pisał, że się wypowiadasz na wszystkich wątkach nawet jak
              nie masz nic sensownego do powiedzenia. To co na tym wątku napisałeś nie było
              ani zabawne ani sensowne.

Pozdrawiam

Epsotek
              • tomi_22 Poprawka 14.07.05, 11:03
                1. nie wypowiadam sie na kazdym watku - jestes nie na czasie;
                2. to co powiedzialem jest bardzo sensowne;
                3. ojjj Panie Kolego - wiem i to sporo na ten temat;
                4. Pan Paw tez co nie co wie;

A teraz z innej beki:

Czemu mi zarzucasz, nie wiem tego ani tamtego? Jestes tu? Pracowales tu? Znasz
                mnie? Na wszytskie moje pytania mozesz powiedziec NIE... wiec nie oceniaj i/lub
                sam nie wypowiadaj sie na tematy, o ktorych nie masz zielonego pojecia -
                ZUPELNIE. Ja fakt: moze i wszystkiego nie wiem, ale sporo wiem, bo:

1. Sam pracowalem dla Instytucji, ktora ma takei same przywileje jak Komisja
                etc;
                2. Obecnie moja druga polowa - ta lepsza ;))) - pracuje w Komisji, wiec chyba
                wiem co nie? Na co wydaje kase i co mi przysluguje, jaka ulga, znizka etc...
                3. Jesli juz naprawde nie wiem, lub sie pomyle, to chociaz znajdzie sie ktos
                kto mnie sprostuje, poda wlasciwe info - a to bardzo dobrze jest, bo w efekcie
                info bedzie wlasciwe.

Przemysl to co napisalem, zanim znowu do mnie uderzysz z grubej rurki, tak, bo
                rury nie masz zeby to robic. Dziekuje za uwage :)
                • Gość: stazysta prymitywni jestescie.. IP: *.cec.eu.int 14.07.05, 11:31
                  wiec stazyscie nie chca z wami rozmawiac. proste
                  • tomi_22 ty jescze bardziej...bo... 14.07.05, 11:35
                    jestes tylko stazysta i nic wiecej ;P

BTW - nie wierze ze stazysta... kolejny spryciarz i tyle :)
                • epsotek Re: Poprawka 14.07.05, 12:23
                  tomi_22 napisał:

> 1. nie wypowiadam sie na kazdym watku - jestes nie na czasie;
                  Mimo wszystko wypowiadasz się bardzo często i niestety nie zawsze z sensem. Tym
                  razem odpowiedzi na temat dałeś dopiero po uwagach od innych forumowiczów na
                  temat twoich pierwotnych "tekstów"

> 2. to co powiedzialem jest bardzo sensowne;
                  Mam nadzieje, że nie opierało się na twoich osobistych doświadczeniach

> 3. ojjj Panie Kolego - wiem i to sporo na ten temat;
                  Wciąż mam nadzieję, że nie jest to rzecz, która ciebie spotkała. A jeżeli
                  działo się to wobec innych a ty to tolerowałeś to "mało chwalebne" dla Ciebie.

> 4. Pan Paw tez co nie co wie;
                  A możeż sprecyzować co Paw wie na ten temat? Uczestniczył w tym?

>
                  > A teraz z innej beki:
                  >
                  > Czemu mi zarzucasz, nie wiem tego ani tamtego? Jestes tu? Pracowales tu? Znasz
                  > mnie? Na wszytskie moje pytania mozesz powiedziec NIE... wiec nie oceniaj i/lub
                  >
                  > sam nie wypowiadaj sie na tematy, o ktorych nie masz zielonego pojecia -
                  > ZUPELNIE.
                  Nie napisałem, że nie wiesz, tylko, że to co napisałeś nie było ani zabawne ani
                  sensowne. Nie pisz nieprawdy na mój temat. Bo to utrudnia dyskusje. To że na
                  twoje pytania odpowiem Nie nie oznacza, że nie mogę oceniać twoich wypowiedzi. A
                  mam jednak wrażenie, że to co napisałes nie było zgodne z prawdą (to co pisałeś
                  w późniejszych postach brzmiało już całkowicie odmiennie więc chyba jednak
                  miałem rację). Piszesz, że nie mam pojęcia co się dzieje ze stażystami. Z
                  wypowiedzi innych wnioskuję, że jednak moja opinia była bliższa prawdy niż twoje
                  wypopwiedzi więc dlaczegóż to miałbym się nie wypowiadać. Bo ekspracownik chce
                  sobie z kogoś ponabijać?

> Ja fakt: moze i wszystkiego nie wiem, ale sporo wiem, bo:
                  > 1. Sam pracowalem dla Instytucji, ktora ma takei same przywileje jak Komisja
                  > etc;
                  Mam nadzieje, że Ciebie nie spotkało to o czym piszesz.

> 2. Obecnie moja druga polowa - ta lepsza ;))) - pracuje w Komisji, wiec chyba
                  > wiem co nie? Na co wydaje kase i co mi przysluguje, jaka ulga, znizka etc...

Ty nie pisałeś o wydawaniu kasy i co komu przysługuje tylko: "Na poczatku 1
                  "lyk", pod koniec "full servis - do konca, bez"". Mimo, że mnie tam nie ma to
                  wyrażam przekonanie i nadzieję, że to nie z doświadczeń twojej drugiej połowy.

> 3. Jesli juz naprawde nie wiem, lub sie pomyle, to chociaz znajdzie sie ktos
                  > kto mnie sprostuje, poda wlasciwe info - a to bardzo dobrze jest, bo w efekcie
                  > info bedzie wlasciwe.
                  Ale wobec osób, które to sprostujesz jesteś nieuprzejmy. To jest też nasze Forum.

>
                  > Przemysl to co napisalem, zanim znowu do mnie uderzysz z grubej rurki, tak, bo
                  > rury nie masz zeby to robic. Dziekuje za uwage :)

Jeśli moje teksty są z grubej rury to jak ocenisz ten pokaz kultury (
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=26096292&a=26133401 ) w wykonaniu
                  człowieka który nigdy nikogo nie zwyzywał (
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30150&w=25488707&a=25638621 )
                  I nie zadzieraj nosa, że kiedyś pracowałeś a teraz pracuje twoja druga połowa bo
                  zachowujesz się tak jak często opisują EPSOw na Forum Belgia-Polska (ciekawe dla
                  czego tak nas postrzegają).
                  • tomi_22 Re: Poprawka 14.07.05, 16:18
                    Oj Panie Kolego, znowu sie mylisz. To ze pracowalem nie oznacza ze wkrotce
                    znowu nie zaczynam "gdzies" pracowac. A dyskusja z Pannem "wanna be" EU
                    urzednik jest troche meczaca, zwlaszcza jak taki Pan sam wysoko zadziera nosa.
                    Widzisz, kolego, jak ja napisalem, moimi intencjami jest wlasnie pomoc innym,
                    ale jak widze u kogos glupote na poziomie deski toaletowej to im odpowiadam na
                    takim wlasnie poziomie. A powiedz mi, jak bys cos wiedzial to nie odezwal bys
                    sie, nie poinformowal innych. Ja odnosze wrazenie, ze od jakiegos czasu jest
                    doslownie pare osobi - mniej niz 7, ktore odzywaja sie na tym forum i
                    praktycznie w kazdym watku. Dlaczego, bo chca pomoc innym, dostarczajac info,
                    lub odpowiadajac na pytania zadane. I nie koniecznie kazde z tych osob zawsze
                    ma racje, bo nikt nie moze miec zawsze racji. A teraz popatrz, duzo osob co sie
                    tu udzielalo, zniknelo, dlaczego - bo maja to w glebokim powazaniu. Oni juz tu
                    sa, a reszta ich nie obchodzi. Ciekawe jak ty byc postapil???

A teraz podsumowanie:

Moj wklad - troche info, czasem dobrych, czasem zlych - nik nie jest doskonaly.

Twoj wklad:

ZERO, absolutnie ZERO. Bo nie powiesz mi ze narzekanie ze zartudili tyle a tyle
                    (jakies tam statystyki) oraz narzekanie ze Tempy i Oksy sa zli to jakis wklad.
                    OOO, juz wiem, jedyne gdzie sie udzieladsz to jakas tam "Kaczka" czy "Labedz",
                    ale co to daje??? Spotykasz sie, biadolisz ze jestes EPA i ze nie chca cie
                    zatrudnic.

Proponuje:

Wez powysylaj pare CV to moze jakis pozytek z tego bedzie, i moze trafisz w
                    koncu do ukochanej Unii, BXL lub Lux i bedziesz szczesliwy. A wtedy przekonasz
                    sie sam ile w tym jest prawdy w tym co napisalem tu i wczesniej. A jak juz sie
                    dowiesz i np bedziesz w Luxie to umowimy sie na piwko i sobie obgadamy to i
                    owo - czemu nie, jezyki mamy no nie???

Pzdr.
                    • epsotek Re: Poprawka 14.07.05, 16:57
                      tomi_22 napisał:

> Oj Panie Kolego, znowu sie mylisz. To ze pracowalem nie oznacza ze wkrotce
                      > znowu nie zaczynam "gdzies" pracowac. A dyskusja z Pannem "wanna be" EU
                      > urzednik jest troche meczaca,
                      Jak na razie to właśnie po raz kolejny zadzierasz nosa: "Jaki to ja nie jestem
                      wspaniały, jakie to mnie jeszcze nie czekają sukcesy". Och jak się wszyscy na
                      forum wzruszyli.

> Widzisz, kolego, jak ja napisalem, moimi intencjami jest wlasnie pomoc innym,
                      Tomi. Twoje teksty na tym wątku są obraźliwe. To żadna pomoc.

> Ja odnosze wrazenie, ze od jakiegos czasu jest
                      > doslownie pare osobi - mniej niz 7, ktore odzywaja sie na tym forum i
                      > praktycznie w kazdym watku. Dlaczego, bo chca pomoc innym, dostarczajac info,
                      > lub odpowiadajac na pytania zadane. I nie koniecznie kazde z tych osob zawsze
                      > ma racje, bo nikt nie moze miec zawsze racji. A teraz popatrz, duzo osob co sie
                      >
                      > tu udzielalo, zniknelo, dlaczego
                      Może nie mają ochoty czytać twoich tekstów. Jesteś człowiekiem inteligentnym.
                      Potrafisz dać złośliwą ale celną odpowiedź w dyskusji. Ale na tym wątku twoje
                      odpowiedzi nie są celne tylko chamskie a to różnica.

> A teraz podsumowanie:
                      >
                      > Moj wklad - troche info, czasem dobrych, czasem zlych - nik nie jest doskonaly.
                      Kiedy dajesz info to nie komentuje. Kiedy obrażasz innych to się wtrącam.
                      Pytanie tego wątku dotyczyło obowiązków stażystów i nikogo nie obchodzi czy
                      jakaś stażystka dała ci kosza bo wolała obcokrajowca

>
                      > Twoj wklad:
                      >
                      > ZERO, absolutnie ZERO. Bo nie powiesz mi ze narzekanie ze zartudili tyle a tyle
                      >
                      > (jakies tam statystyki) oraz narzekanie ze Tempy i Oksy sa zli to jakis wklad.
                      > OOO, juz wiem, jedyne gdzie sie udzieladsz to jakas tam "Kaczka" czy "Labedz",
                      > ale co to daje??? Spotykasz sie, biadolisz ze jestes EPA i ze nie chca cie
                      > zatrudnic.
                      Tomi. Prosiłem Cie byś nie pisał kłamstw na mój temat. Nigdy nie napisałem złego
                      słowa o Auxi i tempach. I w żadnej kaczce ani w łabędziu nie organizowałem
                      spotkań. Za to spotkania w Gęsi są bardzo przyjemne przyjedz kiedys to się piwka
                      napijemy.

> Proponuje:
                      >
                      > Wez powysylaj pare CV to moze jakis pozytek z tego bedzie, i moze trafisz w
                      > koncu do ukochanej Unii, BXL lub Lux i bedziesz szczesliwy. A wtedy przekonasz
                      > sie sam ile w tym jest prawdy w tym co napisalem tu i wczesniej. A jak juz sie
                      > dowiesz i np bedziesz w Luxie to umowimy sie na piwko i sobie obgadamy to i
                      > owo - czemu nie, jezyki mamy no nie???
                      Z przyjemnością napije się piwka ale proszę byś w czasie spotkanka nie
                      zachowywał się równie wulgarnie i nie okazywał pogardy ludziom których jednak w
                      większości nie znasz.

>
                      > Pzdr.
                      Ja też pozdrawiam

Epsotek

Ps. Powinieneś przeprosić Kasię bo byłeś wobec niej niegrzeczny
                      • tomi_22 Re: Poprawka 14.07.05, 17:09
                        Sluchaj, nie zadzieram nosa, do pewnych spraw podchodze z totalna obojetnoscia.
                        Wiesz, akurat w moim przypadku praca dla EU byla krokiem w tyl a nie w przod i
                        nie chwalilem sie tym nigdy. Dopiero ostatnio, gdzy zarzucono mi jakies bzdury.

Co do tematu stazystek. Nie, zadna mi nie dala kosza, mam zasade "dont shit
                        where you eat" wiec... chyba sam rozumiesz.

Moje teksty sa oblazliwe w tym watku. Wiesz, osoba ktora nie ma sobie nic do
                        zarzucenia, obrazona sie nie poczuje :)))

Dlaczego duzo osob zniknelo??? To proste, znam 2 przypadki. Oto slowa:

"ja juz tu jestem, a reszta mnie wali" ... przykre no nie???

Ja nie pisze klamst na twoj temat. To co napisalem to po prostu czysta analiza
                        tego co pisales - dodam, ze w przeszlosci, bo ostatnio cicho siedzisz. Masz
                        oferte jakas czy jak? Bo tak sie zachowuja ci co je dostaja. Cichna i znikaja...

Do Gesi nie przyjde, choc przyznam ze knajpa mila jest, zwlaszcza latem. W
                        rewanzu moge Cie zaprosic do Luxa na piwko... tez milo i przyjemnie jest.

A teraz moze powiem dlaczego tak napisalem o stazystkach jak napisalem.
                        Widzisz, przykro mi sie zrobilo jak paru typkow przyszlo do mnie z zapytaniem
                        co zrobic zeby Polke wyrwac na jedna noc... bo inni juz mieli a oni/on nie. Ja
                        jestem z Polski bardzo dumny i zabolalo mnie to. Dodam, ze nie wszystkie
                        dziewczyny takie sa, ja mowie o indywidualnych przypadkach - tu wiekszoci.

Wiec jak mowie, jesli ktos jest ok, to nie bedzie urazony, a jak ktos nie jest
                        ok - to juz jego problem. Ja za swoje poglady przepraszac nie bede, moge ich
                        bronic.

Pzdr.

PS
                        I wysli te CV, nie szkoda Ci czasu na glupia gadke??? Bo dla mnie ona nie jest
                        zbyt powazna.
                        • Gość: paw_dady tomi swintuchu ;o) IP: *.240.81.adsl.skynet.be 14.07.05, 18:39
                          epsotek ma ciaze urojona epsanska tak bardzo chce nim byc ze wybiega przed
                          szereg a ty ty niszczysz najksrytsze marzenia. najskrytsze mimo ze wie o nich
                          cale forum.

a feee
            • Gość: paw_dady znaczy pan R. ma zdrowe jadra IP: *.240.81.adsl.skynet.be 14.07.05, 18:35
              jako inspektor wiec niec dziwnego ze stazyski garna sie do jader ee energii ee
              atomu ;P
    • tomi_22 W Komisji 14.07.05, 11:34
      stazysta robi to co zleci mu pracownik Unitu w jakim pracuje. Zwykle ma to
      charakter merytoryczny, zwiazany z tym co stazysta studiuje/ma zamiar w zyciu
      robic. To tak po krotce.
      • Gość: stazysta Re: W Komisji IP: *.cec.eu.int 14.07.05, 11:38
        moze jestem tylko stazysta, ale najwyrazniej udalo mi sie przywolac cie do
        porzadku
        • Gość: kasia Re: W Komisji IP: 5.6.2D* / 212.190.74.* 14.07.05, 11:44
          i bardzo dobrze. tepic prostactwo!!!!!!
          gdzie jestes na stazu?
          • Gość: stazysta Re: W Komisji IP: *.cec.eu.int 14.07.05, 11:53
            w komisji. jesli potrzebujesz wiecej informacji podaj mi swojego maila.
            odpowiem w wolnej chwili. pozdrawiam
            • Gość: marud Re: W Komisji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.05, 10:50
              do stazysty!

moj mail to adam_luc5@yahoo.com

dzieki
          • Gość: prostaczka do prostej Kasi IP: *.cec.eu.int 14.07.05, 12:00
            tepic, tepic. Dobrze, ze tak krotko tu siedza...
            • Gość: kasia Re: do prostej Kasi IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 14.07.05, 12:17
              a kto tak krotko siedzi? czyzby panowie , ktorzy o swoich kolezankach pisza na
              forum gw, ze puszczaja sie ze wszystkimi dookola?
              • tomi_22 siedzacy dluuugo 14.07.05, 16:07
                No wiec, niestety ale taka jest smutna prawda... puszczaja sie i to jeszcze
                jak. Pamietam swojego czasu jak kolega Wloch wpadl do mnie z zapytaniem jak tu
                wyrwac Polke, bo juz kazdy jego znajomy mial, a o nie i sie pyta...

Kochana kolezanko, takie sa statystyki, 85% Polek daje dupy obcokrajowcom!!!
                Oczywiscie mam na mysli tylko te, ktore s PL chca sie wyraca, bo reszta
                rzeczywiscie moze sie zakochac i moze to byc milosc. Ja mowie to
                tych "blacharach" i reszcie...

A teraz test. Idz do lazienki i popatrz w lustro i powiedz sobie na pytanie,
                Czy wolisz Polaka czy kazdego innego... Jesli tak, to po co sie udzielasz,
                jesli nie, to tez po co sie udzielasz??? Skoro jestes ok, to nie masz sobie nic
                do zarzucenia. A wiesz, tylko winny sie tlumaczy, kazdy inny by "olal" to i
                tyle... Wiec "cos" z toba jest chyba nie tak... A moze
                wyzwolicielka "ucisnionych"???

Pzdr
                • Gość: kasia Re: siedzacy dluuugo IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 14.07.05, 16:18
                  a ty skad wiesz ile procent i komu daje dupy? a moze EUROSTAT prowadzi jakies
                  badania?
                  • tomi_22 bardzo proste 14.07.05, 16:22
                    Polskich stazystyek nie jest az tak duzo. Zwykle do 4 w kazdym "rzucie". Sumuje
                    sobie ta liczebe i obserwuje.

Aha, no musze przyznac ze moje dane sa z Luxa, wiec jakis blad moze byc.

W tym "rzucie" byly bardzo porzadne dziewczyny, ale poprzedni to DRAMAT!!!
    • Gość: ecosse Re: co robia stazysci? IP: *.cec.eu.int 14.07.05, 16:10
      co i jak robia to sie dopiero przekonamy... :)))
      • tomi_22 no wrescie 14.07.05, 16:19
        Rozsadna odpowiedz. Kiedy "akcja" ??? :)))
        • anbxl Re: no wrescie 14.07.05, 22:56
          Kiedys przez przypadek bylam swiadkiem rozmowy w CESE na korytarzu Polaka z
          Wlochem wlasnie na temat latwosci polskich stazystek-Polak probowal przekonac
          Wlocha,zeby nie bral polskiej stazystki wlasnie z wiadomych wzgledow i naprawde
          wowczas i to nie pierwszy raz bylo mi wstyd,ze jestem POLKA
          No wlasnie wszedzie sa ludzie i LUDZIE i czasem jedni drugim psuja opinie,np z
          naszych panow tez czasem smieja sie,ze ubrani sa jak na wesele,
          • Gość: paw_dady nie jest wstyd byc ku.. IP: *.18-136-217.adsl.skynet.be 15.07.05, 00:43
            wstyd jest byc TANIA ku..
          • ecosse Re: no wrescie 15.07.05, 10:09
            dlatego "moj" Wloch musial sobie niezle poczekac... ale jest juz na
            wyczerpaniu... :)) ile mozna... ;))
          • essere1 Re: no wrescie 15.07.05, 11:28
            Niech kazdy na wlasna opinie
            pracuje sam. Na komentarze o Polakach,
            Francuzach, czy Belgach moge tylko wzruszyc ramionami,
            ewentualnie sie zgodzic, lub nie.
            Warto sie pewnie nauczyc kilku trafnych zartow o roznych nacjach,
            by miec je w zanadrzu..:)
            Na Forum Polska-Belgia smieja sie czasami z Siemiatycz,
            jako metafora rodaka pewnego charakterystycznego typu.
            Na naszym forum tez sa czasami zalosne postawy (bo sa).
            No i co z tego? Mozna na to wplynac? Nie. Ale mozna sie tym nie
            przejmowac, bo zawsze czesc ludzi zachowuje sie nieodpowiednio.
            W Niemczech tez sie czasami z nas smieja,
            dziwnym trafem sa to czesto przedstawiciele niemieckich warstw nizszych, patrz
            niewyksztalconych,
            ktorzy czerpia wiedze o swiecie z talk-showow.
            Swiatli Niemcy wiedza, ze sa tacy i tacy.
            Druga skrajna reakcja jest unikanie mowienia po polsku (podobno tez sa takie
            asy).
            Taka "polityka" ma jednak krotkie nogi i moge sie na to tylko usmiechnac z
            politowaniem:)
            Trik polega na ty tym, ze jest sie skad sie jest i sie tego nie zatuszuje,
            zreszta po co?
            Lubie byc stad, skad jestem:)
            I nie ma co byc przewrazliwionym na punkcie zachowania rodakow. Niech kazdy
            koncentruje
            sie na wlasnej kulturze osobistej, wiedzy merytorycznej, itd..., to nikt nie
            bedzie zlosliwie komentowal.
            IZachodnie nacje tez bywaja zabawne, aroganckie, chamskie, leniwe, itd...tyle,
            ze maja irracjonalne poczucie wyzszosci
            ludzi z Zachodu, bo maja troche wiecej pieniedzy.
            Z czasem ich tego oduczymy. I kiedys bedziemy sie
            z nich serdecznie smiali, bo tez bywaja smieszni;)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka