Dodaj do ulubionych

wiza do USA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:04
Piszę na tym forum, bo nie widzę zainteresowania forami Gazety pod hasłem
USA. Jak znacie jakieś strony, na których jest dyskusja o USA, to prosze o
info. A mój problem jest taki. Wybieram sie na rozmowę z konsulem, która
wypada mi tydzień po obronie pracy mgr. Chce wyjechac do Stanów w celach
turystycznych. Jak mam przkonac szanownego konsula, że nie mam zamiaru tam
zostać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Don Carleone Re: wiza do USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:15
      Dac mu?! Ale na powaznie malo o tym mowia bo malo ludzie moga bez WIZ do USA.
      Tez jestem o preferencjach bardziej american customs & english but.... visa...
      wciaz problemem jest. Na turystycznej jestes niczym, praktycznie mozesz kupic
      sobie legalnie loda w budce i zrobic zdjecie. Otrzymanie green card graniczy z
      cudem od dobrej wrozki w loterii fantofej 1000 lecia. Gdyby byla mozliwosc
      otrzymania wiz do USA umozliwiajacych chociaz legalny stay i work to byloby
      wiele do powiedzenia. Osobiscie jade do UK ale I'm not sure there it is what
      I'm looking for...hehehe. Osobiscie wolalbym USA bo lubie amerykanska
      rozwiazlosc i luz a nie wszystko jak konserwie o nazwie Europe. Z drugiej jednka
      strony nie dziwie sie USA ze nie chca wpuszczac "bidokow" bo nasze problemy
      finansowe powinnismy rozwiazywac tutaj i nasi spece od gospodarki powinni sie
      tym zajac a nie gdybac o aferze drzewnej w lesie bo komus kolor kory sie nie
      podoba...Polska ogolnie to prymityw totalnie niedorozwiniety cywilizacyjnie!
      Owszem sa lepsi ci o sniadziawej skorze co sie wysadzaja ale nam niedaleko do
      nich...Naleze do malego procenta osobnikow ktorzy sie staraja uratowac siebie .
    • sylwek07 Re: wiza do USA 21.07.05, 22:46
      forum o USA:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=205
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=436
      • Gość: ela Re: wiza do USA IP: *.access.as9105.com 22.07.05, 11:23
        www.usa.info.pl
    • Gość: umathurman Re: wiza do USA IP: *.polestargroup.com / 195.60.27.* 22.07.05, 15:42
      oj ciezko bedzie.
      w tym momencie najlepszy sposob to udowodnic, ze sie ma kupe kasy, czyli:
      * pozyczyc od kogos 100.000 zl, wplacic na konto, wziac zaswiadczenie z banku o
      stanie konta i wyplacic 100000 i oddac ;) he he
      * pierscionek zareczynowy na palec nalozyc i sciemniac, ze slub niedlugo, wiec
      tylko na ostatnie podrygi wyjezdzasz od narzeczonego odpoczac
      * opowiedziec o super pracy jaka zamierzasz zaczac w PL i ze wymagaja od ciebie
      perfekcyjnej znajomosci angielskiego i ze jedziesz sobie na
      ostatnie 'studenckie' wakacje pozwiedzac i pouczyc sie jezyka.

! wskazowka ode mnie: z konsulem najlepiej zaczac od razu rozmawiac po
      angielsku (oczywiscie pod warunkiem ze nie dukasz), to robi lepsze wrazenie.

Powodzenia!
    • Gość: ja Re: wiza do USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:25
      strony to
      www.info.usa.pl
      www.usa.info.pl
      i ta najlepsza to www.ewiza.pl
    • bob75rob1 Re: wiza do USA 09.11.05, 14:05
      Pracowałam kiedyś w Ambasadzie Amerykańskiej i generalnie zasada jest taka, że
      trzeba umieć udowodnić silne związki z Polską, takie jakie jak: praca, rodzina,
      nieruchomości, itd. Oczywiście ostateczna decyzja należy do konsula i czasami
      zależy od jego widzimisie.
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka