Dodaj do ulubionych

World Wide Staffing - szukam informacji

14.03.07, 22:50
Czy ktoś za ich pośrednictwem wyjechał do pracy w Holandii ? Bardzo proszę o
opinie. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • zuzek29 Re: World Wide Staffing - szukam informacji 25.04.07, 15:41
      odradzam...zlodzieje...do dzis chatlam sie z nimi o 100euro, ktore ksiegowa zle
      policzyla...pracowalem od stycznia do marca...okropne warunki, malo
      godzin....nawet 19 w tygodniu....
    • island3232 Re: World Wide Staffing - szukam informacji 12.05.07, 15:37
      To jest firma oszust nikt za nic nieodpowiada platnosc na raty czesto z
      opoznieniem bez ubezpieczenia i niema urlopu własnie sie z nimi pozegnałem.

• tropikal Re: World Wide Staffing - szukam informacji 27.07.07, 18:30
      odradzam tej firmy złodzieje i oszuści niesłowni i niewypłacalni co tydzien
      trzeba sie prosić o pieniądze jak ktoś chce popaść w długi to ta firma jest w
      sam raz od 3 miesiecy czekam na wypłate naprawde tylko same problemy .POZDRAWIAM
      • czekoladaa Re: World Wide Staffing - szukam informacji 25.10.07, 12:07
        Witam,
        moge powiedziec kilka slow na temat tej firmy. Nie polecam.
        Nikt sie z nikim nie liczy i nikogo nie szanuje. Pieniadze? Przeciez mozna
        pracowac dla idei! Nieterminowo, poobcinane pieniadze a na koniec jeszcze
        dostaniesz kopa w dupe!

jm
    • ibo7 Re: World Wide Staffing - szukam informacji 17.04.08, 17:51
      nigdy w życiu nie kożystajcie z tej firmy chyba że chcecie popaść w
      długi.Pierwsza wypłata niby po miechu ale faktycznie to po 3
      miechach jak będziesz miał fuksa. lipa x 3
    • habasiowaty Re: World Wide Staffing - szukam informacji 30.04.08, 13:25
      no ja wyjechałem ale pomalutku się ta firma rozpada.
      • kamikadze.b36 Re: World Wide Staffing - szukam informacji 15.05.08, 22:20
        wszedzie dobrze gdzie nas nie ma ;). pracuje juz u nich jakis czas,
        sa opoznienia ale wyplacaja. wczesniej w innej firmie wyplaty byly
        na czas, ale nie zgadzalo sie z godzinami i potracali ubezpieczenie
        a nie byli ludzie ubezpieczeni. wws nie ubezpiecza ale i nie potraca
        i sam sobie place - jak chce. narzekac latwo ale jak sie poskacze po
        firmach to wszedzie jest tak samo ..... problemy i dziadostwo. w wws
        wiem co mnie czeka i mieszkania maja zreszta lepsze niz inni. mozna
        wytrzynac a z robota coraz gorzej bo wakacje i holenderskie
        dzieciaki moga robic to samo co i my polacy. jesli chcesz to napisz
        do mnie, podam wiecej info, bo nie chce innych zanudzac.
        • sarian270 Re: World Wide Staffing - szukam informacji 30.05.08, 00:31
          dostalem propozycie pracy od world wide staffing prosze o kontakt chcialbym
          pogadac jak ta firma funkcionuje jak cso gg 2300890 lub tel 785568484
          dziekuje
          • adamco07 Re: World Wide Staffing - szukam informacji 15.09.08, 18:36
            Radzę tą firmę omijać z daleka. To po prostu złodziejska firma, oszukują każdego i na wszystkim, jak się tylko da. Znam przypadek że pracownicy tego pośrednika byli zmuszeni do znalezienia sobie innej pracy po godzinach aby mieli kasę na życie bo STAFFIGN nie wypłacał im poborów od dwóch miesięcy. Oczywiście okradają pracowników z nalężnych im płatnych urlopów. Zadnej pomocy w Holandji typu zameldowanie, tylko oszukiwanie na kasie. Ludzie pracujący dla tego pośrednika oczywiście mają gdzie mieszkać ale tylko na czarno, jak to sie ma do przepisów, nie wiem. Holendrzy mówią o tym pośredniku "KRYMINAL BIURO". Najgorsze w tym jest to że Polacy pracujący dla tego pośrednika są okradani przez to biuro przy pomocy Polek tam pracujących: Kura, Szajna i jeszcze jedna której nazwisko mam gdzieś zapisane (one o tym wiedzą, a ja mam też zachowaną korespondencję prowadzoną z jedna z nich). Mnie okradli z ponad 200eur a jk się upomniałem to usłyszałem kupę kłamstw na swój temat. Jestem uparty i będę tego dochodził wszystkimi sposobami. Dla zasady, bo nie lubię złodziejstwa. PRZESTRZEGAM przed tym pośrednikiem
            • ziomal-rudzika Re: World Wide Staffing - szukam informacji 10.03.09, 11:39
              Co Wy Niewolnicy Tutaj Wymyślacie , Przecież Jest Pięknie W WWS , Prawda ??? ;-)

www.youtube.com/watch?v=6FgjF9xeBAk
              • kamikadze.b36 Re: World Wide Staffing - szukam informacji 27.04.09, 21:50
                Ludzie nie dajcie sie oglupic. Piszcie maila do szefa po angielsku
                WILLEM.DE.JONG@WWSTAFFS.NL. Ja napisalem, postraszylem i kasa jest.
                Ksiegowa tylko rzuca sluchawka, reszta nic nie wie. Polaczcie sie i
                dajcie sprawe razem do sadu. Moze zamkna ten balagan i nie dadza
                innych oszukiwac wiecej. W Holandii sa tez biura co pomagaja. Polacy
                boja sie i to ich problem. Na internecie sa strony po polsku z
                informacjami gdzie w Holandii zglasza takie lajdackie firmy. Ja juz
                tam nie pracuje to mi zwisa. Kase mam cala. Piszcie maila do szefa
                firmy i juz.
                • takajaa Re: World Wide Staffing - szukam informacji 22.05.09, 21:36
                  Witam, pare slow na temat "firmy" wws o ile to mozna nazwac w ogole
                  jaka kolwiek firma czy biurem pracy. fakt prace zalatwiaja ale z
                  placeniem jest juz gorzej. wiem co mowie. ksiegowa mowi bardzo
                  dobrze po angielsku ale po prostu czasem glupia udaje byle by wyszlo
                  na jej. nie wyplacaja wszytskich pieniedzy, bardzo duzo opoznienia z
                  wyplatami, ucinanie godzin, nie wyplacanie chorobowego, wakacyjnych
                  pieniadzy oraz pieniedzy urlopowych. saldo pieniazkow wakacyjnych
                  rosnie tak jakby nie moglo, np 3 euro tygodniowo co jest calkowicie
                  nie mozliwe. mnostwo potracen na pasku wyplaty tylko, ze tak na
                  prawde na ich korzysc a nie na korzysc pracownikow. ale oczywiscie
                  ludzie tam pracujacy maja wszytsko w d....mozna sie klocic,
                  prosic,krzyczec, mowic spokojnie ale nic kompletnie nie pomaga.znam
                  wiele ludzi ktorzy tam pracowali lub pracuja.
                  odnosnie umowy dobrze czytajcie co podpisujecie, bierzcie do domu,
                  wejdzcie na internet i cala umowe sprawdzie z zasadami CAO
                  obowiazujacymi w holandii dla pracownikow zatrudnianych przez biura
                  pracy.
                  jesli chodzi o domy wws to nie sa one w najlepszych warunkach, jedne
                  lepsze jedne gorsze ale zadne o jakims dobrym standardzie. za dom
                  najczesciej placi sie 50 euro tygodniowo (jest to automatycznie
                  pobierane z wyplaty) choc slyszalam, ze teraz cena podobno teraz
                  wzrosla i wynosi 60 euro. nie placilo sie za dowoz do pracy ale
                  ponownie zaszly zmiany i chyba 10 euro tygodniowo trzeba placic za
                  kierowce).
                  na poczatku wysztko wyglada pieknie, ladnie i zachecajaco. niestety
                  po bardzo krotkim czasie kazdy przekonuje sie jak jest na prawde. i
                  w niczym nikt nie pomoga z biura jesli sie dzwoni z problemem.ale
                  mowia, ze cos z tym zrobia ina tym sie konczy albo odsylaja do innej
                  osoby, ktora powie to samo.
                  na serio bardzo sie zastanowcie przed podpisaniem jakichkolwiek
                  papierow dla wws bo mozecie sie wladowac w wielkie bagno. jak ktos
                  juz wyzej napisal jedynym sposobem odzyskania pieniedzy jest prawnik.
                  jesli ktos chce wiecej informacji moze pisac na moj email
                  takajaa@nospam.gazeta.pl lub na gg 6212523. nie obiecuje, ze odpisze
                  w ciagu jednego dnia ale zrobie to jak najszybciej moge.
                  powodzenia i na prawde OSTRZEGAM przed nimi. ODRADZAM tych zlodzieji
                  i klamcow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka