Gość: szo IP: *.cec.eu.int 03.08.05, 15:51 Prosze mi doradzic, czy dziala i gdzie sie udac w celu otrzymania hasla. Ewentualnie uprasza sie sugerowac, jaki dostep jest najkorzystniejszy w okolicach Merode. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ekonomist(k)a IRIS [?] IP: *.cec.eu.int 03.08.05, 16:28 Uprzejmie informuje, ze slyszalam, jakoby IRIS (te punkty informacyjne) byly jednoczesnie [bezplatnymi] WiFi - jeden jest np. na Schumanie, czyli w miare niedaleko Merode. Uwaga: nie probowalam sama i nie biore odpowiedzialnosci za te informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
logoo Re: IRIS [?] 03.08.05, 17:39 A czy IRIS to te szare budko-pacholki z ekranem co wystaja z chodnikow? Jesli tak, to tez slyszalem ze toto rozsyla wi-fi gdzie popadnie. Jeden taki widzialem przy skrzyzowaniu Teurveren i rue Tongres, czyli dokladnie przy wejsciu do metra Merode. Swoja droga ktos tam kiedys w jakims watku niesmaczyl sie, ze Epsy kombinuja jak ukrasc komus troche pasma wi-fi. A przeciez moglobyc tak, ze szczesliwa posiadaczka zasiegu w swoim notebooku wynajela bezwiednie mieszkanie w zasiegu takiego elektronicznego pacholka. _____________ logoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: IRIS [?] IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 03.08.05, 19:45 logoo napisał: > Swoja droga ktos tam kiedys w jakims watku niesmaczyl sie, ze Epsy kombinuja > jak ukrasc komus troche pasma wi-fi. A przeciez moglobyc tak, ze szczesliwa > posiadaczka zasiegu w swoim notebooku wynajela bezwiednie mieszkanie w zasiegu > takiego elektronicznego pacholka. A przeciez wiadomo, ze jezeli wezmiesz sobie cos nie swojego, czego akurat nikt nie pilnuje, to to juz nie jest kradziez, prawda? O to chodzilo mniej wiecej "temu komus", i to nie bylem ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tito wszedzie IP: *.upc.chello.be 03.08.05, 20:16 ja z moim ipaqiem podlaczam sie na dziko do wifi praktycznie wszedzie w Brukseli. wiekszosc sieci jest nie zamknieta i mozna sie bez problemu zalogowac. dla pocket pc polecam programik o adekwatnej nazwie HITCHHIKER, wylapuje sam sieci dookola i sie loguje. gadam na ulicy przez skype :0 taka komorka z calym swiatem za darmaoche. milej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: wszedzie 03.08.05, 20:32 No proszę, a Sil myślała, że tylko ona "kradnie";-)... Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: IRIS [?] 03.08.05, 20:44 Gość portalu: Doki napisał(a): > A przeciez wiadomo, ze jezeli wezmiesz sobie cos nie swojego, czego akurat nikt > nie pilnuje, to to juz nie jest kradziez, prawda? > > O to chodzilo mniej wiecej "temu komus", i to nie bylem ja. to bylem ja. a epsy kradna bo sa za malo oplacane ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonomist(k)a IRIS [?] IP: *.cec.eu.int 04.08.05, 10:06 Dokladnie, to te budko-pacholki z antenka na gorze (nie wykluczam zreszta, ze antenka sluzy do rozsylania sygnalu). Na marginesie: w tym przypadku o kradziezy nie ma mowy, bo IRISy zostaly [ponoc] wyposazone przez wladze miejskie w WiFi wlasnie po to, aby mozna bylo z niego powszechnie korzystac. Ponownie zastrzegam jednak, ze nie korzystalam z nich sama i nie potwierdzam, czy dobrze dzialaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tito Re: IRIS [?] IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 04.08.05, 10:44 raz sie polaczylme przez irisa, bezplatnie, sygnal byl slaby ale moze dlatego ze zadnej antenki w poblizu nie widzialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi poszukaj IP: *.217.134.144.coditel.net 03.08.05, 23:58 Na niecie jakiegos lamacza hasel. Potem surfujesz za friko. Spoko, wszyscy wiedza ze EPSY lubia ukrasc to i owo, a zreszta, EPSY sa tak wazne ze im sie nalezy za friko... wiec smialo, smialo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: poszukaj IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 04.08.05, 00:24 Lamacz hasel? Tomi, bez paniki. Wiedza tzw spoleczenstwa o zabezpieczaniu sieci bezprzewodowych jest prawie zadna, a sprzet tani, szeroko reklamowany i po prostu cool. To zreszta jeden z powodow dla ktorych w domu mam klasyczny ethernet, a nie te radiowe wymysly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wi-Fi - FR Re: wi-fi na etterbeeku IP: 32.106.94.* 10.08.05, 12:57 www.feteduwifi.fr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wi-Fi w Belgii Re: wi-fi na etterbeeku IP: 32.106.94.* 10.08.05, 13:27 www.planet-wifi.be/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP 32 Wi-Fi w Polsce IP: 32.106.94.* 10.08.05, 20:10 www.fkn.pl/artykuly/artykul/ida__217/ids__5/ www.computerworld.pl/artykuly/48630.html www.dlink.pl/?go=jN7uAYLx/oIJaWVUDLkZU93ygJVYKOhST9vhLPG3yV3oVoF2kP98f8p8Nqtm7z0oBSnhzyJG/4kKB dg= Odpowiedz Link Zgłoś