Gość: madzia IP: *.247.81.adsl.skynet.be 26.10.05, 19:06 Czy ktos z Was jest zapisany na ten konkurs? Co myslicie o "nietypowosci" tych testow? Jak sie przygotowujecie do written part? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robson Re: EPSO/AD/23/05 Administrators (junior auditor IP: *.cec.eu.int 27.10.05, 09:11 ja jestem zapisany i szczerze mowiac nie wiem za co sie zabrac bo mam zero doswiadczenia w tej dziedzinie. Wydaje mi sie na junior to nie beda wiedzy praktycznej wymagac bo tez nie wymagaja zadnego doswiadczenia. Ale slyszalem ze malo ludzi sie na to zapisalo. Musze to sprawdzic. Moze sie ktos odezwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: EPSO/AD/23/05 Administrators (junior auditor IP: *.kpwig.gov.pl 27.10.05, 10:07 tak mało ludzi się zapisało. 35 osób na miejsce a potwierdziło swój udził 27 osób na miejsce. To dużo to ile dla Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kata Re: EPSO/AD/23/05 Administrators (junior auditor IP: *.243.81.adsl.skynet.be 27.10.05, 10:18 a tez sie zapisalam i podobnie jak Wy nie za bardzo wiem czego moga wymagac??? i czego mamy si euczyc( chodzi o czesc zawodowa) , bo o Unii to wiadomo:-))) A Wy na co stawiacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: EPSO/AD/23/05 Administrators (junior auditor IP: *.cec.eu.int 27.10.05, 11:17 mysle ze jakies case study trzeba powertowac na stronie epso sa przykladowe testy z audytu. Ktos kto w tym pracuje bedzie to robil bez zastanowienia ale nie wiem jak ci co nie maja zadnego doswiadczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texas Re: EPSO/AD/23/05 Administrators (junior auditor IP: *.cec.eu.int 27.10.05, 12:09 A dlaczego chcesz sie uczyc o Unii? Wydawalo mi sie, ze w opisie konkursu bylo wspomniane, ze wiedza o uE bedzie sprawdzona dopiero w czasie ustnych. Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kata Re: EPSO/AD/23/05 Administrators (junior auditor IP: *.243.81.adsl.skynet.be 27.10.05, 12:57 Napisalam, ze wiedza o unii, bo i tak sie z tego przygotowujemy (startujac w roznych konkursach), dlatego "poscilam oczko" ;-)))) No to z jakich materialow korzystacie ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robson Re: EPSO/AD/23/05 Administrators (junior auditor IP: *.cec.eu.int 27.10.05, 13:03 ja usilnie wertuje strony www. wyszukalem "audit" i mi wyszlo to: www.theiia.org/index.cfm?doc_id=266 www.indiana.edu/~iuaudit/ www.indiana.edu/~iuaudit/process.html ale znajoma ktora zdawala na audytora mowila ze glownie czytala www.eca.eu.int/index_en.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nulka Re: EPSO/AD/23/05 Administrators (junior auditor IP: 62.72.113.* 31.10.05, 17:29 Nie wiem czy wam to pomoze... ja jestem audytorem 'zawodowym' i chyba ide z marszu na egzamin z audytu. Poczytalam sobie to co jest na stronie court of auditors ale tam nie ma za duzo przydatnych informacji. Jak nie mieliscie stycznosci z audytem to proponuje www.ifac.org/, tam sa standardy ISA (900 stron :-)))) - przeskanujcie sobie tylko informacje pogrubionym drukiem, w sumie robota na 2 dni, bedziecie miec jako takie pojecie. w branzy teraz wszyscy maja fiola na punkcie fraud i korupcji - tak wiec warto sobie poczytac o enronie i worldcom zeby wiedziec mniej wiecej dlaczego nasi juz teraz jest big 4 a nie big 5 Ale caly cymes polega chyba na tym by zdac te nieszczesne testy logiczne i numeryczne - a do tego chyba sie nie ma jak przygotowac, niestety.... bez zdania tetsow i tak nie beda sprawdzac wypracowania :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
bud8 jezeli jestes z big 4 01.11.05, 13:28 to juz przeszlas przez testy numeryczne. Testy unijne sa moim zdaniem latwiejsze i jest na nie wiecej czasu niz np testy do dawnego AA a teraz EY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonikaG. Re: EPSO/AD/23/05 Administrators (junior auditor IP: *.geant.pl 03.11.05, 13:22 Cześć, ja też się zapisalam, z tym, że na j. francuski. Może znacie jakieś francuskojęzyczne strony dotyczące audytu? Na razie przygotowuję się z instytucji, historii itp. ale jeśli piszecie, że tego nie będzie, to chyba dam sobie spokoj. Najbardziej się obawiam, tak jak i Wy, terminologii z zakresu audytu, procedur i prawa etc. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś