Dodaj do ulubionych

Nowy samochod - co kupic?

IP: 212.190.74.* 07.12.05, 13:10
Jestem tu juz kilka miesiecy wiec czas kupic samochod. Tylko nie wiem jaki.
Jak juz mozna raz kupic sobie cos bez Vatu to watro na to przeznaczyc troche
kasy, a nie szczypac sie ze wszystkim aby bylo taniej. Tak wiec jakies ople
albo golfy nie wchodza w gre. Do tych zmotoryzowanych: co propomujecie, albo
co sobie kupiliscie i dlaczego?
BTW: volvo tez nie kupie wiec Tomi_22 nie musisz sie wypowiadac:-)
Obserwuj wątek
    • tomi_22 o prosze :))) 07.12.05, 13:22
      No wiesz, ja zwolennikiem Volvo nie jestem - Paw jest, ciagle o tym gada. Ja
      zazynam Toyote i nie zrezygnuje z niej, nawet dla Volvo ;)))

Co kupic. Fajnie pytanie - aha, nie pytaj tak na forum auto-moto, bo poradza ci
      grata z niemiec, opla/golfa koniecznie 15 letniego. Jak powiesz, ze nowe
      chcesz, to cie wyzwa i tyle.

Pochodz sobie po Dilerach, zobacz co Ci sie podoba. Potem popatrz na walory
      jezdne tego czegos, potem zobacz jakie ma bezpieczenstwo. Dalej, stosunek ceny
      do jakosci. Pomysl jakie auto chcesz np rodzinne, male, sportowe itp. Pomysl
      nad silnikiem Dizel/benzyna. Do woli.

Kupujac pamietaj, ze Vat odliczysz nawet za zimowe opony, ale tylko z nowym
      autem. Co do wyposazenia, wez takie jakie potrzebujesz, potem jak bedziesz
      sprzedawal, to i tak nie zyskasz na tym wiele, bo ci powiedza, ze kupuja auta a
      nie klimatyzacje - taki przyklad tylko.

Dobrymi autami sa Fordy. Nowy Focus jest ok, Mondeo tez, ale np mi sie nie
      podoba nowe kombi. BMW sa fajne. A moze terenowe autko? Hyundai ma ciekawa
      oferte, jak dodasz do tego, ze zainwestowali w niego Japonczycy to auta sa
      naprawde niezle juz. Hondy wydaja nowe modele teraz. Tyoty maja 5 letnia
      gwarancje na auto - to wazne.

Tak wiec, pytanie sie o propozycje nic Ci nie pomoze, bo jeden lubi Opla Astre
      GTC a drugi Suzuki Swift nowe (BTW to Suzuki Swift ladne jest).

Aha, jestes dziewczykna czy chlopczyk - to tez rzutuje w sumie.
    • Gość: brublox Re: Nowy samochod - co kupic? IP: 195.234.32.* 07.12.05, 13:27
      A6 über alles!!! 3l dieslek, chodzi jak talala, nie traci na wartosci w
      przeciwienstwie do francuskich, czy wloskich kasztanow.
      • Gość: g Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.cec.eu.int 07.12.05, 14:30
        zgadzam sie z przedmowca ;-)

nowa A6, S.0 TDI Quattro, piekny samochod... chociaz troche kosztuje

mozna A4, ale juz takie ladne nie jest... A3 sportback to super autko, z paroma
        opcjami bomba.

nowe BMW sa podobno swietne, a w przyszlym roku wchodzi nowy model coupé serii
        3, chociaz ciezko im bedzie przebic dotychczasowa...

ja przywileju vat'u nie mialam wiec kupilam uzywane A4 avant, 2.5 TDI V6, od
        goscia z komisji, rewelacyjne auto. mam tez Peugeot'a 206 CC (kabriolet), fajna
        zabawka i do miasta super, na trase sie nie nadaje, ale i tak je lubie. chociaz
        po 3 latach (fakt, ze nabilismy na nim prawie 100 000 km) trzeszczy, piszczy
        etc.
      • Gość: m@rio Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.brutele.be 07.12.05, 15:00
        Wpomniane A6 po roku jest tańsze w PL około 50.000zł, tutaj też pewnie nie
        mniej, więc "nie traci na wartości" to rzecz względna
        i do tego bardzo chodliwe w PL (wśród pouczonych przez szefa Francuza),
        jedziesz samochodem a wracasz samolotem ...
        • Gość: octi Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.117-200-80.adsl.skynet.be 07.12.05, 21:24
          potwierdzam, na moich oczach w wwie ukradli
    • drugapolowaeurokratki Trabanta 07.12.05, 14:38
      Trabanta ;-)
      (ale ciezko nowy dostac)
    • sil.bi Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 15:03
      Na Twoim miejscu zrobilabym po prostu porzadny research w salonach,
      profesjonalnych czasopismach, auto-testach i w sieci. Pytanie tu na forum,
      gdzie tyle opinii, ile osob, nie wydaje mi sie najszczesliwszym pomyslem. Poza
      tym wiadomo, ze wiele osob wykorzysta ten watek do lansowania samych siebie (co
      zreszta juz sie zaczelo), a to jest naprawde zenujace.
      • Gość: g Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.cec.eu.int 07.12.05, 15:12
        "lansowanie", podobno slowo ostatnio modne w polsce, tylko znaczenie nie do
        konca jasne

pytanie padlo - odpowiedz padla, nie wiem gdzie jest problem. ja akurat zanim
        kupilam samochod bylam wdzieczna za opinie osob dotyczace konkrentych
        samochodow. jesli nie ma sie jak ja wiedzy wystarczajacej by ocenic auto
        inaczej niz na zasadzie: ladne, nieladne, to wszystko sie przydaje.

moja rada na koniec podobna: testuj samochody, wybierz kryteria jakie sa
        najwazniejsze (czy ma byc cichy, jak bezpieczny, jak dlugotrwaly, jak
        niezawodny - choc z tym i w merc S klasy nie najlepiej...-, jaki bagaznik etc
        etc) i zadaj pytanie kiedy bedziesz miec wybrany juz konkretny samochod, moze
        jest ktos kto akurat z takim ma / mial do czynienia. testy testami, ale w
        praniu rozne rzeczy wychodza.

pozdr
        • sil.bi Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 15:29
          A czemu uwazasz, ze Ciebie mialam na mysli? Czyzby "uderz w stol..."?
          • Gość: g Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.cec.eu.int 07.12.05, 16:35
            ale gdzie powiedzialam, ze uwazasz, ze masz mnie na mysli? ;-)
            • sil.bi Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 16:37
              Odpowiedzialas na moj post, Kolezanko, ot co.
              • konewka.dorotki Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 16:41
                Oj joj joj dziewczynki, takie duze, takie powazne osoby, a tak sobie
                przygaduja. Nieladnie.
                • sil.bi Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 16:46
                  Ojej, ja to sobie po prostu lubie tak popisac czasami, ale nie ma w tym cienia
                  agresji, zapewniam.
                • Gość: g Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.cec.eu.int 07.12.05, 16:53
                  ja nie przygaduje, ja sie relaksuje ;-)
              • Gość: g Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.cec.eu.int 07.12.05, 16:52
                to mocno naciagniete...

nastepnym razem bede uwazac na ktory post klikam, bo sam fakt odpowiadania
                pociaga za soba nieprzewidziane konsekwencje ;-)))
      • Gość: auto Re: Nowy samochod - co kupic? IP: 212.190.74.* 07.12.05, 15:20
        W salonach to jeszcze nie bylem no bo jak nie wiem co chce to i nie wiem gdzie
        isc. Ale jak juz bede mial ze trzy marki faworytki to wiadomo, ze pojde i
        poogladam i pogadam z dilerami. Wiadomo, ze nikogo tu nie bede sluchal co mam
        kupic, ale jakies takie male sugestie lub uwagi moga byc pomocne stad pomysl na
        zalozenie tego wateku :-)
        Za wszystkie sugestie dziekuje, ale preferowane przez Was glownie auta
        niemieckie, mi sie wogole nie podobaja! Moze jakis Japonczyk?
        • Gość: g Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.cec.eu.int 07.12.05, 15:24
          kolega kupil toyote avensis, ale nie znam tych aut

hondy sa podobno fajne i slyszalam, ze nowe mazdy 3 i 6 sa bardzo dobre. nie
          wiem jak jest ze znizkami, ale to podobno super sympatyczne auta.

• hydromanekin Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 15:45
            Kiedy niewiele ponad miesiac temu wybieralem auto, Mazda dawala ciekawe
            znizki "dyplomatyczne", ale nie na nowa "szostke" (nowa, znaczy sie ta po
            liftingu). Pan w salonie powiedzial, ze poniewaz jest to "nowy" model, dopiero
            co wypuszcony na rynek, nie ma na niego zadnych znizek..... Byc moze cos sie
            zmienilo, warto zapytac. Z kolei na "trojke" i na poprzedni model "szostki"
            (sprzed liftingu) znizki byly chyba, o ile dobrze pamietam do 13%.
            • Gość: K Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.241.81.adsl.skynet.be 07.12.05, 17:13
              Na fordy są zniżki rzędu 20%
              • Gość: paw, just paw Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.24-136-217.adsl.skynet.be 08.12.05, 20:27
                ford ford gowno wort ;P
        • puks01 Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 15:35
          Jesli masz zamiar jezdzic czasem do Polski, to dobrze ze nie podobaja Ci sie
          niemieckie wypasione autka - zwlaszcza w kolorze granatowym lub czarnym ;/. W
          tej samej Polsce pewnie wiesz jak sie sprawdzaja na mrozach niektore autka
          poludniowoeuropejskie, a nawet francuskie.
          Co do Japonczykow, to w rankingach 'niepsujnosci' Toyota wypadala bdb. Jakos
          nigdy nie natknelam sie na niezadowolonego z auta wlasciciela Toyoty. Poki co
          sama sie do nich zaliczam;)
    • kikibruksela Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 16:09
      a ja polecam do przestudiowania sondaz Top Gear;)
      www.bbc.co.uk/topgear/survey/last_10.shtml
      czego absolutnie nie nalezy kupowac:
      2005 Top Gear Survey - the Last 10
      (Ranking: Make - Model)

150: Citroën Xsara
      151: Peugeot 206
      152: Renault Mégane (Nov '02 on)
      153: Rover 25
      154: Fiat Stilo
      155: Mercedes M-Class
      156: Renault Laguna
      157: Renault Espace
      158: Peugeot 307
      159: Peugeot 807

a oto Top 10:

1: Honda S2000
      2: Lexus IS200/300
      3: Lexus RX300
      4: Skoda Superb
      5: Skoda Octavia
      6: Honda Jazz
      7: Honda Accord
      8: Subaru Legacy
      9: Skoda Fabia
      10: Subaru Forester

:))
      • agent077 Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 17:37
        Radze sie zainteresowac podatkami: wspomniane wyzej audi A6 diesel to w Belgii
        dobrze ponad 1000 euro rocznie (no i do tego na poczatek ok 1 200 euro "mise en
        circulation".

Honda Accord rzadzi.
        • Gość: g Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.cec.eu.int 07.12.05, 17:42
          no wlasnie, na to trzeba zwrocic uwage,

podatek de mise en circulation uzalezniony jest od liczby cv oraz pojemnosci
          silnika, wiec im wyzej tym gorzej... podobno diesel'a oplaca sie kupowac do
          2.0L (chyba wylacznie wiec juz 2.0L bedzie drogo), powyzej oplaty bardzo
          wzrastaja.

w ogole diesel'e podlegaja w bel wyzszym oplatom

• sil.bi Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 18:28
            Mise en circulation dla diesla 2.0 to 495 e rocznie. Jesli chodzi o
            ubezpiecznie, stawki między poszczególnymi firmami sporo się różnią, niektóre
            mają też zniżki dla eurokratów.
            • Gość: g Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.217.145.47.coditel.net 07.12.05, 18:31
              495 to taxe de circulation, tak? ten jednorazowy podatek przy rejestracji jest
              chyba nieco wyzszy...

moge podac namiary na ubezpieczyciela, tani i chyba ubezpieczyl pol polskiej
              euro-bxl, dostalam od mczapl, ale wiem, ze inni tez juz sa tam klientami ;-)
              • sil.bi Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 18:36
                495 e to właśnie ten jednorazowy podatek.
                • Gość: g Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.217.145.47.coditel.net 07.12.05, 18:38
                  pytam, poniewaz napisalas "rocznie" wiec wyszlo jakby sie powtarzal

czepiam sie, ale tak dla sportu ;-)
                  pozdr i milego wieczoru
                  • sil.bi Re: Nowy samochod - co kupic? 07.12.05, 18:42
                    A rzeczywiście, tego 'rocznie' nie miało być:).
    • paw_dady cokolwiek 07.12.05, 21:15
      skor nie masz zednych wymagan cokolwiek (poza volvo) kupisz bedzie ok. ale ja
      cie namawiam kup wolwo bos lewy eps ;P
    • Gość: nowy Re: Nowy samochod - co kupic? IP: 80.91.156.* 07.12.05, 23:10
      Biorac pod uwage znizke VAT w pewnym sensie zakup autka mozna traktowac jako
      inwestycje (nie, nie, nie taka na jakiej sie zarabia),wiec zastanawiajac sie
      nad wyborem - sam bede w podobnej sytuacji - warto chyba zwrocic uwage na
      znizki dyplomatyczne i przyszly spadek wartosci. W tym kontekscie dodatkowe
      wyposazenie podnosi cene wyjsciowa, ale niekoniecznie "zwraca sie" przy
      odsprzedazy. Rozmawialem o znizkach, podobno przoduje SAAB, Volvo,zdziwilem
      sie,ze Ford tez w okolicach 20%.Producenci kraju kwitnacej wisni podobno
      slabiej. Jezeli macie doswadczenia, dajcie info.
      Aaa, i maly komentarz do pytania "jakies ople albo golfy"? Pierwsza to marka
      producenta a drugi to model, ktory nota bene jakis czas temu mialem i mimo
      tego, ze jest popularny jak Budka Suflera na Greenpoint'cie, nadal go lubie ;)
      • Gość: auto Re: Nowy samochod - co kupic? IP: 212.190.74.* 08.12.05, 16:14
        > Aaa, i maly komentarz do pytania "jakies ople albo golfy"? Pierwsza to marka
        > producenta a drugi to model,

Tyle to ja tez wiem. Chodzilo mi o to, ze ani zadnego opla, ani zadnego VW nie
        kupie bo nie chce, bo nieladne.
        • Gość: mczapl Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.dsl.scarlet.be 08.12.05, 19:42
          Za tego Opla, ze nieladny, to masz u mnie minusa ;)

Czy chcesz miec auto rodzinne czy sportowe, limuzyne czy male auto miejskie?

Ma byc tanie czy ma miec mnostwo opcji?
          • Gość: auto Re: Nowy samochod - co kupic? IP: 212.190.74.* 09.12.05, 11:02
            > Za tego Opla, ze nieladny, to masz u mnie minusa ;)
            Tzn. jezdzisz oplem? I zadowolony jestes? Jaki model sobie kupiles?

> Czy chcesz miec auto rodzinne czy sportowe, limuzyne czy male auto miejskie?
            Nie, tylko nie rodzinne. Nie mam rodziny (jeszcze;)) Cos troche wiekszego,
            wygodnego na wyjazdy w dluzsze trasy.

> Ma byc tanie czy ma miec mnostwo opcji?
            Tanie? Hm. Chcialbym sie wyrobic tak do 30 tysiakow. Da sie cos za to znalezc?
            • Gość: mczapl Re: Nowy samochod - co kupic? IP: 212.190.72.* 09.12.05, 12:08
              Tez nie chcialem na razie auta rodzinnego. Chcialem auto lekko sportowe, o
              ladnej linii, nie za duze, eleganckie i nie super drogie.

Po selekcji wstepnej zostaly mi 4 modele:
              - Citroen C4
              - Nowy Seat Toledo
              - Peugeot 307
              - Opel Astra GTC

Po obejrzeniu wszystkich 4, zdecydowalem sie na Opla, ktory mnie urzekl swoja
              bardzo ladna linia i dobrze dopracowanymi detalami przy dobrych osiagach i
              sensownej cenie.
              Wzialem diesla 1.9 z mnostwem dodatkow (GPS, tempomat itd) i za calosc
              zaplacilem 18,5 tys euro. Cena katalogowa ze wszystkimi moimi dodatkami to 29
              tys. euro.
              Jezdze nim od ponad miesiaca i jestem bardzo zadowolony.
              (moje autko zdazylo sie juz nawet zrobic slawne i jest opisywane w sasiednim
              watku o Epsce Zenobii ;)
    • berecik77 Re: Nowy samochod - co kupic? 08.12.05, 00:53
      Gość portalu: auto napisał(a):

> Do tych zmotoryzowanych: co propomujecie, albo co sobie kupiliscie

auto

• pan.boczek Re: Nowy samochod - co kupic? 08.12.05, 09:11
      kup Astona Martina
      • Gość: mz Re: Nowy samochod - co kupic? IP: *.brutele.be 08.12.05, 12:29
        Przyłączam się do głosów za Fordem. Czytałem dobre opinie o Mondeo, ale myśle
        że na Brukselę to trochę za długi. Pozostaje więc Focus zwłaszcza z tą nową
        płytą podwoziową (tylko bryłę ma jak dla mnie trochę nieciekawą). Tylko trzeba
        jeszcze wziąć pod uwagę ceny obu aut, których nie znam.
        • tomi_22 Ford 08.12.05, 16:11
          Nowy Focus oferuje bardzo dobry stosunek cena/jakosc. W najmocniejszej wersji
          Dizel chyba 1.8 z pelna opcja (bez skory) mozna zaplacic pomiedzy 12-15 tys
          euro. Nie pamietam dokladnie teraz jak te ceny wygladaja, ale po odliczneniu
          znizek, vatu etc jakos tyle wychodzilo.

Fajnie tez to jezdzi, ale ma okropna przednia szybe. Dlugo by pisac na ten
          temat, ale to jedyny jego minus.
    • kapitan_ameryka Ubezpieczenie 08.12.05, 14:32
      Jak chcesz to ci powiem co zrobic zeby nie placic skladki ubezpieczeniowej 100
      procentowej. Nawet jak nie masz znizek w Polsce to ci moge powiedziec co zrobic
      zeby mysleli ze je masz no i w efekcie je uzyskac.
      • tomi_22 do kapitan ameryka 08.12.05, 16:12
        No to zes koles AMERYKE odkryl. Winszuje bystrosci, normalnie pozazdroscic.
      • Gość: auto Re: Ubezpieczenie IP: 212.190.74.* 08.12.05, 16:17
        Nie chce, nic mi nie mow jak mozna przekret zrobic. Widac jestes od tego
        specjalista - tu kombinujesz, tam kombinujesz. Zaplace tyle ile powinienem i
        nie zbiednieje.
        • kapitan_ameryka Re: Ubezpieczenie 08.12.05, 16:29
          Spokojnie, plac i placz. Czy ja kombinuje? Nie bo nie jestem kombajn. DLaczego
          mam nie zbierac pieniedzy skoro system pozwala? Robie to, nikomu krzywdy nie
          robiac. Jak do tej pory jestem ponad 3 kola do przodu na ubezpieczeniu i
          przeprowadzce. 500 idzie na dom dziecka w Polsce, po 1000 dostana dwie babcie
          ktore jeszcze mam szczescie miec. Za reszte kupie prezenty siostrzencom i
          siostrzenicom pod choinke. A za ostatnie 2.50 kupie sobie piwko i wypije za
          zdrowie wszystkich takze i twoje. I prosze nie osadzaj innych jak oni cie nie
          osadzaja.
          • herbata_owocowa A ja bardzo prosze o takowe wskazowki. 08.12.05, 16:45
            Z gory dziekuje.
            P.S.
            Siostrzency sie ucieszą :)
          • Gość: g Re: Ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 08.12.05, 16:53
            ja sie zgadzam z kapitanem, chociaz mozna to prosciej

mi bank zaspiewal 3200€ za ubezp, ethias 3700€, wybuchnelam smiechem i
            powiedzialam, zeby spadali na drzewo z takimi ubezpieczeniami

natomiast dzieki mczapl znalazlam pana, ktory na takich samych warunkach
            ubezpieczyl mnie za 1400€. i znalazl na to sposob, legalny! bo niby czemu mam
            zdziercom - czytaj bankom - placic!

jesli chcesz, podam namiary na pana i firme, ktora reprezentuje

ciao
            • hydromanekin Re: Ubezpieczenie 08.12.05, 16:57
              Czyzby pan z nazwiskiem na literke "H"?
              • Gość: g Re: Ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 12.12.05, 14:24
                nie, pan na literke "S" ;-)
    • Gość: nowy Ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 08.12.05, 18:15
      Ze sciemnianiem ubiezpieczycielowi radze uwazac,zdecydowanie lepiej walczyc o
      jak najnizsza stawke w legalu. Sciemnianie moze byc nawet na reke
      ubezpieczycielowi,zalozmy zbijamy skladke w 3.000 na 1.500 dzieki udawanej
      bezszkodowosci.Super.Tylko do czasu, kiedy trzeba bedzie wyplacic 30.000 za
      znikniety w Polsce samochod. Wtedy nagle okaze sie ze claims department jednak
      dokladniej chce sie przyjrzec wczesniejszej deklaracji szkodowosci... I boje
      sie, ze moga nie chciec wyplacic nawet marnych 15.000...
    • Gość: brightonb Drobnomieszczanskie epsy! Co za brak wyobrazni! IP: *.nyc.res.rr.com 10.12.05, 03:44
      Volvo, Toyota, itp., ... a moze by tak Infiniti G35 Coupe?
      • bruxellka Re: Drobnomieszczanskie epsy! Co za brak wyobrazn 11.12.05, 16:59
        a moze by tak cos z wyszej polki :)jak juz szalec :)
        www.astonmartin.com/ przyjemny samochodzik baaaardzo elegancki :)
        moj ulubiony :) www.maserati.com hmmmmmmmmm piekny :)
        www.cadillac.com/index2.html troche retro ale spoko samochodzik :)
        co tam mamy jeszcze :) acura tez jest fajna niektore modele to troche tansze
        www.chrysler.com seria 300 tez retro :)chodzi o desing

jest jeszcze Bugatti ;) i wieele innych pieknych samochodow wiec moze troche
        fantazji :)

• paw_dady eee tam bugatti kiedys mialem 11.12.05, 17:14
          > jest jeszcze Bugatti ;) i wieele innych pieknych samochodow wiec moze troche
          > fantazji :)

babcia mi kupila, w skali 1:72 ;P jak zobacze epsa w nowym bugatti wtedy jest
          to kejs dla urzedu anykorupcyjnego zeby zobaczyli inne "sponsorowane prezenty"
          delikwenta
          • bruxellka Re: eee tam bugatti kiedys mialem 11.12.05, 17:31
            no tak dlatego tez nie wsponilam o paru markach ale takto moze by bylo ladniej
            na ulicach troche inaczej, bo jak narazie to malo roznic miedzy tymi
            samochodamia, wiadomo dalczego :)

a jeszcze moze byc jag :) www.jaguar.com ja w parwdzie lubie z jaguar z
            lat 60 tego sportowego hmmmmmmm z bial skora w srodku ale tenowe tez sa ok :)
            • Gość: asiunia.lux Re: eee tam bugatti kiedys mialem IP: *.pt.lu 11.12.05, 18:31
              > a jeszcze moze byc jag :)

tak :))
            • tomi_22 Re: eee tam bugatti kiedys mialem 11.12.05, 19:35
              Maserati, hmmm fajne auto. Calkiem sporo tego po Luxie jezdzi!!! Jednak maja
              jedna wade. Niby kazde auto skladane jest recznie, jednak jest sporo
              niedociagniec - tak jak w kazdym innym aucie. Ogolnie, auto troche
              przereklamowane, za drogie zdecydowanie a jakosciowo nie odbiega od innych - tu
              godny polecenia jest Jaguar. Ale co tam, kazdy kupuje to co lubi - mi sie
              Maserati podoba i tak :)
              • Gość: m@rio rankingi awaryjnosci dekry i adaca IP: *.brutele.be 11.12.05, 21:06
                adac 2004
                glinki.com/?l=pfbfix
                dekra
                glinki.com/?l=7zeg3f
            • paw_dady Re: eee tam bugatti kiedys mialem 11.12.05, 21:36
              bruxellka napisała:

> no tak dlatego tez nie wsponilam o paru markach ale takto moze by bylo
              ladniej
              > na ulicach troche inaczej, bo jak narazie to malo roznic miedzy tymi
              > samochodamia, wiadomo dalczego :)
              >
              > a jeszcze moze byc jag :) www.jaguar.com ja w parwdzie lubie z jaguar z
              > lat 60 tego sportowego hmmmmmmm z bial skora w srodku ale tenowe tez sa
              ok :)

o ile kusz do nich byczka z kiwajaca sie glowka i plyte CD na lusterko do
              rozpraszania radarow ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka