Gość: pytek IP: *.cec.eu.int 10.01.06, 10:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=34702465&v=2&s=0 fajne forum ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomi_22 Zrob tak: 10.01.06, 10:38 Zadaj tam pytanie, jakiekolwiek, to sie paru ciekawych rzeczy o sobie dowiesz. A jak Ci malo bedzie, to powiedz cos na temat Polakow w USA lub Kanadzie. Oj bedzie sie dzialo... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pytka Re: Zrob tak: IP: *.cec.eu.int 10.01.06, 10:41 najlepiej piszac ze jestes epsem i co z tego wynika:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Zrob tak: IP: *.cec.eu.int 10.01.06, 10:43 a ja pytam tu: czy my jestesmy Polonia? I co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lezsek Re: Zrob tak: IP: 212.190.72.* 10.01.06, 11:30 1. Nie prowokujcie ich, bo nam przeprowadza abordaż na forum i mczapl nie bedzie mial czasu na obmyślanie wycieczki (nie mowiac o pracy). 2. Moje prywatne zdanie: Polonia to stan umyslu po 60-ce jesli od co najmniej 15 lat "siedzisz" (nie mieszkasz) za granicą. Jak chcecie sie bawic w polonie to sie bawcie. Na podobne wątpliwości świetna jest lektura "Trans-Atlantyku" Gombrowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lezsek Re: Zrob tak: IP: 212.190.72.* 10.01.06, 11:35 Poczytalem sobie troche tamto forum. :( Tragedia. Odmienne stany świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Zrob tak: IP: *.cec.eu.int 10.01.06, 11:40 dlatego niepokoj, czy i nam sie tak nie porobi... jako Polonii... ale skoro nie jestesmy, to spoko:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_baba a tam 10.01.06, 11:59 co ma piernik do wiatraka? Nie jestesmy Polonia, bo nie jestesmy na emigracji. Spelniamy misje reprezentowania naszej ojczyzny i to wszystko. O czym tu mowa? Jak juz niektorzy z Was mieli okazje sie przekonac, bo odwiedzili forum "Polonia" to wiedza, ze taki poziom jest ciezko osiagnac. To jest po prostu niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek ale przywalias babo:-) IP: *.cec.eu.int 10.01.06, 12:10 "Spelniamy misje reprezentowania naszej ojczyzny i to wszystko". to chyba posel G. bo ja akurat reprezentuje, jak widzisz po IP, interesy UE, i WSZYSTKICH jej obywateli...chyba czegos nie doczytalas, babo:-) a prywatnie... jestem jak najbardziej na emigracji, tak jak wszystkie epsy ktore przyjechaly na dluzej:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: ale przywalias babo:-) IP: *.cec.eu.int 10.01.06, 13:26 No to ja zawalilam sprawe bo Ojczyzny jeszcze nigdy tu nie reprezentowalam. Wrecz przeciwnie, wole byc od niej bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Wstydzisz sie tego kim jestes? 10.01.06, 13:31 Tak z ciekawosci pytam? W sumie nic nowego - typowo Polska przypadlosc... Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_baba pytek 10.01.06, 14:12 to o co ty sie pytasz? Pytek, to ty nie umiesz czytac, nie mozesz byc na emigracji jesli masz takie ip. jak chce to tez takie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: pytek IP: *.cec.eu.int 10.01.06, 14:14 Znaczy czemu nie moge? co ma ip do..; pisze ze prywatnie jestem jak najbardziej na emigracji... chyba ze malo wiesz o tym ze nikt nas tu nie delegowal do reprezentowania czegos:-)... i ze nie jestesmy tu na "placowce" na chwile:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_baba Re: pytek 10.01.06, 16:42 no wlasnie, ze teoretycznie mozna powiedziec, ze jestes na placowce na chwile, bo mozesz te placowke zmienic na inna. Myle sie? Teoretycznie nie bedziesz mial nic do powiedzenia jak cie beda chcieli przeniesc, masz byc przeciez mobilny i gotowy na zmiany? na tym m.in. polega ta sluzba. Pewnie w praktyce dozyjesz starosci w BLX. Delegowac moze rzeczywisce za duzo powiedziane, ale zaleznosci od swojego kraju nie ukryjesz. Jak PL wystapi z klubu, to wrocisz do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
adm-adm Re: pytek 10.01.06, 16:49 No to ja jak zwykle... gwoli scislosci:-) Nikogo z urzednikow nigdzie nie mozna przeniesc wbrew ich woli. Nic wspolnego z placowka:-) Zaleznosc z PL... hm... nawet podpisywalismy ze zadnej nie bedzie, zaleznosci:-) Co do obywatelstwa,, tak oczywiscie, ale to baardzo naciagana interpretacja- od obywatelstwa do reprezentowania:-) Moralnie - tak oczywiscie; Jestesmy rozpoznawalni jako grupa narodowa i to miedzyinnymi przez pryzmat naszego zachowania tubylcy nasz kraj postrzegaja/ ale tez i instytucje UE, a to akurat jest nawet w przepisach... ale formalnie zdecydowanie reprezentujemy instytucje i Wspolnote, a nie nasz kraj:-) Gwoli scislosci... ja tez sie czuje jednak na "emigracji" cokolwiek to oznacza, i nie poczuwam sie do klimatow forum Polonia, i miejmy nadzieje ze juz tak zostanie:-))) Odpowiedz Link Zgłoś