Gość: Gosc IP: *.239.62.81.cust.bluewin.ch 02.02.06, 10:51 Czy ktos moze zarekomendowac hotel w Alicante (prawdopodobnie sie wybieram na interview). Blisko do OHIM i niekoniecznie 5-gwiazdkowy (-; Z gory dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:07 Z tego co pamietam przy samym ohim sa dwa hotele: www.ibishotel.com/ibis/fichehotel/gb/ibi/3200/fiche_hotel.shtml www.etaphotel.com/etaphotel/fichehotel/gb/etp/3511/fiche_hotel.shtml Ale moze lepiej zamieszkac gdzies w centrum? W okolicy ohim oprócz tych dwóch hoteli i chyba szkoły brytyjskiej jest pustkowie... Z ciekawosci, startujesz na jakie stanowisko, C2 (clerical assistants) z ogłoszen, które ukazały sie w lipcu 2005? powodzenia:) ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.37.79.83.cust.bluewin.ch 02.02.06, 12:36 Dokladnie tak (-; Dziekuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
dziamdzia Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? 02.02.06, 13:01 Kiedy masz interview? Kilka dni temu pisałam do OHIM w sprawie tego konkursu i odpisali, że są jeszcze daleko w lesie i rozmowy będą nie wcześniej niż na wiosnę, ale coś się najwyraźniej ruszyło. Szkoda tylko, że nie dostałam zaproszenia :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
kttosia tzn ze juz zapraszali na interview ??? 02.02.06, 13:21 czy chodzi o 538/05/PL/C ?? jeśli tak to sie troche podłamałam bo liczyłam ze mnie zaproszą :( ale cóz nieszczęścia chodzą parami ... para za parą , para za parą jak mowi prawo Murphyego czy kogos tam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc prawdopodobnie??? IP: *.gino / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 13:31 tzn że liczysz na to ze Cie zparoszą? czy też zaprosili Cie i zastanawiasz sie czy jechac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuzia Re: prawdopodobnie??? IP: *.cec.eu.int 02.02.06, 16:50 Ale fajnie masz! Bylam tam na rozmowach i wlasnie mieszkalam wlasnie w Ibisie, 300m od OHIM ale ok 20minut autobusem od centrum. Obok jest Etap, paredziesiat euro taniej, ale pokoje sa bez telefonu i nie takie ladne, na sniadanie za dodatkowa oplata idziesz obok to ibisu. Mysle, ze warto zaoszczedzic na luksusie i wydac wiecej na fajna paelle w miescie. Inni ludzie z konkursu mieszkali w centrum i dojezdzali do OHIM na testy i rozmowy autobusem lub nieziemsko drogimi taksowkami. Ale za to byli w centrum. A z HR nie dali ci listy z hotelami? Gdybym jeszcze raz tam jechala (ale na min 3 dni tak jak wtedy) to wolalabym mieszkac w jednym z hotelikow w centrum miasta. Odchodzi Ci stres poszukiwania autobusu lub taksowki poznym wieczorem. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: prawdopodobnie??? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 07.02.06, 21:50 Stuzia, Czy mozesz cos wiecej napisac o egzaminach. Jak wygladal test jezykowy i komputerowy zarazem? Ja wybieram sie do Alicante w najblizszy poniedzialek Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
stuzia Re: prawdopodobnie??? 07.02.06, 22:20 jasne, juz pisze. to bylo w pazdzierniku 2003 wiec dosc dawno ale z tego co pamietam to tak: najpierw test komputerowy sprawdzajacy znajomosc exela i worda. Na arkuszu trzeba bylo policzyc revenue z jakis danych (wykres itp) a w wordzie dali na kartce a4 tekst z bledami, ktory trzeba bylo przepisac i jednoczesnie poprawic bledy i formatowac go, czyli tabulatory, akapity, stopki i naglowki, te takie przypisy pod kreska na dole strony (jak to sie nazywa?)- polecenia te byly nabazgrane dla nas na tej kartce. Trik polega na tym, ze albo przepiszesz dokladnie to samo w danym czasie (ok 25 minut) ignorujac polecenia albo np. polowe tekstu ale poprawiony jak sie da najlepiej. Ja poszlam za ta druga opcja i jak sie okazalo slusznie bo dostalam te oferte:-) Jesli chodzi o oral to bylo sporo pytan z wiedzy o Instytucjach Unii, traktatach, jakies takie typowe pytania epsowate, natomiast poczytaj o samym OHIMie. Pytali czy wiem czym sie zajmuja, jak jest roznica miedzy trademark a design, bylo tez Polka sprawdzajaca nasza znajomosc jezyka polskiego. Jesli masz juz medical tests to poznasz na nim sporo Polakow (lub od razu w Ibisie), mozna zawrzec naprawde fajne znajomosci! Zycze powodzenia i bardzo prosze o relacje- przez te cala przygode z OHIM mam ogromny sentyment do Alicante. Jesli masz dodatkowe pytania to pisz na maila gazetowego. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: prawdopodobnie??? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 07.02.06, 22:55 napisałem na priv, pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: prawdopodobnie??? IP: 212.244.249.* 08.02.06, 10:05 Czesc, W jakim jezyku zdawalas testy? Po hiszpanski czy angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
stuzia Re: prawdopodobnie??? 08.02.06, 16:33 Zdawalam po angielsku. Jesli chodzi o jez. polski to ta dziewczyna spytala mnie jak mi minela podroz, tak tylko zeby sprawdzic czy sie gramotnie i stylowo kandydat wypowiada. Pamietam, ze medical to byl totalny check-out: krew, mocz, okulista, ogolny, laryngolog- bardzo duzo tego bylo. Ja tam w sumie z cztery dni spedzilam. Ogolne wrazenie bardzo pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: prawdopodobnie??? IP: 212.244.249.* 08.02.06, 16:50 Stuzia, dziekuje za info na temat badan. Powiedz mi prosze, czy pytanie odnosnie UE oraz OHIM sa bardzo szczegolowe czy tez ogolne? Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
stuzia Re: prawdopodobnie??? 08.02.06, 21:24 Raczej ogolne, wlasciwie te najwazniejsze informacje ze stron www. Nie bylo nic podchwytliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.w.wawa tak wlasnie wygladaja egzaminy 08.02.06, 14:49 ja tez bylam na egzaminach w Alicante, w listopadzie 2004. W moim przypadku bylo podobnie - najpierw egzamin ustny, a wlasciwie rozmowa - chyba z 7 osob w komisji. Mimo, ze moj glowny jezyk obcy to niemiecki, rozmowa byla w przewazajacej czesci po angielsku, bo skoro napisalam, ze znam, to... Polka sprawdzajaca znajomosc j. pol. - to "letka" przesada, to bylo mlode dziewcze, ktore tam pracowalo - z Polski oczywiscie, i jej zadaniem bylo zamienic pare zdan, tak aby sprawdzic, czy sie mowi w tym jezyku. Luzna rozmowa o niczym. Glowny "egzamin" to rozmowa o UE, instytucjach, i oczywiscie samym OHIM. Poza tym jak na kazdym job interview - kto ty jestes, wyksztalcenie, gdzie bys chciala pracowac - w trade markach czy administracji. Mnie testowano wiec po ang. i niem. Oczywiscie bylo milo. Potem byl test przy PC - 1 tekst do przepisania, 1 tekst juz w kompie do sformatowania, oczywiscie na czas. I oczywiscie tekst do poprawek posiadal znaki typowe dla korespondencji - ze cos od nowej linijki itp. Mnie zaprosili od razu na 2 dni, i drugiego dnia wyslali na badania lekarskie. Co do hoteli, to tez potwierdzam - 2 kroki od OHIM jest Etap, Ibis i chyba Mercure (?) - cos w kazdym razie o klase (niejedna) wyzej. Ja wybralam tanizne - Etap, da sie przezyc, czysto, jset lozko i lazienka. Śniadaniem to sie nie najadlam, a na obiad to trzeba isc albo do sasiedniego Ibisa albo jechac do centrum. Radze nie traktowac powaznie rozkladow jazdy autobusu. Sa to raczej godziny sugerowane ;-)) Ale jest dobre polaczenie i do centrum i na lotnisko. Lecac z Warszawy mialam przesiadke w Barcelonie i Madrycie (w 2 strone) polecam zabranie wylacznie bagazu podrecznego, moj "normalny" polecial w inny koniec Hiszpanii, co jak slyszalam czesto sie zdaza na trasach do Alicante. Jesli chcecie wiedziec wiecej, pytajcie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: tak wlasnie wygladaja egzaminy IP: 212.244.249.* 08.02.06, 16:06 Czesc Agata, Jade do Alicante w przyszly wtorek. Powiedz mi prosze jak wygladaja badania lekarskie? oraz jaka jest atmosfera na interview? Bede wdzieczna za info. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
agata.w.wawa badania lekarskie 09.02.06, 08:56 Badania lekarskie sa podobne jak w przypadku UE, czyli wszystkie analizy - mocz, krew, plus rtg, trzeba wypelnic ankiete mocno szczegolowa pt. choroby w rodzinie, babskie pytania typu: antykoncepcja, ciaze, robia jeszcze badania ekg i juz spotkanie z lekarzami: okulista i internista. Nic nadzwyczajnego. Aaaa, zapomnialam, jeszcze badaja sluch w kabinie, a Ty jak slyszysz dzwiek, to naciskasz przycisk. Teraz to chyba juz na prawde wszystko;-) Atmosfera na interview baaaaardzo mila, nie stresuj sie. Jak juz zaprosili a potem wysla na badania, to pol sukcesu za Toba;-))) Trzymam kciuki, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Re: badania lekarskie IP: 212.244.249.* 09.02.06, 09:01 Agata, Dziekuje za wsparcie. Jestem troszke przerazona ustnym zdaje po hiszpansku. Postaram sie zachować spokoj i pozytywny nastroj. Pozdrawiam, grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
ms100 Re: prawdopodobnie??? 07.02.06, 22:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=36374346 Michal, zadalam podobne pytanie, patrz powyzszy link. Powodzenia w poniedzialek i daj znac jak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: prawdopodobnie??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.02.06, 20:33 ja jestem zaproszona,zastanawiam sie czy pojade,nie pasuje mi za bardzo termin, poprosilam o konkretny termin na poczatku marca, i czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: prawdopodobnie??? IP: *.crowley.pl 08.02.06, 13:24 Ja właśnie potwierdziłam OHIM swój przyjazd na interview na 21 i 22 lutego. Jestem teraz w szale rezerwacji samolotowo-hotelowych i narazie nie myślę o samym interview i testach, a widze, że trzeba sie do nich nieźle przygotować. Siedze w pracy i na niczym nie moge sie skupić. Odpowiedz Link Zgłoś
kttosia a jakie znasz języki? 08.02.06, 13:43 pytam bo mnie nie zaprosili :( i próbuje zgadnąć dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: a jakie znasz języki? IP: *.crowley.pl 13.02.06, 09:52 A ja z kolei próbuje zgadnąc dlaczego mnie zaprosili:) Startowałam już na różne stanowiska z EPSO i EPO (European Patent Office) i nic z tego nie wyszło. A tu taka niespodzianka! Znam angielski i francuski i od 1,5 roku ucze sie hiszpańskiego Moja obecna praca ma troche wspólnego z trade marks & designs i pracuje w takim troche international środowisku i myślę, że to mógł być powód pozytywnej odpowiedzi z OHIM Poza tym mam wyzsze wykształcenie, a w czasie studiów przez rok pracowałam i mieszkałam we Francji jako fille au pair. I to chyba tyle Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: prawdopodobnie??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.02.06, 19:14 mnie zaprosili, ale nie jade, wolalabym stanowisko A, znam niemiecki i angielski, mam dwa fakultety, i spore doswiadczenie zawodowe w PM i IT, Odpowiedz Link Zgłoś
ms100 Czy ma ktos z Was tresc ogloszenia o 538/05/PL/C 08.02.06, 16:57 poprosilabym na ms100@gazeta.pl lub info gdzie znalezc? dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
kttosia prosze 08.02.06, 17:09 oami.eu.int/pdf/office/2005-polish.pdf wystarczyło poszukac na naszym formum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=26944805&a=26944805 :) a ja dalej nie wiemczemu mnie nie zaprosili, i pewnie sie dowiem za jakis miesiac jak mi racza na emalie odpowiedizec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: prosze IP: *.Red-81-39-180.dynamicIP.rima-tde.net 08.02.06, 20:15 Polecam zdecydowanie hotel w centrum bo z hoteli obok OHIM ciezko sie wydostac, a tam okolica to prawie pustynia. Autobus jezdzi dosc punktualnie (tyle ze rozklad podaje godz odjazdu z petli ;-) ale raz na godz a w sobote i niedziele chyba tylko 4 razy. Taksowki nie sa bardzo drogie - z centrum ok 5-7 euro. sa dwa autobusy - C6 (jezdzie tez na lotnisko) i 27 (odjezdza z Plaza del Teatro chyba 5 min po kazdej godzinie), poranny czyli o 8.05 i 9.05 zatrzymuje sie pod OHIMem. C6 i 27 o pozostalych porach staje pod hotelami. Wazna jest czesc na komputerze, jest wyzej oceniana od rozmowy (bo to w koncu stanowiska C). Prawie wszyscy pracujacy na C z "nowej 10-tki krajow" maja wyzsze wyksztalcenie, wiekszosc pracuje w 3 jezykach nie wliczajac ojczystego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna prosba IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 21:50 Witam, czy moglbys polecic jakis hotel w centrum? Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
stuzia Re: prosba 08.02.06, 22:00 A nie podali wam listy roznych hoteli + mapka? Niestety zostawilam to w Polsce. Jeden z nich byl wlasnie 5 minut piechotka od centrum ze sklepami ale przy samej marine. Ten bym wybrala gdybym tam jeszcze raz miala jechac. Faktycznie, okolice ohim i caly poczatek miasta w kierunku centrum to betonowa pustynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: prosba IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 22:18 Stuzia, Mam liste ale nie orientuje sie w lokalizacji hoteli. Podaje nazwy hoteli, moze pamietasz jego nazwe. Bede wdzieczna za info. Czy otrzymalas specialna stawke OHIM od hotelu? 1. HOTEL - RESIDENCIA ***LEUKA 2. ***HOTEL KRIS MAYA 3.***HOTEL ABBA EURHOTEL Pozostale dwa sa 4*. Raz jeszcze dziekuje. Pzdr, grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
stuzia Re: prosba 09.02.06, 11:27 Ojj... nie pamietam tych nazw. Probowalas je znalezc na www? Ja mieszkalam w ibisie ze sniadaniem za ok 55EUR, etap (obok bisu i ohim) byl za 34E, a dostajesz dziennie chyba 50Ezwrotu na nocleg i jedzenie... Jesli chodzi o plusy i minusy mieszkania przy ohim, to to ze bezstresowo zdazysz sobie djsc na testy np rano a na interview za pare godzin tego samego dnia (ja tak mialam) A jak mieszkasz w centrum to odchodzi problem dostania sie poznym wieczorem do hotelu (tak jak ktos juz napisal autobusy pozostawiaja wiele do zyczenia) Za bardzo nie wiem co Ci doradzic... Odpowiedz Link Zgłoś
agata.w.wawa hotele 09.02.06, 11:36 Co do hoteli to przede wszystkim razem z zaproszeniem powinnas byla dostac liste hoteli (tu i owdzie beda ceny, lub info o cenach specjalnych dla OHIM) i mapke. Jesli nie dostalas, popros, wysla. Ja jak najbardziej jestem za rozwiazaniem - IBIS lub Etap. Rzeczywiscie dostaniesz jak zwykle w przypadku rozmow chyba 50 euro za pelen dzien pobytu, ale nie wiem, czy jest sens mieszkania w czyms drozszym? Etap to tak jak pisalam zaden luxus, ale mysle ze Ibis calkowicie wystarczy na 1 czy 2 noce. I wtedy bez stresu pojdziesz spacerkiem na rozmowe, egz przy PC, a nastepnego dnia rano wysla Ciebie na badania - wtedy zostaniesz na caly dzien w miescie i juz. Jesli nie bedziesz wracac o 3 nad ranem, to zalapiesz sie na autobus:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gina1111 Re: prosba 10.02.06, 09:14 Czesc, Podaje lokalizacje hoteli o ktore pytalas. HOTEL - RESIDENCIA ***LEUKA SEGURA, 23 Alicante ***HOTEL KRIS MAYA CANÓNIGO M.L. PENALVA 03002 ALICANTE ***HOTEL ABBA EURHOTEL P. LORENZO CASANOVA, 33 03003 ALICANTE Odleglosc od OHIM mozna sobie sprawdzic na stronie www.michelin.com Dodatkowe info o autobusach: 27 wyjezdza z centrum o kazdej rownej godzinie i dojezdza do OHIM miedzy 15 a 30 min. po tej godzinie w zaleznosci od pory dnia. Tak jak juz ktos pisal o 8 i 9 wyjezdza na gore. Autobus powrotny wyjezdza z Urbanowy (dzielnica mieszkaniowa za OHIM) w kierunku centrum o w pol do kazdej godziny i jest na przystanku na dole przy OHIM ok 5-15 min. po wyjezdzie. Wjezdza na gore ok. 4:35 i 5:35. Mozna sobie kupic w kiosku karty na 10 przejazdow, wowczas jeden przejazd kosztuje 55 centow. W weekend 27 jezdzi chyba tylko 4 razy dziennie. W autobusie C-6 trzeba zawsze placic - jeden przejazd kosztuje 1 euro. Jezdzi z centrum do lotniska co 40 min., rowniez w weekendy. Rozklad mozna sobie sciagnac ze strony www.subus.es. Zycze powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Re: prosba IP: 212.244.249.* 10.02.06, 09:33 Dziekuje za wszelkie pomocne informacje. Czy ktoś wie ile trwa interview?. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
agata.w.wawa Re: prosba 10.02.06, 09:40 "Ktoś" dużo wie;-))) Po pierwsze jedziesz do Hiszpanii, wiec nie oczekuj zbytniej punktualnosci. Moje interview mialo sie zaczac o godz. 9, zaczelo sie prawie godzine pozniej i nikt nawet nie powiedzial sorry... Sama rozmowa potrwa ok godzinke, do tego potem dolicz troche czasu na spotkanie z dzialem administracji - gdzie pokazesz wszystkie dyplomy, zaswiadczenia, fakture za samolot itd, potem jeszcze z godzinke na testy komputerowe. Miedzy wszystkimi 3 czesciami beda przerwy, wiec lepiej nie planuj nic tego dnia, bedziesz spokojnie nieograniczona czasowo. Odpowiedz Link Zgłoś
amikino Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? 17.02.06, 21:29 Czy ktoś juz wrócił z egzaminów? Jakie macie wrażenia w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 18.02.06, 13:38 Ja wrocilem w czwartek. Generalnie wrazenia raczej pozytywne. Miasto oczywiscie piekne:). Rozmowa przyjazna. Test z formatowania raczej bez wiekszych problemow, gorzej z testem jezykowym bo jest malo czasu i wiele watpliwosci. Wszyscy z ktorymi rozmawialem po wyjsciu nie potrafili ocenic jak im poszedl. Ja tez jestem w tej sytuacji. Takze pozostaje czekac na opublikowanie listy. Przy okazji bardzo dziekuje wszystkim, a szczegolnie struzi za cenne informacje przed wyjzadem. Bardzo mi pomogly. Pozdrowienia P.S. Aby sie nie stresowac, do czasu opublikowania listy, daje sobie spokoj z forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuzia Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.242.81.adsl.skynet.be 18.02.06, 23:19 Alez bardzo prosze!!!! A jesli Ci zalezy na pracy w EU to mysle, ze juz majac cv w european format to poprzegladaj sobie strony innych instytucji i wysylaj do nich swoje cv i aplikacje! W ten sposob mozesz zwiedzic kawalek Europy i nabrac doswiadczenia na rozmowach o prace!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 13:34 Ja lecę jutro do Alicante. Jestem ciekawa jak wygladało interview i jakie były przykładowe pytania o OHIM i UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 19.02.06, 20:05 Pytania o OHIM dosyc szczegolowe. Dotyczace procedur rejestracji znakow towarowych, terminow ochrony, odwolan itd. Natomiast pytania o UE standardowe dot. instytucji- funkcje KE, PE, Rady UE, kilka nazwisk np. przewodniczacy Parlamentu. Ogolnie niezbyt trudne Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 10:11 Michał (ew inne osoby, które już były na rozmowie w OHIM), czy mógłbyś dać na siebie jakiś namiar (mejlowy lub - o ile to możliwe - telefoniczny) ? Ja powiniem być w Alicante 7 marca, a jeszcze nie kupiłem biletów bo wciąż się zastanawiam czy jechać. Mam parę pytań, na które odpowiedź pomogłaby mi podjąć decyzję. Z góry dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 02.03.06, 23:12 Piotr napisz na priv Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? 03.03.06, 08:39 zapomnialem ze bylem zalogowany jako gosc. Mozesz pisac kasiekk Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Re: OHIM IP: *.acn.waw.pl 12.03.06, 17:52 Czesc wszystkim, Czy wiadomo kiedy zostanie ogloszona lista rezerwowa? Nie moge znalesc zadnej informacji na ten temat na stronach ohim. Bede wdzieczna za informacje. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
nina2711 Re: OHIM 13.03.06, 12:45 Czy zapraszali juz na egzamin re: 538/05/PL/C? Dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś