Dodaj do ulubionych

OHIM czy jest na forum ktos z OHIM??

IP: *.239.62.81.cust.bluewin.ch 02.02.06, 10:51
Czy ktos moze zarekomendowac hotel w Alicante (prawdopodobnie sie wybieram na
interview). Blisko do OHIM i niekoniecznie 5-gwiazdkowy (-;
Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:07
      Z tego co pamietam przy samym ohim sa dwa hotele:

www.ibishotel.com/ibis/fichehotel/gb/ibi/3200/fiche_hotel.shtml
      www.etaphotel.com/etaphotel/fichehotel/gb/etp/3511/fiche_hotel.shtml
      Ale moze lepiej zamieszkac gdzies w centrum? W okolicy ohim oprócz tych dwóch
      hoteli i chyba szkoły brytyjskiej jest pustkowie...

Z ciekawosci, startujesz na jakie stanowisko, C2 (clerical assistants) z
      ogłoszen, które ukazały sie w lipcu 2005?

powodzenia:)
      ewa
      • Gość: Gosc Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.37.79.83.cust.bluewin.ch 02.02.06, 12:36
        Dokladnie tak (-;
        Dziekuje za informacje.
        • dziamdzia Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? 02.02.06, 13:01
          Kiedy masz interview?

Kilka dni temu pisałam do OHIM w sprawie tego konkursu i odpisali, że są jeszcze
          daleko w lesie i rozmowy będą nie wcześniej niż na wiosnę, ale coś się
          najwyraźniej ruszyło.
          Szkoda tylko, że nie dostałam zaproszenia :-((((
          • kttosia tzn ze juz zapraszali na interview ??? 02.02.06, 13:21
            czy chodzi o 538/05/PL/C ?? jeśli tak to sie troche podłamałam bo liczyłam ze
            mnie zaproszą :( ale cóz nieszczęścia chodzą parami ... para za parą , para za
            parą jak mowi prawo Murphyego czy kogos tam ;)
    • Gość: gosc prawdopodobnie??? IP: *.gino / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 13:31
      tzn że liczysz na to ze Cie zparoszą? czy też zaprosili Cie i zastanawiasz sie
      czy jechac??
      • Gość: stuzia Re: prawdopodobnie??? IP: *.cec.eu.int 02.02.06, 16:50
        Ale fajnie masz! Bylam tam na rozmowach i wlasnie mieszkalam wlasnie w Ibisie,
        300m od OHIM ale ok 20minut autobusem od centrum. Obok jest Etap, paredziesiat
        euro taniej, ale pokoje sa bez telefonu i nie takie ladne, na sniadanie za
        dodatkowa oplata idziesz obok to ibisu. Mysle, ze warto zaoszczedzic na
        luksusie i wydac wiecej na fajna paelle w miescie.

Inni ludzie z konkursu mieszkali w centrum i dojezdzali do OHIM na testy i
        rozmowy autobusem lub nieziemsko drogimi taksowkami. Ale za to byli w centrum.
        A z HR nie dali ci listy z hotelami?
        Gdybym jeszcze raz tam jechala (ale na min 3 dni tak jak wtedy) to wolalabym
        mieszkac w jednym z hotelikow w centrum miasta. Odchodzi Ci stres poszukiwania
        autobusu lub taksowki poznym wieczorem.

Powodzenia!
        • Gość: Michal Re: prawdopodobnie??? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 07.02.06, 21:50
          Stuzia,
          Czy mozesz cos wiecej napisac o egzaminach. Jak wygladal test jezykowy i
          komputerowy zarazem?
          Ja wybieram sie do Alicante w najblizszy poniedzialek
          Pozdrowienia
          • stuzia Re: prawdopodobnie??? 07.02.06, 22:20
            jasne, juz pisze.
            to bylo w pazdzierniku 2003 wiec dosc dawno ale z tego co pamietam to tak:
            najpierw test komputerowy sprawdzajacy znajomosc exela i worda. Na arkuszu
            trzeba bylo policzyc revenue z jakis danych (wykres itp) a w wordzie dali na
            kartce a4 tekst z bledami, ktory trzeba bylo przepisac i jednoczesnie poprawic
            bledy i formatowac go, czyli tabulatory, akapity, stopki i naglowki, te takie
            przypisy pod kreska na dole strony (jak to sie nazywa?)- polecenia te byly
            nabazgrane dla nas na tej kartce. Trik polega na tym, ze albo przepiszesz
            dokladnie to samo w danym czasie (ok 25 minut) ignorujac polecenia albo np.
            polowe tekstu ale poprawiony jak sie da najlepiej. Ja poszlam za ta druga opcja
            i jak sie okazalo slusznie bo dostalam te oferte:-)

Jesli chodzi o oral to bylo sporo pytan z wiedzy o Instytucjach Unii,
            traktatach, jakies takie typowe pytania epsowate, natomiast poczytaj o samym
            OHIMie. Pytali czy wiem czym sie zajmuja, jak jest roznica miedzy trademark a
            design, bylo tez Polka sprawdzajaca nasza znajomosc jezyka polskiego.

Jesli masz juz medical tests to poznasz na nim sporo Polakow (lub od razu w
            Ibisie), mozna zawrzec naprawde fajne znajomosci!

Zycze powodzenia i bardzo prosze o relacje- przez te cala przygode z OHIM mam
            ogromny sentyment do Alicante.
            Jesli masz dodatkowe pytania to pisz na maila gazetowego.

pozdro
            • Gość: Michał Re: prawdopodobnie??? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 07.02.06, 22:55
              napisałem na priv,
              pozdrawiam
              Michał
            • Gość: grazyna Re: prawdopodobnie??? IP: 212.244.249.* 08.02.06, 10:05
              Czesc,
              W jakim jezyku zdawalas testy? Po hiszpanski czy angielsku?
              • stuzia Re: prawdopodobnie??? 08.02.06, 16:33
                Zdawalam po angielsku.
                Jesli chodzi o jez. polski to ta dziewczyna spytala mnie jak mi minela podroz,
                tak tylko zeby sprawdzic czy sie gramotnie i stylowo kandydat wypowiada.

Pamietam, ze medical to byl totalny check-out: krew, mocz, okulista, ogolny,
                laryngolog- bardzo duzo tego bylo.
                Ja tam w sumie z cztery dni spedzilam. Ogolne wrazenie bardzo pozytywne.
                • Gość: grazya Re: prawdopodobnie??? IP: 212.244.249.* 08.02.06, 16:48
                • Gość: grazyna Re: prawdopodobnie??? IP: 212.244.249.* 08.02.06, 16:50
                  Stuzia, dziekuje za info na temat badan.
                  Powiedz mi prosze, czy pytanie odnosnie UE oraz OHIM sa bardzo szczegolowe czy
                  tez ogolne?
                  Pzdr,
                  • stuzia Re: prawdopodobnie??? 08.02.06, 21:24
                    Raczej ogolne, wlasciwie te najwazniejsze informacje ze stron www. Nie bylo nic
                    podchwytliwego.
            • agata.w.wawa tak wlasnie wygladaja egzaminy 08.02.06, 14:49
              ja tez bylam na egzaminach w Alicante, w listopadzie 2004.

W moim przypadku bylo podobnie - najpierw egzamin ustny, a wlasciwie rozmowa -
              chyba z 7 osob w komisji. Mimo, ze moj glowny jezyk obcy to niemiecki, rozmowa
              byla w przewazajacej czesci po angielsku, bo skoro napisalam, ze znam, to...

Polka sprawdzajaca znajomosc j. pol. - to "letka" przesada, to bylo mlode
              dziewcze, ktore tam pracowalo - z Polski oczywiscie, i jej zadaniem bylo
              zamienic pare zdan, tak aby sprawdzic, czy sie mowi w tym jezyku. Luzna rozmowa
              o niczym.

Glowny "egzamin" to rozmowa o UE, instytucjach, i oczywiscie samym OHIM. Poza
              tym jak na kazdym job interview - kto ty jestes, wyksztalcenie, gdzie bys
              chciala pracowac - w trade markach czy administracji. Mnie testowano wiec po
              ang. i niem. Oczywiscie bylo milo.

Potem byl test przy PC - 1 tekst do przepisania, 1 tekst juz w kompie do
              sformatowania, oczywiscie na czas. I oczywiscie tekst do poprawek posiadal
              znaki typowe dla korespondencji - ze cos od nowej linijki itp.

Mnie zaprosili od razu na 2 dni, i drugiego dnia wyslali na badania lekarskie.

Co do hoteli, to tez potwierdzam - 2 kroki od OHIM jest Etap, Ibis i chyba
              Mercure (?) - cos w kazdym razie o klase (niejedna) wyzej. Ja wybralam tanizne -
              Etap, da sie przezyc, czysto, jset lozko i lazienka. Śniadaniem to sie nie
              najadlam, a na obiad to trzeba isc albo do sasiedniego Ibisa albo jechac do
              centrum.

Radze nie traktowac powaznie rozkladow jazdy autobusu. Sa to raczej godziny
              sugerowane ;-)) Ale jest dobre polaczenie i do centrum i na lotnisko.

Lecac z Warszawy mialam przesiadke w Barcelonie i Madrycie (w 2 strone) polecam
              zabranie wylacznie bagazu podrecznego, moj "normalny" polecial w inny koniec
              Hiszpanii, co jak slyszalam czesto sie zdaza na trasach do Alicante.

Jesli chcecie wiedziec wiecej, pytajcie:-)
              • Gość: grazyna Re: tak wlasnie wygladaja egzaminy IP: 212.244.249.* 08.02.06, 16:06
                Czesc Agata,
                Jade do Alicante w przyszly wtorek. Powiedz mi prosze jak wygladaja badania
                lekarskie? oraz jaka jest atmosfera na interview?
                Bede wdzieczna za info.
                Pzdr,
                • agata.w.wawa badania lekarskie 09.02.06, 08:56
                  Badania lekarskie sa podobne jak w przypadku UE, czyli wszystkie analizy -
                  mocz, krew, plus rtg, trzeba wypelnic ankiete mocno szczegolowa pt. choroby w
                  rodzinie, babskie pytania typu: antykoncepcja, ciaze, robia jeszcze badania ekg
                  i juz spotkanie z lekarzami: okulista i internista. Nic nadzwyczajnego. Aaaa,
                  zapomnialam, jeszcze badaja sluch w kabinie, a Ty jak slyszysz dzwiek, to
                  naciskasz przycisk. Teraz to chyba juz na prawde wszystko;-)

Atmosfera na interview baaaaardzo mila, nie stresuj sie. Jak juz zaprosili a
                  potem wysla na badania, to pol sukcesu za Toba;-)))
                  Trzymam kciuki, powodzenia.
                  • Gość: Grazyna Re: badania lekarskie IP: 212.244.249.* 09.02.06, 09:01
                    Agata,
                    Dziekuje za wsparcie. Jestem troszke przerazona ustnym zdaje po hiszpansku.
                    Postaram sie zachować spokoj i pozytywny nastroj.
                    Pozdrawiam, grazyna
          • ms100 Re: prawdopodobnie??? 07.02.06, 22:20
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=36374346
            Michal, zadalam podobne pytanie, patrz powyzszy link.

Powodzenia w poniedzialek i daj znac jak bylo.
      • Gość: g Re: prawdopodobnie??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.02.06, 20:33
        ja jestem zaproszona,zastanawiam sie czy pojade,nie pasuje mi za bardzo termin,
        poprosilam o konkretny termin na poczatku marca, i czekam na odpowiedz.
        • Gość: Lisek Re: prawdopodobnie??? IP: *.crowley.pl 08.02.06, 13:24
          Ja właśnie potwierdziłam OHIM swój przyjazd na interview na 21 i 22 lutego.
          Jestem teraz w szale rezerwacji samolotowo-hotelowych i narazie nie myślę o
          samym interview i testach, a widze, że trzeba sie do nich nieźle przygotować.
          Siedze w pracy i na niczym nie moge sie skupić.
          • kttosia a jakie znasz języki? 08.02.06, 13:43
            pytam bo mnie nie zaprosili :( i próbuje zgadnąć dlaczego
            • Gość: Lisek Re: a jakie znasz języki? IP: *.crowley.pl 13.02.06, 09:52
              A ja z kolei próbuje zgadnąc dlaczego mnie zaprosili:) Startowałam już na różne
              stanowiska z EPSO i EPO (European Patent Office) i nic z tego nie wyszło.
              A tu taka niespodzianka!
              Znam angielski i francuski i od 1,5 roku ucze sie hiszpańskiego
              Moja obecna praca ma troche wspólnego z trade marks & designs i pracuje w takim
              troche international środowisku i myślę, że to mógł być powód pozytywnej
              odpowiedzi z OHIM
              Poza tym mam wyzsze wykształcenie, a w czasie studiów przez rok pracowałam i
              mieszkałam we Francji jako fille au pair.
              I to chyba tyle
              Pozdrawiam
          • Gość: Lalka Re: prawdopodobnie??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.02.06, 19:14
            mnie zaprosili, ale nie jade, wolalabym stanowisko A,
            znam niemiecki i angielski, mam dwa fakultety, i spore doswiadczenie zawodowe w
            PM i IT,
    • ms100 Czy ma ktos z Was tresc ogloszenia o 538/05/PL/C 08.02.06, 16:57
      poprosilabym na ms100@gazeta.pl lub info gdzie znalezc?

dzieki!
      • kttosia prosze 08.02.06, 17:09
        oami.eu.int/pdf/office/2005-polish.pdf
        wystarczyło poszukac na naszym formum
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=26944805&a=26944805 :) a ja dalej
        nie wiemczemu mnie nie zaprosili, i pewnie sie dowiem za jakis miesiac jak mi
        racza na emalie odpowiedizec
        • Gość: K. Re: prosze IP: *.Red-81-39-180.dynamicIP.rima-tde.net 08.02.06, 20:15
          Polecam zdecydowanie hotel w centrum bo z hoteli obok OHIM ciezko sie wydostac,
          a tam okolica to prawie pustynia. Autobus jezdzi dosc punktualnie (tyle ze
          rozklad podaje godz odjazdu z petli ;-) ale raz na godz a w sobote i niedziele
          chyba tylko 4 razy.
          Taksowki nie sa bardzo drogie - z centrum ok 5-7 euro.
          sa dwa autobusy - C6 (jezdzie tez na lotnisko) i 27 (odjezdza z Plaza del
          Teatro chyba 5 min po kazdej godzinie), poranny czyli o 8.05 i 9.05 zatrzymuje
          sie pod OHIMem. C6 i 27 o pozostalych porach staje pod hotelami.
          Wazna jest czesc na komputerze, jest wyzej oceniana od rozmowy (bo to w koncu
          stanowiska C).
          Prawie wszyscy pracujacy na C z "nowej 10-tki krajow" maja wyzsze
          wyksztalcenie, wiekszosc pracuje w 3 jezykach nie wliczajac ojczystego.
          pozdrawiam
          • Gość: Grazyna prosba IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 21:50
            Witam, czy moglbys polecic jakis hotel w centrum?
            Pzdr,
            • stuzia Re: prosba 08.02.06, 22:00
              A nie podali wam listy roznych hoteli + mapka? Niestety zostawilam to w Polsce.
              Jeden z nich byl wlasnie 5 minut piechotka od centrum ze sklepami ale przy
              samej marine. Ten bym wybrala gdybym tam jeszcze raz miala jechac.
              Faktycznie, okolice ohim i caly poczatek miasta w kierunku centrum to betonowa
              pustynia.
              • Gość: grazyna Re: prosba IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 22:18
                Stuzia,
                Mam liste ale nie orientuje sie w lokalizacji hoteli. Podaje nazwy hoteli, moze
                pamietasz jego nazwe. Bede wdzieczna za info. Czy otrzymalas specialna stawke
                OHIM od hotelu?
                1. HOTEL - RESIDENCIA ***LEUKA
                2. ***HOTEL KRIS MAYA
                3.***HOTEL ABBA EURHOTEL
                Pozostale dwa sa 4*.
                Raz jeszcze dziekuje. Pzdr, grazyna
                • stuzia Re: prosba 09.02.06, 11:27
                  Ojj... nie pamietam tych nazw. Probowalas je znalezc na www? Ja mieszkalam w
                  ibisie ze sniadaniem za ok 55EUR, etap (obok bisu i ohim) byl za 34E, a
                  dostajesz dziennie chyba 50Ezwrotu na nocleg i jedzenie...

Jesli chodzi o plusy i minusy mieszkania przy ohim, to to ze bezstresowo
                  zdazysz sobie djsc na testy np rano a na interview za pare godzin tego samego
                  dnia (ja tak mialam)
                  A jak mieszkasz w centrum to odchodzi problem dostania sie poznym wieczorem do
                  hotelu (tak jak ktos juz napisal autobusy pozostawiaja wiele do zyczenia)

Za bardzo nie wiem co Ci doradzic...
                • agata.w.wawa hotele 09.02.06, 11:36
                  Co do hoteli to przede wszystkim razem z zaproszeniem powinnas byla dostac
                  liste hoteli (tu i owdzie beda ceny, lub info o cenach specjalnych dla OHIM) i
                  mapke. Jesli nie dostalas, popros, wysla.

Ja jak najbardziej jestem za rozwiazaniem - IBIS lub Etap. Rzeczywiscie
                  dostaniesz jak zwykle w przypadku rozmow chyba 50 euro za pelen dzien pobytu,
                  ale nie wiem, czy jest sens mieszkania w czyms drozszym? Etap to tak jak
                  pisalam zaden luxus, ale mysle ze Ibis calkowicie wystarczy na 1 czy 2 noce.

I wtedy bez stresu pojdziesz spacerkiem na rozmowe, egz przy PC, a nastepnego
                  dnia rano wysla Ciebie na badania - wtedy zostaniesz na caly dzien w miescie i
                  juz. Jesli nie bedziesz wracac o 3 nad ranem, to zalapiesz sie na autobus:-)
                • gina1111 Re: prosba 10.02.06, 09:14
                  Czesc,
                  Podaje lokalizacje hoteli o ktore pytalas.

HOTEL - RESIDENCIA
                  ***LEUKA
                  SEGURA, 23
                  Alicante

***HOTEL KRIS MAYA
                  CANÓNIGO M.L. PENALVA
                  03002 ALICANTE

***HOTEL ABBA EURHOTEL
                  P. LORENZO CASANOVA, 33
                  03003 ALICANTE

Odleglosc od OHIM mozna sobie sprawdzic na stronie www.michelin.com

Dodatkowe info o autobusach:
                  27 wyjezdza z centrum o kazdej rownej godzinie i dojezdza do OHIM miedzy 15 a
                  30 min. po tej godzinie w zaleznosci od pory dnia. Tak jak juz ktos pisal o 8 i
                  9 wyjezdza na gore. Autobus powrotny wyjezdza z Urbanowy (dzielnica
                  mieszkaniowa za OHIM) w kierunku centrum o w pol do kazdej godziny i jest na
                  przystanku na dole przy OHIM ok 5-15 min. po wyjezdzie. Wjezdza na gore ok.
                  4:35 i 5:35.
                  Mozna sobie kupic w kiosku karty na 10 przejazdow, wowczas jeden przejazd
                  kosztuje 55 centow. W weekend 27 jezdzi chyba tylko 4 razy dziennie.
                  W autobusie C-6 trzeba zawsze placic - jeden przejazd kosztuje 1 euro. Jezdzi z
                  centrum do lotniska co 40 min., rowniez w weekendy.
                  Rozklad mozna sobie sciagnac ze strony www.subus.es.
                  Zycze powodzenia i pozdrawiam.
                  • Gość: Grazyna Re: prosba IP: 212.244.249.* 10.02.06, 09:33
                    Dziekuje za wszelkie pomocne informacje.
                    Czy ktoś wie ile trwa interview?.
                    Pozdrawiam,
                    • agata.w.wawa Re: prosba 10.02.06, 09:40
                      "Ktoś" dużo wie;-)))
                      Po pierwsze jedziesz do Hiszpanii, wiec nie oczekuj zbytniej punktualnosci.
                      Moje interview mialo sie zaczac o godz. 9, zaczelo sie prawie godzine pozniej i
                      nikt nawet nie powiedzial sorry...
                      Sama rozmowa potrwa ok godzinke, do tego potem dolicz troche czasu na spotkanie
                      z dzialem administracji - gdzie pokazesz wszystkie dyplomy, zaswiadczenia,
                      fakture za samolot itd, potem jeszcze z godzinke na testy komputerowe. Miedzy
                      wszystkimi 3 czesciami beda przerwy, wiec lepiej nie planuj nic tego dnia,
                      bedziesz spokojnie nieograniczona czasowo.
    • amikino Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? 17.02.06, 21:29
      Czy ktoś juz wrócił z egzaminów?
      Jakie macie wrażenia w tym roku?
      • Gość: Michal Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 18.02.06, 13:38
        Ja wrocilem w czwartek. Generalnie wrazenia raczej pozytywne. Miasto oczywiscie
        piekne:). Rozmowa przyjazna. Test z formatowania raczej bez wiekszych
        problemow, gorzej z testem jezykowym bo jest malo czasu i wiele watpliwosci.
        Wszyscy z ktorymi rozmawialem po wyjsciu nie potrafili ocenic jak im poszedl.
        Ja tez jestem w tej sytuacji. Takze pozostaje czekac na opublikowanie listy.
        Przy okazji bardzo dziekuje wszystkim, a szczegolnie struzi za cenne informacje
        przed wyjzadem. Bardzo mi pomogly.
        Pozdrowienia
        P.S. Aby sie nie stresowac, do czasu opublikowania listy, daje sobie spokoj z
        forum
        • Gość: stuzia Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.242.81.adsl.skynet.be 18.02.06, 23:19
          Alez bardzo prosze!!!!

A jesli Ci zalezy na pracy w EU to mysle, ze juz majac cv w european format to
          poprzegladaj sobie strony innych instytucji i wysylaj do nich swoje cv i
          aplikacje! W ten sposob mozesz zwiedzic kawalek Europy i nabrac doswiadczenia
          na rozmowach o prace!!!
        • Gość: Lisek Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 13:34
          Ja lecę jutro do Alicante. Jestem ciekawa jak wygladało interview i jakie były
          przykładowe pytania o OHIM i UE.
          • Gość: Michal Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 19.02.06, 20:05
            Pytania o OHIM dosyc szczegolowe. Dotyczace procedur rejestracji znakow
            towarowych, terminow ochrony, odwolan itd.
            Natomiast pytania o UE standardowe dot. instytucji- funkcje KE, PE, Rady UE,
            kilka nazwisk np. przewodniczacy Parlamentu. Ogolnie niezbyt trudne
            Powodzenia
            • Gość: Piotr Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 10:11
              Michał (ew inne osoby, które już były na rozmowie w OHIM), czy mógłbyś dać na
              siebie jakiś namiar (mejlowy lub - o ile to możliwe - telefoniczny) ? Ja
              powiniem być w Alicante 7 marca, a jeszcze nie kupiłem biletów bo wciąż się
              zastanawiam czy jechać. Mam parę pytań, na które odpowiedź pomogłaby mi podjąć
              decyzję. Z góry dziękuję !
              • Gość: Michał Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 02.03.06, 23:12
                Piotr napisz na priv
              • kasiekk Re: OHIM czy jest na forum ktos z OHIM?? 03.03.06, 08:39
                zapomnialem ze bylem zalogowany jako gosc. Mozesz pisac kasiekk
                Michal
              • Gość: Grazyna Re: OHIM IP: *.acn.waw.pl 12.03.06, 17:52
                Czesc wszystkim,
                Czy wiadomo kiedy zostanie ogloszona lista rezerwowa?
                Nie moge znalesc zadnej informacji na ten temat na stronach ohim.
                Bede wdzieczna za informacje.
                Pozdrawiam,
                • nina2711 Re: OHIM 13.03.06, 12:45
                  Czy zapraszali juz na egzamin re: 538/05/PL/C?
                  Dziekuje za odpowiedz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka