Dodaj do ulubionych

Telefony w Brukseli

IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.06, 12:00
Jakie macie doswiadczenia z telefonami w Brukseli? Jaka siec komorkowa jest
tania, a jak najlepiej dzwonic do Polski, sa jekies prefiksy? Czy jest jakis
tani DLS flatrate?, bo na razie zapropownowali mi 40 € za podlaczenie i ca. 46
€ miesiecznej oplaty. Musze sie tam jakos zainstalowac od 01.07 a ni w zab nie
kumam po francusku, co bardzo mi utrudnia uzyskanie jakichkolwiek informacji
przez telefon lub internet. Chetnie przyjme rozmaite praktyczne rady dla
poczatkujacej Brukselki na prywatnego maila: aga.friedrichs@online.de
Z gory dziekuje
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • jakubsky Re: Telefony w Brukseli 21.06.06, 12:18
      bylo walkowane, przejrzyj forum - rada nr 1
      rada 2 - idz do koditela, popros o najtanszy pakiet, belgakom to jeszcze wiekszy syf, do polski dzwonisz przez Skype'a, albo 5eurowe karty kupowane u hindusa na rogu.
      cena jaka ci podali nie nalezy do najnizszych ale i nie jest najwyzsza mozliwa.
      co do komorek - BASE, daja darmowe minuty, ja jestem w Base i mnie sie podoba.
      ceny polaczen - chore, ale to taki kraj.

buziaki

jeszcze wiele przed Toba...

badz przy nadziei i wytrwaj, najgorszy jest pierwszy rok

• Gość: mihau Re: Telefony w Brukseli IP: 62.235.208.* 21.06.06, 13:05
        tak pierwszy rok najgorszy,
        bo myślisz, że jesteś nowa w tym miejscu i dlatego wszystko wydaje się takie
        dziwne, nielogiczne i niezrozumiałe,
        gdy mija rok juz wiesz, że wszystko jest dziwne ,nielogiczne i niezrozumiałe :)
        • Gość: anbxl Re: Telefony w Brukseli IP: *.240.81.adsl.skynet.be 21.06.06, 21:26
          Aga nie sluchaj jakubskiego-tylko NIEEEEEEEEEEEEEE BASE-zero serwis,najdrozsze polaczenia no chyba ze twoi tez sa w BASE,nawet nie mozna wyslac MMS bo jeszcze tego nie znaja :-))
          Jezeli chcesz telefon stacjonarny to pewnie w BXL coditel,ale czemu nie belgacom-troche drogo,ale ja np do PL dzwonie przez DIRECT BELLEN 078/790080 i to chyba za 1 min kosztuje 2centy,karty prefix np moim zdaniem najlepsza jest zielona za 5 euro tez uzywalam(sa tansze np taka z jezdzcem,ale czasem ciezko jest sie polaczyc)do kupienia w malych sklepikach.Ale mozesz sobie podlaczyc net,a z telefonu korzystac w call centrach-obecnie 0.6centow/min
          Co do gsm to pewnie najlepszy jest proximus-tak mowia,ale ja i tak jestem w mobistar-tez kiepska obsluga,ale c'est la vie en Belgique
          Pozdro i super aklimatyzacji
          • Gość: AgaNowa Re: Telefony w Brukseli IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.06, 14:36
            Dzieki Wam za pierwsze porady.Co do BASE, to znam je z Niemiec i tu funkcjonuje
            swietnie. Serwisu jeszcze nigdy do niczego potrzebowalam, sama jestem w O2, tam
            tez serwis taki sobie, tylko telefoniczno-mailowy, ale to mi nie przeszkadza,
            natomiast musze znalezc cos,co nawet jesli nie najtansze, da mozliwosc w miare
            taniego romingu, bo bede czesto telefonowala z Niemcami i to zarowno z numerami
            stacjonarnymi jak i komorkowymi.
            Tak na marginesie, to strasznie jestem zaskoczona wasza zgodnie kiepska opinia
            co do poziomu zycia w BLX ogolnie na forum. Mialam wrazenie, ze opuszczajac
            Niemcy po 18 latach poprawie sobie nastroj ... czy to plonne nadzieje?
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka