Dodaj do ulubionych

rekrutacja przed ogloszeniem listy?

12.07.06, 21:33
Czy to mozliwe? Jestem na liscie AST. Choc jeszcze jej nie ogloszono, to
wiem, ze rozeslano ja po instytucjach. Wiem, bo otrzymalem juz telefon, ze
ktos jest zainteresowany ale z zaproszeniem na interview musi zaczekac az
rozpocznie sie oficjalna procedura. Tymczasem z forum dowiaduje sie, ze
niektorzy nie tylko bywają juz na rozmowach, ale nawet sa juz niemalze
zatrudnieni.
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: rekrutacja przed ogloszeniem listy? 13.07.06, 07:12
      >Tymczasem z forum dowiaduje sie, ze
      > niektorzy nie tylko bywają juz na rozmowach, ale nawet sa juz niemalze
      > zatrudnieni.
      Jest to mozliwe w przypadku temporary agents, ktorzy juz od dawna pracuja na
      tym stanowisku, zdali konkurs i maja poparcie swoich przelozonych.
    • Gość: MartinM Re: rekrutacja przed ogloszeniem listy? IP: *.eca.eu.int 13.07.06, 09:17
      Prawda jest taka, ze instytucje moga rekrutowac jak tylko lista sie pojawi w
      systemie EPSO. I zreszta tak robia. Dla przykladu powiem, iz w ETO wszyscy co
      sa na liscie po ostatnim konkursie na A*9 sa juz po interview, choc lista nie
      zostala jeszcze opublikowana w OJ :-)
      • Gość: eps nie ma zadnej formalnej przeszkody IP: *.cec.eu.int 13.07.06, 11:00
        w rekrutacji/zapraszaniu na rozmowy lauratow przed opublikowaniem listy w OJ;
        takze lobbing proponuje zaczac natychmiast:)) jeszcze przed wakacjami:)
        • Gość: Trian Re: nie ma zadnej formalnej przeszkody IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.06, 11:24
          A jak się to ma to tzw. przydzielenia do instytucji ? Do mnie dzwonił człowiek,
          że zgłosił na mnie "zapotrzebowanie" ale nie może (albo nie widzi sensu !?)
          zapraszania na interview jeżeli będę np. przydzielony do innej instytucji. Mógł
          zaprosić czy nie ?
          • Gość: eps mogl IP: *.cec.eu.int 13.07.06, 11:39
            tym bardziej jakby sie pospieszyl przed "przydzieleniem" to by cie dostal, i
            basta:)
            • sil.bi Re: mogl 13.07.06, 11:42
              Wedlug zasad nakreslonych przez ADMIN nie mogl. Teoretycznie jest zakaz
              kontaktowania sie z kandydatami,ktorzy nie sa jeszcze przydzieleni do
              instytucji. Jesli nawet interview bedzie udany,a okaze sie,ze przypisano Cie do
              innej instytucji,sa bardzo nikle szanse,ze ktos bedzie walczyl o zmiane
              Twojego 'przypisania',bo to droga przez meke.
              • byly_eurokrata Re: mogl 13.07.06, 11:49
                silbi, a czy wiadomo według jakich kryteriów dokonuje się tego
                przyporządkowywania? W myśl zasady "partia wie lepiej, co dla ciebie dobre" czy
                jak? Bo z tego co słyszę, na ustnych ludzi częściowo w ogóle nie pytali, gdzie
                chcieliby najchętniej pracowac
                • sil.bi Re: mogl 13.07.06, 12:03
                  Byly, nie mam pojecia, na jakich zasadach to sie odbywa. Co wiecej, nasz dzial
                  HR rowniez niewiele wie. Faktem jest,ze dostalismy do wgladu najnowsze listy
                  rezerwowe w celu wstepnego wskazania zapotrzebowania i rzekomo na tej podstawie
                  maja sie odbywac przypisania, ale nie potrafie zweryfikowac,czy tak jest
                  naprawde.
                  Sama tez jestem przykladem, ze 'partia wie lepiej',bo tez wyladowalam w innej
                  instytucji niz ta,ktora zaznaczylam w aplikacji jako preferowana:-).
                  • Gość: MartinM Re: mogl IP: *.eca.eu.int 13.07.06, 12:11
                    Obecnie zawiedzono przypisania do konca sierpnia. Na razie obowiazuje zasada
                    kto lepszy ten lepszy :-) w wyniku czego ETO wzielo i zarezerwowalo polowe list
                    dla siebie :-))
                • Gość: marcin Re: mogl IP: *.gl.digi.pl 13.07.06, 13:26
                  ja Były_ napisałem do EPSO, z prośbą że wole byc przypisany do instutucji z
                  Luksemburga i podalem w priorytetach liste instytucji. Moja prosbe wpisali mi
                  do profilu, ale zaznaczyli ze nie muszą jej spełniać :) generalnie bedą ją
                  brali pod uwagę i tyle. jak chcesz moge ci podeslac ich maila...
                  • byly_eurokrata Re: mogl 13.07.06, 13:36
                    dzieki marcin, bardzo milo z Twojej strony, ale ja mam ustny dopiero w
                    pazdzierniku...;-)

ale wyslij mi na priva, moze sie przyda
                    • Gość: marcin Re: mogl IP: *.gl.digi.pl 13.07.06, 14:13
                      czas mija szybko, jeszcze na wiosne zamartwiałem się ustnym, a teraz czytam
                      wątki o "lobbowaniu", "przypisaniach" itp ;)

a swoją drogą, za aktywaność na forum powinieneś dostać dodatkowe punkty :-)

powodzenia
              • Gość: marcin pytanie do sil.bi IP: *.gl.digi.pl 13.07.06, 14:10
                czy HR-owcy mają dokumentacje o przebiegu egzaminu (wraz z pracą i notatkami z
                ustnego) czy tylko punktacje i CV ? chodzi mo o to, czy w czasie interview
                wiedza o mnie "wszystko" jak szanowna komisja, czy tylko "część" ;)
                • Gość: MartinM Re: pytanie do sil.bi IP: *.eca.eu.int 13.07.06, 14:28
                  Maja jedynie Twoje CV z systemu EPSO. Dokumentacja z egzaminu nie jest
                  udostepniana. Ktora instytucja w Luxie konkretnie Cie interesuje?
                  • Gość: marcin Re: pytanie do sil.bi IP: *.gl.digi.pl 13.07.06, 15:03
                    eca mi pasuje :-)

a tak na prawdę to dowolna, byle praca była ciekawa. Tyle, że ja jestem z IT, a
                    z tego co wiem to ciekawsze DG i unity są w Brukseli, chodz licze ze znajdzie
                    sie cos dla mnie w Luxie... np. EIB byłoby cool ;)
                • sil.bi Re: pytanie do sil.bi 13.07.06, 14:40
                  W czasie interview znane jest tylko Twoje CV i merit group. nie ma ani notatek
                  z egzaminow ani punktacji.
                  • byly_eurokrata CV po niemiecku 13.07.06, 14:47
                    Hm, to troche porażka, ja zdaję ustny po niemiecku, więc teoretycznie powiniem
                    wstawić do profilu EPSO CV w tym języku. Ale jak wiadomo nie każdy HoU zna tej
                    język, więc jest niebezpieczeństwo, że mnie oleje i poszuka innej osoby, której
                    CV rozumie. Moge sobie wstawić angielskie CV chociaż ustny mam po niemiecku?
                    • sil.bi Re: CV po niemiecku 13.07.06, 14:53
                      Jesli nie ma technicznych przeszkod, to na pewno mozesz. Co do CV po
                      niemiecku,wydaje mi sie,ze slusznie rozumujesz- angielski jest pod tym
                      wzgledem 'bezpieczniejszy'.
    • Gość: pers Do MartinM IP: 83.217.99.* 13.07.06, 14:52
      Hej,
      Czy jest szansa dostac sie do Leksemburga bez znajomosci francuskiego? Czy to
      glupie pytanie?
      p.
      • Gość: MartinM Re: Do MartinM IP: *.eca.eu.int 13.07.06, 14:56
        Taka sama jak do innych instytucji :-) Wszystko zalezy od
        instytucji/dzialu/upodoban szefa. W mojej dywizji spora, bo u nas kroluje
        angielski i niemiecki (na szczescie)
    • Gość: pers Do MartinM IP: 83.217.99.* 13.07.06, 15:08
      Dziekuje. A macie jakies wakaty na A7?
      • Gość: MartinM Re: Do MartinM IP: *.eca.eu.int 13.07.06, 15:10
        Mamy na AD5, AD7, AD9, AD12. Do wyboru do koloru :-)
        • Gość: pers Re: Do MartinM IP: 83.217.99.* 13.07.06, 15:13
          A jest szansa na podrzucenie wakatow?
          p.
          • Gość: MartinM Re: Do MartinM IP: *.eca.eu.int 13.07.06, 15:18
            Who knows... A tak powaznie to sa wakty stale i nie mamy czegos w rodzaju
            ogloszen o nich. Ogloszenia sa tylko na wakaty 'nie cierpiace zwloki' ze sie
            tak wyraze. Jesli chcesz podaj mi maila to sie z Toba skontaktuje
            • Gość: pers Re: Do MartinM IP: 83.217.99.* 13.07.06, 15:30
              persymonka@yahoo.co.uk
              Dziekuje,
              p.
              • Gość: MartinM Re: Do MartinM IP: *.eca.eu.int 13.07.06, 15:37
                Wiadomosc z serwisu rekrutacyjnego na mailu :-)
        • poniedzialek11 Re: Do MartinM 13.07.06, 17:14
          A czy moglabym tez poprosic o informacje o wakatach na A7 w ETO. Bylabym bardzo
          wdzieczna, bo nie mam zielonego pojecia od czego/kogo zaczac lobbowanie. Moj
          drugi jezyk to angielski. Francuski rozumiem, ale z mowieniem troche gorzej.
          Czy moglbys mi cos poradzic na pb2oj@hotmail.com .
          Dziekuje
          J
    • Gość: pers Do MartinM IP: 83.217.99.* 13.07.06, 16:01
      Dziekuje, odpisalam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka