Dodaj do ulubionych

kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 10:17
Ja próbuję, ale mam problemy:

1.mimo przechodzenia step by step, nie daje rady zapelnic koszyka
wypelniam wszystkie dane, dodaje do koszyka, a on na koniec pusty

2. wyslalam zamowienie emailem i faxem- do tej pory nie dostalam potwierdzenia

3. Na stronie jest napisane, w przypadku skladania zamowien faxem, zeby
dopisac nr karty visa na faxie, ja jednak wolalabym nie podawac tego nr ani
faxem, ani emailem tylko zaplacic wchodzac na jakas bezpieczna strone
ale oni nie maja takiego 'przejscia', to juz widzialam probujac kupic on-line

Czy tez mieliscie podobne problemy, bo psoro osob chyba korzystalo z tej
ksiegarni wysylkowej- the European book shop, Bruksela
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? 11.09.06, 10:22
      nie pamietam juz dokladnie, jak to bylo , ale kupowalem cos placac karta i nie
      bylo problemow
      • Gość: Emilia2006 Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? IP: *.cec.eu.int 11.09.06, 10:24
        Tez kupowalam i bylo OK. Nawet obslugoa dosc spersonalizowana sie okazala.
    • Gość: gosc Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 10:39
      no to moze na jakis sezon urlopowy trafilam, bo mimo, ze do nich dzwonilam i
      mowilam, ze dostana fax i prosze o potwierdzenie, to totalny brak odzewu
      komunikuje z nimi w 2 jezykach, wiec pewno do nich trafia, mam ochote zaczac
      pisac skargi na takie totalne olewanie
      • tymiankowo Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? 11.09.06, 10:55
        ja kupilam u nich ksiazke, bylam w szoku, ze tak sprawnie poszlo. W ciagu 1,5
        tyg przyslano ksiazke do Polski!
        Komunikowalam sie z nimi za pomoca mejla, poniewaz musialam ustalic cene
        przesylki zagranicznej. Polecili mi zlozenie zamowienia pro forma na ich
        formularzu, nastepnie dostalam od nich mejlem fakture proforma z ustalona cena
        wysylki (ok. 5 EUR). Prosili o zaplate przelewem, ale ja w koncu uruchomilam
        VISA, bo tak bylo taniej.
        Komunikowalam sie z nimi po angielsku i tylko mejlowo. Latwiej pisac moim
        zdaniem niz dzwonic, bo zawsze pozostaje slad korespondencji. Zycze powodzenia!
        • bruxa1 Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? 11.09.06, 11:11
          Pewnie trafiłeś na problemy z systemem, albo przebudowę strony internetowej,
          ale w Belgii jest zwyczaj, że się o tym nie informuje, bo po co.
          Chciałam kiedyś sprawdzić cenę i rozkłady autobusu z Polski na stronach
          Eurolines, ale nic nie było aktywne. Po kilku dniach napisałam maila, bo
          chciałam się upewnić, czy to u nich, czy u mnie coś siadło w przeglądarce.
          Dostałam odpowiedź, że to normalne i bo zmieniają cenniki i strona będzie
          dostępna za 3 tygodnie. Ale po co informować ewentualnego klienta? Pójdzie do
          konkurencji, to i lepiej, będzie mniej do roboty, a godziny i tak takie same i
          pensja się nie zmniejszy.
          Moja rada - odczekaj i spróbuj ponownie, za kilka dni zadziała.
          • puks01 Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? 11.09.06, 13:38
            kupowalam u nich tydzien temu. Jedna ksiazke przyslali mi niedokladnie;) taka
            jak trzeba ale za to blyskawicznie - zadzwonilam do ich biura (nie ksiegarni),
            powiedzialam ze pilne i przyjeli nowe zamowienie 'na gebe'.
            • nina2711 Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? 11.09.06, 14:18
              Zrobilam tam zakupy. Skladanie zamowienia i wysylka byly zrealizowane sprawnie
              i bez problemow. A moze skontaktuj sie z nimi telefonicznie i powiedz, ze masz
              klopot ze skladaniem zamowienia on-line a nie chcesz wysylac faxem nr karty
              kredytowej.
    • Gość: gosc Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:08
      no udalo mi sie dzis kupic on-line, maja tam chyba balagan, bo gosc mi
      powiedzial, ze wyslali juz moje ksiazki, ale widze, ze karta nie zostala
      obciazona, wiec jak mu wierzyc :)))
      mam mimo wszystko nadzieje, ze zgodnie z jego zapewnieniami, wysla mi 1
      egzemplarz ksiazki, a nie 3-4
    • do.ki Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? 11.09.06, 17:26
      chcialem kiedys zrobic tam zakupy, ale wyszlo taniej w empiku.
      • Gość: ja Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 11.09.06, 22:06
        a ja zaplacilam kupe szmalu za sama wysylke!
        • Gość: nizinn Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? IP: *.fbx.proxad.net 11.09.06, 22:58
          To co mi sie nie podoba w tej ksiegarni, to to, ze przy zamowieniu placi sie (w
          moim przypadku karta kredytowa) jedynie za ksiazki, nie ma w ogole mowy o cenie
          samej przesylki, nie wiadomo ile sie za to zaplaci, od czego DOKLADNIE zaleza
          koszta przesylki (od wagi, od liczby ksiazek, od miejsca odbioru...).
          Oczywiscie potem cala suma pojawi sie na fakturze nadeslanej wraz z ksiazka....

Ale ja lubie wiedziec za co place i ile; nie podoba mi sie jak ktos "zarzadza
          sobie" moja karta kredytowa.

No i jak na moj gust przesylka jest dluga: poltora tygodnia.
          • puks01 przesylka 12.09.06, 09:09
            Powiedzieli Ci, ze poltora? Do mnie doszla w dwa dni, zamawialam jeszcze z
            wysylka bezposrednio do kogos w Polsce - trzy dni robocze.
            • Gość: nizinn Re: przesylka IP: *.fbx.proxad.net 12.09.06, 10:44
              puks01 napisała:

> Powiedzieli Ci, ze poltora? Do mnie doszla w dwa dni, zamawialam jeszcze z
              > wysylka bezposrednio do kogos w Polsce - trzy dni robocze.

Zamawialam dwa razy i za kazdym razem bylo poltora tygodnia (Bruksela -
              poludnie Francji), raz dwie ksiazki, innym razem jedna, koszta przesylki byly
              te same, ok. 11 euros.
              • puks01 Re: przesylka 12.09.06, 11:29
                Przypomnialo mi sie ze mowili, ze przy zamowieniach od 100 euro wysylaja
                ekspresowa, a wysylka do Polski byla uzupelnieniem tej wiekszej.
    • Gość: anbxl Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? IP: *.157-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.09.06, 22:27
      Ja kiedys komus zamawialam i tez byly problemy,powodem byly zabezpieczenia
      pc.Ale jak nie dostaniesz tej paczki to daj znac i np ktos (nawet ja)moze ci
      kupic ksiazke na miejscu i przeslac
      • tymiankowo Re: kupowaliscie w ksiegarni wysyłkowej w Brux? 12.09.06, 08:29
        spoko wodza gosciu, mnie obciazyli karte dopiero w dniu, w ktorym dostalam
        ksiazke! :-)
    • Gość: gosc dzieki za info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 09:31
      koszty wysylki beda pewnie przykra niespodzianka, ale najwazniejsze zeby
      wyslali, jak mnie to bedzie kosztowac, to powazniej podejde do nauki :)

Always look on the bright side of life
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka