Dodaj do ulubionych

Masaz leczniczy w BXL - zna ktos?

IP: *.cec.eu.int 04.01.07, 20:41
Klasyczny, profesjonalny (zadne chinskie cuda-wianki). I jeszcze zeby
wystawiali rachunki - bo, zdaje sie, iles tam godzin przysluguje w ramach
ubezpieczenia... Z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? 04.01.07, 20:47
      w Parlamencie Europejskim mozesz chodzic na masaz. Maja 2 masazystow: 1 kobitke
      i 1 faceta. Wez sobie skierowanie od lekarza, masaz chyba kosztuje 25 euro, o
      ile pamietam, dostaniesz rachunek, unijna kasa zwraca z tego dosyc duzo, a tych
      godzin przysluguje bardzo duzo, wszystko jest na intranecie.
    • asiunia.lux Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? 04.01.07, 21:05
      Gość portalu: TRANS napisał(a):

> zdaje sie, iles tam godzin przysluguje w ramach
      > ubezpieczenia...

60
      • Gość: pav Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? IP: *.20-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.01.07, 21:21
        60h na cuda wjanki? heh a masaz jest (sportowy napewno) w Asprii.

• jakubsky Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? 04.01.07, 21:29
          a niesportowy u mnie

chyba bede sie mogl pochwalic nawet rekomendacjami
          rachunkow nie wystawiam;)
          • paw_dady Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? 04.01.07, 21:47
            jakubsky napisał:

> a niesportowy u mnie
            erotyczny dla pan (jakubsky) i panow (w duecie z epska zenobia ;)

> chyba bede sie mogl pochwalic nawet rekomendacjami
            > rachunkow nie wystawiam;)

cos ty masz rekomendacje wystawiaj rachunki ;)
      • Gość: TRANS Re: Masaz leczniczy w BXL - do Asiuni i innych IP: *.37-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.04.07, 21:09
        Asiuniu (albo ktokolwiek), chce sie upewnic, jak to jest.

Ty napisalas, ze przysluguje 60 h rocznie i w zw. z tym ja poprosilem lekarza,
        zeby mi wystawil skierowanie na 15 (on twierdzil, ze to i tak duzo). Ale pani
        na Av. Napoleon (zapomnialem, kto polecil, dzieki) mowi, ze jednostka
        rozliczeniowa w mutuelle jest 30 min.

Czy to nas tez dotyczy? Tzn. na ile wg naszej kasy chorych opiera skierowanie,
        gdzie jest napisane "15 seansow" - czy na 15 h (taka fakture dostane od salonu
        masazu), czy na polowe tego? I jaki jest limit?
        • byly_eurokrata Re: Masaz leczniczy w BXL - do Asiuni i innych 16.04.07, 21:30
          1. ja mialem na skierowaniu sformulowanie "nombre de Traitement" a nie 15 h.
          Moj lekarz wystawil mi skierowanie na 30 seansow, 2 razy w tygodniu, bez
          zadnego marudzenia.

2. Wszystko jest na stronie "rules on sickness insurance for officials of the
          European Union" w intranecie. Annex IV, therapeutic treatment. Tam jest
          napisane wyraznie "number of SESSIONS" a nie zadne godziny.
          "therapeutic massage"---> maximum number of sessions reimbursable over any 12-
          month period: 60"

Tlumacz ustny tez powinien umiec czytac ;-)

PS
          Chyba zaczne pobierac oplaty za moje porady statutowe ;-))
        • asiunia.lux Re: Masaz leczniczy w BXL - do Asiuni i innych 16.04.07, 23:30

> Ty napisalas, ze przysluguje 60 h rocznie

Chodzilo mi oczywiscie o 60 seansow, a nie godzin.

Ja chodze regolarnie na takie masaze, zwykle mam skierowanie na 12 seansow;
          moge sobie chodzic codziennie, albo trzy razy dziennie, albo tylko raz w
          tygodniu, albo jak mi sie podoba. Ale jak wyczerpie limit 60 seansow to koniec.
          Niektore seanse trwaja ok godziny, niektore tylko 20 min. Nie wiem, jak, co
          jest liczone i rozliczane.
          Po 12 seansach dostaje jeden rachunek - ok 340 ojro, a kasa zwraca ok 280.
          Dla mnie jest to zupelnie nieistotne czy kasa chorych przelicza sobie to na
          godziny czy minuty, czy seanse. Jesli o mnie chodzi to sobie maga przeliczac
          nawet na sekundy. Co mnie to???
          To przeciez i tak groszowe sprawy doplacenie tych kilku ojro z wlasnej
          kieszeni. Wiec po kiego zaprzatac sobie glowe zbednymi szczegolami?

>i w zw. z tym ja poprosilem lekarza,
          > zeby mi wystawil skierowanie na 15 (on twierdzil, ze to i tak duzo).

No skoro tak twierdzi, to zapewne ma racje. Sluchaj sie lekarzy bo to madrzy
          ludzie;)
          A tak w ogole to nie garb sie nad swoim laptopem, to nie bedziesz potrzebowal
          zadnych masazy! Pzdr. ;))

• Gość: TRANS Re: Masaz leczniczy w BXL - do Asiuni i innych IP: *.cec.eu.int 18.04.07, 20:59
            Asiunia, Ty jedna mnie rozumiesz, dzieki. O to mi wlasnie chodzilo, ze wg.
            mojej masazystki 15 seansow to 15 x 30 min, a ja chcialbym 15 x 60. Rozumiem,
            ze mozna, i to mnie zadowala.

A Ty, byly, jestes boski i masz ladne wloski;-). Zawsze lepiej spytac madrosci
            zbiorowej, ktora juz cos przerabiala w praktyce, niz sleczec z nosem w
            statucie, nie mam racji? No wlasnie.
            • byly_eurokrata Re: Masaz leczniczy w BXL - do Asiuni i innych 18.04.07, 21:19
              > A Ty, byly, jestes boski i masz ladne wloski;-).

co za podla inseminacja! Przecie ja lysy jezdem!!! ;-)
    • Gość: mayael Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? IP: *.cec.eu.int 05.01.07, 11:35
      Ja chodze regularnie na masaze do gabinetu p. Marinette Jourdain. Nr telefonu
      02/375 68 45. Adres: Avenue Napoléon 29A (Uccle). Kazda z przyjmujacych tam pan
      ma swoja specjalnosc. Masuja uzywajac olejkow. Pol godziny kosztuje 30€. Masz
      prawo do 60 masazy rocznie, ale musisz wziac skierowanie od lekarza. Po
      zakonczeniu przepisanej przez lekarza serii masazy wystawia ci rachunek.
      • Gość: Do mayael Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? IP: *.227-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.04.07, 22:41
        Bez przepisania lekarza, masz prawo na 60 seansow rocznie.

Po 60 razy, to prosza o pozwolenie Twojego lekarza.

Po 60, mozesz prosic o "cure 21 dni" w Polsce lub w Abano lub w Francji
        lub ???".
      • Gość: sia Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? IP: *.consilium.eu.int 20.04.07, 16:41
        Przypuszczam, ze skierowanie na te seanse ma podloze medyczne. Czym Wam lekarz
        usprawiedliwia potrzebe tych masazow?
        • Gość: emerytem Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? IP: *.cec.eu.int 20.04.07, 18:01
          lekarz uzasadnia to upienie w kzyzu!ç!!
    • Gość: pav nocom zly dotyk? IP: *.143-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.04.07, 22:24
      www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=1867
      czy masarz
      www.real.pl/oferty_pracy.php?oferta=245
      Serdecznosci
      PD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka