Gość: TRANS IP: *.cec.eu.int 04.01.07, 20:41 Klasyczny, profesjonalny (zadne chinskie cuda-wianki). I jeszcze zeby wystawiali rachunki - bo, zdaje sie, iles tam godzin przysluguje w ramach ubezpieczenia... Z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byly_eurokrata Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? 04.01.07, 20:47 w Parlamencie Europejskim mozesz chodzic na masaz. Maja 2 masazystow: 1 kobitke i 1 faceta. Wez sobie skierowanie od lekarza, masaz chyba kosztuje 25 euro, o ile pamietam, dostaniesz rachunek, unijna kasa zwraca z tego dosyc duzo, a tych godzin przysluguje bardzo duzo, wszystko jest na intranecie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia.lux Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? 04.01.07, 21:05 Gość portalu: TRANS napisał(a): > zdaje sie, iles tam godzin przysluguje w ramach > ubezpieczenia... 60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? IP: *.20-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.01.07, 21:21 60h na cuda wjanki? heh a masaz jest (sportowy napewno) w Asprii. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? 04.01.07, 21:29 a niesportowy u mnie chyba bede sie mogl pochwalic nawet rekomendacjami rachunkow nie wystawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? 04.01.07, 21:47 jakubsky napisał: > a niesportowy u mnie erotyczny dla pan (jakubsky) i panow (w duecie z epska zenobia ;) > chyba bede sie mogl pochwalic nawet rekomendacjami > rachunkow nie wystawiam;) cos ty masz rekomendacje wystawiaj rachunki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRANS Re: Masaz leczniczy w BXL - do Asiuni i innych IP: *.37-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.04.07, 21:09 Asiuniu (albo ktokolwiek), chce sie upewnic, jak to jest. Ty napisalas, ze przysluguje 60 h rocznie i w zw. z tym ja poprosilem lekarza, zeby mi wystawil skierowanie na 15 (on twierdzil, ze to i tak duzo). Ale pani na Av. Napoleon (zapomnialem, kto polecil, dzieki) mowi, ze jednostka rozliczeniowa w mutuelle jest 30 min. Czy to nas tez dotyczy? Tzn. na ile wg naszej kasy chorych opiera skierowanie, gdzie jest napisane "15 seansow" - czy na 15 h (taka fakture dostane od salonu masazu), czy na polowe tego? I jaki jest limit? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Masaz leczniczy w BXL - do Asiuni i innych 16.04.07, 21:30 1. ja mialem na skierowaniu sformulowanie "nombre de Traitement" a nie 15 h. Moj lekarz wystawil mi skierowanie na 30 seansow, 2 razy w tygodniu, bez zadnego marudzenia. 2. Wszystko jest na stronie "rules on sickness insurance for officials of the European Union" w intranecie. Annex IV, therapeutic treatment. Tam jest napisane wyraznie "number of SESSIONS" a nie zadne godziny. "therapeutic massage"---> maximum number of sessions reimbursable over any 12- month period: 60" Tlumacz ustny tez powinien umiec czytac ;-) PS Chyba zaczne pobierac oplaty za moje porady statutowe ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia.lux Re: Masaz leczniczy w BXL - do Asiuni i innych 16.04.07, 23:30 Gość portalu: TRANS napisał(a): > Ty napisalas, ze przysluguje 60 h rocznie Chodzilo mi oczywiscie o 60 seansow, a nie godzin. Ja chodze regolarnie na takie masaze, zwykle mam skierowanie na 12 seansow; moge sobie chodzic codziennie, albo trzy razy dziennie, albo tylko raz w tygodniu, albo jak mi sie podoba. Ale jak wyczerpie limit 60 seansow to koniec. Niektore seanse trwaja ok godziny, niektore tylko 20 min. Nie wiem, jak, co jest liczone i rozliczane. Po 12 seansach dostaje jeden rachunek - ok 340 ojro, a kasa zwraca ok 280. Dla mnie jest to zupelnie nieistotne czy kasa chorych przelicza sobie to na godziny czy minuty, czy seanse. Jesli o mnie chodzi to sobie maga przeliczac nawet na sekundy. Co mnie to??? To przeciez i tak groszowe sprawy doplacenie tych kilku ojro z wlasnej kieszeni. Wiec po kiego zaprzatac sobie glowe zbednymi szczegolami? >i w zw. z tym ja poprosilem lekarza, > zeby mi wystawil skierowanie na 15 (on twierdzil, ze to i tak duzo). No skoro tak twierdzi, to zapewne ma racje. Sluchaj sie lekarzy bo to madrzy ludzie;) A tak w ogole to nie garb sie nad swoim laptopem, to nie bedziesz potrzebowal zadnych masazy! Pzdr. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRANS Re: Masaz leczniczy w BXL - do Asiuni i innych IP: *.cec.eu.int 18.04.07, 20:59 Asiunia, Ty jedna mnie rozumiesz, dzieki. O to mi wlasnie chodzilo, ze wg. mojej masazystki 15 seansow to 15 x 30 min, a ja chcialbym 15 x 60. Rozumiem, ze mozna, i to mnie zadowala. A Ty, byly, jestes boski i masz ladne wloski;-). Zawsze lepiej spytac madrosci zbiorowej, ktora juz cos przerabiala w praktyce, niz sleczec z nosem w statucie, nie mam racji? No wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Masaz leczniczy w BXL - do Asiuni i innych 18.04.07, 21:19 Gość portalu: TRANS napisał(a): > A Ty, byly, jestes boski i masz ladne wloski;-). co za podla inseminacja! Przecie ja lysy jezdem!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayael Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? IP: *.cec.eu.int 05.01.07, 11:35 Ja chodze regularnie na masaze do gabinetu p. Marinette Jourdain. Nr telefonu 02/375 68 45. Adres: Avenue Napoléon 29A (Uccle). Kazda z przyjmujacych tam pan ma swoja specjalnosc. Masuja uzywajac olejkow. Pol godziny kosztuje 30€. Masz prawo do 60 masazy rocznie, ale musisz wziac skierowanie od lekarza. Po zakonczeniu przepisanej przez lekarza serii masazy wystawia ci rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do mayael Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? IP: *.227-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.04.07, 22:41 Bez przepisania lekarza, masz prawo na 60 seansow rocznie. Po 60 razy, to prosza o pozwolenie Twojego lekarza. Po 60, mozesz prosic o "cure 21 dni" w Polsce lub w Abano lub w Francji lub ???". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sia Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? IP: *.consilium.eu.int 20.04.07, 16:41 Przypuszczam, ze skierowanie na te seanse ma podloze medyczne. Czym Wam lekarz usprawiedliwia potrzebe tych masazow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytem Re: Masaz leczniczy w BXL - zna ktos? IP: *.cec.eu.int 20.04.07, 18:01 lekarz uzasadnia to upienie w kzyzu!ç!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav nocom zly dotyk? IP: *.143-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.04.07, 22:24 www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=1867 czy masarz www.real.pl/oferty_pracy.php?oferta=245 Serdecznosci PD Odpowiedz Link Zgłoś