Dodaj do ulubionych

Nareszcie mam internet :)

29.01.07, 23:10
Ufff. Nareszcie. Wreszcie mam internet. Po jakimś miesiącu czekania dotarł do
mnie monter z modemem, który podpioł do gniazdka. A po kolejnych kilku dniach
modem się skonfigurował (co zdaniem wychodzącego technika miało trwać 15
minut). WIęc wreszcie mogę się czasem odezwać na Forum.

Pozdrawiam

Epsotek
Obserwuj wątek
    • Gość: anbxl Re: Nareszcie mam internet :) IP: *.178-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 29.01.07, 23:40
      No i odpisac na zalegle maile :-)))Chyba dostales mojego kilka dni temu na
      sluzbowy adres???A ja mam super cyrk z moim netem choc juz dzis doplacilismy 5
      euro do abonamentu,bo buraki korzystaja z naszej hi fi i podobno ktos nagral
      tylko w tym miesiacu kilkanascie filmow,a moj pan zamiast zabezpieczyc to
      czekal,az takie beda konsekwencje.............ohhh les hommes
      • marekggg Re: Nareszcie mam internet :) 29.01.07, 23:46
        no to nie tylko les hommes, ale rowniez les femmes, bo z tego ja wiem, la femme
        jest od tego zeby pilnowac des hommes.

no ale OK :) ja sie z tego grona jak na razie wymykam ( z grona pilnowanych)

a co do netu - ja czekam rano o osmej pana Cable guy (tak byl taki film) ze
        mizalozy net.

anbxl - moze uzgodnimy z czescia naszego towarzystwa ze zamiasta conidzielnej
        konsumacji potworow morskich sie wybierzemy do Brugge i cie odwiedzimy.
        osoby postrone sa rowniez mile widziane, to tylko godzinka pociagiem

marek rowniez
        • Gość: anbxl Re: marekg IP: *.178-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 29.01.07, 23:52
          anbxl - moze uzgodnimy z czescia naszego towarzystwa ze zamiasta conidzielnej
          konsumacji potworow morskich sie wybierzemy do Brugge i cie odwiedzimy.
          osoby postrone sa rowniez mile widziane, to tylko godzinka pociagiem
          Dlaczego Brugge????????Konsumcja potworow morskich????Chyba masz zle info,bo ja
          mieszkam w beaulieu de Bruxelles :-)

A jak femme ciezko pracuje obecnie za 3,zeby pokazac burakom,ze do konca jestem
          soba :-)))to nie ma czasu na kontrole przewodow,tymbardziej,ze sie kompletnie
          na tym nie zna :-)))
          • marekggg Re: marekg 30.01.07, 01:07
            heheheh - mi sie tylko wydawalo ze w brugge mieszkasz bo mowilasz o college of
            europe w ktorym pracowlasz.
            a wiec - no problem ze spotkaniem w brukselce
            tym lepiej, wiec - niedzielne malze na place jourdain nie sa zagrozone a
            wiecposzrzamy rzesze smakoszy
            • Gość: anbxl Re: marekg IP: *.178-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 30.01.07, 07:41
              W Brugge mieszkalam (i pracowalam min w College) dlugi czas,stamtad pochodzi
              moj maz,muli nie lubie pl Jourdan tez nie-czyzbys tam mieszkal czy pracowal???
              • marekggg Re: marekg 30.01.07, 10:49
                nie tylko mule mozna konsumowac w roznych instytucjach. co do mieszkania to ja
                raczej blizej merodu mieszkam i pracuje tez po drugie stronie prawa
        • byly_eurokrata Re: Nareszcie mam internet :) 30.01.07, 07:28
          marekggg napisał:
          > a co do netu - ja czekam rano o osmej pana Cable guy (tak byl taki film) ze
          > mizalozy net.

Nie chce cie straszyc, ale ja na pana "kablarza" czekalem 3 razy! W pierwszy
          dzien (caly dzien w domu, bez wychodzenia nawet na 5 minut) pan nie przyszedl,
          bo "nie zdazyl", ale nie zdazyl tez do mnie zadzwonic, ze nie przyjdzie...

drugim razem pan mial przyjsc po godzinie 13.00. Jak dotarlem do domu o godz
          12.30, to zastalem karteczke, ze pan byl o..... 11.00, ale (o dziwo) nikogo nie
          zastal.

Za trzecim razem sie udalo, pan przyszedl PRZED osma (wiec musisz sie wywlec z
          lozka profilaktycznie troche wczesniej) i byl bardzo sympatyczny, chociaz Walon
          (czy Walon moze byc sympataczny? ;-) i nie znal zadnego jezyka oprocz
          francuskiego a wynikly male klopoty techniczne. Ale jakos sie dogadalismy .

Wiec zycze powodzenia!
      • ansil Re: Nareszcie mam internet :) 30.01.07, 09:46
        Gość portalu: anbxl napisał(a):

>bo buraki korzystaja z naszej hi fi

z czego korzystaja?!
        ot sprytne buraki, tez bym chciala umiec film na hi fi nagrac.. ;)
        • Gość: chucknorris Re: Nareszcie mam internet :) IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 30.01.07, 09:57
          pewnie krzystaja z wi-fi, ale dla an to i tak jeden grzyb :)))
    • mbujar Re: Nareszcie mam internet :) 30.01.07, 15:11
      Wlasnie musze wybrac firme oferujaca dostep do internetu. Mysle o VOO
      (Brutele), ktora obiecuje ze zrobi to po okolo 5 dniach od zgloszenia. A jaka
      Ty wybrales i dlaczego akurat te?
      • Gość: anbxl Re: Nareszcie mam internet :) IP: *.178-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 30.01.07, 18:52
        chuck ale jestes super domyslny-pewnie ze wi fi,a to byla zwykla literowka-nie
        pierwsza i nie ostatnia :-))
        • dyzurna Re: Nareszcie mam internet :) 30.01.07, 21:33
          co do neta , to stanowczo odradzam Coditela, niezle juz mi krwi napsuli.
          od pol roku nie wysylaja rachunku i po 1 dniu wylaczaj neta.
          zeby sie dostac do ich biura obslugi klienta trzeba stac w kolejce dobre 2
          godziny.
          juz nie mam juz do nich sily :(
          • epsotek Re: Nareszcie mam internet :) 30.01.07, 22:59
            Skoro ktos sie juz pyta jaka firme wybralem to odpowiedz brzmi: Coditela.

Dlaczego? Bo mialem juz ich gniazdko w scianie a na papierze ich oferta wyglada
            dobrze.

Dlaczego nie kogos innego? Bo nie mam pewnosci czy znalazlbym w Belgii dostawce,
            ktory nie wkurzyl przynajmniej 20% swoich klientow.
            Czy jestem zadowolony? Hmmmmm. Jeszcze nie dostalem rachunku. Do tego nie wiem
            jaki bedzie bo pojawila mi sie tez telewizja w gniazdku takzze zobacze za co
            beda chcieli mnie policzyc. Moge jedynie dodac, ze na pytanie sprzedawcy
            wyraznie powiedzialem, ze nie chce telewisji. Ale mogl uslyszec co mu kazali
            uslyszec.

• Gość: Kubus Re: Nareszcie mam internet :) IP: 88.147.15.* 30.01.07, 22:59
      Internet jak internet, a ogrzewanie w racy tez juz masz???
      Pozdrawiam serdecznie
      Kubus
      • epsotek Re: Nareszcie mam internet :) 30.01.07, 23:33
        No, ogrzewania w pracy to jeszcze nie mam. Na szczescie cieplej sie zrobilo
    • marekggg Re: Nareszcie mam internet :) 31.01.07, 10:45
      ja zamowilem net u upc w piatek 19 stycznia, mialem do wyboru godziny 8 rano,
      12 i 18. chcialem 8 rano, wiec pan powiedzial ze to najczesciej wybierana
      godzina i dlatego dopiero 30 stycznia moze przyjsc technik. wczoraj rano byl,
      zalozyl, podlaczyl i dziala.
      • epsotek Re: Nareszcie mam internet :) 31.01.07, 17:54
        Szczesciaz,

Ja musialem spedzic dwie soboty na oczekiwaniu na pana montera. A potem pare
        dni w oczekiwaniu az sie modem skonfiguruje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka