jacekfryzjer 09.02.07, 00:00 czy ktos moze napisac czy tam da sie wytrzymac.da sie zarobic i czy niewykfalifikowani znajda prace???????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JA Re: Praca na platformach-jak tam jest???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 01:50 Ja również szukam takich informacji. Chcem wyjechać na 3 miesiące (miesiące wakacyjne), jeżeli ktoś ma jakieś informacjie to proszę o podanie linków, maila itd. Dziękuje P.S. Dodam jeszcze, że najchętniej podpisałbym umowę w Polsce, żeby mnieć pewną pracę i żeby nie okazało się, że wrócę niedniejszy niż wyjechałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Praca na platformach-jak tam jest???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.07, 12:00 ludzie oczym wy muwicie?,jaka praca na platwormach?jest to jawne oszuszustwo.Po piersz platwormy są opanowane przez azjatow-pakistan,indie itp,jezyk angielski jest koniczny.Nawet na platwormach norweskichsila fizyczna sa azjaci.Bardzo malo robi polakow a jak robia to maja w tym kierunku wyksztalcenie-specjaliści-inzynierowie ipracoja jako personel sredni.Nie ma takiej mozliwości by byc zatrudnionym bez posrednictwa wyspecjalizowanej agcji i malo kto przchodzi przez sito selekcji.Jak ktos chce to moge podac namiary na taka agencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Praca na platformach-warunki pracy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.07, 12:04 ludzie oczym wy muwicie?,jaka praca na platwormach?jest to jawne oszuszustwo.Po piersz platwormy są opanowane przez azjatow-pakistan,indie itp,jezyk angielski jest koniczny.Nawet na platwormach norweskichsila fizyczna sa azjaci.Bardzo malo robi polakow a jak robia to maja w tym kierunku wyksztalcenie-specjaliści-inzynierowie ipracoja jako personel sredni.Nie ma takiej mozliwości by byc zatrudnionym bez posrednictwa wyspecjalizowanej agcji i malo kto przchodzi przez sito selekcji.Jak ktos chce to moge podac namiary na taka agencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Praca na platformach-warunki pracy IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 09.02.07, 20:18 wez słownik ortograficzny zanim zaczniesz pisać bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Praca na platformach-warunki pracy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.07, 12:48 sluchaj no male a jak sie podpisales polonisto.Jaki masz cel w oszukiwaniu ludzi na temat pracy na platformach a moze sam na takich bazujesz .Moze podasz przyklady gdzie pracuja polacy bez jezyka i kfalifikacji na platformach? i co robia.Tylko zanim zaczniesz cos pisac to pomyśl co piszesz bo bzdura to chyba ty wielka jests a na temat pracy na platformach to wiesz tyle ile słon na temat produkcji marmolady.Chyba ci plany pokrzyzowalem ta informacja i juz nie znajdziesz ludzi naiwnych.Twoja iteligeja jest niska bo jak mozn pracowac na platformach nie mogadz sie komunikowac z inymi ..pomysl troszke ,a moze ty nie myslisz..moze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Praca na platformach-warunki pracy IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 10.02.07, 13:08 chyba nie wiesz co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Praca na platformach-warunki pracy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.07, 19:57 wybacz kolego ale wiem co pisze i to ty chyba nie zrozumiales co ja pisze wiem ze nikt tu nie szuka pracy na platformach to po pierwsze.Piszsz ze jest w polsce firma ktora szuka do pracy na platformach i ze dostaja tam prace ludzie niewykfalifikowani i bez jezyka,chodzi tu jak napisales w Norwegi.Polecam ci sie zapoznac z rynkiem pracy w norwegi.Najlczniejsza emigracja zarobkowa i nie tylko w Norwegi to a azjaci a w szczegulności pakistańczycy,maja nawet swojego przedstawiciela w norweskim parlamecie.To wlasnie oni sa naczesciej zatrudniani jako personel pomocniczy na platformach,Niema takiej mozliwości by byl ktos zatrudniony na platformach ni znając jezyka norweskiego lub ang.Nie pozwalaja nato ani przepisy ktore obowiazuja na platformach ani zdrowy rosadek.Piszesz ze polska firma wysyla spawaczy tylko gdzie napewno nie na platfomy,wysylaja ale do prac na ladzie ito tez musza sie uczyc jezyka.Napisales ze zabieram ludziom nadzieje nie masz racji chce tylko uswiadomic by nie dali sie naciągnac oszustom.Powracajac do spawaczy to zeby mogl pracowac na platformie musi zdobyc norweskicertyfikat bezpieczeństwa a jak go zdobedzie jak nizna norweskiego lub ewentualnie powtarzam ewentualnie angilskiego.Od kilku lat pracuje w norweskim statoilu w ich serwisie budowlanym oczywiście w norwegi mam wielu znajomych ktozy własnie pracuja na platformach,pytalem sie czy spotkali sie z polakami i odpowiedz byla ze nie.Znajomi to wlasnie norwedzy i pakistańczycy.A zarobek fakt jest wysoki ale praca naprawde jest cierzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balus Re: Praca na platformach-warunki pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 15:17 Widzisz .... sam przyznałeś mi rację, że jeżdzą ludzie bez języka, tylko muszą się go uczyć, a to już inna sprawa. Zawsze to łatwiej nauczyć się języka bedąc w obcym karaju i wiedzą już co tam będzie sie robić i jakie zwroty bedą mu najbardziej potrzebne. Co do spawaczy to nie bede sie kłócić, bo przyznam szczerze, że nie wiem czy jeżdzą na platformy czy też do innej pracy, ale jeżdzą i jezyka nie znają. Z tego co piszesz śmiem wywnioskowa, że chyba obawiasz sie, napływu polaków a może i nawet konkurencji, ale mozesz mi wierzyć lub nie polacy wyjeżdzają do pracy do Norwegii i to nie pojedyńcze jednostki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balus Re: Praca na platformach-warunki pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 17:11 Aha.. małe sprostowanie... w firmie o kórej piszę Polacy są zatrudniani przez polskiego pracodawce, tzn. podpisują umowę z polskim pracodawcą, ale i tak zarobki sa bardzo zadawalające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Praca na platformach-warunki pracy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.07, 16:20 ja nie mowie ze polacy nie pracuja w norwegi tylko ze polacy bz kwalifikacji i jezyka nie maja szans na prace na platformach.Ja nie boje sie zadnej konkurecjito super ze chca godnie zarabiac.Moj watek mial na celu ostrzec przed oszustmi a takze opisac jak jest.Celowo sprawdzilem czy jest jakas polska firma ktora ma certyfikat na wysylanie ludzi do pracy na platformach w norwegi i niema zadna wiec ci co mmia ta praca to oszusci ,Werbunkiem zajmuj sie norweskie agecje,jesli chodzi o platwormy wydobywcze i odkrywcze w Norwegi.A zepolacy robia w norwegi to wiem.Jesli ktos chce szukac pracy w Norwgi to polecam norwskie portle lub bezposednio u pracodawcy tak jak ja to zrobilem zero posrednikow bo wiadomo z juz tracisz.Wszystkim szukajacym pracy zycze powodzenia norwegia to cudowny kraj i ludzie chocirz koszty utrzymania sa bardzo wysokie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balus Re: Praca na platformach-warunki pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 14:06 Wiesz emi, Ty naprawde nie wiesz co piszesz, tutaj nikt nie oferuje pracy na platformach tylko takiej szuka:) Abo nie umiesz czytać :) I nie pisz, że bez znajomości jezyka nie ma sznas, bo u nas jest taka firma co pośredniczy w załatwianiu pracy na platformy do Norwegii i wyjeżdzają ludzie, ktorzy wogóle nie znają jezyka, niewykwalifikowani też wyjeżdzają, nawet tacy OCHP i nie wydaje mi się żeby znali język, jednak tutaj mają sznase Ci kórzy mają znajomości, lub kogoś kto tam już jeżdzi i mógłby ich ściągnąć. Od razu i bez znajomości prace mogli dostać spawacze. Ostatnio na drzwiach tej firmy był napias dla jeżdzący do Norwegii, alby zgłosić się do biura po materiały , aby podaszkolić język. Co prawda bez znajomości i bez kwalifikacji nie ma szans, nie wiem jak teraz, ale jak już wspomniałam spawacze jeszcze jakieś pół roku temu mieli prace od zaraz. Z góry chcialam zaznaczy, że nie podam nazwy tej firmy dla własnego bezpieczeństwa. Więc jeśli nie orientujesz na tyle to nie pisz glupot i nie odbieraj ludzim nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanskaewa Re: Praca na platformach-jak tam jest???? 12.02.07, 18:53 Co jakiś czas widzi się ogłoszenia pajaców co niby oferują pracę na platformach. Za 40-50 zł wysyłają parę bzdur i na tym praca się kończy. Nie dajcie się nabrać na tanie chwyty. Nie ma pracy na platformach !!!. Nikt bez kwalifikacji i języka nikogo nie zatrudni. www.oszukany.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jacekfryzjer Re: Praca na platformach-jak tam jest???? 12.02.07, 21:45 to może ja sprawca tego tematu też coś powiem.troche śmieszy mnie jak ktoś komuś zwraca uwage na ortografie.ludzie zamiast pisać na temat piszecie o pie..ch,ale ogólnie fajnie że ktoś się tym tematem zainteresowal.ogólnie niewiele się dowiedzialem ale, zawsze coś.szkoda ze nie zabrał głosu ktos kto pracuje i ma informacje z samego żródla.ale może jeszcze ktoś taki sie tu znajdzie i napisze pare zdań na tn temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
slawek1009 Re: Praca na platformach-jak tam jest???? 15.02.07, 10:51 Mitem jest, że na platformy przyjmują osoby bez kwalifikacji. Trzeba je mieć i konkretnie przydatne właśnie na platformie, np spawacz, inspektor badań nieniszczących. Poza tym nie wpuszczą nikogo bez branżowych szkoleń w zakresie bezpieczeństwa. Nie bardzo też wyobrażam sobie pracę bez jezyka, chyba że jest to grupa + np tłumacz, ale jest to wtedy firma zewnetrzna. Proponuje dopytać np na specjalistycznych portalach, oczywiscie trzeba znać angielski aby pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość-olaf Re: Praca na platformach-jak tam jest???? IP: *.CNet.Gawex.PL 19.02.07, 16:02 Nie dokońca tu piszecie prawdę (wiem - bo jestem z branży), bo można się załapać na platformę bez doświadczenia(w przypadku braków kadrowych), ale to rzadkość i nie ma co na to liczyć, co do języka to jest możliwość pracy bez jego znajomośći, ale tylko gdy pracuje się w grupie polskiej (ew. brygadzista-polak). Co do pakistańczyków i innych, to jak to możliwe żeby oni szybciej się łapali do pracy od polaków, skoro ich poziom wykształcenia do polaków jest bardzo ale to bardzo niziutki. Jedyna prawda to taka, że praca jest ciężka, naprawdę cięzka (zimowy poligon wojsku to pikuś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Praca na platformach-jak tam jest????-to nie t IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.07, 16:32 znowu pozwole sobie zabrac glos w tej sprawie a mianowicie odezwal sie ktos z brazy ktory zasugerowal ze jest mozliwośc atrudnienia bez jezyka jesli w grupie jest ktos kto zna jezyk.Powiem tk totalna bzura bo niema tkiej mozliwości z nastepujacych powodow a mianowicie na platformach wydobywczych,odkrywczych tez niema takiej mozliwosci by wszuyscy polacy robili w jednym miejscu a co sie stanie jak ten ktory zna jezyk zachoruje albo zostanie wydalony za zlamanie przepisow? co wtedy.Zaden myslacy pracodawca nie zatrudni kogos z ktorym nie bedzie mogl sie dogadac chociarz bylby najleprzym fachowcem a po drogie przepisy nie pozwalaja na takie zatrudnianie.Wiem bo pracuje w norwegi w lasnie w przemysle nawtowym,mam wielu znajomych ktozy pracuja na platformie i mialem przyjemnosc byc na platformie.Jesli chodzi o pakistanczykow to niestety ale sa uznawani na świecie za jednych z najleprzych w tej brazy,moze to dziwne ale tak jest i to nie jest moja ocena ale ludzi z tej brazy,i niestety ale polacy chowaja sie jesli chodzi o fachowosc a kuratnio w tej branzy.Norwegia slynie z tego ze aby tam byc zatrudnionym podstawowyn warunkiem jest jezyk norweski ewentualnie angielski.Na budowach moze byc inaczej ale napewno nie na platformach Odpowiedz Link Zgłoś