Dodaj do ulubionych

Przyjechali Rodzice z walizami prezentow

21.02.07, 15:56
ha!
w walizach miedzy innymi:
2 kg trufli z Odry (wystarczy na dwa dni)
1 kg trufli innych jakichś, zje sie trzeciego dnia
2 torciki wedlowskie
4 opakowania twarogu (!). Co robić, co robić? sernik, czy ruskie?
3 pary paputków dla młodej, rozmiar 21
4 opakowania Morlinek
bochen chleba razowego, że hoho!
6 płyt z Muminkami dla drugiej młodej. Jest ten straszny odcinek, jak
przyszła Buka.
miliardy gumek i spinek; odkurzacz jest zachwycony
pół księgarni, dział dziecięcy oczywiście
słój miodu
żubrówa i krupniczek
o żurze i worze przypraw już nie wspominając...
i vibovicie
i skrzyneczce na te gumki i spinki
i o baby bornie o magicznych oczach
i stosie fatałaszków
i ....sam nie wiem, co się w nich jeszcze zmieści..
o mein Gott!
siedzę pośród tego bogactwa i zastanawiam się, gdzie to wszystko poupychać.
aha, jeszcze elektryczne szczoteczki do zębów w kaczorki
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_szumana Re: Przyjechali Rodzice z walizami prezentow 21.02.07, 16:04
      A pies mojego kolegi wczoraj nasikał w przedpokoju na panele i trzeba było
      sprzątać.
      • Gość: maugolek Re: Przyjechali Rodzice z walizami prezentow IP: *.Red-83-43-55.dynamicIP.rima-tde.net 21.02.07, 16:08
        to ci dopiero historia!
        jak on mógł?
        ten pies!
    • Gość: ?? ale co, wyprzedaz bdziesz robic IP: *.cec.eu.int 21.02.07, 16:18
      ze nam tu oglaszasz?
      • Gość: anbxl Re: ale co, wyprzedaz bdziesz robic IP: *.cec.eu.int 21.02.07, 16:51
        nie chwal sie,bo to pewnie swiadczy o tym jakie wyobrazenie o twojej biedzie
        mileli :-))tzn ze albo tu tego wszystkiego nie ma (podobno jest juz ponad 30
        sklepow pl w BXL)albo ciebie na to nie stac,a skoro stac to ty teraz szukaj
        prezentow...pewnie najlepsza bedzie kasa...(zwrot kosztow)
        • Gość: do anbxl Re: ale co, wyprzedaz bdziesz robic IP: *.upc.chello.be 21.02.07, 18:56
          ty jak cos walniesz, to kon by sie nawet z tego nie usmial
          • Gość: zoe odechciewa sie was czytac. Smutasy.... IP: 88.147.24.* 21.02.07, 19:13
            No skad wy tacy? przeciez cudna jest ta lista !!!

wole takie niz:

- "EPS/06 do AST23/X/007 szuka XP/VISTA na pisemny 23.02.07"
            - "jaki dentysta w BXL mowi po polsku i nie boli?"
            - "jade! siodmego lipca' zabierze sie ktos do (starego) punto?"

• byly_eurokrata Re: odechciewa sie was czytac. Smutasy.... 21.02.07, 19:21
              tez uwazam, ze troche zbyt ostre slowa tu padaja.
              Rodzice maja to do siebie, ze chca przywiezc ukochanemu dziecku (nawet jesli
              owo jest juz od dawna dorosle) jakies prezenty. Wiec jesli sie nieopacznie
              wspomni, ze czlowiek ma czasem ochote na prince polo, to dostaje przy nastepnej
              wizycie caly karton, to samo z kabanosami, krakowska, kasza gryczana itd.
              I tu wcale nie chodzi o oszczedzanie, bo nasi rodzice sa przekonani, ze
              autentyczna krakowska z miesnego na Pl. Mieszka jest lepsza niz ta sama na pl.
              Jourdain.
              Ale nawet rodzicow mozna wychowac, i w miedzyczasie przywoza ilosci detaliczne
              a nie hurtowe.
              Peace.

• Gość: tschinek Re: odechciewa sie was czytac. Smutasy.... IP: *.bmly.cable.ntl.com 21.02.07, 19:44
                hej maugolek

bardzo sie zaintrygowalem muminami i tym strasznym odcinkiem Z Buma czy jak jej
                tam - co ona zrobila?!

Lubie twoja liste, bo powialo polska i domem i humorem. Taki sobie szczegolik z
                zycia emigranta, ale poniekad znam z doswiadczenia i wcale nie chodzi o to co
                mozna a czego nie mozna kupic w sklepie w bruksie, londynie czy nowym jorku.

Jak przyjezdza rodzina do znajomych hiszpanow to zawsze przywoza pol walizki
                tunczyka, oliwy itp ("bo lepsze") a raz to nawet musieli kupic mega wlizke bo
                wiezli cala noge swiniaka (jamón ibérico) co wydaje mi sie nieco ciekawszym
                przykladem trivia niz obsikany przez psa parkiet.

A co najwazniejsze - rytual polega na tym ze rodzice sie troszcza (i okazuja)
                to jak moga / umieja, a my mamy sterte jedzenia i rzeczy. Po wyjezdzie rodzicow
                zawsze mozna te nieprzydatne rzeczy po prostu "zgubic" w najblizszym sklepie
                charytatywnym, na przyklad...

Anyway - cieplo pozdrawiam morgoula i rodzinke no i oczywiscie wszystkich
                forumowiczow (psy znajomych tez:)
                cinek
                • Gość: mihau Re: odechciewa sie was czytac. Smutasy.... IP: *.dsl.scarlet.be 21.02.07, 22:37
                  Buka przyszła i zmroziła żubrówkę
                  • Gość: tschinek Re: odechciewa sie was czytac. Smutasy.... IP: *.bmly.cable.ntl.com 21.02.07, 22:44
                    oj mihau, to rzeczywiscie straszny ten watek, ze nie dla mnie ci ona dzis
                    mrozi...

ale nic to, na weekend jestem w polsce - sam se zmroze (laski bez Buka ;)i tez
                    bedzie strasznie... fajnie

pozdro
                    cinek
                    • byly_eurokrata Re: odechciewa sie was czytac. Smutasy.... 21.02.07, 22:46
                      jak wy mozecie pic ta zubrowe?? Ja zawsze dostaje w prezencie i nie moge nikogo
                      znalezc, komu mozna by ja upchnac.
                      • Gość: tschinek Re: odechciewa sie was czytac. Smutasy.... IP: *.bmly.cable.ntl.com 21.02.07, 22:50
                        sprobuj z mostwem lodu, sokiem z jablek i paroma kroplami angostura bitter -
                        nawet Buka sie trzesie z przyjemnosci jak to pije :)

pozdro
                        cinek
                      • Gość: mihau Re: odechciewa sie was czytac. Smutasy.... IP: *.dsl.scarlet.be 22.02.07, 12:36
                        a kto mówi o piciu,... można kolekcjonować. U mnie też zalegają pełne butelki.
                        • Gość: tschinek Re: odechciewa sie was czytac. Smutasy.... IP: *.bmly.cable.ntl.com 22.02.07, 19:52
                          ee takie tam kolekcjonowanie - jaki w tym sens? to tak jakby miec cos fajnego
                          przed soba i nie moc pomacac ;)

osobiscie uwazam ze zycie jest za krotkie na kolekcjonowanie i ze to grzech
                          wrecz. Jesli masz jakies zbedne a pelne chetnie ci ulze i wymienie na puste..

alkoholizujaco i pazernie, jakkolwiek bynajmniej i ponadto a takze wrecz
                          przyjaznie

pozdro
                          cinek
          • Gość: anbxl Re: ale co, wyprzedaz bdziesz robic IP: *.200-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.02.07, 19:50
            ja siebie uwazam za istote ludzka,a nie za zwierze,a ty (bez podpisu)mozesz byc
            i koniem... :-))
          • Gość: anbxl Re: ale co, wyprzedaz bdziesz robic IP: *.200-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.02.07, 19:54
            ja uwazam siebie za istote ludzka i mam prawo do wlasnego zdania,a ty(anonimie)
            mozesz byc i koniem bez smiechu :-))
    • Gość: pav pyta Maugolek niewlasciwe pytania zadaja ;) IP: *.201-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.02.07, 19:51
      kiedy impreza?!!!

Serdecznosci
      PD
      • Gość: tschinek Re: Maugolek niewlasciwe pytania zadaja ;) IP: *.bmly.cable.ntl.com 21.02.07, 21:41
        to ja tez chce - slinka cienkie na mysl o zubrowce a i artystycznie tez by sie
        mozna postymulowac muminkami (no pun intended :)

pozdrawiam
        cinek
        • Gość: pav Re: Maugolek niewlasciwe pytania zadaja ;) IP: *.201-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.02.07, 22:48
          tylko muminkami? a paszczak to co? a buka? a hafinatowie?

Serdecznosci
          PD
          • Gość: tschinek Re: Maugolek niewlasciwe pytania zadaja ;) IP: *.bmly.cable.ntl.com 21.02.07, 22:51
            • Gość: pav nocom Re: Maugolek niewlasciwe pytania zadaja ;) IP: *.201-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.02.07, 22:59
              Terve Terve Tuulikki Pietilä

koleznstwo muminkostwo juz cos z zubrowki sobie uszczknelo. No coz dobrze
              posiedziec przy zubrze ;)

parhain terveisin/med vänliga hälsningar
              PD
              • Gość: tschinek Re: Maugolek niewlasciwe pytania zadaja ;) IP: *.bmly.cable.ntl.com 21.02.07, 23:15
                med venlig hilsen pav :)
                cinek
                • Gość: pavju incognito Re: Maugolek niewlasciwe pytania zadaja ;) IP: *.201-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.02.07, 23:18
                  oo witamy kolejnego trolla ;)
                  • Gość: tschinek Re: Maugolek niewlasciwe pytania zadaja ;) IP: *.bmly.cable.ntl.com 21.02.07, 23:24
                    raczej nocnego marka :)

poza tym i tak cala przyjemnosc po mojej stronie, niestety koncze fanaberie i
                    udawanie ze sie ucze do pisemnego i naprawde ide sobie cos poczytac - milego
                    wieczorowania

Ses senere
                    pozdro
                    cinek
          • Gość: tschinek Re: Maugolek niewlasciwe pytania zadaja ;) IP: *.bmly.cable.ntl.com 21.02.07, 22:58
            jezu, chyba mam z ekspertem do czynienia i z gory oswiadczam, uprzedzajac
            wszelkie posadzenia o homofobie, rasizm, mizoginizm i tym podobne:

nie mam nic przeciwko paszczakom, bukom i hafinatom (chociaz, a jezeli ci
            ostatni to muzulmanie, jakos tak niezrecznie sie nazywaja ;)

muminkowe pozdro
            cinek
            • Gość: pav Re: Maugolek niewlasciwe pytania zadaja ;) IP: *.201-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.02.07, 23:00
              Hatifnatoweie generowli napiece, leektryczne. Weic byli zapowiedzia
              europejskiej polityki energetycznej. Choc sami dla muminkwo stanowili
              zagrozenie.

Ale jak to bywa zycnie nie bajka i ma tylk ojasne strony

Serdecznosci
              PD
          • mi.eu Re: Maugolek niewlasciwe pytania zadaja ;) 22.02.07, 22:16
            A Mi? Najlepsza jest Mala Mi!!!!
    • Gość: kpt Re: Przyjechali Rodzice z walizami prezentow IP: *.146-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.02.07, 23:27
      no i pieknie!
      muminki sama bym obejrzala na dobranoc :)
      ALE CO TO JEST BABY BORN?
      Maugolek, odpowiedz prosze- zaintrygowanam ;)

Pozdrawiam
      • Gość: stuzia Re: Przyjechali Rodzice z walizami prezentow IP: *.g4-net.com 22.02.07, 01:03
        > no i pieknie!
        > muminki sama bym obejrzala na dobranoc :)
        > ALE CO TO JEST BABY BORN?
        > Maugolek, odpowiedz prosze- zaintrygowanam ;)
        >
        > Pozdrawiam

baby born to robiaca okropne miny laleczka typu chucky!!!! brrr... moja corka
        ma takie trzy potworki ktore wywalaja oczami i strasznie wzdychaja....
    • gosc12346 Re: Przyjechali Rodzice z walizami prezentow 22.02.07, 10:41
      no to masz co jesc i co ogladac i co czytac. ale nie przywiezli nic do ubrania?
      zadnego dresu markowego?
      to ci dopiero historia
      • byly_eurokrata Re: Przyjechali Rodzice z walizami prezentow 22.02.07, 11:14
        gosc12346 napisała:
        ale nie przywiezli nic do ubrania?
        >
        > zadnego dresu markowego?
        > to ci dopiero historia

Gosc, nie zabieraj glosu, jak sie nie znasz. Od tej tematyki ja jestem
        ekspertem. W Polsce jest bardzo slaby wybor dresow markowych, zupelnie
        nieporownywalny do tego, co maja np. w Lilly Whites w Brukseli, wiec
        przywozenie sztampowych dresow z Polski nie ma najmniejszego sensu, tym
        bardziej, ze sa one tam drozsze niz tu!
        • Gość: pav Re: Przyjechali Rodzice z walizami prezentow IP: *.201-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.02.07, 19:27
          eee tam marka no name jest w szerokim asortymencie ! a propos dresow - w
          UKniedawno widzialem Chinczykow z ChRL w dresach z nadrukami Czech Olimpic
          Team, oczywiscie 3 paski ;)

Serdecznosci
          PD
          • byly_eurokrata Re: Przyjechali Rodzice z walizami prezentow 22.02.07, 19:30
            te trzy paski byly tak autentyczne jak czeskie pochodzenie tych chinczykow....

te zoltki z ich falszerstwem markowych produktow sa tak bezczelne, ze to sie w
            glowie nie miesci
            • Gość: pav Re: Przyjechali Rodzice z walizami prezentow IP: *.201-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.02.07, 19:42
              byly_eurokrata napisał:

> te trzy paski byly tak autentyczne jak czeskie pochodzenie tych chinczykow....

Chcesz powiedziec ,ze GW kalmie? ta informacje przeczytales na portalu GW ;D

> te zoltki
              hy h ya jak z poczuciem mulitkulti i takimi tam PC, na ktore koelga bywa tak
              wrazliwy? czy tez do "zoltkow"i "dywanow" ani "bambusow"sie nie odnosza?

> z ich falszerstwem markowych produktow sa tak bezczelne, ze to sie w glowie
              nie miesci
              >

jakie falszerstwa? a gdzie adydas szyje? w Kolonii? czy na wsi po Szanghajem
              jak myslisz? ;D

Serdecznosci
              PD
              • maugolek maman jutro na obiad robi gołąbki 22.02.07, 21:36
                cóż rzec.. trafil były w sedno, czas pokaże, czy w ilościach detalicznych
                wreszcie przywozić zaczną. jak widać, i w kwestii dresów rękę na pulsie trzyma.
                bo dres też jest. trzypaskowy. rozmiar 92. na skrzata.
                Maman moja dzisiaj na Mercado Central kapustę na gołąbki kupiła. Włoską, aby
                dzieci w ząbki nie kłuło. El Padre zażyczył sobie mechillones (mule znaczy),
                więc pół dnia trzeba będzie spędzić na skrobaniu, plus sepia, langostinos i
                pulpo (ośmiornica, pulpo w Hiszpanii zwą też panów o rękach lepkich i
                wszędobylskich). do tego program krajoznawczo-kulturalno-rozrywkowy. Jutro
                pobliskie bodegi. trasy układam pod siebie.
                i wiesz, tschinek, ta historia z Hiszpanami, ja to widzę.. jak te pół świniaka
                wieźli, tę jamon iberico o zapachu dość specyficznym, te oliwki i tuńczyka..
                wariactwo.
                pękam.
                Muminek Rules!
                a co do baby borna o magicznych oczach, to taki straszny nie jest. ujdzie.
                lepszy od barbie, co się garbie.
                • Gość: pav Re: maman jutro na obiad robi gołąbki IP: *.201-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.02.07, 21:41
                  a jak tyle jesz kapuchy z golabkami nie pamietaj o otwarciu okna przed nocka

>El Padre zażyczył sobie mechillones (mule znaczy),
                  > więc pół dnia trzeba będzie spędzić na skrobaniu, plus sepia, langostinos i
                  > pulpo (ośmiornica, pulpo w Hiszpanii zwą też panów o rękach lepkich i
                  > wszędobylskich)

a epsow octo-pussy?

A teraz pytanie tygodnie: czy jestes zaginiona kuzynka (w odcinku 345) anbxl?

Serdecznosci
                  PD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka